Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
tribu
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7935 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 19:04
przepraszam bardzo. ja czegos nie ogarniam. ciezki dzien mialem czy co, nie wiem, ale jednej rzeczy nie rozumiem za cholere. za co ptak chce te 3-5mln zl?? kart zawodnikow nie daje, praw do nazwy, herbu itp itd nie ma. by wychodzilo ze za miejsce w lidze tylko??

100% PD
ch.
Kibic
Na forum od 8474 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 19:34
- Interesuje nas tylko klub bez zawodników. Jeśli dojdzie do aktu kupna, to problemem firmy (włoskiej, w której piłkarz ma udziały – red.) będzie zdobycie zawodników – mówi Marek Koźmiński.

Hmm... interesuje go tylko miejsce w lidze, bez zawodnikow itp. Jakoś dziwnie śmierdzi mi tu Gondorem, który też swego czasu wział sobie klub, nie zawracajac sobie głowy kto i jak bedzie w nim grał. Taka sobie przykrywka do "biznesów". Z drugiej strony, co tu sie dziwic, czy jakiemukolwiek Krakusowi zalezało kiedys na sukcesach i silnej Pogoni? ;)

Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 19:44
Najwidoczniej te 3-5 mln to opłata za miejsce w lidze. Kwota z sufitu wzięta, ale to już problem Koźmińskiego bądź innych chętnych.
Jeżeli rzeczywiście za Koźmińskim stoi jakaś poważna firma z Włoch, to ja byłbym za takim przejęciem i mam nadzieję, że dojdzie do finalizacji transakcji - na pewno przyszłość rysowałaby się w lepszych barwach niż w przypadku przejęcia klubu przez Bekdasa bądź Gondora, czy pozostawienia go w rękach Ptaka.
A Pogoń Nowa Pogonią Nową - nic nie stoi na przeszkodzie, by w Szczecinie prosperowały 2 kluby z ambicjami. Budżet PN, jak rozumiem, jest zaklepany i można pokazać, że faktycznie ten klub ma potencjał na awans do III ligi bądź wyżej.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
eF^
Kibic
Na forum od 8050 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 19:47
A mnie ciekawi ile jeszcze będziemy trzymani w niepewności, 2 tyg. temu miała zapaść już ostateczna decyzja na temat nowego inwestora - nie zapadła, powiedziano, że ma zapaść dzisiaj - też nie zapadła i mówią, że zapadnie za tydzień. W takim tempie Pogoń do 2008 roku go nie pozyska.

Gradus
Kibic
Na forum od 8546 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 19:54

Szołn napisał:  
Najwidoczniej te 3-5 mln to opłata za miejsce w lidze. Kwota z sufitu wzięta, ale to już problem Koźmińskiego bądź innych chętnych.
Jeżeli rzeczywiście za Koźmińskim stoi jakaś poważna firma z Włoch, to ja byłbym za takim przejęciem i mam nadzieję, że dojdzie do finalizacji transakcji - na pewno przyszłość rysowałaby się w lepszych barwach niż w przypadku przejęcia klubu przez Bekdasa bądź Gondora, czy pozostawienia go w rękach Ptaka.
A Pogoń Nowa Pogonią Nową - nic nie stoi na przeszkodzie, by w Szczecinie prosperowały 2 kluby z ambicjami. Budżet PN, jak rozumiem, jest zaklepany i można pokazać, że faktycznie ten klub ma potencjał na awans do III ligi bądź wyżej.

Zauwaz, ze Kozminski ma niby udzialy w tej "wloskiej" firmie... wiec zastanow sie co to za wielka firma moze byc :)

monter
Kibic
Na forum od 7817 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 19:54

Szołn napisał:  

Czy to tak trudno zrozumieć, że jedyną dobrą na dzisiaj alternatywą jest zbudowanie klubu od nowa, bez wchodzenia w niezdrowe układy, witania nowych- starych "dobrodzieji", którym zależy tylko na sukcesie marketingowym, a w dalszej kolejności dopiero na trofeach sportowych??

Interesujecie się Pogonią od wczoraj, że nie rozumiecie o co TU chodzi??

Jedno serce - Jeden Szczecin - Jeden Klub

MKS Pogoń Szczecin Polska
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8155 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:10
Szoł strasznie naiwny z ciebie człowiek...

Z daleka nie będzie widać.
Ernestopoulos
Kibic
Na forum od 7364 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:11
Nie potrafisz zrozumiec, ze niektorym zalezy na klubie powyzej 3. ligi?

Kibic
Na forum od 8155 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:13
Nic na siłę, znasz takie mądre krótkie powiedzonko ?

Ile raz chcecie przekonywać się, że mało jakiemu inwestorowi z zewnątrz zależy na dobru klubu, tylko na profitach, jakie może uzyskać ( Tereny). Aż klub znów stanie się pośmiewiskiem spadnie z ligi, aż już nikomu nie będzie się chciało ratować zgliszczy? Teraz nadszedł nas czas, trzeba wziąć sprawy w nasze ręce!

Ostatnio edytowany przez: Z daleka nie będzie widać, 29 maja 2007, 20:18 [1 raz(y)]

Truszeg
Kibic
Na forum od 7115 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:21

Ernestopoulos napisał:  

Ja nie potrafię zrozumieć że niektórym zależy nie na Pogoni, tylko na I lidze.

"W życiu piękne są tylko chwile"
TymoN
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:26
Myślę, że każdy kto jeszcze wierzy w ,,ludzi dobrej woli'' typu Koźmiński, powinien dostać blachę na otrzeźwienie. I to tyle. Ile można przekonywać, namawiać.. no w pale się kurwa nie mieści !

matis
Kibic
Na forum od 7841 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:37
A ja mam pytanie.

Zakładając, że Ptak sprzeda udziały komuś kto wyprowadzi klub ze Szczecina(czytaj zabierze miejsce w lidze do innego miasta). Pogoń Nowa będzie grała (w najlepszym wypadku co wcale nie jest takie pewne) w 4 lidze. Zakładając dalej, że awansuje po 2 latach do 2 ligi. Co dalej? Skąd wziąść pieniądze na walkę o Ekstraklasę? Potrzebny będzie inwestor lub też dość bogaty sponsor. Więc czy nie lepiej teraz znaleźć dobrego sponsora i oszczędzić sobie 2 lata?

JUVE I POGOŃ THE BEST TEAMS
LEOnek
Kibic
Na forum od 7288 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:46

matis napisał:  
A ja mam pytanie.

.... Więc czy nie lepiej teraz znaleźć dobrego sponsora i oszczędzić sobie 2 lata?...

Dobrego sponsora ok ale ja bym 2 razy do tej samej rzeki nie wchodzil (bekdas & gondor) - to samo tyczy sie kozminskich - ostrzegali nas przed ptakiem ludzie z ŁkSu , ostrzegaja nas ludzie z Zabrza ...

Moim zdaniem nic na siłe - dobry sponsor to napewno nie Bekdas Gondor czy inny kolo który chce tylko tereny a jak ich nie dostanie oleje klub i kolejne 2-3 lata zmarnowane !!!! JA na kolejny cyrk sie nie pisze....

Jak na razie żadnych konkretow ze strony Koźminskich nie slyszalem oprocz tego ze 90% to beda polacy - ciekawe z ktorej ligi ;-p

p.s. A jak komuś zależy TYLKO na dobrej piłce niech se pojezdzi do Berlina ;-p ... ale pewnie nie bedzie sie komus chcialo ruszyc dupy jak tym ktorzy potrafia tylko pisac pierdoly na v-ce lub tutaj ...

Zawsze pod prąd - bo z prądem płyną gówna.
Truszeg
Kibic
Na forum od 7115 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:48

matis napisał:  
A ja mam pytanie.

Zakładając, że Ptak sprzeda udziały komuś kto wyprowadzi klub ze Szczecina(czytaj zabierze miejsce w lidze do innego miasta). Pogoń Nowa będzie grała (w najlepszym wypadku co wcale nie jest takie pewne) w 4 lidze. Zakładając dalej, że awansuje po 2 latach do 2 ligi. Co dalej? Skąd wziąść pieniądze na walkę o Ekstraklasę? Potrzebny będzie inwestor lub też dość bogaty sponsor. Więc czy nie lepiej teraz znaleźć dobrego sponsora i oszczędzić sobie 2 lata?

Nie lepiej, bo teraz zaoszczędzimy 2 lata a potem stracimy ile ? Znowu 3-4 lata przez kaprysy kolejnego właściciela ?

"W życiu piękne są tylko chwile"
Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:50

monter napisał:  
Czy to tak trudno zrozumieć, że jedyną dobrą na dzisiaj alternatywą jest zbudowanie klubu od nowa, bez wchodzenia w niezdrowe układy, witania nowych- starych "dobrodzieji", którym zależy tylko na sukcesie marketingowym, a w dalszej kolejności dopiero na trofeach sportowych??

Interesujecie się Pogonią od wczoraj, że nie rozumiecie o co TU chodzi??

Jedno serce - Jeden Szczecin - Jeden Klub

Co rozumiesz pod pojęciem "zbudować klub od nowa"? Moim zdaniem przejęcie przez poważnego inwestora (zwłaszcza zagranicznego) oznaczałoby nic innego, jak właśnie budowę klubu od nowa. Kwestią otwartą pozostaje to, czy firma która stoi za Koźmińskim (o ile w ogóle jest jakaś firma, ale załóżmy że jest) jest poważna, czy nie - tego nie wiem.
Wiem natomiast jedno. Przy całym szacunku i dobrej wierze w umiejętności menedżerskie Chlasty, Matlaka, Adamczuka i reszty twórców Pogoni Nowej. W pewnym momencie PN dojdzie do punktu, w którym dalszy rozwój bez sponsora/inwestora będzie NIEMOŻLIWY. Inaczej mówiąc - za 2-3 lata znajdziemy się w dokładnie takim samym punkcie, w którym jesteśmy obecnie. I tak samo teraz, jak i za 2-3 lata, możemy wdepnąć na inwestora, który potraktuje klub jak zabawkę - ryzyko będzie takie same, tylko że przesunięte w czasie. To nic innego, jak strata czasu - bez urazy.
No chyba, że ktoś wierzy, że przyjedzie dobry wujek z Ameryki, z workiem pieniędzy i obdaruje PN milionami dolarów tylko dlatego, że Chlasta to fajny gość. Nie róbmy jaj - jeżeli pojawi się perspektywa przejęcia Pogoni (tej Ptakowej) przez poważnego inwestora (i nie mówię tu o Koźmińskim, bo jego za poważnego inwestora nie uważam), to nie powinno się takiej wizji z góry odrzucać.

Podsumowując, wielu mówi "nic na siłę" - i z tym akurat się ZGADZAM. Żaden Bekdas, żaden Gondor i żaden człowiek ich pokroju. Jeżeli tylko tacy są na horyzoncie, to faktycznie lepiej "przerzucić się" na Pogoń Nową. "Opcja Koźmiński" TAK, o ile stoi za nim poważna firma i sam Koźmiński nie będzie miał za wiele do powiedzenia w nowym klubie.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
db1948
Kibic
Na forum od 7554 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:50

matis napisał:  
A ja mam pytanie.

Jeżeli zakładałeś, że cyt." ptak sprzeda 2 ligę komuś kto wyprowadzi klub ze Szczecina" to kogo chciałbyś sponsorować w tej właśnie lidze CO "Lekki" bezsens

Ostatnio edytowany przez: db1948, 29 maja 2007, 21:00 [1 raz(y)]

Kibic
Na forum od 8155 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:51
Tylko wtedy to będzie nasz klub i my będziemy stawiać warunki, proste?

pinki15
Kibic
Na forum od 7443 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:52
Co dalej.Jeśli byśmy się tak przyglądneli kto nam może sponsorwać to:Z ch Police,Stocznie Szczecińskie,Bosman,Dolna Odra,PŻM,Huta,Papiernia Skolwin.
Ale to przyjmuje że Pogoń zaczyna od IV ligi dogaduje się z PN.I razem idą do tych firm i się starają.
Jeśli mamy zaczynać z poważnym inwestorem od II ligi to zostaje albo PŻM i Stocznia.
Ale taki poważny już inwestor z zagranicy to Stuttgart(MARZENIA)H-P,Bosh,Neoplan.

"I kneel only to God and I don't see him here"<--Prion Break S02E04
Mick
Kibic
Na forum od 8118 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 20:53

matis napisał:  
A ja mam pytanie.

matis ja myśle że odpowiem Ci w dość prosty sposób:

Bekdas -> Gondor -> Ptak -> kto następny? Koźmiński?

lepiej zacząć od zera niż męczyć sie z kolejnym biznesmenem piorącym hajs przez Pogoń.. a tak mnie sie wydaje że zaczniemy od V lub IV ligi i będzie przesympatycznie.. o sponsorów sie nie mart, mądrzejsi od nas o tym myślą =]

Obrazek jpg wstawiony na forum
jns
Kibic
Na forum od 7730 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 29/05/2007 21:20

Ernestopoulos napisał:  

Szkoda, że dla Ciebie Pogoń jest wtedy, kiedy jest 1 liga, Pogoni nie ma kiedy jest zdecydowanie gorzej. Ale przynajmniej jako jedyny przyznałeś czym jest dla Ciebie MKS i odpowiedziałeś na moje pytanie.

Aha, niestety ale bardzo prawdopodobnym jest, że za niedługo Pogoń zacznie od IV ligi. Dlatego też będziesz musiał trochę gotówki sobie zaoszczędzić, bo ekstraklasa najbliżej w Grodzisku.

Ostatnio edytowany przez: jns, 29 maja 2007, 21:28 [1 raz(y)]

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768783858 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.13 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005