Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Zmniejszony budżet Pogoni. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
chicago
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7820 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 01/10/2005 15:23
Ja proponuje transparent jak przed laty (jakoś tak to lecialo) "Radni niechcą silnej Pogoni! - Szczecin niechce takich Radnych!"

Matiz
Kibic
Na forum od 8680 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 01/10/2005 22:35
a ja mam naszych kochanych radnych w dupie. sa to ludzie którzy tylko patrza jak zdobyc stolki i dobre pieniadze. a jak to robia???? naszym kosztem. wiadomo ze w szczecinie jest mnostwo kiboli Pogońi i obiecuja cuda byle tylko na nich glosowac. BRAWO ANTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZACUNEK DLA TEGO PANA

Pogoń & Legia
Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8955 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 01/10/2005 23:45

chicago napisał:  
Ja proponuje transparent jak przed laty (jakoś tak to lecialo) "Radni niechcą silnej Pogoni! - Szczecin niechce takich Radnych!"

i?
wtedy byl.. przyszli inni radni.. i tez nie chca..
komus bardzo zalezy zeby na tych terenach nic nie powstalo. (wplywowi mieszkancy Pogodna? chca miec spokoj?)

... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
ihaaaa tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia || :X
Shee
Kibic
Na forum od 7513 dni

*

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 02/10/2005 01:58

Mq napisał:  

chicago napisał:  

i?
wtedy byl.. przyszli inni radni.. i tez nie chca..
komus bardzo zalezy zeby na tych terenach nic nie powstalo. (wplywowi mieszkancy Pogodna? chca miec spokoj?)

... a moze to zapora przed konkurencja? "wplywowi" z hipermarketu C. zapewne odpowiednia kasa to okupili... O dziwo C. sie wybudowal mimo protestow z wielu stron... A teraz wielce sluchaja sie Izby Kupieckiej itd.... :| :|
Chyba kierowalabym podejrzenia w tym kierunku, bo innego (racjonalnego) wytlumaczenia tej chorej sytuacji nie widze.. :/

„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
happy2504
Kibic
Na forum od 7654 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 02/10/2005 16:21

Marcin07 napisał:  
przecież Szczecin to wielka dziura tu żadnych inwestycji nie ma. Mieli budować fabryke chińczycy podajże Hondy tylko że Jurczyk ''szukał sponsorów '' w Ameryce . I co zbudowali w końcu we Wrocławiu (chyba) A jak była tabela w Głosie gdzie sie inwestuje pienhiądze to Szczecin był w samej koncówce !!!!

Jezeli mieli budowac fabryke HONDY to od kiedy Honda jest Chinska.. Jezeli juz to Japonska ale co do sedna sprawy to masz racje..
Na tych terenach tylko chwasty, q..wa, zlodziej i milicja od kiedy to pamietam a mieszkam tam juz dosc sporo bo od 1977 roku i te nielegalne blaszaki nadole..
A jak z tymi dzialkami jest , co mowia przepisy na temat budynkow ktore tam stoja.. To wszystko jest niezgodne z prawem budowlanym i magazynier tez prawdopodobnie ma tam swoja altanke( 150m kwadratowych)

Berni_MKS
Kibic
Na forum od 7502 dni

Czy to koniec ukochanej Pogoni Szczecin ;( :(?! - 02/10/2005 17:06
Po zakończeniu konferencji prasowej z udziałem trenerów Kurasa i Panika, do „akcji” wkroczył prezes Zarządu Pogoni, informując o wydarzeniach, które będą miały bezpośredni wpływ na sytuacje finansową klubu.
Bezpośrednią przyczyną wstrzymania sponsorowania Pogoni przez Centrum Targowe „;Ptak” jest co najmniej dziwne postępowanie władz Szczecina. Jak stwierdził prezes Waszak, kompletnym zaskoczeniem były wypowiedzi prezydenta Szczecina Mariana Jurczyka i wiceprezydenta Zalewskiego przekazane w lokalnej stacji telewizyjnej, że tereny wokół stadionu, o których dzierżawę zabiega Sportowa Spółka Akcyjna nie będą przedmiotem żadnych negocjacji. Kuriozum polega na tym, że w chwili gdy równolegle w innej sali toczyła się druga runda rozmów pomiędzy komisją złożoną ze specjalistów miejskich oraz przedstawicielami Zarządu Pogoni i ekspertami na temat dzierżawy gruntów i zarządzania kompleksem sportowym, w sąsiednim pokoju Panowie Prezydenci odnosili się do tego problemu właśnie w tak mało przyjazny sposób. Wcześniej deklarowali, mało tego, sami powołali przecież tą komisję, by teraz zajmować diametralnie inne stanowisko.
Taka niespodziewana zmiana nastrojów wobec bardzo ważnych dla egzystowania Sportowej Spółki Akcyjnej „;Pogoń”, musi budzić niepokój i już spotkała się ze stanowczą reakcją ze strony głównego sponsora klubu jakim jest Centrum Targowe „;Ptak”. A jeszcze w miniony czwartek, jak poinformował prezes Waszak, rozmowy w sprawie odłożenia tych drastycznych decyzji przez sponsora dawały podstawy do optymizmu. Niestety, nie wiedząc dlaczego, nagłe ochłodzenie klimatu ze strony przedstawicieli Zarządu Miasta Szczecina doprowadziło do niejasnej sytuacji, a w konsekwencji pojawienia się poważnych problemów finansowych, mających bezpośredni wpływ na poziom sportowy I ligowej drużyny Pogoni oraz szkolenie ponad 250 piłkarzy uprawiających w klubie piłkę nożną.
- Czekamy na wyjaśnienie tych wszystkich spraw przez Prezydenta Miasta Szczecina - powiedział na zakończenie tej smutnej konferencji prasowej prezes Zarządu Pogoni Krzysztof Waszak[/cytat]
Pogońszczecin.pl

Pogoni Szczecin grozi wyprzedaż najlepszych piłkarzy w związku z wycofaniem się głównego sponsora Antoniego Ptaka - uważa prezes klubu Krzysztof Waszak.
Podczas sobotniego meczu Pogoni z GKS Bełchatów na bandach wokół boiska nie było reklam Centrum Handlowego "Ptak". Także na składach zespołów, które otrzymują dziennikarze, w miejscu, gdzie dotąd było logo CH "Ptak", pozostawiono symboliczną pustą ramkę.
- Te dwa puste miejsca uniemożliwiają nam, jako spółce MKS Pogoń SSA, wystawienie faktury na usługi reklamowe - twierdzi rzecznik klubu Piotr Baranowski.
Jest to efekt przedłużających się negocjacji między klubem a szczecińskim magistratem. Sportowa Spółka chce, aby miasto przekazało jej w zarządzanie stadion i wydzierżawiło tereny wokół niego. Na tych terenach miałyby powstać obiekty handlowe zarabiające na drużynę piłkarską. Antoni Ptak wielokrotnie powtarzał, że centrum handlowe w podłódzkim Rzgowie nie powinno być głównym źródłem utrzymania klubu w Szczecinie.
Przed miesiącem do Pogoni wpłynęło pismo informujące, że CH "Ptak" zrywa dwie umowy z MKS Pogoń SSA: na usługi reklamowe oraz na dzierżawę jednej z hal w Rzgowie (Pogoń posiadała jedną z kilku hal handlowych, a zyski z wydzierżawiania w niej powierzchni działającym tam firmom były przekazywane na działalność klubu).
- Z dniem dzisiejszym rozpoczynamy więc biedę - poinformował na specjalnej konferencji prezes Pogoni Krzysztof Waszak.
Prezes przedstawił czarny scenariusz, który będzie realizowany, jeśli klub nie dogada się z miastem.
- Najpierw nastąpi zmniejszenie lub zawieszenie premii zawodnikom, a potem kilku z nich trzeba będzie sprzedać - wyliczał Waszak. - Pewne jest, że Rada Nadzorcza spółki (w której decydujący głos należy do Antoniego Ptaka - przyp. red.) nie pozwoli nam zaciągać kredytów i zadłużać spółki.
Bezpośrednią przyczyną tak gwałtownych działań Antoniego Ptaka była informacja telewizyjna w regionalnych wiadomościach TVP Szczecin.
- Z programu tego wynikało, że rozmowy, które prowadzimy w magistracie, nie mają sensu, bo terenów wokół stadionu nie dostaniemy - oburzał się Waszak.
Od dwóch tygodni w szczecińskim magistracie pracuje zespół negocjacyjny złożony z urzędników i przedstawicieli klubowych, mający określić zasady dzierżawy wspomnianych terenów. Zdaniem prezesa Pogoni negocjacje zmierzały w dobrym kierunku i 18 października miało dojść do kolejnego spotkania.
- Po tym, co przedstawiono w telewizji, nie wiem czy to spotkanie się odbędzie - mówi Waszak. - W poniedziałek mam się spotkać z wiceprezydentem Zbigniewem Zalewskim i wyjaśnić całą tę sytuację.
W Szczecinie od kilku tygodni mówi się o tym, że Antoni Ptak może przenieść najwartościowszych zawodników do Śląska Wrocław, w którym większość udziałów ma jego brat Edward Ptak. PAP

Czy to koniec naszej kochanej Pogoni(w 1 lidze);( :(.Byłem optymistą że Ptak zostanie,ale ja DOWN Maryjan powiedział że nie da terenów wokoł stadinu bo to piękny pomnik przyrody stałem się psymistą.Jeszzce przed meczem Baranowski przed meczem tam opowieadał,Waszak mówił że źle to wygląda.Jest niestety możeliwośc to może być koniec naszej ukochanej Pogoni

Ostatnio edytowany przez: Berni_MKS, 2 października 2005, 17:54 [2 raz(y)]

Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
happy2504
Kibic
Na forum od 7654 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 02/10/2005 17:41

Berni_MKS napisał:  

Cytat:  
Po zakończeniu konferencji prasowej z udziałem trenerów Kurasa i Panika, do „akcji” wkroczył prezes Zarządu Pogoni, informując o wydarzeniach, które będą miały bezpośredni wpływ na sytuacje finansową klubu.
Bezpośrednią przyczyną wstrzymania sponsorowania Pogoni przez Centrum Targowe „;Ptak” jest co najmniej dziwne postępowanie władz Szczecina. Jak stwierdził prezes Waszak, kompletnym zaskoczeniem były wypowiedzi prezydenta Szczecina Mariana Jurczyka i wiceprezydenta Zalewskiego przekazane w lokalnej stacji telewizyjnej, że tereny wokół stadionu, o których dzierżawę zabiega Sportowa Spółka Akcyjna nie będą przedmiotem żadnych negocjacji. Kuriozum polega na tym, że w chwili gdy równolegle w innej sali toczyła się druga runda rozmów pomiędzy komisją złożoną ze specjalistów miejskich oraz przedstawicielami Zarządu Pogoni i ekspertami na temat dzierżawy gruntów i zarządzania kompleksem sportowym, w sąsiednim pokoju Panowie Prezydenci odnosili się do tego problemu właśnie w tak mało przyjazny sposób. Wcześniej deklarowali, mało tego, sami powołali przecież tą komisję, by teraz zajmować diametralnie inne stanowisko.
Taka niespodziewana zmiana nastrojów wobec bardzo ważnych dla egzystowania Sportowej Spółki Akcyjnej „;Pogoń”, musi budzić niepokój i już spotkała się ze stanowczą reakcją ze strony głównego sponsora klubu jakim jest Centrum Targowe „;Ptak”. A jeszcze w miniony czwartek, jak poinformował prezes Waszak, rozmowy w sprawie odłożenia tych drastycznych decyzji przez sponsora dawały podstawy do optymizmu. Niestety, nie wiedząc dlaczego, nagłe ochłodzenie klimatu ze strony przedstawicieli Zarządu Miasta Szczecina doprowadziło do niejasnej sytuacji, a w konsekwencji pojawienia się poważnych problemów finansowych, mających bezpośredni wpływ na poziom sportowy I ligowej drużyny Pogoni oraz szkolenie ponad 250 piłkarzy uprawiających w klubie piłkę nożną.
- Czekamy na wyjaśnienie tych wszystkich spraw przez Prezydenta Miasta Szczecina - powiedział na zakończenie tej smutnej konferencji prasowej prezes Zarządu Pogoni Krzysztof Waszak

Pogońszczecin.pl

Cytat:  
Pogoni Szczecin grozi wyprzedaż najlepszych piłkarzy w związku z wycofaniem się głównego sponsora Antoniego Ptaka - uważa prezes klubu Krzysztof Waszak.
Podczas sobotniego meczu Pogoni z GKS Bełchatów na bandach wokół boiska nie było reklam Centrum Handlowego "Ptak". Także na składach zespołów, które otrzymują dziennikarze, w miejscu, gdzie dotąd było logo CH "Ptak", pozostawiono symboliczną pustą ramkę.
- Te dwa puste miejsca uniemożliwiają nam, jako spółce MKS Pogoń SSA, wystawienie faktury na usługi reklamowe - twierdzi rzecznik klubu Piotr Baranowski.
Jest to efekt przedłużających się negocjacji między klubem a szczecińskim magistratem. Sportowa Spółka chce, aby miasto przekazało jej w zarządzanie stadion i wydzierżawiło tereny wokół niego. Na tych terenach miałyby powstać obiekty handlowe zarabiające na drużynę piłkarską. Antoni Ptak wielokrotnie powtarzał, że centrum handlowe w podłódzkim Rzgowie nie powinno być głównym źródłem utrzymania klubu w Szczecinie.
Przed miesiącem do Pogoni wpłynęło pismo informujące, że CH "Ptak" zrywa dwie umowy z MKS Pogoń SSA: na usługi reklamowe oraz na dzierżawę jednej z hal w Rzgowie (Pogoń posiadała jedną z kilku hal handlowych, a zyski z wydzierżawiania w niej powierzchni działającym tam firmom były przekazywane na działalność klubu).
- Z dniem dzisiejszym rozpoczynamy więc biedę - poinformował na specjalnej konferencji prezes Pogoni Krzysztof Waszak.
Prezes przedstawił czarny scenariusz, który będzie realizowany, jeśli klub nie dogada się z miastem.
- Najpierw nastąpi zmniejszenie lub zawieszenie premii zawodnikom, a potem kilku z nich trzeba będzie sprzedać - wyliczał Waszak. - Pewne jest, że Rada Nadzorcza spółki (w której decydujący głos należy do Antoniego Ptaka - przyp. red.) nie pozwoli nam zaciągać kredytów i zadłużać spółki.
Bezpośrednią przyczyną tak gwałtownych działań Antoniego Ptaka była informacja telewizyjna w regionalnych wiadomościach TVP Szczecin.
- Z programu tego wynikało, że rozmowy, które prowadzimy w magistracie, nie mają sensu, bo terenów wokół stadionu nie dostaniemy - oburzał się Waszak.
Od dwóch tygodni w szczecińskim magistracie pracuje zespół negocjacyjny złożony z urzędników i przedstawicieli klubowych, mający określić zasady dzierżawy wspomnianych terenów. Zdaniem prezesa Pogoni negocjacje zmierzały w dobrym kierunku i 18 października miało dojść do kolejnego spotkania.
- Po tym, co przedstawiono w telewizji, nie wiem czy to spotkanie się odbędzie - mówi Waszak. - W poniedziałek mam się spotkać z wiceprezydentem Zbigniewem Zalewskim i wyjaśnić całą tę sytuację.
W Szczecinie od kilku tygodni mówi się o tym, że Antoni Ptak może przenieść najwartościowszych zawodników do Śląska Wrocław, w którym większość udziałów ma jego brat Edward Ptak.

PAP

Czy to koniec naszej kochanej Pogoni(w 1 lidze);( :(.Byłem optymistą że Ptak zostanie,ale ja DOWN Maryjan powiedział że nie da terenów wokoł stadinu bo to piękny pomnik przyrody stałem się psymistą.Jeszzce przed meczem Baranowski przed meczem tam opowieadał,Waszak mówił że źle to wygląda.Jest niestety możeliwośc to może być koniec naszej ukochanej Pogoni.

Czy mozesz zrobic edycje tekstu, bo nie wiadomo co chcesz powiedziec..!!!??? ??? ???

berety dwa
Kibic
Na forum od 7641 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 02/10/2005 17:48
Oto wczorajszy artykuł z Gazety Łódzkiej świadcząca o tym że A.Ptak chyba ma Nas już głęboko w dupie. Gdy tylko przestał sponsorować Pogoń wziął się za porządki w swoich halach w Rzgowie.

Tytuł: Nocny Ptak.
Zarząd CH"Ptak" chce aby targowisko działało nocą. Kupcy protestują; bo ich na to nie stać.
Nocny handel w Ct"Ptak" ma się toczyć dwa razy w tygodniu.Przy okazji wydłużono też otwarcia w dzień-zamiast do godz.13 czy 14 centrum działa od dziś do godz 18- naciskali na to producenci- mówi Paweł Babski prawa ręka A.Ptaka. Zarząd CT"Ptak" marzy też o klientach detalicznych; których ma przywozić do Rzgowa bezpłatny autobus nocny. Właściciel A.Ptak postawił w alejkach już trzysta la,p i zamówił laser; który ma w ciemnościach wskazywać drogę do targowiska. Nie wszyscy się cieszą.Odkąd informacja o zmianach popłynęła przez radiowęzeł; po halach krąży pismo z protestem. Kupcy uważają że zmiana czasu handlowania to sposób na podniesienie czynszu. Dodam że czynsz w halach jest liczony w euro. Ci którzy nie chcą dłużej handlować będą mieli podniesiony czynsz; a Ci co będą handlować bez oporu zostaną bez podwyżki. Jest to nazywając po imieniu szantaż A.Ptaka. Kupcy będą protestować. Niektórzy zapewniają że zamkną interes bo na ;handlowanie przez tyle godzin nie będzie ich stać.Opinia osoby kupującej w CT"Ptak" w Rzgowie: -Niech działają 24 na dobę.Ptaczysko chce przejąć klientów z Tuszyna i Głuchowa dlatego te godziny. A Wy najemcy macie płacić i dziękować Antoniemu że pozwala wam handlować. Na uwagę zasługuje fakt że zmiany zaszły w dzień zaprzestania sponsorowania przez A.Ptaka drużyny Pogoni Szczecin".
Więc drodzy Kibice Pogoni chyba już wiemy kim jest A.Ptak i co to za człowiek. I chyba musimy przyzwyczajać się do tego że z Pogoni w 1 lidze już nic chyba nie będzie. Gościu tylko chce robić interesy. Pozdro

rico
Kibic
Na forum od 7556 dni

*

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 02/10/2005 18:05
A ja się tak zastanawiam czy to jest tak że ktoś nie lubi Ptaka... czy może to jest najzwyczajniej sposób w jaki miasto obchodzi się z inwestorami..., patrząc na Szczecin bardziej się schylam ku drugiej opcji... poprostu Szczecin to taki Koćmieland tu żeby coś zrobić trzeba znaleźć odpowiedniego "pana koperte" który o czymś decyduje i dogadać się co do ceny za usługę "pchnięcia tematu"... śnieżna górka nie poszła bo duet od stoku narciarskiego po drugiej stronie miasta ma dobre układy z radą (no i co najważniejsze są miejscowi więc im łatwiej), w Dąbiu temat nie poszedł bo miasto ma wielkie wizje na przyszłość tego terenu ( i ta przyszłość też juz pewnie ustaliła cene za usługi )... no a władcy Pogodna zawsze mają silną kartę i tam zawsze będzie spokój. hmmm i co teraz... a miało byc tak fajnie.
PS. taki Carefour mimo wpady na poczatku z budową stawia sobie dalej... i pewnie postawi jeszcze nie jeden market w mieście ku uciesze i dobrobytowi ludzi... tylko chyba trzeba się zapytać kto to są ci ludzie...?

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
rico
Kibic
Na forum od 7556 dni

*

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 02/10/2005 18:10

Mario74 napisał:  
Oto wczorajszy artykuł z Gazety Łódzkiej świadcząca o tym że A.Ptak chyba ma Nas już głęboko w dupie. Gdy tylko przestał sponsorować Pogoń wziął się za porządki w swoich halach w Rzgowie.

Zarząd CH"Ptak" chce aby targowisko działało nocą. Kupcy protestują; bo ich na to nie stać.
Nocny handel w Ct"Ptak"...

Mario74 - akurat co do tematu Łódzkiej gazety to powinnieneś wiedzieć że koleś który pisze te teksty także bardzo czesto pojawia sie na oficjalnej stronie ŁKS z wychwalającymi tekstami na temat łódzkich drużyn (a konkretniej ŁKS)... a co do handlu nocą to każdy wie co kolwiek na temat handlu to wie że po towar najlepjej jeździć nocą... chyba wszyscy którzy prowadzą handel (sklep) a których ja znam tak robią.

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
berety dwa
Kibic
Na forum od 7641 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 02/10/2005 19:00

rico napisał:  

Mario74 napisał:  

Nocny handel w Ct"Ptak"...

Mario74 - akurat co do tematu Łódzkiej gazety to powinnieneś wiedzieć że koleś który pisze te teksty także bardzo czesto pojawia sie na oficjalnej stronie ŁKS z wychwalającymi tekstami na temat łódzkich drużyn (a konkretniej ŁKS)... a co do handlu nocą to każdy wie co kolwiek na temat handlu to wie że po towar najlepjej jeździć nocą... chyba wszyscy którzy prowadzą handel (sklep) a których ja znam tak robią.

Dzięki za informację bo nie wiedziałem o tym. Chciałem się podzielić ze wszystkimi tym artykułem. Aczkolwiek z całym szacunkiem dla Ptaka po tym co zrobił dla Pogoni uważam go za człowieka konfliktowego. Szantażować ludzi którzy nie chcą handlować w nocy podwyżkami czynszu to już przesada. Szantaż to chyba jego jedyny atut. Jak było w Szczecinie ? A to mu nie pasuje że strona intrnetowa nie tak pisze; on odchodzi. A to że nie dostaje do zbierania opłat targowych- on odchodzi. A to; a tamto; on odchodzi. Szantaż na każdym kroku!

Bosman
Kibic
Na forum od 7960 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 02/10/2005 19:56
Z tego co slyszalem te reklamy C.H PTAK znikly z Twardowskiego zeby dzisiaj pojawic sie we Wroclawiu na ul.Oporowskiej (czyli stadionu Ślaska).Ptaszek chyba skumal sie juz ze swoim bratem i pokochal tym razem Ślaska.

[Cobra_S: zastanów się czy warto czasem takim mięsem rzucać i to na internecie]

Nasza Pogoń najlepsza w Polsce jest !!!
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8040 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 02/10/2005 21:13
może nie na temat, a może tak....
ŁKS ma widać pecha i łodzi nie stać na dwa zespoły piłkarskie w I-II lidze

Daniel Goszczyński, główny sponsor drugoligowej drużyny piłkarzy ŁKS Łódź zaprzestał sponsorowania zespołu - poinformował w niedzielę w specjalnie wydanym komunikacie.
Jak napisał jego rezygnacja oznacza, że nie będzie już "uczestniczył w organizacji spotkań na stadionie przy al. Unii, nie będzie finansował wyjazdowych pojedynków zespołu, zaprzestaje wypłacania pensji, premii oraz opłacania mieszkań zawodnikom ŁKS, nie będzie ponosił kosztów obsługi medycznej i innych związanych z prowadzeniem zespołu".
Przyznał, że głównym powodem decyzji były wydarzenia związane z bojkotem kibiców ŁKS sobotniego derbowego meczu na stadionie Widzewa. Kibice ŁKS, m.in. w proteście przeciwko zbyt małej liczbie przyznanych ich biletów i ich wysokiej cenie, postanowili nie iść na spotkanie.
Wieczorem, dzień przed meczem, Goszczyński zaapelował do fanów ŁKS, by jednak poszli na derby. Jednocześnie zagroził, że jeśli nie pójdą, to on wycofa się ze sponsorowania drużyny. Mimo apelu sponsora, mecz Widzewa z ŁKS obejrzało tylko kilkudziesięciu kibiców ŁKS.
W niedzielnym oświadczeniu Goszczyński zaznaczył, że na jego decyzję nie mają wpływu wyniki osiągane przez drużynę, która jest niepokonana od sześciu kolejek ligowych.
W 10 spotkaniach ligowych ŁKS zdobył 14 punktów i zajmuje 11 miejsce w tabeli. Przed sezonem właściciel drużyny zapowiadał walkę o pierwszą ligę.

PAP

Rzeznik
*zablokowany
Na forum od 7556 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 03/10/2005 17:05
eh jakiego my mamy wspaniałego prezydenta inne miasta nam mogą pozazdrościć ...Tylko tak sobie myśle czemu ten huj tak olewa tą Pogoń co ona mu zrobiła

WKS_Slask
Kibic
Na forum od 7432 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 03/10/2005 18:50
Dzisiaj Edward Ptak pojawił się w regionalnych wiadomościach, zapytany o przeniesienie Pogoni do Wrocławia mówił, że Antoni ma dość piłki i się wycofuje, a najlepsi piłkarze Pogoni, głównie Polacy odejdą do Wrocławia, jeśli będą pasowali do koncepcji trenera Tarasiewicza.
Osobiscie podchodze do tego, ze Antonio sie wycofuje z dystansem, np po co na meczu z Radomiakiem pojawiły się reklamy CH Ptak ? chyba, ze Edward też ma w nim udziały, ale wczesniej tych reklam nie było, zobaczymy, szkoda by powtórzyła się w Pogoni sytuacja z czasów Lesa Gondora, wolę aby w najwyższej klasie grały zasłuzone kluby a nie mieściny. Pozdrawiam

www.slasknet.com
berety dwa
Kibic
Na forum od 7641 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 03/10/2005 19:25

WKS_Slask napisał:  
Dzisiaj Edward Ptak pojawił się w regionalnych wiadomościach, zapytany o przeniesienie Pogoni do Wrocławia mówił, że Antoni ma dość piłki i się wycofuje, a najlepsi piłkarze Pogoni, głównie Polacy odejdą do Wrocławia, jeśli będą pasowali do koncepcji trenera Tarasiewicza.
Osobiscie podchodze do tego, ze Antonio sie wycofuje z dystansem, np po co na meczu z Radomiakiem pojawiły się reklamy CH Ptak ? chyba, ze Edward też ma w nim udziały, ale wczesniej tych reklam nie było, zobaczymy, szkoda by powtórzyła się w Pogoni sytuacja z czasów Lesa Gondora, wolę aby w najwyższej klasie grały zasłuzone kluby a nie mieściny. Pozdrawiam

Więc wszystko się sprawdza. Reklamy przewieżli już z Twardowskiego na Oporowską!

eJay
Kibic
Na forum od 7849 dni

**

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 03/10/2005 20:33
Wszystko juz zostalo dokladnie przemyslane. Oto 3 (prawdopodobne, jedne bardziej drugie mniej) mozliwosci:

1) Ptak ucieka do Wroclawia, finansuje Slask razem z bratem, a Pogon dogrywa sezon rezerwami i walczy o utrzymanie. Po sezonie z pwodu klopotow finansowych spadamy do IV ligi (bez wzgledu na wyniki w tabeli).

2) Ptaszysko zwija interes i czeka na nowego inwestora, ktory jednak nie chce inwestowac w futbol, bo majac takich radnych....itd.

3) Ptak jakims cudem dogaduje sie z Jurczykiem i pozyskuje troche okrojone tereny, gdzie powstanie centrum sportowe (bo marketu nie chca).

Moje spostrzezenie: Wyjebac Jurczyka trzeba bylo kiedy mielismy okazje. Jak zwykle boski Mariano powtarzal, ze kocha Pogon, az do czasu gdy Ptak (badz co badz biznesmen, wiec kreca go pieniadze) zarzadal terenow. Te tereny mozna bylo spokojnie przygotowac juz 2 lata temu, kiedy Anros wchodzil do Pogoni. Niestety radni wraz z tym starym sklerotykiem najwyrazniej zapomnieli, ze Pogon bez finansowego wsparcia moze upasc, ale co tam...to przeciez ludzie wyksztalceni i wiedza najlepiej. Do Ptaka nie mam absolutnie zalu - tez zabrabym swoje zabwki. Wkurza mnie natomiast to, ze Jurczyk nic nie robil w tej sprawie (albo robil w ostatniej chwili)...

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
AMS
Kibic
Na forum od 7675 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 03/10/2005 21:38

WKS_Slask napisał:  

Normalnie szkoda slow
Matrix Matrix i jeszcze raz Matrix,Polska to dziwny kraj:)
mam nadzieje ze to nieprawda co mowi brat Antonia

A ja i tak wierzyc nie przestane...
Mati.
Kibic
Na forum od 8138 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 03/10/2005 22:24
A ja mam jakoś wrażenie, że jednak Ptaszysko zostanie, nie wiem jakoś dziwnie spokojny o to jestem...

Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
crls
Kibic
Na forum od 7790 dni

Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 03/10/2005 22:34

eJay napisał:  
Wszystko juz zostalo dokladnie przemyslane. Oto 3 (prawdopodobne, jedne bardziej drugie mniej) mozliwosci:

1) Ptak ucieka do Wroclawia, finansuje Slask razem z bratem, a Pogon dogrywa sezon rezerwami i walczy o utrzymanie. Po sezonie z pwodu klopotow finansowych spadamy do IV ligi (bez wzgledu na wyniki w tabeli).

2) Ptaszysko zwija interes i czeka na nowego inwestora, ktory jednak nie chce inwestowac w futbol, bo majac takich radnych....itd.

3) Ptak jakims cudem dogaduje sie z Jurczykiem i pozyskuje troche okrojone tereny, gdzie powstanie centrum sportowe (bo marketu nie chca).

Moje spostrzezenie: Wyjebac Jurczyka trzeba bylo kiedy mielismy okazje. Jak zwykle boski Mariano powtarzal, ze kocha Pogon, az do czasu gdy Ptak (badz co badz biznesmen, wiec kreca go pieniadze) zarzadal terenow. Te tereny mozna bylo spokojnie przygotowac juz 2 lata temu, kiedy Anros wchodzil do Pogoni. Niestety radni wraz z tym starym sklerotykiem najwyrazniej zapomnieli, ze Pogon bez finansowego wsparcia moze upasc, ale co tam...to przeciez ludzie wyksztalceni i wiedza najlepiej. Do Ptaka nie mam absolutnie zalu - tez zabrabym swoje zabwki. Wkurza mnie natomiast to, ze Jurczyk nic nie robil w tej sprawie (albo robil w ostatniej chwili)...

no widzisz... a jak pisalem ze 2 miechy temu (jak Ptak tez grozil odejsciem), ze odejdzie i bedzie mial wszystko w dupie, to zaraz z 5 osob mnie zjebalo, ze: "no co ty, tyle kasy co on zainwestowal to mu sie nie oplaca" itp. a jednak...

"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768832054 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005