| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 08:27
heh wyjazd udany. jesli chodzi o sam mecz to hmmm....nie wiem co mam pisac bo az zal dupe sciska patrzac na przynajmniej pieciu nieudacznikow. Pilarz mimo wpuszczenia 4 goli rozegral dobry mecz.karny prawie wyjety a i kilkoma interwencjami uratowal nam dupe przed wiekszym pogromem.pozdro dla wszystkich a w szczegolnosci dla casanovy bez biletu.
|
Życie nie składa się z oddychania...Tylko z chwil które zapierają dech w piersiach
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 10:04
Nie jestem kibicem Pogoni, ale zbliża się wielki klasyk, więc stąd moja obecność na tym forum. Myślę, że na tak negatywne oceny własnego klubu jest jeszcze za wcześnie. Może to co napiszę nie spodoba się wielu osobom, ale dostrzegam wiele podobieństw między Lechem i Pogonią. Podobna frekwencja, spadek do II ligi, itd.
Wydaje mi się, że Pogoń przechodzi to samo, co Lech przechodził dwa lata temu, po powrocie z II ligi. Wtedy w Poznaniu wszyscy myśleli, że Lech zawojuje od razu I ligę. Nie zrobił tego z kilku powodów. Myślę, że najważniejszym była (a teraz jest w Pogoni) kadra zawodników. Nie czarujcie się, że piłkarze pokroju Matlaka, Bugaja czy Michalskiego (dawni Lechici) są w stanie zapewnić Pogoni puchary. Tacy piłkarze odeszli z Lecha jakiś czas temu bo byli za słabi! Teraz muszą odejść z Pogoni mimo, że teraz wielu z Was traktuje ich jak wielkie gwiazdy.
Drugim ważnym problemem jest trener Baniak. W Pogoni popełniono ten sam błąd, który w Poznaniu popełniono 2 lata temu. Baniak jest świetnym fachowcem od awansów. I tyle. W I lidze trzeba czegoś więcej niż zaangażowania i walki przez 90 minut. Im wcześniej w Pogoni znajdzie się trener, który poukłada dobrze taktycznie ten zespół, tym lepiej.
Kolejne podobieństwo między Szczecinem a Poznaniem to rozbudzone ambicje kibiców. Myślę, że nadmuchiwanie balonika pt. "Pogoń" spowodowało teraz takie rozczarowanie. Każdy beniaminek ekstraklasy, choćby nie wiem jak doświadczony, musi zapłacić frycowe. Każda nowa drużyna musi dostać lekcję pokory. To już nie druga liga, gdzie piłkarzom większości klubów drżały nogi na samą myśl, że wystąpią na stadionie z kilkunastoma tysiącami ludzi. Teraz muszą zrozumieć to kibice Pogoni.
Na warto zauważyć, że kibice to tacy ludzie, którzy dzień po przegranym meczu widzą widzą wszystko w czarnych barwach, a po tygodniu znowu są bezgranicznie pewni wygranej. Tak jest z kibicami Pogoni teraz i tak będzie po porażce, której doznacie 20 sierpnia
|
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 10:15
> Nie jestem kibicem Pogoni, ale zbliża się wielki klasyk, więc stąd moja obecność
> na tym forum. Myślę, że na tak negatywne oceny własnego klubu jest jeszcze za
> wcześnie. Może to co napiszę nie spodoba się wielu osobom, ale dostrzegam wiele
> podobieństw między Lechem i Pogonią. Podobna frekwencja, spadek do II ligi,
> itd.
Wydaje mi się, że Pogoń przechodzi to samo, co Lech przechodził dwa lata
> temu, po powrocie z II ligi. Wtedy w Poznaniu wszyscy myśleli, że Lech zawojuje
> od razu I ligę. Nie zrobił tego z kilku powodów. Myślę, że najważniejszym była
> (a teraz jest w Pogoni) kadra zawodników. Nie czarujcie się, że piłkarze pokroju
> Matlaka, Bugaja czy Michalskiego (dawni Lechici) są w stanie zapewnić Pogoni
> puchary. Tacy piłkarze odeszli z Lecha jakiś czas temu bo byli za słabi! Teraz
> muszą odejść z Pogoni mimo, że teraz wielu z Was traktuje ich jak wielkie
> gwiazdy.
Drugim ważnym problemem jest trener Baniak. W Pogoni popełniono ten
> sam błąd, który w Poznaniu popełniono 2 lata temu. Baniak jest świetnym
> fachowcem od awansów. I tyle. W I lidze trzeba czegoś więcej niż zaangażowania i
> walki przez 90 minut. Im wcześniej w Pogoni znajdzie się trener, który poukłada
> dobrze taktycznie ten zespół, tym lepiej.
Kolejne podobieństwo między
> Szczecinem a Poznaniem to rozbudzone ambicje kibiców. Myślę, że nadmuchiwanie
> balonika pt. "Pogoń" spowodowało teraz takie rozczarowanie. Każdy beniaminek
> ekstraklasy, choćby nie wiem jak doświadczony, musi zapłacić frycowe. Każda nowa
> drużyna musi dostać lekcję pokory. To już nie druga liga, gdzie piłkarzom
> większości klubów drżały nogi na samą myśl, że wystąpią na stadionie z
> kilkunastoma tysiącami ludzi. Teraz muszą zrozumieć to kibice Pogoni.
Na
> warto zauważyć, że kibice to tacy ludzie, którzy dzień po przegranym meczu widzą
> widzą wszystko w czarnych barwach, a po tygodniu znowu są bezgranicznie pewni
> wygranej. Tak jest z kibicami Pogoni teraz i tak będzie po porażce, której
> doznacie 20 sierpnia
w sumie to masz troche racji lechito ale u nas i tak macie po dupie jak zawsze
Tor Beer Boys
|
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 10:15
no i zostałem zjechany 
>> "moim zdaniem gramy zbyt ofensywnym ustawieniem, aż jeden napastnik to za
>> dużo" to zdanie jest hitem 
> Jeśli nie zrozumiałeś sensu tej wypowiedzi i
> nie dojrzałeś zawartej w niej ironii to Ty jesteś dla mnie hitem !!!
sens tej wypowiedzi, jak i zawartą w niej ironię dojrzałem w 100% - dlatego właśnie to zdanie jest hitem... nieźle się przy czytaniu uśmiałem
> A za Baniakiem nigdy nie byłem...., a jak czytam wasze teksty jak będzie fajnie gdy
> będzie pusto na stadionie to nie wiem czy się śmiać czy płakać....
heh... nie mówiłem o pystym stadionie.... wystarczy 14-16 tys. zamiast 19 tys. i będzie git...
> tacy z was
> wielcy kibice, a zaprzedaliście się ptakowi jak "pikniki" jak to mówicie tyle,
> że nie potraficie się do tego przyznać,
nie skomentuje bo nie warto - myśl co chcesz...
> zapominacie, że prawdziwej Pogoni już
> nie ma i kibicujecie tej ptakowej....ciekawe czemu nie w 4 lidze tej założonej
> przez kibiców ?
powód jest prosty - dlatego że nie jest to nic więcej niż tylko rezerwy "tej ptakowej"
Pzdr.
==================
> Kolega Helmut chyba pije do mnie...
mylisz się...
> (Jako jedyny wspominałem o dymisji Baniaka)
ale z wielu innych wypowiedzi można wywnioskować takie podejście do sprawy... najśmieszniejsze jest to że w wiekszości są to ludzie, którzy nosili go na rękach...
|
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 10:32
hehe jest pewien plus nie dostalismy tyle co 2lata temu choc jesli byli by bardziej skuteczni to moglo sie powtorzyc. Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cie...
|
Pogoń To My!
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 11:04
no ja tez sie bardzo wk...łem po tej przegranej ale coz......
na mecz z lechem przyjdzie i tak caly stadion bo mecz ten jerst za 2 tyg. a takie dzieciaki co to przychodza na mecze zapomna juz jaki byl ostatni mecz i ile bylo. Karnetowicze przyjda wszyscy i to daje juz 7tyś. a resdsta jakos sie uzbiera.
co do Pogońi:
uwazam ze powinien za grac w tym meczu trałka- to on wprowadzil ozywienie na emczu z Legia
michalski niech tez zagra w obronie
po meczu rezerw uwazam ze powienien tez azgrac magdoń ( i niech sytrtzela rzuty wolne )
|
Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 11:33
"A wy placzecie ze jak za Gondora-tam do przerwy bylo 5:0 a tu do 75minuty 0-0 czyli to o co Pogoni chodzilo" - GRZ no to powiem ci ze sukces ze do 75 min bylo 0:0. To w takim razie uznajmy wynik 0:0 za wynik koncowy,a o 4 pozostalych bramkach zapomnijmy. W starej Pogoni bylo 5:0 do przerwy, aw nowej poki co 4:0 po przerwie Chodzilo o remis ale cos nie wyszlo. Nie ma co wyskakiwac z opiniami typu: wyjebac trenera, dokupic nowych graczy, zmienic taktyke, ale tez nie mozna pisac ze jest wszystko dobrze i to dopiero drugi mecz.Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 11:42
heh... nie
> mówiłem o pystym stadionie.... wystarczy 14-16 tys. zamiast 19 tys. i będzie
> git...
Hmm nagle prawdziwych kibiców jest aż 14-16 tys., troszkę zmieniasz zdanie i nie dziwię się bo każdy chyba woli jak jest wypełniony stadion...
> zapominacie, że prawdziwej Pogoni już
> nie ma i kibicujecie tej ptakowej....ciekawe czemu nie w 4 lidze tej założonej
> przez kibiców ?
powód jest prosty - dlatego że nie jest to nic więcej niż
> tylko rezerwy "tej ptakowej"
Wiem, że to tylko rezerwy i specjalnie o tym nie wspomniałem, bo chciałem zobaczyć co powiesz, poprostu nikomu nie starczyło ambicji i odwagi, aby próbować samemu ratować klub, wizja szybkiego powrotu na salony wystarczyła, aby zaprzedać się Ptakowi nawet tym starym najwierniejszym...a szkoda...
Pzdr.
Również pozdrawiam
|
Dziękuję
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 15:21
Jak dobrze że Forum jest tak blisko...
|
"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."
"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"
"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 18:12
> Nie jestem kibicem Pogoni, ale zbliża się wielki klasyk, więc stąd moja obecność
> na tym forum. Myślę, że na tak negatywne oceny własnego klubu jest jeszcze za
> wcześnie. Może to co napiszę nie spodoba się wielu osobom, ale dostrzegam wiele
> podobieństw między Lechem i Pogonią. Podobna frekwencja, spadek do II ligi,
> itd.
> Wydaje mi się, że Pogoń przechodzi to samo, co Lech przechodził dwa lata
> temu, po powrocie z II ligi. Wtedy w Poznaniu wszyscy myśleli, że Lech zawojuje
> od razu I ligę. Nie zrobił tego z kilku powodów. Myślę, że najważniejszym była
> (a teraz jest w Pogoni) kadra zawodników. Nie czarujcie się, że piłkarze pokroju
> Matlaka, Bugaja czy Michalskiego (dawni Lechici) są w stanie zapewnić Pogoni
> puchary. Tacy piłkarze odeszli z Lecha jakiś czas temu bo byli za słabi! Teraz
> muszą odejść z Pogoni mimo, że teraz wielu z Was traktuje ich jak wielkie
> gwiazdy.
> Drugim ważnym problemem jest trener Baniak. W Pogoni popełniono ten
> sam błąd, który w Poznaniu popełniono 2 lata temu. Baniak jest świetnym
> fachowcem od awansów. I tyle. W I lidze trzeba czegoś więcej niż zaangażowania i
> walki przez 90 minut. Im wcześniej w Pogoni znajdzie się trener, który poukłada
> dobrze taktycznie ten zespół, tym lepiej.
> Kolejne podobieństwo między
> Szczecinem a Poznaniem to rozbudzone ambicje kibiców. Myślę, że nadmuchiwanie
> balonika pt. "Pogoń" spowodowało teraz takie rozczarowanie. Każdy beniaminek
> ekstraklasy, choćby nie wiem jak doświadczony, musi zapłacić frycowe. Każda nowa
> drużyna musi dostać lekcję pokory. To już nie druga liga, gdzie piłkarzom
> większości klubów drżały nogi na samą myśl, że wystąpią na stadionie z
> kilkunastoma tysiącami ludzi. Teraz muszą zrozumieć to kibice Pogoni.
> Na
> warto zauważyć, że kibice to tacy ludzie, którzy dzień po przegranym meczu widzą
> widzą wszystko w czarnych barwach, a po tygodniu znowu są bezgranicznie pewni
> wygranej. Tak jest z kibicami Pogoni teraz i tak będzie po porażce, której
> doznacie 20 sierpnia
LECHITO - Bóg wie, że tylko POGOŃ SZCZECIN ole !!! :-)
|
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 18:45
wstalem kilka akcentow z wyjazdu
"oddajcie nam krzysia!!!"
"disco polo"
"aa melaaanz trwaaaaa...."
"......w pieciu napalimy, nakarmimy psa psa psa!"
" - przestancie spiewac! tu jest centrum miasta! - pies
- cetrum miasta bez okien ? - kibic z tylu...."
"prosze cie, prosze cie, prosze cie, prosze cie, prosze cie...... zamknij sie!!"
......... i wiele innych.
pozdro dla przedzialu zielonego jeep'a i wielu innych (kazdy dokladnie wie, niechce mi sie wszystkich wymieniac"
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 19:02
Napisze tylko tyle- BEDZIE DOBRZE uwierzcie !!!!
Panowie trzeba mieć optymistyczne podejście do życia !!!! [Ostatnio edytowane przez Żyleta: 2004-08-08 19:23]
|
Bo jest paru ludzi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Górnik - Pogoń 4:0 - 08/08/2004 21:18
> wstalem kilka akcentow z wyjazdu
"oddajcie nam krzysia!!!"
"disco
> polo"
"aa melaaanz trwaaaaa...."
"......w pieciu napalimy, nakarmimy psa psa
> psa!"
" - przestancie spiewac! tu jest centrum miasta! - pies
- cetrum
> miasta bez okien ? - kibic z tylu...."
"prosze cie, prosze cie, prosze cie,
> prosze cie, prosze cie...... zamknij sie!!"
......... i wiele
> innych.
pozdro dla przedzialu zielonego jeep'a i wielu innych (kazdy
> dokladnie wie, niechce mi sie wszystkich wymieniac"
ja sie jeszcze nie polozylem
|
Życie nie składa się z oddychania...Tylko z chwil które zapierają dech w piersiach
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
-
|