Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 09:45
Pomysl pewnie bedzie mial wielu zwolennikow jak i sceptykow. Moim skromnym zdaniem jest to niekorzystna opcja dla naszego klubu. Nie trzeba tu nawet mowic, o tym co zalozylismy sobie gdy opuszczalismy OE. Pogon miala byc budowana od nowa. Celem mial byc coroczny awans o klase rozrywkowa i tego sie trzymajmy. Pogon nie jest przygotowana na taki gwaltowny przeskok, zarowno od strony finansowej, jak i sportowej. W praktyce trzeba by wymienic praktycznie caly sklad, trenera pewnie tez. Kto wezmie odpowiedzialnosc za druzyne budowana na gwalt w kilka miesiecy? Poza tym nie oszukujmy sie, Pogon nie gra niczego oszalamiajacego w IV lidze, a oni chca podbijac OE? Jak dla mnie nierealne, chociazby i ze wzgledu na to, ze niewiadomo jak potoczy sie sprawa Slaska. Poki co dostaja w dupe, wiec i awans nie jest taki przesadzony. Juz raz przerabialismy fuzje i inne prawne zabawy i nie mozemy byc zadowoleni z tego rozwiazania.
Z tym, że w większości przypadków na całym świecie zarządzajacy są w mairę kompetentnymi ludzmi. Niestety w Szczecinie tak nie jest i konsultacje ze środowiskiem kibicowskim są koniecznie, bo np. herb Pogoni były już niebiesko-czerowny, bo ktoś w marketingu by uznał, że taki ładniej się sprzedaje. U nas jak zwykle w tajemnicy odbyły się pierwsze rozmowy bez żadnych konsultacji co już jest chore. Klub bez kibiców nie istnieje. Czy jakiś bogaty facet może kupić sobie klub, zarządzać nim sobie według swojego widzimisie, i ma mieć na to przyzwolenie?
Dla mnie jednym z głownych wymierników tego czy komuś zależy na Pogoni jest obecność na meczu, nieważne czy bramki ma strzelać Toboła w B-klasie, Ropiejko w IV lidze, czy Matlak w I. Gdzie są te tysiące ludzi, którzy deklaralują kibicowanie Pogoni? Gdzie oni byli w sobotę? Na meczu byla zaledwie garstka. Nie mów mi, że ktoś chciał i nie mógł być na meczu. To aż taki wysyłek? Jeśli komuś zależy to zawsze znajdzie sposób. Dla tych tysięcy Pogoń jest marką Szczecina tylko gdy gra w pierwszej lidze z Legią czy Wisłą, a w IV lidze zupełnie ich nie intersuje.
Myślisz, że jak będzie od razu hop siup będzie pierwsza czy druga liga to kibice nagle ruszą na stadion? Może i masz rację... na pierwszym meczu tak będzie. A co sie stanie gdy drużyna zacznie przegrywać? Znowu na stadionie zostanie zaledwie kilka tysięcy. Mówisz, że w niższych ligach nie da się przyciągnąć na dłuższą metę kibiców. Popatrz na frekwencje na meczach Pogoni Nowej, a jeszcze lepiej na mecze GKs-u w IV lidze. Nie da się?
Czy prezeydent naszego miasta zdaje sobie z tego sprawę, że Szczecin potrzebuje wielkiej piłki? Wątpie. Ten człowiek chce utrzymać się jak najdłuzej przy stołku. I jakiś sukces w stylu, wprowadzenia Pogoni do I ligi, czy wybudowanie stadionu za jego kadencji napewno mu w tym pomoże. Chyba, że ludzie nie będa się dawali dłużej nabierać, ale to inna kwestia.Co do tej pory zrobiono dla tego wielkiego sportu? Poza wsparciem finansowym Pogoni, bo to jest oczywiste i konieczne. Wydaje mi się, że nic. Stadionu przez najbliższe lata nie będzie i jeszcze pewnie kilka razy zmieni się koncepcja, nawet Drzymały nie potrafiliby do Szczecina sprowadzić (i dobrze, że sie nie udało ale pokazuje to nieudolność władz).
Wybiciem Szczecina ma być to, że kupił sobie miejsce w pierwszej lidze i później z hukiem z niej spadnie. Napewno będzie o tym głośno, ale chyba nie o to chodzi. obrano drogę odbudowy i awansu rok po roku. Wywalczymy ten awans na boikach prędzej czy później, ale własnymi siłami.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 10:30
W IV lidze czy nie ja i tak kocham cie bo najlepsza w Polsce jest POGOŃ SZCZECIN MKS !!!!
Według mnie jak od razu przejdziemy do 1 ligi to nikt tak naprawde nie bedzie sie z tego cieszył i znowu nie będzie się czuło tej atmosfery na stadionie bo ona będzie tylko wtedy gdy własnymi siłami i wynikami na boisku osiągniemy sukcesy . Pier......lic ten pomysł !! A ludzie zamiast pisac na necie ruszcie dupe na stadion bo jak pojawił się ten " news " na stronie to nagle wszyscy " prawdziwi " kibice Pogoni się ożywili i Ci co się najbardziej podniecają tym pomysłem założe sie że jeszscze nie byli na zadnym meczu od spadku z OE .
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 10:48
To jest nie powtarzalna okazja Bałtyk Gdynia także startuje na miejsce Śląska Wrocław ja myślę że musimy kupić akcje od śląska nawet jak to będzie II liga jest to wyjątkowa akcja a na pewno na II ligę przyjdzie już komplet widzów .
Warszawa !!!!!! Warszawa , Warszawa CWKS Legia !!!!!!!!!!!! Warszawa , Warszawa !!!!!
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 10:57
lotto trzym kaste gamoniu bo takich jak ty na pal trza nabijac!
całe szczęscie ze i Zagłebie i Widzew beda staraly sie oto miejsce wiec szanse Szczecina baardzo maleja
Pierdolisz głupoty. Ja myślę że lepiej będzie zrobić wieeelką zrzutę i kupić od razu mistrzostwo od Wisły. I najlepiej tak co rok, po chuj grać w lidze? Co roku będziemy kupować mistrza i tylko Liga Mistrzów na Twardowskiego będzie! Ten pomysł pewnie Ci się spodoba, co? Wszystko legalne i uczciwe
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 11:52
Nie odpowiadajcie na wpisy lotto zawsze jak jest jakaś przypałowa historia którą tylko debile i gamonie popierają to on zawsze jest w tej grupie głąbów, po co sie odpisywać takim ludziom jak lotto , lampart, kasia i inne gamonie których wpisy zawsze mogą irytować
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 20/03/2008 12:08
Cholera... Z tego co piszą na stronie głównej, to cała ta chora sprawa z wykupieniem miejsca w lidze zaczyna się robić coraz poważniejsza... To nie wygląda za dobrze... Nawet Mario Kuras już opowiedział się za I ligą
Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,
Nie odpowiadajcie na wpisy lotto zawsze jak jest jakaś przypałowa historia którą tylko debile i gamonie popierają to on zawsze jest w tej grupie głąbów, po co sie odpisywać takim ludziom jak lotto , lampart, kasia i inne gamonie których wpisy zawsze mogą irytować
Nie udzielaj się za milcz nie pisz moje nicku cwelu !
Warszawa !!!!!! Warszawa , Warszawa CWKS Legia !!!!!!!!!!!! Warszawa , Warszawa !!!!!
Mnie znają w życiu realnym ludzie z tego forum anonimowy nie jestem, masz okazje mnie poznać, wpadni na stadio to ci wytumacze co oznacza używanie słowa cwel
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Boże, widzisz a nie grzmisz ... Od cweli to sobie możesz wyzywać kolegów z piaskownicy ...
Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Cholera... Z tego co piszą na stronie głównej, to cała ta chora sprawa z wykupieniem miejsca w lidze zaczyna się robić coraz poważniejsza... To nie wygląda za dobrze... Nawet Mario Kuras już opowiedział się za I ligą
a najsmieszniejsze jest to -skad oni te pieniadze wezma?przeciez ci gastronomicy nie mieli kasy zeby wylozyc na pomieszczenie z pamiatkami po Mistrzu Krygierze czy tez na projekcje filmu a co dopiero na extraklase badz 2 lige...tak czy siak powinnismy isc krok po kroku-awanse z roku na rok-zadnego wykupywania miejsca...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768770030 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.