Ot i cała prawda o Antosiu i jego "cyrku obwoźnym" zmieniajacym barwy co 2-3 lata.
Co teraz? Zielono-biało-czerwone?
Co do Jurczyka to chyba za bardzo wyolbrzymiacie jego role. To zwykła marionetka ktora mowi to co mu jeden "Słowacki z drugim" napisze
Poza tym chcialbym przypomniec ze przed Jurczykiem tez byli prezydenci, ktorzy tak jak Maryjan nie bardzo kwapili sie do pomocy Pogoni. Piszecie o referendum.Oki ale kto mial byc po Jurczyku? Hmm... Jakis kandydat? Kandydatka? Czy ktos z politykow wogole wykazuje zainteresowanie losami Pogoni? Odwołac Jurczyka i co dalej?
Czy przymierzany do nastepnej prezydentury przez SLD - J Piechota kiedykolwiek zabrał głos w sprawie Pogoni? Co wiec bedzie go to on bedzie nastepny po Jurczyku?
Zarząd Miasta Szczecina 1990 - 1991
Jan Czesław Bielecki - Prezydent
Marek Koćmiel - Wiceprezydent
Władysław Lisewski - Wiceprezydent
Dominik Górski - Członek Zarządu
Maciej Jarmusz - Członek Zarządu
Henryk Rozkrut - Członek Zarządu
Zarząd Miasta Szczecina 1991 - 1994
Władysław Lisewski - Prezydent
Piotr Mync - Wiceprezydent
Stefan Ziółkowski - Wiceprezydent
Zbigniew Zalewski - Wiceprezydent
Andrzej Tarnowski - Wiceprezydent
Lech Pieczyński - Wiceprezydent
Maciej Jarmusz - Wiceprezydent
Ignacy Dziedziczak - Członek Zarządu
Andrzej Markowski - Sekretarz Miasta
Mirosław Czekaj - Skarbnik Miasta
Zarząd Miasta Szczecina 1994 - 1998
Bartłomiej Sochański - Prezydent (giełda)
Paweł Bartnik - Wiceprezydent (Woli jezdzic na Hethe Berlin)
Piotr Mync - Wiceprezydent
Leszek Duklanowski - Wiceprezydent
Andrzej Kamrowski - Wiceprezydent
Janusz Szewczuk - Członek Zarządu
Edmund Runowicz - Sekretarz Miasta
Mirosław Czekaj Skarbnik Miasta
ZARZĄD MIASTA SZCZECINA 1998 - 2000
Marian Jurczyk - Prezydent Miasta
Dariusz Wieczorek - Wiceprezydent
Waldemar Kuś - Wiceprezydent
Katarzyna Kantorska - Członek ZM
Grzegorz Kołodziejski - Członek ZM
Henryk Jerzyk - Członek Zarządu
Jan Dużyński - Członek Zarządu
ZARZĄD MIASTA SZCZECINA 2000-2001
Marek Koćmiel - Prezydent Miasta Szczecina
Dariusz Wieczorek - Wiceprezydent Miasta
Jacek Jekiel - Wiceprezydent Miasta
Grzegorz Kołodziejski - Wiceprezydent
Jan Dużyński - Wiceprezydent Miasta
Grzegorz Durski - Członek Zarządu Miasta
Paweł Sikorski - Członek Zarządu Miasta
2002
Marian Jurczyk - Prezydent Miasta Szczecin
Prezydent Miasta Szczecina Marian Jurczyk powołał swoich Zastępców i powierzył im prowadzenie określonych spraw w swoim imieniu:
Anna Nowak - sprawy społeczne,
Andrzej Grabiec - sprawy z zakresu bieżącego funkcjonowania miasta, ochrony środowiska oraz przekształceń miejskich jednostek organizacyjnych,
Leszek Dlouchy - sprawy rozwoju, inwestycji, pozyskiwania środków pozabudżetowych, promocji miastaoraz przeciwdziałania bezrobociu,
Zbigniew Zalewski - sprawy z zakresu polityki mieszkaniowej, gospodarowania mieniem oraz kultury fizycznej i sportu.
Kto z nich zrobił cos z pozytkiem dla Pogoni? Czy jest osoba/partia która ma jakis pomysł na Pogoń? Ja poki co nie widze nikogo takiego wsród naszych politykierów
Ostatnio edytowany przez: ch., 7 października 2005, 21:49 [1 raz(y)]
Odp: List Antoniego Ptaka do kibiców - 07/10/2005 21:45
I będzie tak jak po odejściu Gondora. Pawlak rozłoży stolik przy bocznym boisku i będzie sprzedawał cegiełki na zasilenie kasy klubowej. Tylko że to może starczyć na tydzień. A skąd wziąść pieniądze na resztę sezonu? Nawet w 4 lidze! Czy ktoś o tym pomyślał?
Kogo Ty oszukujesz? Ptak lubi tylko kase i zasluguje na "zaszczytny" tytul grabarza niejednej druzyny... Facet zachowuje sie jak baba z klimakterium... Jakimi Ty meczami w I lidze sie emocjonujesz? tymi, w ktorych "ciemnosc, widze ciemnosc", zamiast Naszych?...
Przydaloby sie pojscie mysleniem L. Gdansk, ktora- po milutkich zawirowaniach m.in. z udzialem Atonia, zaczela wszystko na zdrowych zasadach, w oparciu o wlasne sily, od samego POCZATKU... Tyle, ze u nas normalnych ludzi u wladz brak, ktorzy mogliby udzielic jakiejkolwiek pomocy...
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Odp: List Antoniego Ptaka do kibiców - 07/10/2005 21:56
Ja nie rozumiem co miasto traci na tym ze te tereny da --- it ak tam sa dzialki - babety stare tak marchewki kopia . Dac im dzialki w innym miejscu ....na granicach Szczecina a te tereny oddac p.Ptakowi co za problem. Lidl jakos powstal to i niech cos innego powstanie jak wyzej wymienione ...osrodki ---cos sie dzieki temu przeciez ruszy przeciez to nudne jak pizda miasto moze byc wrescie troch ciekawesze
Odp: List Antoniego Ptaka do kibiców - 07/10/2005 23:56
Wiadomo miasto tez jest winne bo sra sie tych terenow.Zalozmy tak ze mielibysmy sponsora zagranicznego i chcieli by kawalek ziemi pod jakas fabryke to tez miasto zrobi problem i sie tylko zblaznia.Juz nie chodzi o tereny przy stadionie tylko o jakiekolwiek.Terenow Ptakowi nie dadza ale pod drugie Tesco oddali i pewnie jeszcze oddadza nie pod jeden Gean.Ptak i miastosa siebie tyle samo warci
Nr 1. Prezydent Szczecina M.Jurczyk - Nawet nie wiem od czego zaczac?? Nie miesci mi sie w glowie jakie trepy mogly na niego glosowac. Nie chodzi mi tylko o ciagly brak decyzji w sprawie Pogoni, ale o rozwoj miasta. Czy ten koles wogle cos w Szczecinie zrobil Nie chce miec takiego prezydenta, ktory nawet zaproszenia do telewizji olewa. Zle sie czuje w miescie, w ktorym rzadzi zjeb!!!
Nr 2. Rada Miasta Szczecina - Radnych wybieramy po to, zeby cos w miescie robili. Pogon Szczecin gromadzi na swoim stadionie tysiace Szczecinian. Gleboko w du... radni maja los najwiekszej wizytowki miasta. Nie bylo i nie ma pomyslu na finansowanie klubu, a kupa ludzi bierze ciezkie pieniadze za pierdzenie w stolki w magistracie.
Nr 3. Własciciel Klubu A.Ptak - kiedy przychodzil do Szczecina mowil ze nie interesuja go tereny, nie sa najwazniejsze pieniadze. Buissnesman, ktory tak szybko zmienia zdanie, nie jest dla mnie powaznym managerem. Ptak myslal, ze jak bedzie mial Pogon, latwiej bedzie mu sie starac o tereny pod inwestycje, a tu klops. I nie chodzi tylko o tereny przy Pogoni, ktore oczywiscie nalezy zagospodarowac, ale byla 'Sniezna Gorka', byly i inne. P. Antoni mysl ze wszystko pojdzie po jego mysli i bedzie sielanka.
A teraz kilka slow ode mnie:
Dziwie sie Panie i Panowie na teksty niektorych z Was. Nie wiem ile macie lat, nie patrze w profile, ale jak widze jak niektorzy placza za p. Ptakiem po przeczytaniu jego listu to mysle ze srednia wieku na forum 15-stki nie przekracza. Moze wszyscy buissnesmani zaczna pisac listy ze lzami w oczach ze im wladza nie po mysli i ze im interes chujowo idzie. Wedlug mnie to sie w pale nie miesci. Co do nie to Ptaka nie popre nigdy, bo zaczal sie szantaz zamiast uczciwego buissnesu.
Odp: List Antoniego Ptaka do kibiców - 08/10/2005 00:26
a mnie ten list rozbawił do łez. szczegolnie fragmenty typu: "Chcę, żebyście wiedzieli, że nie zależy mi na niszczeniu Waszego klubu.". Takie teksty to mozna do Dyzurnego Satyryka Kraju słać. W jakiej pan Ptak musi byc desperacji skoro posuwa sie do takich czynów jak pisanie tych smiesznych listow. Wie przeciez ze my mamy gowno do gadania. Pan Ptak nie chce niszczyć druzyny, walczy o poparcie kibicow, ale niszczenie druzyny zaczelo sie prawie od samego poczatku tylko drobnymi krokami. Mowa tu o pilkarzach, ktorzy identyfikowali sie z klubem, ale stopniowo sie z nimi nieladnie zegnano, niby ze z winy pilkarzy.
Szkoda by bylo zeby zabierano nam druzyne, ale coz...wiele klubow bylo co upadaly prawie ze na pysk, a teraz maja aspiracje na 1,2 lige. I my damy rade
"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
To chyba nie wymaga komentarza, kolejny szantaż... Nie chce rozstrzygać kto jest powodem takich a nie innych sytuacji w Pogoni, bo znalazło by się wielu. Teraz będziemy obserwować wzajemne obwinianie się, kto co obiecał, czego nie zrobił itd. A konkretów długo widać nie będzie...
Antonie Gorąco...
"Gdziekolwiek Pogoń będzie grać (...) tam będzie z Nią Szczecińska Brać"
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Odp: List Antoniego Ptaka do kibiców - 08/10/2005 11:15
tym listem ptaszysko udowodnił tylko że wali go POGOŃ do której przyszedł niby nie dla terenów [JAK SIĘ ZAŻEKAŁ]ani zysków jak się wypowiadał Kibicami i miastem manewruje jak chce. Po cichu załatwić tereny z czesnym mu sie nie udało to teraz wciąga kibiców Przy ptaszysku jak osiągnie swoje POGOŃ wcześniej czy pużniej podnie Poco patrzeć na agonię.On ze zdaniem kibiców czyli prawdziwej POGONI się nigdy nie liczył Won ptasia grypa ze szczecina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I będzie tak jak po odejściu Gondora. Pawlak rozłoży stolik przy bocznym boisku i będzie sprzedawał cegiełki na zasilenie kasy klubowej. Tylko że to może starczyć na tydzień. A skąd wziąść pieniądze na resztę sezonu? Nawet w 4 lidze! Czy ktoś o tym pomyślał?
Po odejściu Ptaka to Pawlak będzie co najwyżej jako klozetowa robił...
a co do tego listu podpisanego przez sokole oko to w ktorym momencie sie nie spojrzy jest smiech i obluda pierwszy lepszy przyklad nie wchodze w zadne uklady i omijam je z daleka sokole oko a kto kupil majstra dla ŁKSu w 98 czy to czasem nie wobec Pogoni Szczecin prokuratura wszczela sledztwo w sprawie afery korupcyjnej w 2 lidze i mozna by wymieniac i wymieniac kazdy szczegol tego listu koncz was wstydu oszczedz
Ostatnio edytowany przez: ktn, 8 października 2005, 13:06 [1 raz(y)]
Odp: List Antoniego Ptaka do kibiców - 08/10/2005 15:28
Wg mnie obecnie najlepszym rozwiazaniem jest zaczynac od zera. Chocby to byla B klasa czy 4 liga. Ktos mi zarzuci ze nie chce w Szczecinie silnej 1 ligowej Pogoni z silnym sponsorem? Cóż, na mecze PUEFA i 1 ligi ktos zawsze moze jechac do Grodziska, Wronek lub moze nawet do Poznania jak ma taka wole. Ja chce w Szczecinie klubu na zdrowych zasadach, nawet jesli taki bedzie mogl funkcjonowac tylko na poziomie nizszych lig, ale bedzie to Pogoń Szczecin to taka jest moja wola!!
Co do zarzadu miasta, to za rok sa wybory samorzadowe, wystartuja nowe zadne wladzy ugrupowania, kazde z pomyslem na silna Pogoń itd itp. Od dobrych 6 jak nie wiecej lat scenariusz sie powtarza.
PS.Jak ktos czasem zaglada na rezerwy to moze sie przekonac ze tez sa fajne mecze na tym poziomie rozgrywek, nawet derby.
POGOŃ TO MY!!!
Odp: List Antoniego Ptaka do kibiców - 08/10/2005 15:35
nie bede sie wypowiadał na forum bo szkoda słów powiem tylko że jestescie idiotami i niechcecie silnej Pogoni która bedzie grała o mistrza a nie o utrzymanie w IV lidze bo jak byśmy zaczeli od początku nie przejdziemy nawet IV ligi czemu? nie ma sponsorów i nie będzie zwłaszcza w Szczecinie
wypowiedz pana wyżej też jest idiotyczna kur... ludzie co wy gadacie ''na mecz do Poznania zeby sobie obejzec UEFA a w Szczecinie niech bedzie B klasa'' i tak debilu nie bedziesz chodził na tą B klase tak jak większość z was wiec morda w kubeł napinacze internetowi co podlizać sie chcą MW i spółce
Ostatnio edytowany przez: bos_man, 8 października 2005, 15:41 [2 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768840219 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.