Odp: Polska bez podziałów - 06/04/2005 11:21
Racja wedlug mnie na stadionach nie powinno być nienawiści jakiś okrutnych wyzwisk, bluzg.Gest fanów Cracovii i Wisły jest przepiękny i chciałbym żeby także inne kluby zainicjowały coś takiego.Nie mówie ,żeby na meczach każdy się kochał.Ale szacunek musi być!NO bo co to byłby za mecz jak byśmy kibicowali tym samym drużyną i jak Pogoń straciła by bramkę to biliśmy by brawo Lechowi.Tak nie może być,ponieważ sport opiera się na rywalizacji.!!I to tyle w tym temacie!Trzeba żyć dalej!
Sens w tym jest. Tylko dodam, że wybór postępowania należy do każdego z nas, bo to jest właśnie ten dar wolnej woli za który jesteśmy i powinniśmy tak bardzo być odpowiedzialni.
Odp: Polska bez podziałów - 06/04/2005 12:24
Gdzie dwoch Polakow... tam trzy zdana. Tak bylo zawsze i tak bedzie, takim jestesmy po prostu Narodem. Pokazalismy juz nieraz ze potrafimy sie zjednoczyc, ale wiecej takich jest przypadkow ze nie mowimy jednym glosem. I to widac nawet na tym forum. Owszem na meczu sie zjednoczylismy z Poznaniakami i bylo to mile uczucie nawet, ale wolalbym zeby na wzajemnym szacunku i niebluzganiu sie to skonczylo... to przynajmniej bylo by bardziej realne niz ta zgoda cracovi z wiselka, ktora potrwa do nastepnego meczu gora (obym sie oczywiscie mylil). Choc wiara czyni cuda. Jeszcze tydzien temu to co bylo uwazane za utopie, teraz moze sie urzeczywistnic. Kto wie........
Odp: Polska bez podziałów - 06/04/2005 15:09
To jak teraz tak mowia w calej Polcse o tym wspolnym dopingowaniu bez wyzwisku,wspolnym siedzeniu na sektorze i tych pojednaniach Wisal-Cracovia czy Legia-Polonia to moze Polonia odda nam flege(PORTOWCY) i Legi(ELEGANT BOYS)
To jak teraz tak mowia w calej Polcse o tym wspolnym dopingowaniu bez wyzwisku,wspolnym siedzeniu na sektorze i tych pojednaniach Wisal-Cracovia czy Legia-Polonia to moze Polonia odda nam flege(PORTOWCY) i Legi(ELEGANT BOYS)
heheheh dobre moim zdaniem za miesiac wszystko wroci do normy i nie bedzie szacunku itp a czy to dobrze czy zle niech kazdy sam sobie odpowie
ale może uda się choć trochę zrobić...choćby wrócić do akcji, która była jakiś czas temu, by dopingować swój zespół zamiast bluzgać na rywali - przez kilka meczów dało się słyszeć takie apele, a potem się to jakoś rozmyło
Teraz jest dobry czas aby wrócić do tego rodzaju akcji i jest szansa, że coniektórzy kibice zaczną się powoli przyzwyczajać do większej ilości dopingu, a mniejszej ilości bluzg...
Teraz jest fala pojednań i bratania, ale ta fala przjedzie i dobrze by było by chociaż to po niej pozostało - lepsza kultura dopingu i zachowań na meczach
I jeszcze jedno...
czytamy apel:
Podczas sobotniego spotkania z Groclinem kibice Pogoni pragną w sposób szczególny oddać hołd Wielkiemu Polakowi jakim był Jan Paweł II.
Tego dnia, podczas pierwszej połowy spotkania sektor numer 12 a więc ten zajmowany przez najzagorzalszych fanów Pogoni będzie pusty. Przed meczem każdy z nas będzie mógł jednak zapalić i zostawić tam na krzesełku znicz ku pamięci papieża.
Czy dobrze rozumiem, że na 2 połowę można wracać na 12? To trochę dziwne dla mnie, bo w przerwie wejdzie ekipa i na oczach wsystkich pozbiera znicze , wrzuci do worków i wyrzuci...
To już chyba lepszym rozwiązaniem byłoby aby przez cały mecz 12 pozostał pusty
A może źle zrozumiałem...
Ostatnio edytowany przez: Bzyku, 6 kwietnia 2005, 16:27 [1 raz(y)]
Odp: Polska bez podziałów - 06/04/2005 16:34
Bzyku czyli wg ciebie powinnismy szanowac Cracovie? Od kiedy to szanuje sie mordercow..? Zastanow sie gleboko bo chyba za duzo TV ogladasz ostatnio...
no cóż... w artykule na głównej widzę, że Marek Pawlak daje wyraźny sygnał do poprawy stosunków między kibicami
oczywiście nie chodzi tu o to, żeby wszyscy padali sobie w ramiona i się kochali, bo to niemożliwe
Chodzi bardziej o to, żeby mieć dla innych troche szacunku, ograniczyć bluzgi na innych kibiców i bójki
Mam nadzieje, że zapoczątkowane zostaną zmiany w sercach i głowach kibiców, które spowodują, że za parę lat gdy przyjedzie np.Lech czy Cracovia do nas, to nie będzie on się odbywał w atmosferze wzajemnej wrogości i nienawiści, lecz jedynie rywalizacji
Że nie będzie "napalania się" na ewentualną rozróbę i kombinowanie jakby tu zaatakować pociąg z kibicami gości
Ale nawet jeśli "góra" polepszy stosunki między sobą, to tak się nie stanie dopóki sami tego wszyscy nie pojmiemy i nie będziemy chcieli - bo zawsze znajdą się ułomy, które przychodzą na mecz nie po to by oglądać i dopingować, lecz po to by bluzgać, rzucić pare butelek i skopać komuś tyłek
Problem polega na tym, by zacząć takich zdecydowanie tępić, zamiast tolerować a czasem nawet im przyklaskiwać jak to czasem bywa dzisiaj
Nie udizelalem sie w tym temacie....ale pierdolisz Gostek pierdolisz przeokrutnie
Czy aby na pewno?.Pewnie co nie którym pali sie grunt pod nogami bo uważają że huliganka to nie odzowny atrybut kibica ,a tu pojednanie szacunek itp.
Pewnych reguł nie da się przekroczyć ale "intligentnym inaczej" już dawno powinno się udostępnić kawałek nieużytko z dużą ilością kamieni by nie zaśmiecali sobą stadionów.
Naprawde uwazasz, ze skoncza sie walki? Zapewne bedzie tak jak zawsze, wiec nie licz na wiele, bo nikomu grunt pod nogami sie nie pali. Mozliwy jest szacunek i ograniczenie bluzgow i tego rodzaju spraw ale az tak drastycznie to wszystko sie nie zmieni. Poza tym pamiec ludzka jest bardzo krotka wiec wszystko okaze sie za jakis czas...Pozdro
Bzyku czyli wg ciebie powinnismy szanowac Cracovie? Od kiedy to szanuje sie mordercow..?
a mi sie wydaje ze przez bande kretynow i idiotow i morderce nie mozna odrazu zrzucac calej winy na wszystkich kibicow Craxy i ich jechac od mordercow bo nie wszyscy go zabili tylko 1 psychiczna osoba. wsrod nich sa napewno normalni ludzie jak i trafilo sie wtedy akurat kilku psychicznych.
wiec Twoja wypowiedz jest dla mnie tak samo stereotypowa jak to ze wszyscy Polacy to alkoholicy i złodzieje. glupie pierdolenie...
Bzyku czyli wg ciebie powinnismy szanowac Cracovie? Od kiedy to szanuje sie mordercow..? Zastanow sie gleboko bo chyba za duzo TV ogladasz ostatnio...
PO co prezywałes mecz z Lechem ? Aby uczcić śmierć Papieża. TO co robiłeś to na pokaz ? A moze weż przykłąd z tego człowieka, on wybaczył swojemu niedoszłemu mordercy prawda ? T
no cóż... w artykule na głównej widzę, że Marek Pawlak daje wyraźny sygnał do poprawy stosunków między kibicami
oczywiście nie chodzi tu o to, żeby wszyscy padali sobie w ramiona i się kochali, bo to niemożliwe
Chodzi bardziej o to, żeby mieć dla innych troche szacunku, ograniczyć bluzgi na innych kibiców i bójki
Mam nadzieje, że zapoczątkowane zostaną zmiany w sercach i głowach kibiców, które spowodują, że za parę lat gdy przyjedzie np.Lech czy Cracovia do nas, to nie będzie on się odbywał w atmosferze wzajemnej wrogości i nienawiści, lecz jedynie rywalizacji
Że nie będzie "napalania się" na ewentualną rozróbę i kombinowanie jakby tu zaatakować pociąg z kibicami gości
Ale nawet jeśli "góra" polepszy stosunki między sobą, to tak się nie stanie dopóki sami tego wszyscy nie pojmiemy i nie będziemy chcieli - bo zawsze znajdą się ułomy, które przychodzą na mecz nie po to by oglądać i dopingować, lecz po to by bluzgać, rzucić pare butelek i skopać komuś tyłek
Problem polega na tym, by zacząć takich zdecydowanie tępić, zamiast tolerować a czasem nawet im przyklaskiwać jak to czasem bywa dzisiaj
Nie udizelalem sie w tym temacie....ale pierdolisz Gostek pierdolisz przeokrutnie
Czy aby na pewno?.Pewnie co nie którym pali sie grunt pod nogami bo uważają że huliganka to nie odzowny atrybut kibica ,a tu pojednanie szacunek itp.
Pewnych reguł nie da się przekroczyć ale "intligentnym inaczej" już dawno powinno się udostępnić kawałek nieużytko z dużą ilością kamieni by nie zaśmiecali sobą stadionów.
Naprawde uwazasz, ze skoncza sie walki? Zapewne bedzie tak jak zawsze, wiec nie licz na wiele, bo nikomu grunt pod nogami sie nie pali. Mozliwy jest szacunek i ograniczenie bluzgow i tego rodzaju spraw ale az tak drastycznie to wszystko sie nie zmieni. Poza tym pamiec ludzka jest bardzo krotka wiec wszystko okaze sie za jakis czas...Pozdro
Nie mówie że liczę na przerwanie walk.Tego obawiam sie najbardziej że ludzie którym obecnie "grunt pali się pod nogami" bo ich kredo to" ...walki uliczne to nasze życie"nie bedą chcieli się pożegnać ze swoja pasją i sprowokują jakiś mniej lub bardziej poważny incydent by udowodnić że do europy to dla nich nie ten kierunek.Na tym co dzisiaj się dzieje na polskiej scenie kibicowskiej nie ucierpią tzw."pikniki"(Ci zyskają najwiecej), "ultrasi"(dla nich bez zmian) lecz tzw. ,,huliganka"(dla nich to koniec!!).Myśle że niestety nie poddadzą się bez ,,walki".
Nie napisałem że MAMY szanować Cracovię, jakbym to ja decydował o czymkolwiek...
Każdy zrobi jak uważa... Ja też daleki jestem od szanowania i polubienia Cracovii, bo na razie nie widzę ku temu powodów - w przeciwieństwie do Lecha
Napisałem za to, że chciałbym aby jak przyjedzie np. Cracovia - kibice Pogoni nie myśleli o tym jak ich pobić, jak im zwinąć flagę itp., lecz o tym by dopingować własny zespół
i proszę...czytaj uważniej
Ostatnio edytowany przez: Bzyku, 6 kwietnia 2005, 17:53 [1 raz(y)]
Nie napisałem że MAMY szanować Cracovię, jakbym to ja decydował o czymkolwiek...
Każdy zrobi jak uważa... Ja też daleki jestem od szanowania Cracovii, bo na razie nie widzę ku temu powodów - w przeciwieństwie do Lecha
Napisałem za to, że chciałbym aby jak przyjedzie np. Cracovia - kibice Pogoni nie myśleli o tym jak ich pobić, jak im zwinąć flagę itp., lecz o tym by dopingować własny zespół
i proszę...czytaj
Jak dla mnie Cracovii nie nalezy sie zadna ulga...takie moje zdanie i mozecie sie z tym nie zgadzac. Masz racje, ze nie do konca dobrze odczytalem twoje slowa. Pozdro
Bzyku czyli wg ciebie powinnismy szanowac Cracovie? Od kiedy to szanuje sie mordercow..?
a mi sie wydaje ze przez bande kretynow i idiotow i morderce nie mozna odrazu zrzucac calej winy na wszystkich kibicow Craxy i ich jechac od mordercow bo nie wszyscy go zabili tylko 1 psychiczna osoba. wsrod nich sa napewno normalni ludzie jak i trafilo sie wtedy akurat kilku psychicznych.
wiec Twoja wypowiedz jest dla mnie tak samo stereotypowa jak to ze wszyscy Polacy to alkoholicy i złodzieje. glupie pierdolenie...
Jak widac za bardzo nie sledzisz wydarzen z ostatnich kilku-kilkunastu lat. Przez ten czas zmienilo sie tam kilka pokolen i nie zmienilo sie tylko jedno, nozownicy, malo tego coraz mlodsi tam po to siegaja. Wiec jak widac nie jest to kwestia jednego "wywrotowca" czy kilku odszczepiencow ale calych grup na przestrzeni lat. Wiec na ten "stereotyp pracuja juz dlugo z zakasanymi rekawami.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
PO co prezywałes mecz z Lechem ? Aby uczcić śmierć Papieża. TO co robiłeś to na pokaz ? A moze weż przykłąd z tego człowieka, on wybaczył swojemu niedoszłemu mordercy prawda ? T
Nie twoja sprawa po co to robilem. A swoja droga skad wiesz czy bylem na tym meczu..? Ciekawe czy twoje wielkie "milosierdzie" bedzie trwalo dlugo czy to tylko chwilowy stan? Madrze mowisz o wybaczania ale ja osobiscie nie wybaczam Cracovii i tego sie trzymam, a ty rob jak chcesz. Przy okazji stonuj troche
Jak widac za bardzo nie sledzisz wydarzen z ostatnich kilku-kilkunastu lat. Przez ten czas zmienilo sie tam kilka pokolen i nie zmienilo sie tylko jedno, nozownicy, malo tego coraz mlodsi tam po to siegaja. Wiec jak widac nie jest to kwestia jednego "wywrotowca" czy kilku odszczepiencow ale calych grup na przestrzeni lat. Wiec na ten "stereotyp pracuja juz dlugo z zakasanymi rekawami.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768856453 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.