"Co do pieniedzy to Smolny twierdzi ze przekazanie duzych pieniedzy na PN przez Miasto jest z prawnego punktu nie mozliwa gdyz PN nie jest spółka akcyjna. "
Nazwijmy rzecz po imieniu , Pan Smolny mija sie z prawda. Koszykarska Kotwica jest stowarzyszeniem takim samym jak Pogon Nowa . Skoro tam mozna dac 500 tysiecy , to w Szczecinie chyba tez mozna.
Sorry , ze na forum Pogoni czsami daje przyklady Kotwicy(moze kogos to razi) , ale najlatwiej jest na przykladzie pokazac prawde
jesli chodzi tylko o to, zeby byc SSA to w zasadzie nie mozna zallozyc SSA bez gastronomikow?? przeciez oni od siebie jak rozumiem nic nie dawali...
Tak tylko tu jest wymieniona suma 1 mln taka kwota miało by miasto wsprzec Pogoń z Kałużnym i Smolnym.
Co do przykładu Kotwicy moze najwieksza suma jaka można przekazac Miasto na stowarzyszenie to 500 tyś.
A co z piłkarzami i trenerem?Czasu zostało mało a PN dostała tegie lanie od rezerw IV ligi.
Na miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 00:15
Ja tam wierze, że Pogoń się odrodz dzieki działaniu tych ludzi. Działają już od dłuzszego czasu wiec wole zaufac Chlascie i reszcie niż jakimś buraką co mają CanCana. Na poczatku ich trochę popierałem. Ale to było w kwesti walki o kupno 2 Ligi. Teraz już nic nie wniosą. chyba, że "fikcyjne pieniądze". Po ostatnich wydarzeniach widac, że chcieli tylko sobie wyrobic dobre zdanie jako tych którzy uratowali Pogoń od kompletnej degradacji. Moim zadniem trzeba już zakończyć temat "gastronomików". Zgromadzenie zdecydowało wiekszością o zerwaniu działań mających na celu oddania klubu za bezcen. Nie ma już tu nic do gadania. Trzeba skupic się na przyszłosci i organizowaniu składu. Sponsorzy już są a wiec ruszajmy. jesli bedzie IV liga napewno jakiś "piatąk" od kibica za bilet jescze wpadnie,więc kasa bedzie na działalność klubu.
Dajmy szansę tym ludzią. Mysle,że sie nie zawiedziemy. Nie musmy grać odrazu w OE ważne aby miec normalne zasady i w miare dobry budrzet, bez długów. Nawet plusem bedzie gra w nizszych ligach zaciesnimy kontakty kibicowskie w województwie, pozyskamy nowych kibicow i nową historię oraz honor i dumę naszej "DUMY POMORZA"
ps. mysle,że trenerem bedzie Rafałowicz. pozdro ALL
Ostatnio edytowany przez: Rch., 12 lipca 2007, 00:22 [1 raz(y)]
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 00:17
Miasto miało dać 1mln + 500 tyś. Kalużny i Smolny.
Tak czy owak co do finansów i tak bedziemy w plecy jakas jedna duzą bańke
Ciekawe jakich uda sie pozyskac zawodników.Chyba jedyna nadzieje nie w tym ze ptakowi nie uda sie w naszym regionie znalezc stadionu i piłkarze rezwer będa mogli grac w Pogoni.
Tak tylko tu jest wymieniona suma 1 mln taka kwota miało by miasto wsprzec Pogoń z Kałużnym i Smolnym.
Co do przykładu Kotwicy moze najwieksza suma jaka można przekazac Miasto na stowarzyszenie to 500 tyś.
A co z piłkarzami i trenerem?Czasu zostało mało a PN dostała tegie lanie od rezerw IV ligi.
Te 500 tys spokojnie wystarczy. Co do wspomnianego meczu to spojzales chociaz na sklady w jakich graly oba zespoly? wiec ten wynik nic nie odzwierciedla. Oczywiscie nie mowie ze sami zawodnicy z PN wystarcza, bo nie, ale moga stanowic szeroka kadre spokojnie
Teraz troche z rury , "gastronomicy" kim wy kurwy jestescie, ze sobie uzurpujecie prawo do czyjegos wywalczonego krwawica i oddanym sercem przez te wszystkie lata klubu. Nagle sie znalezli nie wiadomo skad, z czym i chcieli by dostac wladze, chyba tylko ostro popierdolony by im uwiezyl, zreszta od poczatku cos z nimi smierdzialo. Postawa PN godna szacunku gdyz zdawali sobie sprawe jak wszystkie menty, na czele z "gastronomikami" zaczna ich opluwac na lamach prasy, mimo to pokazali charakter, nie wybrali latwej drogi i stolkow, ale mozolna i uczciwa prace, co z tego ze bedzie trudniej, przynajmiej bedzie mozna z honorem spojzec, ze to jest nasza Pogon. A jesli Matlak odejdzie jak pisza, to znaczy, ze wszystkie slowa ktore wczesniej wypowiedzial o normalnosci i honorze to byly tylko frazesy, oj wiele straci.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
A jesli Matlak odejdzie jak pisza, to znaczy, ze wszystkie slowa ktore wczesniej wypowiedzial o normalnosci i honorze to byly tylko frazesy, oj wiele straci.
Mi też jakoś zapadła w pamięć jego twarz w obcej mi koszulce
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 00:37
Shivan
Pod warunkiem ze Miasto bedzie chciało dac te 500 tys.
Co do składów to w PN nie grali Adamczuk i Matlak poza nimi nie znam zawodników z PN.Załozmy ze grali by w wyjsćiowej jedensce wiec pewnie rezerwy wrzuciły by PN 5:0 a jak wiadomo rezerwy broniły sie przed spadkiem!
No i ciekawe co z Szałkiem straszna bylaby to strata gdyby nie grał w Pogoni.
Tak czy owak kluczowa role w składzie Pogoni odegra to czy ptak znajdzie stadion w naszym regionie.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 00:42
No dobra, teraz ja sobie doloze "swoja cegielke" do wypowiedzi na temat calosci co sie dzieje z Pogonia. Powiedzmy ze od samego poczatku nie jezdzilem na wyjazdy itd. Co prawda nie jestem calkowicie 100% zagorzalym kibicem Pogoni zeby jezdzic na kazdy wyjazd ( wynika to z wielu powod - a raz niechec a raz praca a raz cos innego - chociaz chcialbym zaliczyc konkretny wyjazd ) a z drugiej strony powiedzmy "uwielbiam" Pogon Szczecin. I mam w sercu SZCZECINSKA POGON. Ta cala sytuacja mnie troszke niepokoi. Oczywiscie mam glowe w chmurach ze Pogon bedzie rzadzila w I lidze czy chociaz po raz pierwszy raz w historii zagra w LM itd.. i miewalem takie okresy za czasow Bekdasa i przyznam ( a teraz pluje ). No dobra juz dosyc tego. Pogon A-ligowa - OK. Pogon IV - ligowa OK. Smolny i Kaluzny - faktycznie jesli sa powiazania z PO to ku*wa WON ! - powiedzmy ze znam posrednio Krzystka i wiem na co go stac. Ale zeby Matlak i Adamczuk niby zrezygnowali z PN ( a jeszcze przez rok czasu za bardzo sie zaangazowali sie w ten caly interes to raczej musieli miec powod - ale jaki ? to zobaczymy ). Smolny i Kaluzny tez niby sie wyrwali niby skad - ale wg. mnie to zupelne wielkie niewiadome. Albo 100% kretacze albo 100% za Pogonia albo %mieszane wiec sie nie dziwie R. Chlascie zeby podjal deyczje na temat "amatorskiego stowarzyszenia".
W kazdym razie chcialbym zeby w koncu Pogon byla zbudowana na przejrzystych i KONKRETNYCH ZASADACH. Ktora moglaby walczyc o III lige przynajmniej jesli zaczynajac od IV ligi.
I znajac Krzystka, bedziemy musieli nawet przeciswstawic sie miastu !
Wiec... DO BOJU MKS POGON !
"Nie rzucim ziemi skad nasz klub,
nie damy sie pogrzesc slawy,
gryfa my narod, gryfa rod,
morski klub sportowy,
nie beda nam pyry pluc nam w twarz,
ni bluzgac nas od sledzi,
do boju stanie GRYFA ROD !
TAK NAM DOPOMOZ BOG !
TAK NAM DOPOMOZ BOG !"
Co do pieniedzy to Smolny twierdzi ze przekazanie duzych pieniedzy na PN przez Miasto jest z prawnego punktu nie mozliwa gdyz PN nie jest spółka akcyjna.
taaa prawo stoi po stronie tego kto znajduje luki ;] jarmolinksi gadal ze miasto nie mozey wykupic udzialow w klubie pilkarskim a jakos we wroclawiu i plocku to zrobili...hmmm..
A jesli Matlak odejdzie jak pisza, to znaczy, ze wszystkie slowa ktore wczesniej wypowiedzial o normalnosci i honorze to byly tylko frazesy, oj wiele straci.
spokojnie, poczekajmy, aż pojawi sie oficjalny komunikat hmm albo jakis wywiad, na razie to sa pogloski ktore maja zasiac ferment wsrod zwolennikow Pogoni Nowej...nie zdziwie sie jak w przeciagu kilku dni kazdemu z tworcow PN sie dostanie....
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Shivan
Co do składów to w PN nie grali Adamczuk i Matlak poza nimi nie znam zawodników z PN.Załozmy ze grali by w wyjsćiowej jedensce wiec pewnie rezerwy wrzuciły by PN 5:0 a jak wiadomo rezerwy broniły sie przed spadkiem!
Tak czy owak kluczowa role w składzie Pogoni odegra to czy ptak znajdzie stadion w naszym regionie.
Szalek Szalkiem, wg. mnie jest o wiele wiecej utalentowanych zawodnikow w woj. Zach-Pom. od niego, tylko wiesz.. te nasze szkolenie, nasz skauting... - ktory nigdy nie istnial od paru ladnych lat
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 00:49
Po 1! - Dlaczego miasto ma pomoc TYLKO jak gastronomicy wejda w Pogon Nowa Kim oni są dla miasta, ze bez nich to nie bedzie to samo
Po 2! - Stadion ma byc w Dąbiu na miejscu dzisiejszego lotniska. Nie wiem ile tam jest hektarow ale miejsca na lokale gastronomiczne, przy stadionie (pokroju cancan... czy jak to sie tam pisze) bedzie od cholery!!! Komu i kto to sprzedawalby jesli 94% mieli by gastronomicy Kto by na tym zyskał i ile z tego miałaby Pogoń Odpowiedzcie sobie sami
Nie jestem wszystkowiedzącym jasnowidzem ale ta decyzja na pewno popsuła humory wielu w Szczecinie i to na pewno NIEKIBICOM Pogoni
Po 1! - Dlaczego miasto ma pomoc TYLKO jak gastronomicy wejda w Pogon Nowa Kim oni są dla miasta, ze bez nich to nie bedzie to samo
Po 2! - Stadion ma byc w Dąbiu na miejscu dzisiejszego lotniska. Nie wiem ile tam jest hektarow ale miejsca na lokale gastronomiczne, przy stadionie (pokroju cancan... czy jak to sie tam pisze) bedzie od cholery!!! Komu i kto to sprzedawalby jesli 94% mieli by gastronomicy Kto by na tym zyskał i ile z tego miałaby Pogoń Odpowiedzcie sobie sami
Nie jestem wszystkowiedzącym jasnowidzem ale ta decyzja na pewno popsuła humory wielu w Szczecinie i to na pewno NIEKIBICOM Pogoni
a czy w OGOLE KRZYSTEK ZBUDUJE TAKI "FAJNY" STADION ? ;-)
lekarze strajkuja, brak kasy na nowe stadiony w miastach EURO2012, autostrady... Lepper wywalony... a Ty "klikasz" stadion dla Pogoni... no bez przesady..
Co do pieniedzy to Smolny twierdzi ze przekazanie duzych pieniedzy na PN przez Miasto jest z prawnego punktu nie mozliwa gdyz PN nie jest spółka akcyjna.
taaa prawo stoi po stronie tego kto znajduje luki ;] jarmolinksi gadal ze miasto nie mozey wykupic udzialow w klubie pilkarskim a jakos we wroclawiu i plocku to zrobili...hmmm...
Krzystek powiedział w jednym z wywiadów iz Miasto Wrocław mogło wykupić akcje Śląska gdyż ta drużyna była zadużona a Pogoń dlugów nie ma i w takim wypadku wariant wypkupienia Pogońi jest niemożliwy,ale potem wyskoczyła ta sprawa z Wisła Płock a ta raczej dlugów nie ma ale już nie słyszałem żeby to jakoś skomentował.
Zgadzam sie z Tobą w tym że ,,Prawo stoi po stronie tego kto znajduje luki''
Shivan
W naszym regionie to ptak i jego banda mają zapewnione takie małe "Wilno" podczas meczy Ptakotworu
Tie błagam Cie - przestań już pierdolić o tym sparingu Twoim zdaniem np. Tomek Parzy jest zawodnikiem rezerw Pogoni ? Nie dajmy sie zwariować przez gierke wewnętrzną.
W kwesti Grześka Matlaka to nie wierze że zostawi Pogoń Nową. Przecież zanim pojawili sie "gastronomicy" PN miała już gotowy plan odbudowy Dumy Pomorza - Szczecin 2011. Plan z "gastronomikami" nie wypalił więc trzeba zastosować pierwotny wariant a nie foczyć sie i zostawiać to co budowało sie przez ponad rok, rozbudzając przy tym nadzieje tysięcy kibiców na normalność.
Gastronomicy przegieli moim zdaniem. Pogoń Nowa buduje klub przez 4 lata a tu nagle pojawia sie dwójka tajemniczych ludzi i oświadcza że teraz oni tu rządzą, bo bez ich pomocy Pogoń Nowa sobie nie da rady. Ale będą na tyle łaskawi że jednak zostawią Pogoni Nowej do 6% udziałów w jej własnym klubie.
Sytuacja stała sie więc taka - Pogoń Nowa wnosi miejsce w 4 lidze [jak już je odzyska], zawodników, majątek i załatwia nowych sponsorów a gastronomicy.. no właśnie - co wnoszą gastronomicy ? Gastronomicy wnoszą poparcie gastronomików za jedyne.. 94% udziałów w klubie NO LITOŚCI !!!
To jawna kpina i brak szacunku dla tych, którzy przecież ten klub zbudowali i poświęcili wiele by mógł on istnieć.
Gastronomicy przychodzą i chcą mieć nagle 94% dając niewiele (o ile wogóle jakieś własne pieniądze by w to wpompowali).
Smolny pieprzy coś o tych 15-tu punktach. Może to i było 15 punktów zabezpieczających przed ewentualnościami takimi jak: zmiana herbu, zmiana nazwy klubu, przeniesienie klubu do innego miasta itp. (tego się można domyślać). Ok, tylko że już za Ptaka podobne zabezpieczenia były i co?
Czy ktokolwiek poza Ptakiem miał jakiś wpływ na choćby jedną decyzję podjętą w klubie? NIE.
I teraz było by tak samo. Gastronomicy mieli by pełnię władzy i mogli by robić co chcą.
A kto da gwarancję, że nie będą robić jakichś cyrków? Nikt nie da tej gwarancji.
Zresztą o to w tym wszystkim chodzi - całe ostatnie lata to Pogoń zdana na łaskę/niełaskę JEDNEGO człowieka (Bekdas, Gondor, Ptak). Teraz gastronomicy chcieli być kolejnym właścicielem - i to najmniejszym kosztem z nich wszystkich. (do tego wystarczyło by 51% akcji w powołanej spółce, a co dopiero 96%).
Dlatego uważam, że dobrze się stało iż do zawiązania tej spółki nie doszło.
Wyobraźmy sobie taką sytuację. Przychodzi np. Rafał Chlasta do Smolnego i Kałużnego i proponuje zawiązanie spółki z firmami przez nich posiadanymi (Kałużny: Can-Can , Smolny: Firmy związane z tartakami i paletami - jakkolwiek się nazywają) na zasadach:
- 94% akcji dla Rafała Chlasty, przy czym zobowiązuje się on włożyć w tę spółkę 100tys.zł
- 6% pozostaje przy Smolnym i Kałużnym oraz gwarancje, że Chlasta nie zmieni nazwy firm, ani nie zmieni ich siedzib.
- Smolny i Kałużny będą mieli miejsce w zarządach tych firm, mimo że z 6% akcji nie będą mieli żadnego wpływu na ich funkcjonowanie (bo będzie decydował o wszystkim posiadacz 94% akcji).
Czy zgodzili by się na - de facto - oddanie za bezcen firm w obce ręce. Firm, które zapewne sami zakładali, w które mnóstwo zdrowia włożyli i które rozwinęli. Niech jakiś dziennikarz zapyta Smolnego lub Kałużnego, czy zgodzili by się na to. Ciekawe co odpowiedzą?
Oczywistym jednak jest, że jeśli Pogoń kiedyś ma wrócić choćby do 2 ligi (nie wspominając już o Ekstraklasie), to do powołania takiej spółki MUSI dojść. Czy to z przyczyn ekonomicznych, czy prawnych (wymogi PZPN).
Ale to nie oznacza, że MUSI dojść do tego już teraz.
Nawet jak PN wystartuje w 4 lidze, to jest w stanie poradzić sobie jako stowarzyszenie.
Te umowy sponsorskie na 250 tys.zł to dobry początek. A jeśli tylko miasto nie będzie rzucać kłód pod nogi to powinny być następne (ważne by wszystko było jasne, czyli: PN ma gdzie grać, wiadomo w której lidze będzie grać, wiadomo kto będzie grać itd.). I budżet na IV ligę zapewne da się sklecić.
To daje przynajmniej rok na spokojne rozmowy w sprawie powołania SSA. Przecież nie tylko "gastronomicy" są w Szczecinie. W ciągu roku lub więcej mogą pojawić się chętni i będzie sporo czasu na rozmowy, bo teraz to jednak było trochę na wariackich papierach (zamieszanie z tym w której lidze ma PN grać, zamieszanie z odejściem Ptaka, czasu coraz mniej do startu ligi itd.) i "na szybko".
Kluczowa oczywiście rola miasta - bez pomocy miasta nie da się nic zrobić. I mam nadzieję, że miasto zrozumie jedno. Jeśli nie pomoże PN, to nie będzie już żadnej Pogoni w Szczecinie.
I żadnych szans na odbudowę piłki w Szczecinie.
Bo miasto samo jej nie odbuduje. Gastronomicy sami też nie. A co będzie oznaczać dla włodarzy brak piłki w Szczecinie i posiadanie "na koncie" za swojej kadencji ostateczny upadek Pogoni? Z pewnością nic dobrego. I z tego powinni zdawać sobie sprawę.
I na koniec - pewnie to tylko pobożne życzenia, ale marzy mi się SSA z kilkoma mniej więcej równorzędnymi akcjonariuszami. Tak jak to często jest na zachodzie.
Np. jeden sponsor wykładający X pieniędzy ma 20% udziałów, drugi wykładający Y pieniędzy ma 15% udziałów, trzeci kolejne 15% itd. Miasto też musiało by mieć jakiś porównywalny procent akcji (choćby za to, że jest właścicielem stadionu). Reszta drobniejszych sponsorów też miała by jakiś niewielki procentowo udział.
Ogólnie ilość akcji proporcjonalna do wkładanych pieniędzy.
Jeśli by coś takiego się kiedyś wytworzyło, to podejrzewam, że wtedy działacze PN zgodzili by się na oddanie/sprzedaż zdecydowanej większości procent spółki tym rozmaitym podmiotom, sobie pozostawiając jakiś symboliczny procent wraz z zabezpieczeniami dot. herbu, siedziby klubu, nazwy klubu itp.
Takie coś mi się marzy i taką bym chciał kiedyś strukturę władz w Pogoni. Chyba najzdrowszą i najbardziej demokratyczną. Najlepiej z firmami w roli właścicieli, a nie pojedynczymi ludźmi (bo firmy mają więcej do stracenia i więcej do zyskania: wizerunek, markę itp. - i powinny działać w kategoriach ekonomicznych, co o pojedynczych ludziach nie zawsze można powiedzieć - Quod erat demonstrandum.
I takim pobożnym życzeniem, zapewne niemożliwym do zrealizowania w tym specyficznym kraju i specyficznym mieście, zakończę mój post.
P.S. Po raz pierwszy od lat o losach Pogoni zadecydowała GRUPA LUDZI. Czyli tych 19 bardziej lub mniej tajemniczych członków Walnego Zgromadzenia Pogoni Nowej.
To już jest jakiś nowy standard, bo od lat o tym decydował zawsze JEDEN człowiek.
A jak to się skończyło wszyscy wiemy.
Ostatnio edytowany przez: Bzyku, 12 lipca 2007, 03:01 [2 raz(y)]
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/07/2007 05:53
Na wstępie zaznaczę, że nie jestem zwolennikiem Smolnego i Kałużnego - całkiem możliwe, że decyzja o nieprzekazywaniu sekcji piłkarskiej do spółki była właściwa (choć dobrze byłoby poznać choć część z tych 15 "warunków zabezpieczających interesy PN").
Wczoraj dowiedzieliśmy się, że działacze PN podpisali 4 umowy sponsorskie na łączną kwotę 250.000 złotych polskich, a "jednocześnie prowadzone są intensywne rozmowy z kandydatami do sztabu szkoleniowego i zawodnikami mającymi reprezentować klub na boiskach IV ligi". Znakomicie, pogratulować. Tylko jak to się ma do wcześniejszych deklaracji? Popatrzmy.
Jezeli sie nie myle to Rafek nie napisal 1,5-2 miliony.Napisal , ze w wersji pesymistycznej bedzie na 4 lige 850 tysiecy zl , a w wersji optymistycznej nawet 1,5 miliona , gdzie kluby 4- ligowe maja budzety po okolo 400 tysiecy.(jezeli sie myle niech ktos mnie poprawi)
I jezeli bedzie tylko jeden powazny klub pilkarski w Szczecinie ,pozyskanie tej sumy jest realne.
A jezeli nie , to znaczy , ze nie ma miejsca w regionie na powazna pilke.
Dokładnie, ta wersja pesymistyczna to mój czarny scenariusz Na dzień dzisiejszy optował bym za tą wersją pośrednią - choć mam przy sobie optymistów, prognozujących budżet powyżej podanych wcześniej górnych kwot.
Na teraz - i jest to stanowisko całego Zarządu Klubu - gwarantujemy przy jednej Pogoni awans w dwa lata do II ligi. Co więcej - skład na ewentualną IV ligę w sezonie 2006/07 - mógłby Was mocno zadziwić
Na razie mamy więc mniej niż 1/3 "czarnego scenariusza", budżet zapewne zbliżony do Kluczevii Stargard czy GKS Mierzyn, a skład zapewne złożony w znacznej części z piłkarzy B-klasowych, którzy przegrali z "pewną IV-ligową drużyną" w stosunku 0:11 (śmiałem się trochę z tego wyniku, ale uspokoiły mnie informacje o osłabieniach PN i wzmocnieniach przeciwników przed tym spotkaniem - z drużyną naszpikowaną takimi gwiazdami jak Parzy nie wstyd przegrać nawet i 0:45). No ale to oczywiście tylko sparring, w dodatku murawa równa tylko dla przeciwników, nasza (znaczy PN) bramka większa, piłka źle napompowana i sędzia też niesprzyjający. Jednym słowem - rozgrzeszam.
Wiemy również, że słowa o braku konieczności powoływania SSA były - delikatnie mówiąc - niewiele warte.
Wiele do myślenia co poniektórym powinno dać również ewentualnie odejście Matlaka i Adamczuka (którzy przecież poświęcili idei Pogoni Nowej masę czasu i zdrowia). Choć z drugiej strony najłatwiej przecież będzie ich po prostu opluć, co zresztą już zaczyna mieć miejsce.
Na dzień dzisiejszy wygląda na to, że PN jest jedyną opcją - trudno, większe tragedie się już zdarzały na świecie. Ale warto byłoby wiedzieć, jaki jest plan działania - realny, a nie wzięty z sufitu. Planowany budżet na ten rok i na lata następne. Rok, w którym planowany jest powrót chociaż do II ligi.
No i warto byłoby ponownie odpowiedzieć sobie na pytanie, czy naprawdę warto było odrzucać ofertę Koźmińskich już na starcie...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779264 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.