| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
PRAWDA O PTAKU! - 24/08/2004 01:31
Pozwolilem sobie przytoczyc tutaj wpis kibica Lks-u z Forum z jednej stron o Pogoni:
"Moim zdaniem błąd.Ptak wygrał z wami.Dopioł czego chciał.I tak zostawi Pogoń.Ma już to po co do Szczecina pojechał-tereny.Pogoń jest mu zbyteczna. Przez kilka lat wypalił ziemię w ŁKS. Jednym ruchem pozbawił ludzi w Piotrkowie piłki piłki nożnej.Nie ma skrupułów.Przykre ale taka jest prawda.Jestem od 1975 roku kibolem.Chodze jeżdżę na ŁKS.Widziałem wiele, ale gorsze bydle od PTAKA chyba nigdzie już nie zobacze.W 1998 w Łodzi do dzinnikarza powiadział - widzieliście mistrza - zobaczycie jak się spada.Sprzedał wypożyczył wszystkich,najlepszych piłkarzy.Zniszczył zabrał 5 roczników junorów.DziEki opini publicznej naciskom pewnych ludzi udało się to bydle wygnać z ŁKS.Nawet umierający Widzew go nie chciał.Dajcie mu kopa z godnością.On jej nie ma.Trzymajcie się.Nie dajcie się burakowi."
I to jest cala prawda o Ptaku, a kto udaje ze tego nie widzi, ze o tym wczesnsiej nie slyszal i ze go to nie interesuje , to niech go lepiej zainteresuje bo potem bedzie za pózno na placz i lament . A ze niketórzy kibice Pogoni sa jak choragiewki to ja zdazylem zauwazyc juz kilka dobrych lat temu. Dobrze ze sa jeszcze prawdziwi kibice POGONI SZCZECIN, którzy nie maja klapek na oczach i nie daja sie oglupiac ani opluwac ( bo niektórzy to chyba k lubia)
|
Niech zyje Jan III Sobieski!
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 01:36
Jestem z v.pl. Dzieki wszystkim za cala akacje. Choc to jest mile w tych nieciekawych chwilach.
Lechófka podajesz jako przyklad tekst bardzo nierzetelny. Sa dowody, ze chcielismy uregulowac sprawe w logiem i nazwa. Pisze o tym dzisiejsza Wyborcza.
Co do Milara to swoje sledztwo przeprowadzilismy czytajac komentarze na naszej stronie oraz naszym forum. Potwierdzilo sie to o czym pisano. Rozmawialismy tez z jednym z brazylijczykow grajacych w Pogoni. NIgdzie nie obrazalismy nowego nabytku. Stwierdzilismy tylko, ze pochodzi on z ligi na naszych gust okregowej, bo nie jest to nawet 1 liga swojego Okregu. Rozgrywki regionalne w Polsce wygladalby tak, ze w Zachodniopomorskim graja wszystkie ekipy z naszego wojewodztwa obojetne w ktorej lidze wystepuje.
Ptak okazuje sie malo powaznym czlowiekiem. Zamiast cieszyc sie z sukcesu Pogoni zajmuje sie tym co pisze sie w Internecie. Czyzby urazona duma? Nie mozna przyznac sie do bledu.
Prosze zajrzec na oficjalke:
http://pogonszczecin.pl/?s=informacje&n=jeden&id=549&id_kategorii=1#k
Milar gra tam juz Gremio Esportivo Porto Allegre czyli jednym z czolowych klubow brazyliskich.
http://www.gazetaesportiva.net/saibamais/futebol/brasileiro2004/gremio.htm
Szkoda tez, ze admin oficjalki olewa listy czytelnikow kilka razy pisalem i zawsze zero reakcji. Nie potrafia tez zadbac zeby strona chodzila dobrze w Mozilli czy Operze.
Szkoda, ze to wszystko sie tak skonczylo.
|
pogon.v.pl (2000-2005)
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 02:05
Ja proponuje dac Ptakowi ultimatum .Mianowicie "przeproś za wszystko albo sprowadzimy z dzungli małą rodzinke ptaszników" .Mialby czas do meczu z Wisłą . Wojny z mediami ani tym bardziej z kibicami nie wygra!!!Walczmy do konca o Honor , nie baczac na konsenkwencje!!!!!!!
|
"Lecz zaklinam - niechaj żywi nie tracą nadziei I przed narodem niosą oświaty kaganiec; A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei, Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!"
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 02:12
Spójrzcie wszyscy !!!Ptak nie jest takim głupcem na jakiego wyglada !!! Myslicie ze opusci Pogoń gdy niedawno podpisał umowe ze strategicznym sponsorem To by był po prostu szczyt głupoty!!!Za duzo włozył w Pogon zeby sie wycofac z powodu jednej durnej informacji na stronie internetowej...Mi sie wydaje ze Ptak nas sprawdza...nie wiem jaki ma w tym cel ,ale tak mi sie wlasnie wydaje...to zaczyna mi smierdziec....
|
"Lecz zaklinam - niechaj żywi nie tracą nadziei I przed narodem niosą oświaty kaganiec; A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei, Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!"
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 02:20
Ostrowski, Twoj pierwszy wpis poprostu nie do przebicia. W su,ie gdybysmy sprawe rok temu chcieli zalatwic honorowo, to Ptak w ogole do Szczecina by nie trafil. No ale wizja odradzajacej Pogoni w II lidze byla najwyrazniej silniejsza.
Do Lechowka, sprawa przytoczonego przez Ciebie artykulu byla juz omawiana w tym temacie, widac nie skusiles sie na dokladna lekture. A prawda jest taka, ze tekst ten zajezdza niezetelnoscia podobnie, jak teksty na oficjalce.
|
Warunkiem rozwoju jest zmiana. Skoro pan panie Antoni nie chce sie zmienic, to moze do prawidlowego rozwoju klubu nalezaloby zmienic pana??
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 02:29
Od kilkunastu lat jestem kibicem Łódzkiego KS,zresztą niejeden z nas już się na Waszej stronie wypowiedział. Doskonale pamiętam czasy ptaka w ŁKS, Najpierw byla radość, ze jest sponsoer, są pieniądze i nadzieja na lepsze czasy, potem mistrzostwo Polski i...powolne odcinanie przez ptaka tlenu dla naszego klubu. Zaczęły sie konflikty z piłkarzami i obrażanie na kibiców za to za tamto i owamto, ciągłe grożby o wycofaniu ze sponsoringu o przeniesieniu ŁKS go Gliwic, zmiany humorów i nastrojów jaśnie panującego ptaka. W końcu rozsprzedał cała drużynę, spuścił nas do II ligi, zwinął manele i poszedł gdzie indziej. Ponieważ jak sądzę tym razem przy ptaku Mistrzostwo Polski Wam nie grozi, nie oglądajcie się na cokolwiek, głosujcie przeciwko niemu, pozbądźcie sie go bo będziecie za rok żałować, w odmiennym wypadku jeszcze nie raz Wam pokaże swoje prawdziwe oblicze i wspomnicie nasze słowa. Zniszczył nas i do dziś nie mozemy się pozbierać, z Wami zrobi to samo, więc działajcie póki mozecie. Wczoraj zamknąl Wam stronę jutro wymyśli co innego. Na jak dużo mu pozwolicie?
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 03:23
Do tych co sie powoluja na Glos Szczecinski.
Czy gazeta ktora reklamuje sie na stadionie (i nie tylko), zapewne maja pewne znizki, moze informowac rzetelnie o klubie?
Czy gazeta ktorej dziennikarze jezdza na wyjazdowe mecze Pogoni za darmo, srodkiem transportu fundowanym przez ptaka moze informowac rzetelnie o klubie?
Radze przemyslec powyzsze kwestie zanim ktos zacznie sie powolywac na wyzej wymieniony dziennik.
Co do samej afery ptaka. Pogon.v.pl nie jest tu w zadnym wypadku sporem. Tu chodzi o cos innego. Prawdopodobnie ptak albo szykuje teren pod jakas grubsza akcje, albo szykuje sie do odlotu w strone Widzewa. Z tego co wiem wladze Wroclawia tez maja cos ciekawego dla niego przygotowanego.
Poza tym jak ktos ma mozliwosc niech sprawdzi czy ptaka dzieci przypadkiem nie zostaly zapisane juz do lodzkich szkol. Bo tez takie wiesci kraza tu i owdzie.
I nie dajmy sie szantazowac. Dzisiaj idzie o Pogon.v.pl jutro bedzie cos innego. Pretekst zeby sie do czegos dojebac zawsze sie znajdzie jak ktos poszuka. Pytanie czy warto to dalej ciagnac z ptakiem? To ze odejdzie w koncu to nie ulega juz zadnej watpliwosci. Pytanie jest takie: czy juz DZISIAJ jestesmy w stanie sami prowadzic klub? Jezeli odejdzie ptak pamietajcie, ze bedzie potrzebna pomoc kazdego z WAS. Nie ogladajcie sie na PW czy innych. Zdajmy sobie sprawe z tego ze WSZYSCY bedziemy musieli to dalej ciagnac. Ale i tak mysle ze warto. Lechia pokazala ze mozna.
Ja bym sie nawet z mistrzostwa nie potrafil cieszyc wiedzac ze nastepnego dnia ptak zwola konferencje i zagrozi odejsciem bo kibice nie zostali na stadionie po meczu z nim tylko poszli na Jasne Blonie sie bawic. A on na stadionie biedaczek zorganizowal festyn i koncert De Mono, zamiast kupic dawidkowi mercedesa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 03:56
Do wszystkich, którzy nie planują iść na Wisłę lub planują jakieś zadymy.
Idźcie na mecz i kulturalnie dopingujcie piłkarzy. Jesteście na stadionie dla siebie i dla piłkarzy, a nie dla mediów i Antoniego Ptaka. Nie pozwólcie, aby ten konflikt się zaogniał. Jakby nie patrzeć Antoniemu Ptakowi zawdzięczamy I ligę. Oczywiście nie wolno zapominać, że zeszły sezon minął i trzeba patrzeć na przyszłość. Prawda jest taka, że obie strony tego konfliktu są winne. Stało się to co się stało i nie pogarszajmy sytuacji.
|
Mariusz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 08:53
to mi sie bardzo podoba
komentarz redakcji gazety wyborczej
Koledzy dziennikarze! Posypmy głowy popiołem. Nie prowokujmy gniewu Pana Antoniego Ptaka. Ave Cezar! Redaktorzy "Kuriera Szczecińskiego"! Nie piszcie nic o olimpiadzie! To może Go sprowokować do odejścia. Telewizjo! Zrezygnuj z soczystych cytatów z trenera Baniaka. Na paluszkach z tą kamerą! Jak się zbudzi, to nas zje. Bijmy pokłony! My obiecujemy, że dziennikarz GW Kuba Lisowski będzie odtąd pisał w kagańcu i kolczatce. Napisze coś nie tak - redaktor szarpnie za obrożę.
Jak Pogoń wygra - niech trąbią fanfary. Jak przegra - przepaszmy się żałobnymi szarfami. I bijmy brawo. Bez ustanku, bez względu na okoliczności. Vivat imperator!
Groteska? Nie. To oczekiwania władz piłkarskiego klubu.
|
PROSZE O ZABLOKOWANIE TEGO KONTA
ZNUDZILO MI SIE WKURWIANIE WAS
POWODZENIA
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 08:57
forum kibice.net
tu macie liste stron ktore dołaczyly sie do protestu, a takze wypowiedzi kibicow z innych miast.
Jesli chodzi o ten czesto wspominany mecz z Ruchem gdzie bylo 1 tys. kibicow, to bylo po tym jak gondor powiedzal ze "ma kibicow w dupie", wiec tych spraw nie mozna porownywac.
|
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 09:30
Jak dla mnie to pieniądze wygrają - Ptak za dużo u nas zainwestował i na za dużo liczy żeby teraz odchodzić (zwłaszcza, że ostatnio podpisal umowę z inestorem strategicznym). Dlatego nie wierzę że odejdzie z POgoni, to byłoby niepoważne.
|
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 24/08/2004 09:41
- Ja i moja rodzina mamy tego dosyć. Traktuje się mnie i mojego syna jak śmieci. Opluwa się rodzinę - mówił wczoraj rozgoryczony właściciel Pogoni, Antoni Ptak. Zaraz potem zapowiedział swoje odejście.
Już w trakcie weekendu z Pogoni dochodziły niepokojące sygnały. Podobno Antoni Ptak wydał decyzje o zaprzestaniu przygotowań drużyny do meczu z Dyskobolią. Wczoraj zarząd klubu zaprosił dziennikarzy na konferencję prasową. Prezes zarządu Krzysztof Waszak odczytał oświadczenie, dotyczące cofnięcia akredytacji prasowych przedstawicielom jednego z portali internetowych.
- Ludzie, którzy szkodzili klubowi, działali pod naszym znakiem towarowym. To było nie do pomyślenia - mówił.
Chwilę później Antoni Ptak oświadczył, że rezygnuje z finansowania klubu.
źródło: Głos Szczeciński
|
MW'03
|
|
|
|
|
|
|
|
|