Paradoksalnie w ekstraklasie może nam się łatwiej grać niż w I lidze. Od dawna się mówi, że w I lidze to jest taką rąbanina, a w ekstraklasie jednak trochę można pograć. Co patrząc szczególnie na nasz środek ma znaczenie. Moim zdaniem nie ma coś nastawiać na jakąś ładną techniczną grę, bo "do tanga trzeba dwojga", a rywale u nas w lidze raczej nastawieni na gryzienie trawy niż na otwartą grę.
- Ciężko to było zauważyć, ale to boisko jest krótsze, niż u innych drużyn pierwszoligowych – powiedział Piotr Petasz. - Gra w niedzielnym spotkaniu skupiała się w środku pola. Stąd tyle walki i niedokładnych podań. Wszystko toczyło się na małej przestrzeni.
- Ciężko to było zauważyć, ale to boisko jest krótsze, niż u innych drużyn pierwszoligowych – powiedział Piotr Petasz. - Gra w niedzielnym spotkaniu skupiała się w środku pola. Stąd tyle walki i niedokładnych podań. Wszystko toczyło się na małej przestrzeni.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 29/08/2011 19:27
Wydaje mi się, że Aka zamiast Ławy z Łuszkiewiczem i Edim w środku przyniósłby więcej pożytku, niestety taki wariant tylko w przyszłym spotkaniu u siebie, a potem Ława jak już będzie mógł grać to na pewno wyjdzie w 1 składzie...
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Człowieku jakby nie było walki to by dostali ostrzej i nie strzelili tej bramki. Nie byśmy tam więc nie wiemy do końca jak wyglądała gra. Niestety I liga to często liga, gdzie się punkty ciuła i wydziera. Czy ŁKS albo Podbeskidzie w tamtym sezonie nastawiali się na hura ataki? No moim zdaniem też nie, a jednak awans mieli. Dla mnie mogą 90 stać na bramce i w 91 strzelić na 1:0. Ważne żeby zbierali te punkty, a punkt w Niecieczy bądź co bądź wyszarpali.
Gdyby nie skutecznosc ich napastnikow i rewelacyjny Janukiewicz bylo by 5 z tylu...Zreszta wybacze im jesli w kolejnych meczach beda zapi...
Wymiary boiska w Niecieczy: 103m x 64 m
Wymiary boiska w Szczecinie: 105m × 68 m
Pewne taktycy, szpece od ustawienia znajdą jakieś zależności, ale matematycznie patrząc to Petit musiał mniej zapierdalać niż zwykle
no te 2 metry różnicy to przepaść
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Wydaje mi się, że Aka zamiast Ławy z Łuszkiewiczem i Edim w środku przyniósłby więcej pożytku, niestety taki wariant tylko w przyszłym spotkaniu u siebie, a potem Ława jak już będzie mógł grać to na pewno wyjdzie w 1 składzie...
Ława nie pauzuje w następnym meczu, pauza jest po otrzymaniu bezpośrednio czerwonej kartki, a on dostał czerwień w konsekwencji dwóch zółtych.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 29/08/2011 22:43
Faktycznie, to była druga żółta... No ale tak czy siak na następnym wyjeździe wolałbym wariant z Aką zamiast Ławy chociaż mało prawdopodobne, żeby się Sasal na to odważył
Powierzchnia boiska w Niecieczy : 6592 m^2
Powierzchnia boiska w Szczecinie: 7140 m^2
Niby kilka metrów, ale różnica jest dosyć subtelna
W Świnoujściu też jest strasznie wąskie boisko. Tak samo małe jest boisko Warty Poznań na ich prawowitym obiekcie. I trzeba przyznać, że te drużyny u siebie grają wyjątkowo dobrze - choć ile w tym zasługi np. wąskiego boiska? Trudno powiedzieć.
Ostatnio edytowany przez: Plum, 29 sierpnia 2011, 23:20 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Powierzchnia boiska w Niecieczy : 6592 m^2
Powierzchnia boiska w Szczecinie: 7140 m^2
Niby kilka metrów, ale różnica jest dosyć subtelna
W Świnoujściu też jest strasznie wąskie boisko. Tak samo małe jest boisko Warty Poznań na ich prawowitym obiekcie. I trzeba przyznać, że te drużyny u siebie grają wyjątkowo dobrze - choć ile w tym zasługi np. wąskiego boiska? Trudno powiedzieć.
Spokojnie jak będzie szersze dłuższe to dojebią jak MU
Wymiary boiska w Niecieczy: 103m x 64 m
Wymiary boiska w Szczecinie: 105m × 68 m
Pewne taktycy, szpece od ustawienia znajdą jakieś zależności, ale matematycznie patrząc to Petit musiał mniej zapierdalać niż zwykle
no te 2 metry różnicy to przepaść
Krasnoludki spod Tarnowa przyszły w nocy przed meczem i przekopały bramki żeby były bliżej siebie, prawda Piotrek? Szkoda Piotruś (mam nadzieję, że to czytasz), że tak nie narzekasz na wymiary parkietu w Baila, który to raczej do największych nie należy...
Kabaret...
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.