A skad wiesz jaka byla szansa? Tak naprawde jedynie jest mowa o pieniadzach , ktore gwarantowalo miasto czyli 1 milion . Dolicz do tego jakies wplywy z biletow , z Bosmana , jeszcze kilka firm i jest budzet na ktory ani grosza nie musial by sie zrzucac Pan Smolny. No chyba , za budzet mial wynosic z 5 milionow.
Tak to widze nie znajac pewnie wiekszosci faktow czy argumentow.Jezeli miasto nie nawali to mozna stworzyc identyczny budzet bez oddania 96 % akcji
P.s.Tylko ten jeden milion , ktory gwarantowalo miasto spokojnie wystarcza do awansu do 3 ligi.Wiekszosc klubow 4 ligi ma nudzety w okolicach 500-600 tys(Sa wyjatki oczywiscie). Ten sam milion pozwala na bezpieczne utrzymanie w 3 lidze .
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 22:53
Dobra , ale czy rezygnując z gastronomików PN ma jakiekolwiek zabezpieczenia finansowe na czwarta ligę ? Póki co nie mamy ani jednego piłkarza chyba że ktoś łudzi się że chłopakami z B klasowego teamu mamy jakiekolwiek szanse na ugranie czego kolwiek w 4 lidze...
Ogólnie coraz mniej zaczyna mi się to wszystko podobać i coraz bardziej mnie boli widok klubu wydzieranego z rąk do rąk...
PS: widzę że często przewija sie argument z blietami. Niech raczej nikt się nie łudzi że na każdy mecz w czwartej lidze będzie przychodzic po 10 tysięcy kibiców nawet gdy bilety będą kosztować 5 zł.
Z ptaszyskiem i z poprzednimi dobrodziejami tez była szansa , ale wszyscy wiedza jak to sie skończyło.
Tak więc nie ma co płakać tylko trzeba być dobrej mysli.
Przypomnijcie sobie czas kiedy Pogoń Szczecin SSA spadła do drugiej ligi za Gondora, miasto wypowiedzialo mu umowe dzirżawy stadionu a w między czasie grupa kibiców skupiona wokół Chlasty, Pawlaka i kilki innych negocjowała już warunki z Ptakiem, jedynym co wtedy zabepieczyli to własne stołki na bardzo krótki okres. Nie było mnie wtedy w kraju i po przyjeździe jakieś 3 tygodnie od tego momentu wczytałem się w archwium v.pl, nie było to dla mnie zbyt ciekawe rozwiązanie zwłaszcza że mam w rodzinie kibiców łksu, zresztą mój św.p. dziadek też był kibicem łksu. Mój kuzyn powiedzial mi wtedy że pewnie po ptaku nic w szczecinie nie zostanie ale moge miec pewność że nie zostawi tez za sobą długu. Skomentowałem postępowanie Chlasty i Pawlaka na forum v.pl. Troszke doasdnie napisałem o świniach które dorwały się do koryta, oczywiście przyjąłem atak i... nie miałem szansy się obronić, dostałem bana, zresztą nie tylko ja wtedy go dostałem. Szkoda że niema archiwum v.ki. A więc już krótko
RAFek tym razem postaraj się pomyśleć o Pogonii a nie o swoich niespełnionych ambicjach, masz jeszcze szanse coś w swoim życiu osiągnąć, Pogoń to nie jest twoja ostatnia szansa.
zamknij dupe czlowieku, pojawil sie jakis smolny, niewiadomo skad, wczesniej nikt o nim nie slyszal, a nagle robi sie z niego meza opatrzności. juz lepiej zeby "idolem" byl chlasta niz czlowiek ktory jeszcze NIC sensownego nie zrobil, poza gadka szmatka z ptakiem. ja tez moge zapewnic silna Pogon, za 6 lat nawet lm zdobedziemy, nie wierzysz?
tak, jego zagrywki i gadanie o partykularnych interesach ludzki ktorzy stworzyli PN i dzieki ktorym istnieje jedyna nadzieja na pilke w Szczecine. gdzie on byl 3 lata temu? albo nawet pol roku temu?
jedyna sluszna droga to Pogon na zdrowych zasadach, w ktorej ludzie beda dzialali dla dobra szczecinskiej pilki, a nie dla siebie! (jak to "gastronomicy" + miasto z POpierdułkami na czele z krzystkiem ktory staje sie powoli boskim maryjanem bis). mocne wsparcie miasta na poczatku jest potrzebne, potem i tak prywaciarze musza wspierac. dziwi mnie tylko to usilne wspieranie gastronomikow....czyzby TU ktos chcial zalatwic swoje PARTYKURALNE interesy!?!?!?
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Rece opadaja. Zrozum czlowieku, ze jak nie chcesz chodzic na A klase to nie chodz. To nie jest obowiazek ani jakas kara. Daj sobie na luz, poogladaj futbol TV.
I kto to sa ci "Gastronimicy"?? Gdzie byli wczesniej, skad sie wzieli, co proponuja, ile daja? Wiesz? Bo nigdy niczego jasno nie powiedzieli. Nie uslyszalem konkretow, ze np. dajemy 1 mln w tym sezonie, gwarantujemy to i tamto. NIC! Za frajer chca rzadzic klubem, przy zakladaniu ktoreho nie kiwneli palcem. Moze pomagali PN w tym sezonie?
To jest jakas paranoja. Dwoch gosci z nikad kreuje sie na zbawcow! Bo sa jakimis tam "biznesmenami". Teraz jeden wielce obrazony bedzie nazywal kogo "malym czlowiekiem". Skoro jest takim super biznesmenem to niech potraktuje to jak biznes - byla propozycja i zostala odrzucona. KONIEC. Podajemy sobie raczki i sie rozchodzimy a nie jakis fochy w Gazecie stroi.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 23:10
Czemu mamy ufać Gastronomikom... wiemy tylko tyle, że mają układy... Tego czy mają kasę oni sami też chyba nie wiedzą, a o kolejnych sposnorach jest tylko mowa, za którą jak narazie nie idą czyny...
Dziś podano informację, że PN podpisala umowy sposnorskię na kwotę 250 tyś zlotych co jest już czymś wymiernym, jednak jeśli potwierdzą się rewelacje Gazety o odjeściu Matlaka i Adamczuka to szczerze mówiąc jakoś maleje mój optymizm co do powodzenia
hmmm.... odejście/ definitywne odejście
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 23:11
Pabl.o kto ty kurwa jesteś, żeby obrażać ludzi którzy dla tego klubu robią wszystko? ty monitor i jazda a oni dbają o to żeby taki kutas jak ty za 3 lata miał gdzie chodzić na mecze a nie znowu płakał i lamentował w necie.
Poznałeś RAF-ka osobiście? Chyba nie, bo nic o nim nie wiesz.
Chłopaki działają charytatywnie odkąd powstała PN a taka kurwa jak ty dorwie się do kompa i pierdoli.
ONI STWORZYLI TEN KLUB I mają prawo wybrać którąś z dróg
Idioto nie przychodź na mecz więcej. i tak nikt Cię tam nie chce
A ty byku co? Sranie cię bierze? Przekręt to Ci ludzie co tylko chcą a nic w zamian nie dają. ciebie bez smarowania by...
Właśnie tego typu wypowiedzi pokazują poziom PN. To mi wystarczy, nikogo nie obraziłem na tym forum jeszcze więc daruj sobie komentaze. Na mecze chodzilem zanim ty uslyszales cot jest Pogoń i tak zostanie.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 23:17
Tak.
Nie sądziłem, że to kiedyś napisze, ale tak , popieram PN, bo żądania gastronomików z chuja wyjęte.
I jeśli miastu zależy na Pogoni, to jutro , poprą Wasze działania, albo zachowają się jak zwyłe żydki, chandlujące czym kolwiek.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 23:21
[cytat=pabl.o]
a w między czasie grupa kibiców skupiona wokół Chlasty, Pawlaka i kilki innych negocjowała już warunki z Ptakiem, jedynym co wtedy zabepieczyli to własne stołki na bardzo krótki okres. Skomentowałem postępowanie Chlasty i Pawlaka ( Pawlak Frajer- dopis NN) na forum v.pl. Troszke doasdnie napisałem o świniach które dorwały się do koryta,
RAFek tym razem postaraj się pomyśleć o Pogonii a nie o swoich niespełnionych ambicjach, masz jeszcze szanse coś w swoim życiu osiągnąć, Pogoń to nie jest twoja ostatnia szansa.
Nie jest tylko mowa o pieniadzach ale takze o pilkarzach ktorych na dzisiaj PN nie posiada na odpowiednim poziomie do tego dochodzi trener a własciwie odchodzi.
Co do pieniedzy to Smolny twierdzi ze przekazanie duzych pieniedzy na PN przez Miasto jest z prawnego punktu nie mozliwa gdyz PN nie jest spółka akcyjna.
Na miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....
Nazwijmy rzecz po imieniu , Pan Smolny mija sie z prawda. Koszykarska Kotwica jest stowarzyszeniem takim samym jak Pogon Nowa . Skoro tam mozna dac 500 tysiecy , to w Szczecinie chyba tez mozna.
Sorry , ze na forum Pogoni czsami daje przyklady Kotwicy(moze kogos to razi) , ale najlatwiej jest na przykladzie pokazac prawde
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779154 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.