Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
TradycjaZobowiązuje!
Moderator**
IP: zapisany
Na forum od 7398 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 19:03
http://www.polskatimes.pl/dziennikzachodni/sport/45974,copjak-ogral-mandrysza,id,t.html

lol, pierwsze zdania w artykule rzucają na kolana. zastanawiające jest tylko co takie kapsztyle robią w gazecie. ale co ja sie dziwie, brak profesjonalizmu w Polsce jest wszechobecny, począwszy na psiarni, przez służbę zdrowia do dziennikarzykow włącznie

1948 - 2018 i dalej! historia bez końca!
DeeMeN.
Kibic
Na forum od 6733 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 19:10

TeHaCe napisał:  
http://www.polskatimes.pl/dziennikzachodni/sport/45974,copjak-ogral-mandrysza,id,t.html

lol, pierwsze zdania w artykule rzucają na kolana. zastanawiające jest tylko co takie kapsztyle robią w gazecie. ale co ja sie dziwie, brak profesjonalizmu w Polsce jest wszechobecny, począwszy na psiarni, przez służbę zdrowia do dziennikarzykow włącznie

Są lepsi od "Fucktu" ;) Chcą pokazać jak to się znają na środowisku kibicowskim, ale im to nie wychodzi. Dziennikarzyna po prostu poczuł za dużą misję przy pisaniu tego artykułu :)

EDIT: Bez napinki KLIK ! Takie vlepy wydał na nas Sosnowiec

Ostatnio edytowany przez: DeeMeN., 18 września 2008, 19:35 [1 raz(y)]

Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
el_presidente
Kibic
Na forum od 7819 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 19:34
Juz sam nie wiem gdzie szukac zrodel problemow tej druzyny - moge zrozumiec, ze gastronomicy sa zieloni w kwestii doboru zawodnikow, nie sa od tego specami. Ale maja wciaz wokol siebie ludzi, ktorzy na boiskach pilkarskich przebiegali pol zycia a teraz placi im sie (lub placilo, vide Mario) za zebranie 18 osobowej grupy pilkarzy, ktorzy zawalczyliby w bylej III lidze (!). Efektem ich dzialan jest sklad, ktory delikatnie okreslic mozna jako katastrofe - wywala sie sos na ludzi, ktorzy nie maja ani umiejetnosci, ani ambicji, ani honoru, a do tego falszywie nazywa sie ich pilkarzami. No przeciez ktos przyklepywal propozycje kolejnych "wzmocnien" - czy naprawde wszystkiemu winny byl Mario? Bo akurat w to, ze pod reka Mandrysza zobaczymy cudowna metamorfoze nie jestem w stanie uwierzyc - to tak jak z nasza reprezentacja, z gowna bicza nie ukrecisz; jak ktos nie ma jaj na III lige, to znaczy ze mozna go przesunac do sprzatania kibli w szatniach dla zawodnikow.

a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Poinformowany
Kibic
Na forum od 8363 dni

**

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 21:28

fantazja13 napisał:  
Drzymała wróć!

Dla tych co żałują Drzymały, który nie zawahał się wyjść z Grodziska, które kochał i z drużyny która stworzył, kolejny dobrodziej polskiej piłki i jego stanowisko:

Cytat:  
Miasto nie pomaga Polonii w sprawie stadionu?

- Nie znaleźliśmy jak dotąd żadnej płaszczyzny współpracy. Podwyższono nam czynsz z 50 tysięcy do 360 tysięcy rocznie. W zamian mamy stadion kiepskiej jakości, który ledwo spełnia wymogi, żeby grać na nim w ekstraklasie. Na sporcie jeszcze nikt nie zarobił. Jeżeli ktoś zarzuca właścicielom Legii czy Polonii, że to jest biznes i miasto musi zarobić na wynajmie stadionu, to uważam takie stwierdzenia za co najmniej przesadzone. Jeśli my jesteśmy w stanie stworzyć drużynę, to byłoby dobrze, żeby miasto też nam pomogło, chociażby tworząc bazę treningową. Młodzież przyjdzie na mecz, albo na trening do jednego z takich ośrodków, oczywiście o ile taki ośrodek powstanie. Myślę, że będzie to kosztowało mniej niż zatrzymanie 700 ludzi po meczu...

Jest pan zawiedziony brakiem tej współpracy?

- Polonia przez dwa lata kulała, byli w niej tacy ludzie, których celem nie było wejście do ekstraklasy, bo mogliby wtedy stracić pracę. Nie zniechęciłem się jednak. Tak szybko się nie poddaję, ale muszę przyznać, że jestem lekko zirytowany. Zawsze jest jakieś wyjście. Jeżeli nie dogadamy się z władzami miasta, nie będzie życzliwości dla naszej pracy, to może zmienimy miasto...

Wczoraj Polonia, dziś Dysko-Polo, jutro Pcim Wielki albo Wąchock... Tego chcieliście?

Pogoń to My
goral1982
Kibic
Na forum od 7711 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 22:24

el_presidente napisał:  
. Ale maja wciaz wokol siebie ludzi, ktorzy na boiskach pilkarskich przebiegali pol zycia a teraz placi im sie (lub placilo, vide Mario) za zebranie 18 osobowej grupy pilkarzy, ktorzy zawalczyliby w bylej III lidze (!)..

A ile w klubie jest osob majacych jakies dluzsze doswiadczenie w 2 i 3 lidze ? W klubie sa osoby , ktore spedzily wiekszosc pilkarskiego zycia w ekstraklasie. Mieli jakies epizody w 2 lidze , ale to byly roczne przygody. Moze Kuras troche czasu spedzil w Belchatowie w 2 lidze , ale oni mieli praktycznie nieograniczony budzet i szukali pilkarzy innego kalibru.
W klubie jest potrzebna osoba pracujaca od lat na tym poziomie rozgrywek .
Inna kwestia. Mamy niby w klubie sporo osob ze znajomosciami. Dlaczego nie pozyskano ani jednego pilkarza z kadry Mlodej Ekstraklasy jakiegos zespolu ? Ciezko zadzwonic do Michniewicza czy Probierza ?

Mario moze nie jest winny wszystkim transferom. Ale przynajmniej za spora czesc odpowiada osobiscie. To byly jego autorskie pomysly. Sobczynskiego chcial sprowadzic juz do Radomiaka, Swiniarka do Stilonu .

U-96
Kibic
Na forum od 8582 dni

**

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 23:23

buntownikzwyboru napisał:  
Śmiać mi się chciało z tej całej napinki na Zagłębie. GOŁĘBIE ?!#%!#$ Co to ma k***a być ? Jakiś przedszkolak podsunął pomysł ?

gratuluje orientacji = dostajesz puchar za suchar i buziaki pani Jadzi

Szlugi, wóda, gołe baby !
Jarasija
Kibic
Na forum od 8773 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 19/09/2008 00:03

U-96 napisał:  

buntownikzwyboru napisał:  
Śmiać mi się chciało z tej całej napinki na Zagłębie. GOŁĘBIE ?!#%!#$ Co to ma k***a być ? Jakiś przedszkolak podsunął pomysł ?

gratuluje orientacji = dostajesz puchar za suchar i buziaki pani Jadzi

hehe 1 miejsce

"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
1973
Kibic
Na forum od 7823 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 19/09/2008 08:36

Cytat:  

...no tak pieprzony medialny stereotyp trwa w najlepsze...

janek44 do ciebie; definicja słowa kibic zaczerpnięta ot chociażby z Wikipedii:

Cytat:  
Kibic - osoba zainteresowana jakąś publiczną dyscypliną, najczęściej sportową. Aktywnie uczestniczy w zdarzeniach związanych z jego ulubioną dyscypliną. Do kibiców zalicza się przede wszystkim widzów widowisk sportowych na stadionach, halach i innych obiektach, ale także telewidzów oglądających sport lub osoby wspominające czasami o danej dyscyplinie. Istnieją specjalne "kluby kibica", tworzone zazwyczaj przy klubach sportowych, a także przez osoby prywatne. Rolą prawdziwego, wiernego kibica powinna być próba wsparcia swojej drużyny zarówno w sytuacjach dobrych, jak i złych.

daje cokolwiek do myślenia czy wogóle...

venom
Kibic
Na forum od 6410 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 19/09/2008 11:36

Poinformowany napisał:  

fantazja13 napisał:  
Drzymała wróć!

Dla tych co żałują Drzymały, który nie zawahał się wyjść z Grodziska, które kochał i z drużyny która stworzył, kolejny dobrodziej polskiej piłki i jego stanowisko:

Cytat:  
Miasto nie pomaga Polonii w sprawie stadionu?

- Nie znaleźliśmy jak dotąd żadnej płaszczyzny współpracy. Podwyższono nam czynsz z 50 tysięcy do 360 tysięcy rocznie. W zamian mamy stadion kiepskiej jakości, który ledwo spełnia wymogi, żeby grać na nim w ekstraklasie. Na sporcie jeszcze nikt nie zarobił. Jeżeli ktoś zarzuca właścicielom Legii czy Polonii, że to jest biznes i miasto musi zarobić na wynajmie stadionu, to uważam takie stwierdzenia za co najmniej przesadzone. Jeśli my jesteśmy w stanie stworzyć drużynę, to byłoby dobrze, żeby miasto też nam pomogło, chociażby tworząc bazę treningową. Młodzież przyjdzie na mecz, albo na trening do jednego z takich ośrodków, oczywiście o ile taki ośrodek powstanie. Myślę, że będzie to kosztowało mniej niż zatrzymanie 700 ludzi po meczu...

Jest pan zawiedziony brakiem tej współpracy?

- Polonia przez dwa lata kulała, byli w niej tacy ludzie, których celem nie było wejście do ekstraklasy, bo mogliby wtedy stracić pracę. Nie zniechęciłem się jednak. Tak szybko się nie poddaję, ale muszę przyznać, że jestem lekko zirytowany. Zawsze jest jakieś wyjście. Jeżeli nie dogadamy się z władzami miasta, nie będzie życzliwości dla naszej pracy, to może zmienimy miasto...

Wczoraj Polonia, dziś Dysko-Polo, jutro Pcim Wielki albo Wąchock... Tego chcieliście?

mnie zastanowiło co innego z tej wypowiedzi-mianowicie-może i u nas niektórym ludziom nie zależy na awansach? i to niekoniecznie piłkarzom...

kijevo
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 19/09/2008 13:01
musi zależeć bo były pewne zapisy w umowach podczas ich podpisywania z PN.

Janek80
Kibic
Na forum od 6718 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 19/09/2008 15:05

Pogoniarz73 napisał:  

Cytat:  

Cytat:  
Kibic - osoba zainteresowana jakąś publiczną dyscypliną, najczęściej sportową. Aktywnie uczestniczy w zdarzeniach związanych z jego ulubioną dyscypliną. Do kibiców zalicza się przede wszystkim widzów widowisk sportowych na stadionach, halach i innych obiektach, ale także telewidzów oglądających sport lub osoby wspominające czasami o danej dyscyplinie. Istnieją specjalne "kluby kibica", tworzone zazwyczaj przy klubach sportowych, a także przez osoby prywatne. Rolą prawdziwego, wiernego kibica powinna być próba wsparcia swojej drużyny zarówno w sytuacjach dobrych, jak i złych.

Nie wiem czy to jest wsparcie, ale stwierdzam, że dla mnie obecna drużyna nie jest warta tego żeby na nią jezdzic, ale nic straconego. Może sobie pomóc po prostu zacząc wygrywac. Na większe wsparcie w obecnej sytuacji ode mnie nie może liczyc, bo nie uważam za słuszne wspieranie drużyny w ciągłych porażkach, po patrząc na założenia sprzed sezonu a osiągane wyniki, to prawie same porażki osiągają. Oczywiście ja Pogoni dalej kibicuję ale na stadionie raczej szybko się nie pojawie. Widocznie tak musi byc...

SPR
Kibic
Na forum od 6745 dni

**

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 19/09/2008 20:52
INNI CIĘ ZDRADZILI W BIEDZIE PORZUCILI ALE JA NIE...PS!!!tyle w temacie!!

U Nas na śródmieściu każdy jest Pogoni wierny..
WM
Kibic
Na forum od 7178 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 19/09/2008 21:13

SOCHISTA napisał:  
INNI CIĘ ZDRADZILI W BIEDZIE PORZUCILI ALE JA NIE...PS!!!tyle w temacie!!

wow

Amat victoria curam
Prawa Strona Miasta
Kibic
Na forum od 7471 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 19/09/2008 21:47

Janek44 napisał:  

Pogoniarz73 napisał:  

Cytat:  

Cytat:  

Nie wiem czy to jest wsparcie, ale stwierdzam, że dla mnie obecna drużyna nie jest warta tego żeby na nią jezdzic, ale nic straconego. Może sobie pomóc po prostu zacząc wygrywac. Na większe wsparcie w obecnej sytuacji ode mnie nie może liczyc, bo nie uważam za słuszne wspieranie drużyny w ciągłych porażkach, po patrząc na założenia sprzed sezonu a osiągane wyniki, to prawie same porażki osiągają. Oczywiście ja Pogoni dalej kibicuję ale na stadionie raczej szybko się nie pojawie. Widocznie tak musi byc...

o kurwa!!poplacz się i idź się poskarż do smolnego...ja pierdole-kibicuje im ale nie chodze na stadion bo sie obrazilem...żenada-tyle w temacie

a do venoma: mozesz spercyzowac swoja wypowiedz i okreslic sie do kogo kierujesz te zarzuty? bo patrzac na sytuacje w klubie to wydaje mi sie ze jednak kazdemu zalezy na awansie: kibicom,bo beda ciekawsze i dalsze wyjazdy,no i kibice sukcesu zapelnia stadion,pilkarzom-bo spierdola do bogatszych i wyzej grajacych klubow,zarzadowi Pogoni-bo sie wiecej nakradną,wlasciciele-bo sprzedadza Pogon za duzo lepsza cene...moze teraz Ty potwierdzisz swoja teze bo wydaje mi sie ze jednak do tworzenia teorii trzeba miec jakis punkt oparcia..

Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
venom
Kibic
Na forum od 6410 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 19/09/2008 23:07

Ekipant napisał:  

Janek44 napisał:  

Pogoniarz73 napisał:  

Cytat:  

Cytat:  

o kurwa!!poplacz się i idź się poskarż do smolnego...ja pierdole-kibicuje im ale nie chodze na stadion bo sie obrazilem...żenada-tyle w temacie

a do venoma: mozesz spercyzowac swoja wypowiedz i okreslic sie do kogo kierujesz te zarzuty? bo patrzac na sytuacje w klubie to wydaje mi sie ze jednak kazdemu zalezy na awansie: kibicom,bo beda ciekawsze i dalsze wyjazdy,no i kibice sukcesu zapelnia stadion,pilkarzom-bo spierdola do bogatszych i wyzej grajacych klubow,zarzadowi Pogoni-bo sie wiecej nakradną,wlasciciele-bo sprzedadza Pogon za duzo lepsza cene...moze teraz Ty potwierdzisz swoja teze bo wydaje mi sie ze jednak do tworzenia teorii trzeba miec jakis punkt oparcia..

napisze w ten sposób-jest granica między przypuszczeniem a zarzucaniem. nikomu nic nie zarzucam,nie mam dowodów. ale życie pokazuje że ludziom,szczególnie bliskim,kiedy poczują władze to zrobią wszystko by być na piedestale,nawet wbrew logice i idei. A teraz obale mit że wszystkim tak naprawde zależy-miastu? nie raz pokazali jak to im Pogon na sercu lezy,a teraz przynajmniej będą mieć problem z głowy. Smolny i Kałużny juz udowodnili ze nie znaja sie na piłce,mają gdzies Pogon i chca tylko na tym zarobić a otaczając sie ludzmi pokroju Kotkowskiego tylko utwierdzają mnie jakimi są dyletantami. No i mały sabotaż-rewanż za Drzymałe. Piłkarze? a gdzie oni z takimi umiejetnosciami znajdą klub? To logiczne że jak bedzie awans to 80% z nich odejdzie. Traktuja klub jak dojną krowe,a my im tylko w tym pomagamy krzycząc choćby takie "nic sie nie stało" nie czuja presji i odpowiedzialności i tyle-kiedyś ryknęło sie Pogoń grać...i grajki wiedzieli po co są w klubie. a tak to my sie kopiemy w czoło-nie oni. No i na końcy my -kibice-skłóceni i podzieleni- i kto wie czy my nie bedziemy grabarzami-a przynajmniej w tej chwili dołowania klubu winowajcami. Nic sie nie robi żeby cos sie zmieniło w tej materi. a miało być NORMALNIE...

1973
Kibic
Na forum od 7823 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 20/09/2008 10:49

Janek44 napisał:  

Pogoniarz73 napisał:  

Cytat:  

Cytat:  

...idealny przykład kibica sukcesu... gratuluję kurwa zdeterminowania Czerwona kartka

B.O.

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6870 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 20/09/2008 11:03
pytanie chyba logiczne-po co nam teraz Smolny i Kałużny? czekam na racjonalną odpowiedź.

PZPN=Pieniądze Zagrabimy Piłke Niszczymy
fantazja13
*zablokowany
Na forum od 6366 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 20/09/2008 11:13

nowa od nowa napisał:  
pytanie chyba logiczne-po co nam teraz Smolny i Kałużny? czekam na racjonalną odpowiedź.

o tak a klub to za darmo funkcjonuje

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6870 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 20/09/2008 11:22

fantazja13 napisał:  

nowa od nowa napisał:  

o tak a klub to za darmo funkcjonuje

ehehe...no tak. świetna odpowiedź. gastro to filantropi i dają kase za free. dzieki za uświadomienie.

PZPN=Pieniądze Zagrabimy Piłke Niszczymy
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7550 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 20/09/2008 11:22
klub funkcjonuje TYLKO I WYLACZNIE z pieniedzy jakie otrzymuja z miasta i jeszcze proboja oszczedzac zeby cos dla nich zostalo...

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768762012 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005