Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
muniek
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8341 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 13:19
Zadalem sobie troche cierpienia i poczytalem wpisy na v.pl.... Ludzie to sie w glowie nie miesci co tam sie dzieje. Nie wiem czy to jeszcze rzogow press nadaje czy poziom intelektualny ludzi ktorzy tam pisza jest tak niski. Zaraz podlapie to Lisowski, napisze na pierwszej stronie GW nekrolog Pogoni, obwini za wszystko PN, z ktorej decyzja "nie zgadza" sie ogromna ilosc "kibicow".

rzygi2

Kto nie pije ten donosi....
seeedzik
Kibic
Na forum od 8086 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 13:27

muniek napisał:  
Zadalem sobie troche cierpienia i poczytalem wpisy na v.pl.... Ludzie to sie w glowie nie miesci co tam sie dzieje. Nie wiem czy to jeszcze rzogow press nadaje czy poziom intelektualny ludzi ktorzy tam pisza jest tak niski. Zaraz podlapie to Lisowski, napisze na pierwszej stronie GW nekrolog Pogoni, obwini za wszystko PN, z ktorej decyzja "nie zgadza" sie ogromna ilosc "kibicow".

rzygi2

tez poczytalem i nie moge dojsc do tego kto to pisze, ludzie maja to jedna wielka wade ze mimo iz kilkukrotnie sie na jednym i tym samym rodzaju parainwestorow przejechali to ciagle w to samo chca sie pakowac, widac taki juz ich los tylko zeby nie spelnil sie czarny scenariusz grzebania klubu, teraz najbardziej co jest potrzebne to ten oklepany "dobry klimat" i wierze iz z kazdym dniem bedzie w tym wzgledzie coraz lepiej i lepiej i oby redaktorzyna Lisowski doszedl do podobnych wnioskow bo media to IV wladza ...

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
ch.
Kibic
Na forum od 8474 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 13:28
Pogoń Nowa: wszystko na gorąco opinie, komentarze

IS
Kibic
Na forum od 7361 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 15:41

seeedzik napisał:  

muniek napisał:  

rzygi2

tez poczytalem i nie moge dojsc do tego kto to pisze, ludzie maja to jedna wielka wade ze mimo iz kilkukrotnie sie na jednym i tym samym rodzaju parainwestorow przejechali to ciagle w to samo chca sie pakowac, widac taki juz ich los tylko zeby nie spelnil sie czarny scenariusz grzebania klubu, teraz najbardziej co jest potrzebne to ten oklepany "dobry klimat" i wierze iz z kazdym dniem bedzie w tym wzgledzie coraz lepiej i lepiej i oby redaktorzyna Lisowski doszedl do podobnych wnioskow bo media to IV wladza ...

Bo to jest właśnie ta nasza szczecinskość. Jak ktoś robi dobrą robotę w Pogoni Nowej (chodzi o ludzi typu Matlak, Adamczuk, Chlasta i ludzi skupionych wokół tej idei) to ludzie piszą głupoty bo chodzili na mecze tylko dlatego że była tu 1 lub 2 liga i to była dla nich podstawowa wartość, a nie Pogoń.

Przykładów głupoty mieszkańców tego miasta jest więcej, dajmy na to burzą teraz grzybka koło bramy portowej. Wiecie jakie są komentarze ludzi? że szkoda że burzą, że to jest miejsce spotkań szczecinian, że obiekt jest piękny i obok niego powinien być zieleniec. No ku... w jakim ja mieście żyje. Przecież to jest najdziwniejszy czterystotysięcznik na świecie. Zawsze powtarzam pojedzcie sobie do innych miast typu Wrocław, Poznań, Kraków, Trójmiasto i zobaczcie jak tam się żyje. Inna kultura, inna mentalność ludzi i większa aktywność społeczna oraz kreatywność. Zawsze się znajdą krytykanci Pogoni Nowej, bo ludzie którzy ich krytykują są zamknięci w swoich okopach, niewiedzą lub nie chcą dopuścić myśli że aby zbudować coś wielkiego potrzebna jest w tym idea, a nie tyle czysty materializm i kasa czym się wykazywali Ptak, a teraz panowie gastronomicy. Tyle procent udziałów w spółce co oni chcieli to jakieś przegięcie i nieuczciwość w stosunku do działaczy PN. Kopnąć w dupe tych gastronomików cwaniaczków i robić swoje. Widać że Matlak uczył się od poznaniaków robić dobrą robote - wszystko co robią ma ręce i nogi i naprawde życze im powodzenia. Jakby tak wszystko funkcjonowało w szczecinie jak Pogoń Nowa to nie bałbym się o przyszłość tego miasta.

Ps. A Dymkowski widac że też z platformersami sobie nieźle działa i w chodzi w układy polityczne, krytykuje ludzi z PN że nie zrobili SSA, ciekawe jakim prawem. Mógł sam coś robić, chyba że coś robił już wokół PN to prosze ,mnie poprawić.

Ostatnio edytowany przez: IS, 11 lipca 2007, 15:53 [1 raz(y)]

eJay
Kibic
Na forum od 7849 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 15:51
Bardzo podoba mi się ta decyzja :) A komentarzami an v.pl bym sie specjalnie nie przejmował. Jak widać chwasty były i w środowisku kibicowskim.

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
kiko
Kibic
Na forum od 7034 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 16:39
Drużyna Kani Gostyń oficjalnie wycofała się z rozgrywek III ligi, gr. II.

- Otrzymaliśmy właśnie pismo z Gostynia, w którym działacze informują, że nie przystąpią do żadnych rozgrywek, zarówno wśród seniorów, jak i juniorów - mówi Krzysztof Ruciński z Kujawsko-Pomorskiego Związku Piłki Nożnej, który będzie prowadził rozgrywki III ligi w tym sezonie.

Miejsce Kani zajmie najprawdopodobniej KP Police, który został wcześniej zdegradowany do IV ligi.

za 90minut.

Teraz do dzieła PN. Zrobiło się miejsce w III lidze. Nawet ja je uzyska KP Police to zrobi się następnie w IV. Podobno Bednarek czekał tylko, aż ktoś się wycofa i miał w to miejsce wpychać Pogoń.

rico
Kibic
Na forum od 7556 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 17:24
Dla mnie tylko przykre jest że każdy ciągnie w swoją stronę, grają prywatne ambicje i każdy ma w dup.. pewne rzeczy... bez wyjątków!

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
Pszczółek
Kibic
Na forum od 8278 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 18:08

kiko napisał:  

- Otrzymaliśmy właśnie pismo z Gostynia, w którym działacze informują, że nie przystąpią do żadnych rozgrywek, zarówno wśród seniorów, jak i juniorów - mówi Krzysztof Ruciński z Kujawsko-Pomorskiego Związku Piłki Nożnej, który będzie prowadził rozgrywki III ligi w tym sezonie.

Miejsce Kani zajmie najprawdopodobniej KP Police, który został wcześniej zdegradowany do IV ligi.

za 90minut.

Teraz do dzieła PN. Zrobiło się miejsce w III lidze. Nawet ja je uzyska KP Police to zrobi się następnie w IV. Podobno Bednarek czekał tylko, aż ktoś się wycofa i miał w to miejsce wpychać Pogoń.

Miejsce Chemika Police w IV lidze najprawdopodobniej zajmie Stal Szczecin, bo zostala dodatkowo zdegradowana z IV ligi po spadku Chemika. Pogon Nowa moze co najwyzej grac wlasnie na miejscu wycofanych rezerw.

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
Rch.
Kibic
Na forum od 7028 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 18:34

Pszczółek napisał:  

kiko napisał:  

za 90minut.

Miejsce Chemika Police w IV lidze najprawdopodobniej zajmie Stal Szczecin, bo zostala dodatkowo zdegradowana z IV ligi po spadku Chemika. Pogon Nowa moze co najwyzej grac wlasnie na miejscu wycofanych rezerw.

To byłoby cos. hehe aby grac w IV lidze dzieki wycofaniu rezerw i oddaniu miejsca PN tak od reki przy pomocy ZZPN. Ale powiedzcie mi teraz gdy wszystko jest jasne,że nie bedzie zawiazania spółki z gastronomikami i bandyckim podzieleniem udziałów, CZY nadal druzyna teraz już z A klasy bedzie nosci nazwe POGOŃ NOWA.Czy istnieje szansa przejac prawo do nazwy POGOŃ SZCZECIN,Herbu,. Jak to teraz bedzie? co z tym stowarzyszeniem co na czele stoi Waszak czy oni wejdą do tej drużyny?

Ostatnio edytowany przez: Rch., 11 lipca 2007, 18:40 [2 raz(y)]

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
AS.
Kibic
Na forum od 7753 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 20:12
Ps. A Dymkowski widac że też z platformersami sobie nieźle działa i w chodzi w układy polityczne, krytykuje ludzi z PN że nie zrobili SSA, ciekawe jakim prawem. Mógł sam coś robić, chyba że coś robił już wokół PN to prosze ,mnie poprawić.[/cytat]

Pewny etecik SSA uciekł, więc się chłopak denerwuje.

POGOŃ SZCZECIN
pit26
Kibic
Na forum od 8283 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 21:03

AS. napisał:  
Ps. A Dymkowski widac że też z platformersami sobie nieźle działa i w chodzi w układy polityczne, krytykuje ludzi z PN że nie zrobili SSA, ciekawe jakim prawem. Mógł sam coś robić, chyba że coś robił już wokół PN to prosze ,mnie poprawić.

Pewny etecik SSA uciekł, więc się chłopak denerwuje.[/cytat]

Ja w Dymkowskiego wypowiedzi zadnych nerwow nie widze:

Jako radny wstrzymam się od komentarza do czasu wydania oficjalnego oświadczenia. Prywatnie twierdzę, że to złe rozwiązanie – mówi były piłkarz szczecińskiej Pogoni. - Jeśli Pogoń Nowa uważa, że sama poprowadzi klub – to dobrze, ale mogłaby przedstawić własne warunki istnienia sportowej spółki akcyjnej, bez względu na to, kto by był udziałowcem. Na razie Pogoń Nowa nie przedstawiła alternatywy.

a tu wypowiedz Adamczuka:

Byłem zwolennikiem stworzenia SA. Przekonało mnie do tego poparcie władz miejskich i ich dużą chęć na stworzenie silnego klubu - tłumaczy Adamczuk. - Bez poparcia władz nie ma na to szans. Warunki proponowane przez Panów Smolnego i Kałużnego były nieporównywalnie lepsze, od tych z jakimi mieliśmy do czynienia za rządów Antoniego Ptaka. Nie miałem obawy przed związaniem się z tymi ludźmi i wierzyłem, że uda się razem zbudować silną Pogoń.

A tak wogole, to wrobelki cwierkaja,ze wczorajsze obrady w PN i ich final spowodowal spory podzial w samej Nowej i wedlug nieoficjalnych informacji np.Adamczuk i Matlak maja wycofac sie z dzialanosci w PN (ponoc obaj byli za powolaniem SSA i wspolpraca z gastronomikami).

Ostatnio edytowany przez: pit26, 11 lipca 2007, 21:09 [1 raz(y)]

Vi kommer sammen!
Danske liv... Odense...
tie
Kibic
Na forum od 6841 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 21:23
Walne Zgromadzenie KS Pogoń Szczecin Nowa nie wyraziło zgody na przystąpienie do sportowej spółki akcyjnej, w której 94 proc. mieli mieć tzw. gastronomicy. PN chce sama przystąpić do rozgrywek IV ligi. Ale czy zdoła?

Gastronomicy, czyli szczecińscy biznesmeni Grzegorz Smolny i Artur Kałużny, zaproponowali Pogoni Nowej utworzenie spółki i w tej formule przystąpienie do rozgrywek IV ligi. - Większa przejrzystość w finansowaniu i działaniu - tłumaczył pierwszy. - Podział? 94 do 6, ale my dajemy więcej niż dawał kibicom Ptak, a jeszcze chcemy podpisać 15-punktową umowę zabezpieczającą interesy Pogoni Nowej.

Działacze PN do późnego wieczora we wtorek dyskutowali nad pomysłem. Wielu z nich czuło się urażonych takim podziałem akcji i wpływów. Stosunkiem głosów 12 do 7, przy 2 wstrzymujących się, przegłosowano odmowę dla porozumienia z "gastronomikami". Opublikowano komunikat: "Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Klubu Sportowego Pogoń Szczecin Nowa, w tajnym głosowaniu, podjęło decyzję o nieprzekazywaniu sekcji piłki nożnej Stowarzyszenia KS Pogoń Szczecin Nowa do mającej powstać spółki akcyjnej z udziałem Artura Kałużnego i Grzegorzem Smolnego. Walne Zgromadzenie wyraziło wolę prowadzenia zespołu piłkarskiego w realizowanej do tej pory formie prawnej, czyli stowarzyszenia. Jednocześnie podtrzymujemy wolę współpracy ze wszystkimi stronami zaangażowanymi w odbudowę Pogoni Szczecin. Mając na względzie dotychczasową dobrą współpracę z Zarządem Miasta Szczecin, Stowarzyszeniem MKS Pogoń Szczecin i sponsorami KS Pogoń Szczecin Nowa, wyrażamy głębokie przekonanie, że nasze wspólne działania doprowadzą do powrotu klubu na należne mu miejsce na piłkarskiej mapie Polski".

Rozmowy były burzliwe, a w jego trakcie dochodziło do wielu spięć.

- Byłem zwolennikiem stworzenia SA. Przekonało mnie do tego poparcie władz miejskich i ich dużą chęć na stworzenie silnego klubu - tłumaczy Adamczuk. - Bez ich poparcia władz nie ma na to szans. Warunki proponowane przez Panów Smolnego i Kałużnego były nieporównywalnie lepsze, od tych z jakimi mieliśmy do czynienia za rządów Antoniego Ptaka. Nie miałem obawy przed związaniem się z tymi ludźmi i wierzyłem, że uda się razem zbudować silną Pogoń.

- Budowaliśmy ten klub od podstaw, a teraz chcą go nam zabrać za śmieszne 6 procent - mówi anonimowo jeden z członków PN.

Rozdźwięk był na tyle istotny, że z klubem rozstają się jej flagowe postaci: Grzegorz Matlak i Dariusz Adamczuk.

- Czuję się trochę wykorzystany. Jestem zmęczony całą sytuacją i wybieram się na urlop. Nie pozwolę, by moja osoba i nazwisko służyły niektórym ludziom do manipulacji. Uważam, że przez ostatni rok zrobiłem bardzo wiele dla Pogoni Nowej. Tym bardziej boli mnie to, że mój głos w decydującej sprawie nic nie znaczył. Był po prostu zerem.

- Nie wiem, czy my czasami nie strzeliliśmy sobie samobója - dodaje inny działacz Pogoni Nowej. - Reakcji miasta nie znam, ale może być różnie, a bez wsparcia może być ciężko. Dla wielu ludzi zakończył się pewien etap w życiu. Trzeba otrząsnąć się z szoku i przejść do rzeczywistości. Jeśli mamy grać w IV lidze - czas zjednoczyć siły i zabrać się do pracy od rana do wieczora. Spodziewam się, że jeszcze może się coś wydarzyć i to szybko.

Rola miasta jest tu bardzo istotna. Po cichu miasto sprzyjało "gastronomików" i deklarowało pomoc finansową. Jaka będzie reakcja na odmowę założenia spółki? Wczoraj wiceprezydent Tomasz Jarmoliński (pilotuje sprawy Pogoni) miał wolne. Co może się wydarzyć? Pogoń Nowa nie jest obecnie przygotowana na grę w IV lidze. Nie ma składu, ani pieniędzy na wzmocnienia. Jeśli nie uzyska akceptacji miasta - może być skazana na tułaczkę w niższych ligach. Zdaje sobie z tego sprawę Adamczuk: - Uważałem, że Pogoń jest zbyt dużym klubem, by pozwolić sobie na długą tułaczkę po niższych ligach. Będzie chyba inaczej. Śmiem twierdzić, że decyzja podjęta przez zebranie nie rozwiąże problemów szczecińskiej piłki. Ludzie, którzy podjęli taką decyzję muszą zdawać sobie sprawę, że Pogoń może tułać się w niższych ligach przez długie lata. Przez to szanse na wybudowanie w Szczecinie nowoczesnego stadionu spadną do minimum.

Czy możliwy jest szczeciński "Okrągły Stół" Pogoni? Tak, ale według obserwatorów całego zamieszania rolę mediatora musi przejąć miasto.

Źródło: Gazeta Wyborcza Szczecin

szalikNa miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....raca
Halk
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 21:51

tie napisał:  
Walne Zgromadzenie KS Pogoń Szczecin Nowa nie wyraziło zgody na przystąpienie do sportowej spółki akcyjnej, w której 94 proc. mieli mieć tzw. gastronomicy. PN chce sama przystąpić do rozgrywek IV ligi. Ale czy zdoła?

Gastronomicy, czyli szczecińscy biznesmeni Grzegorz Smolny i Artur Kałużny, zaproponowali Pogoni Nowej utworzenie spółki i w tej formule przystąpienie do rozgrywek IV ligi. - Większa przejrzystość w finansowaniu i działaniu - tłumaczył pierwszy. - Podział? 94 do 6, ale my dajemy więcej niż dawał kibicom Ptak, a jeszcze chcemy podpisać 15-punktową umowę zabezpieczającą interesy Pogoni Nowej.

Działacze PN do późnego wieczora we wtorek dyskutowali nad pomysłem. Wielu z nich czuło się urażonych takim podziałem akcji i wpływów. Stosunkiem głosów 12 do 7, przy 2 wstrzymujących się, przegłosowano odmowę dla porozumienia z "gastronomikami". Opublikowano komunikat: "Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Klubu Sportowego Pogoń Szczecin Nowa, w tajnym głosowaniu, podjęło decyzję o nieprzekazywaniu sekcji piłki nożnej Stowarzyszenia KS Pogoń Szczecin Nowa do mającej powstać spółki akcyjnej z udziałem Artura Kałużnego i Grzegorzem Smolnego. Walne Zgromadzenie wyraziło wolę prowadzenia zespołu piłkarskiego w realizowanej do tej pory formie prawnej, czyli stowarzyszenia. Jednocześnie podtrzymujemy wolę współpracy ze wszystkimi stronami zaangażowanymi w odbudowę Pogoni Szczecin. Mając na względzie dotychczasową dobrą współpracę z Zarządem Miasta Szczecin, Stowarzyszeniem MKS Pogoń Szczecin i sponsorami KS Pogoń Szczecin Nowa, wyrażamy głębokie przekonanie, że nasze wspólne działania doprowadzą do powrotu klubu na należne mu miejsce na piłkarskiej mapie Polski".

Rozmowy były burzliwe, a w jego trakcie dochodziło do wielu spięć.

- Byłem zwolennikiem stworzenia SA. Przekonało mnie do tego poparcie władz miejskich i ich dużą chęć na stworzenie silnego klubu - tłumaczy Adamczuk. - Bez ich poparcia władz nie ma na to szans. Warunki proponowane przez Panów Smolnego i Kałużnego były nieporównywalnie lepsze, od tych z jakimi mieliśmy do czynienia za rządów Antoniego Ptaka. Nie miałem obawy przed związaniem się z tymi ludźmi i wierzyłem, że uda się razem zbudować silną Pogoń.

- Budowaliśmy ten klub od podstaw, a teraz chcą go nam zabrać za śmieszne 6 procent - mówi anonimowo jeden z członków PN.

Rozdźwięk był na tyle istotny, że z klubem rozstają się jej flagowe postaci: Grzegorz Matlak i Dariusz Adamczuk.

- Czuję się trochę wykorzystany. Jestem zmęczony całą sytuacją i wybieram się na urlop. Nie pozwolę, by moja osoba i nazwisko służyły niektórym ludziom do manipulacji. Uważam, że przez ostatni rok zrobiłem bardzo wiele dla Pogoni Nowej. Tym bardziej boli mnie to, że mój głos w decydującej sprawie nic nie znaczył. Był po prostu zerem.

- Nie wiem, czy my czasami nie strzeliliśmy sobie samobója - dodaje inny działacz Pogoni Nowej. - Reakcji miasta nie znam, ale może być różnie, a bez wsparcia może być ciężko. Dla wielu ludzi zakończył się pewien etap w życiu. Trzeba otrząsnąć się z szoku i przejść do rzeczywistości. Jeśli mamy grać w IV lidze - czas zjednoczyć siły i zabrać się do pracy od rana do wieczora. Spodziewam się, że jeszcze może się coś wydarzyć i to szybko.

Rola miasta jest tu bardzo istotna. Po cichu miasto sprzyjało "gastronomików" i deklarowało pomoc finansową. Jaka będzie reakcja na odmowę założenia spółki? Wczoraj wiceprezydent Tomasz Jarmoliński (pilotuje sprawy Pogoni) miał wolne. Co może się wydarzyć? Pogoń Nowa nie jest obecnie przygotowana na grę w IV lidze. Nie ma składu, ani pieniędzy na wzmocnienia. Jeśli nie uzyska akceptacji miasta - może być skazana na tułaczkę w niższych ligach. Zdaje sobie z tego sprawę Adamczuk: - Uważałem, że Pogoń jest zbyt dużym klubem, by pozwolić sobie na długą tułaczkę po niższych ligach. Będzie chyba inaczej. Śmiem twierdzić, że decyzja podjęta przez zebranie nie rozwiąże problemów szczecińskiej piłki. Ludzie, którzy podjęli taką decyzję muszą zdawać sobie sprawę, że Pogoń może tułać się w niższych ligach przez długie lata. Przez to szanse na wybudowanie w Szczecinie nowoczesnego stadionu spadną do minimum.

Czy możliwy jest szczeciński "Okrągły Stół" Pogoni? Tak, ale według obserwatorów całego zamieszania rolę mediatora musi przejąć miasto.

Źródło: Gazeta Wyborcza Szczecin

No niee wierze, Pogon Nowa sie rozpada i znow szczecinska tragedia..

........................MKS mks MkS mks MKS mks MkS................................
Metyl
Kibic
Na forum od 6884 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 22:02
Spokojnie. Jeśli to prawda to OK - trudno, przykro i smutno. W dodatku szczęśliwy dzień dla rzgowa. Ale jeśli by wyszło że to brednie to autor tego tekstu powinien dostać dożywotni zakaz zajmowania sie sprawami Pogoni i ponieść wszelkie możliwe konsekwencje.

nick
Kibic
Na forum od 7212 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 22:06
Jeżeli wyborcza pisze prawde, to szykuje sie kolejny podział.Jeżeli Admaczuk i Matlak odejda to będzie źle. w jednym środowisku PN są jak widze różne opienie co do "gastronomikó". Myśle, że w PN wygrał opcja radykalna. taka, która od samego poczatku była przeciwna jakiejkolwiej spółce akcyjnej bez względu na inwestora jak miałby być. Mamiono cały czas kibiców, że Pogoń w orange ekstraklasie może grac w formie stowarzyszenia. Ze s;ponsorami bez inwestora. No niestety prezes PN szybko sie przekonał , Że jego wymysł nie ma racji bytu w profesjolanym futbolu. wswzystkie klubu w orange musza byc spólkami, nawet jego przykłady Odra i Widzew są lub będa na dniach. Decyzja walnego to kontynuacja tych założeń. to źle.. Zaznaczam, że też nie byłem zachwycony propozycją" Gastronomików". za mało akcji dawali,. Jednak nowej nie o to chodziło. Cały czas chodzi o władzę nad tym klubem. Trzymam kciuki mimo wszystko za PN.

pabl.o
Kibic
Na forum od 8943 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 22:14
Stowarzyszenie Pogoń Nowa w liczbie 19 członków, właśnie czemu tylko 19? czy tak mała liczba osób powinna decydować o losach klubu? Dlaczego nie znane są nazwiska tych ludzi, są bardzo zaangażowani w ratowanie Pogoni ale Ja chciałbym ich poznać, kim są i jak w przyszłości chcieli by aby wyglądał klub. Pamiętajmy że bezrpośrednio z członków stowarzyszenia kiedyś powstanie spółka i z 6% do podziału na 19 osób będzie 100% na taką samą liczbę ludzi. Przecież to stowarzyszenie stworzyli kibice, aż trudno mi uwierzyć żę posiada ono tylko 19 członków. Dlaczego nie mamy jako kibice wglądu w dokumenty rejestrowe tego stowarzyszenia?

Pozdrawiam

Arathorn
Kibic
Na forum od 8170 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 22:33
Coraz mniej mi się podoba to co się dzieje w Pogoni Nowej...

Przy całym szacunku do barw, herbu, tradycji i marki jaką jest Pogoń, nie mam ochoty chodzić na mecze A klasowe, drużyny która nazywa się Pogoń Nowa i ma zupełnie inny herb.
To nie będzie po prostu moja Pogoń.

Może jednak uda się dogadać gastronomikom z Matlakiem i Adamczukiem - taka opcja w IV lidze byłaby chyba najlepsza...

byku
Kibic
Na forum od 7809 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 22:41
Przeczytajcie sobie wywiad ze Smolnym.Widac,ze chcial stworzyc cos sensownego ale wasz idol Chlasta na to nie pozwolil.Nie mowie,ze wierze w kazde slowo Smolnego ale widac ,ze tam cos smierdzi.Chlasta ma nas wszystkich w dupie.Byla szansa na silny klub ze sponsorami i mocnym wsparciem miasta.Oczywiscie sie nie udalo bo przeciez jedyna sluszna droga Pogon A klasowa...

FCS 1948
Kibic
Na forum od 7179 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 22:46

byku napisał:  
Przeczytajcie sobie wywiad ze Smolnym.Widac,ze chcial stworzyc cos sensownego ale wasz idol Chlasta na to nie pozwolil.Nie mowie,ze wierze w kazde slowo Smolnego ale widac ,ze tam cos smierdzi.Chlasta ma nas wszystkich w dupie.Byla szansa na silny klub ze sponsorami i mocnym wsparciem miasta.Oczywiscie sie nie udalo bo przeciez jedyna sluszna droga Pogon A klasowa...

a skad niby smolny znalazl tych sponsorow?? ponoc sam zadnego wkladu mial nie dawac...

Tylko Pogoń !
Steryd
Kibic
Na forum od 8823 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/07/2007 22:48
Przeciez te 4 procent dla PN to kpina. Te 15 punktow gwarancji sprawy nie zalatwia, z reszta co to za gwarancje? Nie dopuscmy do podzialow, trzeba probowac sie porozumiec.
PN zasluguje na znacznie wiecej niz 4 procent i 15 "paragrafow".
Przypomne - to dzieki tym ludziom mamy w ogole o czym rozmawiac.

1948
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768779161 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005