np. to, ze juz PN sie zglosila do ligi. Wiec powinni miec chyba pierwszenstwo, nie? A na dolaczenie nastepnego zespolu musialyby sie zgodzic wszystkie kluby.
Jednak sporo ciekawych ludzi rezygnuje z dyskutowania tutaj bo zaloguje sie taki " fan jebania wszystkich" jak któryś tam powyżej i sprowadza dyskusje do poziomu poniżej morza.
Tylko, że burdel robi się wlasnie przez glosy ,, Pogon Nowa jest gowno warta, bo przegrala 11:0''.
Rozumiesz to? Żeby dyskutowac, trzeba byc choc troche w temacie. Niektorzy wypisują takie bzdury, że inaczej nie da się do tego odniesc.
No spoko skoro sie juz doszukujemy czarnych scenariuszy to chyba gorszym jest niedogadanie się PN z gastronomikami, ocięcie sie obu ekip i podział kibiców i spokojne rządzenie klubem przez Kałużnego i Smolnego na spółe z miastem kosztem całego środowiska..Taka mała ptakowska powtórka w szczecińskim wydaniu.. powoli to sie może tak skończyć..dlatego ja osobiscie im dziękuje...
zgadza sie, to jest jeden z czarnych scenariuszy
jesli PN przedstawi swoje warunki, na ktore nie przystana gastronomicy to co dalej??
ci drudzy dogadaja sie bez PN z panem Waszakiem (herb i nazwa), w miescie maja "bardzo" zielone swiatlo wiec co mamy? IV lige bez PN - o to chodzi?
od razu zaznaczam, ze PN bez gastronomikow (innych powaznych sponsorow) mimo poparcia miasta to bardzo mglista wizja pod wzgledem sportowym i organizacyjnym.. mowa oczywiscie o IV lidze, ktora rusza za niecaly miesiac
a co moze zrobic miasto i "gastronomicy" bez PN?? Moga startowac najwyzej od B-klasy...
a to dlaczego? moze o czyms nie wiem...
co do II ligi PN była potrzebna, bo jest w strukturach PZPN juz 3 lata, wiec po przeksztalceniu w spolke miala przekazac sekcje pilkarska Ptaka spolce gastronomikow
a co do IV ligi zwalnia sie miejsce po Pogoni SSA i jest Pogon (gastronomicy), ZZPN wyraza zgode na ich start od IV ligi.. czyż tak nie bylo w 2003 roku jak powstawala Pogon Nowa (IV liga), ktora przekazala potem miejsce Pogoni SSA
czy gastronomikom jest cos wiecej potrzeba zeby sami wystarowac w IV lidze - nie wiem, tak czy inaczej jesli nawet sie myle to tym lepiej dla ogolnego dobra Pogoni
np. to, ze juz PN sie zglosila do ligi. Wiec powinni miec chyba pierwszenstwo, nie? A na dolaczenie nastepnego zespolu musialyby sie zgodzic wszystkie kluby.
wiedze, ze idziesz caly czas w tym samym kierunku....
zglosila nie oznacza, ze bedzie grac, nie ma jeszcze zgody ZZPN
poza tym dziwie sie, ze wciaz idziesz w tym kierunku - czy zdajesz sobie sprawe, ze PN nie ma ani pilkarzy, ktorzy beda grali w IV lidze w taki sposob zeby ja chociaz utrzymac, poza tym sa kwestie finansowe i organizacyjne, o ktorych nie wiemy, a one moga skomplikowac taki start
gdybys ciagnal ten watek, ze sklad PN oparty bedzie o rezerwy Pogoni SSA, to jest duzy problem, pilkarze m.in. Judkowiak, Kowal, Skorski sa pilkarzami SSA, czyli Ptaka
to ze mieliby grac w nowej Pogoni to juz inna kwestia, a bardziej rola gastronomikow, ktorzy musza sie dogadac z kim trzeba zeby ich wykupic, a no to potrzebna jest kasa
wiedze, ze idziesz caly czas w tym samym kierunku....
zglosila nie oznacza, ze bedzie grac, nie ma jeszcze zgody ZZPN
a dlaczego "gastronomicy" by mieli dostac taka zgode jesli PN by jej nie dostala?
poza tym dziwie sie, ze wciaz idziesz w tym kierunku - czy zdajesz sobie sprawe, ze PN nie ma ani pilkarzy, ktorzy beda grali w IV lidze w taki sposob zeby ja chociaz utrzymac, poza tym sa kwestie finansowe i organizacyjne, o ktorych nie wiemy, a one moga skomplikowac taki start
dzialacze PN maja cos czego nie maja "gastronomicy"... maja klub, ktory juz dziala, maja doswiadczenie i maja grupy juniorskie. "Gastronomicy" nic z tego nie maja. Nawet nie maja zbyt duzych pieniedzy.
gdybys ciagnal ten watek, ze sklad PN oparty bedzie o rezerwy Pogoni SSA, to jest duzy problem, pilkarze m.in. Judkowiak, Kowal, Skorski sa pilkarzami SSA, czyli Ptaka
to ze mieliby grac w nowej Pogoni to juz inna kwestia, a bardziej rola gastronomikow, ktorzy musza sie dogadac z kim trzeba zeby ich wykupic, a no to potrzebna jest kasa
ale oni duzej kasy nie maja... a jesli maja to sa tylko "figurantami". Bo pieniadze typu 1-2 mln to w tej chwili byle przedsiebiorca moze zdobyc...
Nie rozumiem dlaczego ufasz "gastronomikom", ktorzy jeszcze nic nie pokazali a nie ufasz komus, kto jednak uratowal jakakolwiek przyszlosc pilki i Pogoni w Szczecinie. Jesli Bosman sponsorowal Pogon Ptaka to na 100% bedzie sponosorowal tez i Pogon Nowa (zwlaszcza, ze i teraz sponsoruje)... i to juz wystarczy, zeby utrzymac druzyne na poziomie IV ligowym...
Słyszałem, że Rafał Chlasta powiedział, że gotów jest oddać prezesurę Pogoni Nowej sponsorowi strategicznemu (słyszałem o Bosmanie), więc nie wiem o jakich stołkach piszecie. Nie można z Pogoni Nowej zrobić SSA bo za rok nas wydymają. Smolny niech będzie sponsorem a nie właścicielem SSA.
To mi sie wydaje jest najlepsze wyjscie z sytuacji Inwestor strategiczczny Bosman + PN +Gastronomicy+Miasto.Układ idealny
Na miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 08/07/2007 17:43
Cobra_S mam wrażenie, że ty chyba nie wszystko wiesz to napisze, o co chodzi miasto powiedziało, że nawet jak PN będzie miała tyle samo pieniędzy, co gastronomicy to i tak jest za gastronomikami, bo to typowo kolesiowski układ jak mieli wchodzić do 2 ligi to PN miała wnieść swoje miejsce w strukturach PZPN od 3 lat i było ok, bo wtedy oni coś dawali a w tym momencie nie chcą dać nic nawet tych 1, 5 miliona, za które mieli kupić 2 ligę chcą żeby PN przekształciła sie w ssa i żeby im oddała klub a oni nawet nie chcą podpisać papieru, jaki zapewnią Budżet ponoć miasto im obiecało pomoc w kwocie 2, 7 miliona, ale jeżeli PN wystartuje bez nich to dostanie 3 tyś miesięcznie czy to nie śmierdzi wałkiem, z jakiej racji maja oddać coś za darmo, przy czym robili od paru lat wkładali swoje prywatne pieniądze zaniedbywali rodziny to tak jak ty byś miął firmę a teraz by ci kazali mi oddać 96% akcji tej firmy za to, że ja będę dobrze nią zarządzał jestem ciekaw czy byś to zrobił, ale śmiem wątpić a w nie formalnych rozmowach dochodzą jeszcze słuchy ze gastronomicy za jakiś czas maja po cichu dostać ziemia warta 90 milionów i wtedy Nie Będzie krzyku ze to ktoś obcy chce ziemie ze przyjechał tutaj zrobić interes na Pogoni, ale to sa ludzie od nas jak ci gastronomicy tacy dobrzy to, czemu nie chcą podpisać budżetu klubu, jaki mu zapewnią
Nie rozumiem dlaczego ufasz "gastronomikom", ktorzy jeszcze nic nie pokazali a nie ufasz komus, kto jednak uratowal jakakolwiek przyszlosc pilki i Pogoni w Szczecinie. Jesli Bosman sponsorowal Pogon Ptaka to na 100% bedzie sponosorowal tez i Pogon Nowa (zwlaszcza, ze i teraz sponsoruje)... i to juz wystarczy, zeby utrzymac druzyne na poziomie IV ligowym...
Gradus o to chodzi, ze ja nie ufam gastronomikom, bo nie ma zadnych podstaw zeby to robic - po prostu mysle racjonalnie, a swoja dzialalnoscia na stronie pokazalem chyba, ze sprzyjam PN dwiema rekami i nogami
oczywiscie Bosman i miasto dolaza co trzeba, ale nie mysl, ze bedzie to taka kasa jak w pierwszej lidze
zreszta czy o utrzymanie w IV lidze nam chodzi, plan jest taki, ze trzeba to tak zaplanowac zeby awans byl z roku na rok, sportowy i organizacyjny
zmieniaj calkowiecie temat do porozumienia potrzeba powolac spolke, trzeba okreslic sie co kto wnosi i w ilu procentach bedzie sie mialo decydujace glosy
to nie to samo co stowarzyszenie, to jak spolka Ptaka, ma byc prezes, wiceprezesi itd
ma sie znalezc miejsce dla przedstawicieli gastronomikow, PN, miasta i ewentualnie jakiegos innego sponsora
uwazam, ze jest to na tyle nam kibicom trudny temat, ze madrzyc sie moze kazdy
czy panowie Smolny i Kaluzny powinni miec 90%, czy PN tylko 10%, a moze na odwrot - z pewnościa rozne beda glosy
wiadomo, ze miasto nie chce byc udzialowcem i przyglada sie z boku, da kase za promocje miasta i wynajmie stadion za grosze
jak napisales PN ma druzyne, pilkarzy i struktury, czy panowie Smolny i Kaluzny maja kase, tego nie wiem, z pewnoscia ty tez nie wiesz, czy PN ma taka kase, zeby przy pomocy miasta i Bosmana ruszyc sama
pamietaj tez o tym, ze trzon IV ligowej Pogoni mieli stanowic pilkarze rezerw plus wzmocnienia, co bardziej zdolni z PN mieli trafiac do IV ligi z A klasy
wiem jedno PN chce zabezpieczyc interesy POGONI SZCZECIN i ma swoje warunki, gastronomicy maja swoje plany
jak widac juz na samym poczatku ma to rozne glosy, jedni chca startu PN samej w IV lidze, inni skazuja PN bez gastronomikow na pozarcie i mozna o tym dyskutowac
czasu jest malo, a takie rzeczy trzeba ustalic juz teraz, najgorsze jest to, ze ptak i rzgow patrzy na to wszystko i jest ciekawy, czy dogadamy sie na wlasnym podworku
Cobra_S mam wrażenie, że ty chyba nie wszystko wiesz to napisze, o co chodzi miasto powiedziało, że nawet jak PN będzie miała tyle samo pieniędzy, co gastronomicy to i tak jest za gastronomikami, bo to typowo kolesiowski układ jak mieli wchodzić do 2 ligi to PN miała wnieść swoje miejsce w strukturach PZPN od 3 lat i było ok, bo wtedy oni coś dawali a w tym momencie nie chcą dać nic nawet tych 1, 5 miliona, za które mieli kupić 2 ligę chcą żeby PN przekształciła sie w ssa i żeby im oddała klub a oni nawet nie chcą podpisać papieru, jaki zapewnią Budżet ponoć miasto im obiecało pomoc w kwocie 2, 7 miliona, ale jeżeli PN wystartuje bez nich to dostanie 3 tyś miesięcznie czy to nie śmierdzi wałkiem, z jakiej racji maja oddać coś za darmo, przy czym robili od paru lat wkładali swoje prywatne pieniądze zaniedbywali rodziny to tak jak ty byś miął firmę a teraz by ci kazali mi oddać 96% akcji tej firmy za to, że ja będę dobrze nią zarządzał jestem ciekaw czy byś to zrobił, ale śmiem wątpić a w nie formalnych rozmowach dochodzą jeszcze słuchy ze gastronomicy za jakiś czas maja po cichu dostać ziemia warta 90 milionów i wtedy Nie Będzie krzyku ze to ktoś obcy chce ziemie ze przyjechał tutaj zrobić interes na Pogoni, ale to sa ludzie od nas jak ci gastronomicy tacy dobrzy to, czemu nie chcą podpisać budżetu klubu, jaki mu zapewnią
z pewnoscia wiesz wiecej ode mnie , do mnie ostatnio docieraja jakies konkretne informacje
i to co napisales jest kolejnym dowodem, ze cos jest nie tak
ogolnie PN ma twardy orzech do zgryzienia i mam nadzieje, ze chlopaki podjema trafne decyzje
W artykule Tour de Ptak można przeczytać m.in "Chcemy zabezpieczyć Pogoń na przyszłość gdy we władzach miasta skończy się kadencja tak mocno pipierającej gastronomików Platformy Obywatelskiej. Nie walczymy o stołki a PN gotowa jest na wszystko dla ratowania Pogoni. Gdyby miasto poparło nas w takim samym stopniu jak gastronomików to cały zarząd PN jest skłonny podać się do dymisji, by wybrać nowe władze zgodnie z wolą miasta i sponsorów"
Słyszałem, że Rafał Chlasta powiedział, że gotów jest oddać prezesurę Pogoni Nowej sponsorowi strategicznemu (słyszałem o Bosmanie), więc nie wiem o jakich stołkach piszecie. Nie można z Pogoni Nowej zrobić SSA bo za rok nas wydymają. Smolny niech będzie sponsorem a nie właścicielem SSA.
To mi sie wydaje jest najlepsze wyjscie z sytuacji Inwestor strategiczczny Bosman + PN +Gastronomicy+Miasto.Układ idealny
Nie, no przestan mnie rozsmieszac. Bosman moze byc glownym sponsorem, a nie inwestorem, ewentualnie miec kilka procent udzialow. To nie jest firma, ktora bylaby w stanie wylozyc chocby 500tys. rocznie. Co do "Gastronomikow" to im dluzej to wszystko trwa, tym wieksza jest moja niechec do nich. Jezeli nie moga stworzyc budzetu dla 4-ligowca to co bedzie za rok, 2 lata? Budzety klubow wzrastaja. Kiedy wrocimy do ekstraklasy roczne wydatki ligowego sredniaka siegac beda kilkunastu milionow rocznie. Oni nie sa w stanie zorganizowac takich pieniedzy. Moze lepiej dzialac na podobnych zasadach jak dotychczas? Wplywy z biletow i od drobnych sponsorow takich jak Bosman wystarcza na 4 lige. A predzej czy pozniej zglosi sie powazny inwestor. Jesli Gastronomicy dostana klub to nie podejma rozmow i utkniemy na wiele lat w 3. lidze. Adamczuk, Chlasta, Matlak chca wylacznie dobra Pogoni i zawsze moga negocjowac z potencjalnym nowy wlascicielem, ktory bedzie mial mozliwosc utrzymania klubu na wysokim poziomie.
Bosman moze byc glownym sponsorem, a nie inwestorem, ewentualnie miec kilka procent udzialow. To nie jest firma, ktora bylaby w stanie wylozyc chocby 500tys. rocznie.
Bosman w 2004 produkowal prawie 1 mln hektolitrow piwa. Teraz pewnie jest wiecej. Robiac bardzo zgrubne obliczenia i zakladajac, ze na 1 litrze piwa ma 1 pln zysku to jest rocznie 100 mln. Nadal twierdzisz, ze jest w stanie wylozyc tylko 500 tys rocznie??
Bosman moze byc glownym sponsorem, a nie inwestorem, ewentualnie miec kilka procent udzialow. To nie jest firma, ktora bylaby w stanie wylozyc chocby 500tys. rocznie.
Bosman w 2004 produkowal prawie 1 mln hektolitrow piwa. Teraz pewnie jest wiecej. Robiac bardzo zgrubne obliczenia i zakladajac, ze na 1 litrze piwa ma 1 pln zysku to jest rocznie 100 mln. Nadal twierdzisz, ze jest w stanie wylozyc tylko 500 tys rocznie??
Gradus cyfry cyframi, ale I liga to nie to samo co IV
Bosman wykladal spora kase na Pogon w I lidze, logo na koszulkach, reklama na stadionie, transmisje meczow/skrotow w Canal+/TVN , do tego internet plus ogolnopolska prasa jesli chodzi o zdjecia z meczow, gdzie pilkarze graja w koszulkach i maja na piersi obok herbu Pogoni logo Bosmana
a co w IV lidze? to samo? telewizja i prasa regionalna co najwyzej
z pewnoscia znalezliby te 500 tysiecy, tylko co bedzie po ewentulanym awansie do III ligi? ile trzeba bedzie wlozyc, a potem w II lidze - koszty rosna a ewentualnego partenera/sponsora nie bedzie
jeszcze wyjdzie tak, ze Bosman bylby z Pogonia w IV lidze, a w III już by sie zastanawiali czy to ciagnac
Bosman wykladal spora kase na Pogon w I lidze, logo na koszulkach, reklama na stadionie, transmisje meczow/skrotow w Canal+/TVN , do tego internet plus ogolnopolska prasa jesli chodzi o zdjecia z meczow, gdzie pilkarze graja w koszulkach i maja na piersi obok herbu Pogoni logo Bosmana
z pewnoscia znalezliby te 500 tysiecy, tylko co bedzie po ewentulanym awansie do III ligi? ile trzeba bedzie wlozyc, a potem w II lidze - koszty rosna a ewentualnego partenera/sponsora nie bedzie
jeszcze wyjdzie tak, ze Bosman bylby z Pogonia w IV lidze, a w III już by sie zastanawiali czy to ciagnac
Bosman sprzedaje swoje piwo na terytorium niewiele wiekszym niz zasieg kibicow Pogoni... wiec duzo wazniejszy niz obecnosc w ogolnopolskich mediach jest dla nich wizerunek marki na lokalnym rynku. Nie uwazasz, ze bycie ratownikiem Pogoni jest wrecz super okazja na poprawianie lokalnego wizernku? Przeciez wiekszosc kibicow Pogoni jest tez i konsumentami piwa...
wytlumacz mi tez prosze w jaki sposob funkcjonuja kluby w 3 lidze bez wielkich "inwestorow" i w jaki sposob niektore awansuja do 2 ligi?
Budzet klubu to nie tylko sponsor na koszulkach... to takze wiele mniejszych sponsorow, umowy barterowe, itp... to takze i wplywy z biletow, ktore moga wyniesc spokojnie z 500-600 tys na sezon nawet w IV lub III lidze w przypadku Pogoni przyjaznej dla kibicow. Srednia widzow 4 tys. jest do osiagniecia przy biletach po np. 10 pln jesli kibice beda mogli sie z klubem identyfikowac. Bo jesli klub bedzie ich olewal to i nie zaplaca nawet 5 pln za mecz 1 ligi... bylo to widoczne w poprzednim sezonie
Bosman sprzedaje swoje piwo na terytorium niewiele wiekszym niz zasieg kibicow Pogoni... wiec duzo wazniejszy niz obecnosc w ogolnopolskich mediach jest dla nich wizerunek marki na lokalnym rynku. Nie uwazasz, ze bycie ratownikiem Pogoni jest wrecz super okazja na poprawianie lokalnego wizernku? Przeciez wiekszosc kibicow Pogoni jest tez i konsumentami piwa...
wytlumacz mi tez prosze w jaki sposob funkcjonuja kluby w 3 lidze bez wielkich "inwestorow" i w jaki sposob niektore awansuja do 2 ligi?
Budzet klubu to nie tylko sponsor na koszulkach... to takze wiele mniejszych sponsorow, umowy barterowe, itp... to takze i wplywy z biletow, ktore moga wyniesc spokojnie z 500-600 tys na sezon nawet w IV lub III lidze w przypadku Pogoni przyjaznej dla kibicow. Srednia widzow 4 tys. jest do osiagniecia przy biletach po np. 10 pln jesli kibice beda mogli sie z klubem identyfikowac. Bo jesli klub bedzie ich olewal to i nie zaplaca nawet 5 pln za mecz 1 ligi... bylo to widoczne w poprzednim sezonie
Niech bedzie, ze Bosman da nawet milion rocznie. Wedlug moich informacji, podczas gry w Ekstraklasie wyplacali mniej. To i tak nie daje szans na wybicie sie ponad 3. lige. Pogon chyba docelowo nie ma byc jednym z klubow, o ktorych mowisz. Mysle ze Szczecin ma wyzsze ambicje niz pojawianie sie od czasu do czasu w 2. lidze i spadanie.
Niech bedzie, ze Bosman da nawet milion rocznie. Wedlug moich informacji, podczas gry w Ekstraklasie wyplacali mniej. To i tak nie daje szans na wybicie sie ponad 3. lige. Pogon chyba docelowo nie ma byc jednym z klubow, o ktorych mowisz. Mysle ze Szczecin ma wyzsze ambicje niz pojawianie sie od czasu do czasu w 2. lidze i spadanie.
nie dziwie sie, ze w 1 lidze dawali mniej... dziwie sie, ze w ogole Ptakowi cokolwiek dawali...
Natomiast powiedz mi ile druzyn w 3 albo w 2 lidze ma sponsora, ktory przekazuje powiedzmy ten 1 mln pln... no i ile zespolow w 3 i 2 lidze ma taki potencjal kibicow jak Pogon?
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779193 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.