A ja wlasnie apeluje o optymistyczny, zartobliwy ton wypowiedzi - nasze narzekania i tak niczego nie zmienia - Ptaki maja nas w dupie gleboko i jak beda chcialy to sciagna caly kontener brazylijskich grajcarow po to zeby wystawic ich w pierwszym skladzie i liczyc na to ze moze sie uda wypromowac kolejnego renciste z Am Pld. Mam tylko nadzieje ze Dawidek nie wyprawi sie w glab Brazylii i nie bedzie polowal na kolejne "brylanty" wsrod dzikich plemion Amazonii
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 19:01
Ale zem kurwa zmarzl.Jakos nie zauwazylem tego najlepszego ataku w polskiej lidze.Teraz widac brak Moskalewicza ktory potrafil poderwac kolegow do walki.CHCEMY PILARZA W SZCZECINIE CHCEMY PILARZA!!!
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 19:03
wogle co za zjebany mecz...;/ tylko zmarzłem i patrzałem jak te czarnuchy biegają pod swoje pole karne.. mecz ŻENADA..!! doping wcale nie lepszy od naszych grajków... ktoś musi wrócic na gniazdo bo "12" upodobni sie do ludzi z boiska..
Przypominają mi się słowa Ptaka o pucharach... co z tego że mieliśmy pełno sytuacji skoro Adriano nie potrafi z 3 metrów w bramkę trafić? Mówiłem że liga wszystko zweryfikuje? Ale cela dzisiaj mieli... i do tego Matlak z tymi strzałami w chorągiewki... Sorry Szołn ale nie moge się powstrzymać od przypomnienia co napisałeś po meczu z Legią: " w normalnych warunkach pogodowych byśmy Legię ograli". Z taką grą my Podbeskidzia nie ogramy. Na papierze wszystko może wygląać ślicznie ale liczy się wynik, liga wszystko weryfikuje. I ten szoł w przerwie... żenada...
Jay-J, nie obrażam się, przecież nie wciskasz mi w usta czegoś, czego nie powiedziałem. I ja to podtrzymuję. Dzisiejsza murawa także pozostawiała bardzo wiele do życzenia, wystarczyło obserwować jak zachowuje się piłka - to było błoto, obficie obsypane piachem...
Nie można zwalać wszystkiego na murawę, ale postarajcie się popatrzeć chłodno na sytuację. Fakty są następujące:
1. graliśmy na stojąco, bez jaj, ambicji, determinacji
2. wielu piłkarzy ciągle sprawia wrażenie niezgranych z resztą kolegów
3. Górnik ustawił przed polem karnym podwójne zasieki
4. murawa była w katastrofalnym stanie.
I mimo tych czterech czynników potrafiliśmy, dzięki indywidualnym umiejętnościom naszych graczy, stworzyć sobie dość dużo sytuacji i powinniśmy zdobyć co najmniej 2 gole (Divecky, Adriano). Świadczy to o tym, że w tym zespole drzemie duży potencjał i jest to bardzo dobry znak. Na razie niestety ten potencjał jest zupełnie uśpiony, niewykorzystany, stąd takie a nie inne wyniki...
Jest szansa na wydobycie tego potencjału - czynnik pogodowy niedługo przestanie mieć znaczenie, piłkarze będą coraz bardziej zgrani. To nie ulega wątpliwości. Pytanie tylko, czy będziemy w stanie grać bardziej ambitnie, bo obecny poziom zaangażowania niektórych graczy pozostawia bardzo wiele do źyczenia.
Jestem jednak optymistą, cieszę się z tej przerwy spowodowanej meczami kadry narodowej - to nam się bardzo przyda...
Co do ocen zawodników (1-10):
Peškovič 5 - Poprawny występ, przy pierwszym golu bez szans, ale przy drugim chyba powinien zachować się lepiej... Powinien chyba dać sobie spokój z wybijaniem piątek, dzisiaj albo kopał po autach, albo podawał do rywali.
Parzy 3 - Bardzo słabe spotkanie, nieprzydatny w defensywie, podawał bardzo nieprecyzyjnie, przeprowadził zaledwie dwie udane akcje.
Julcimar 4 - Tradycyjnie najbardziej solidny z defensorów, jednakże miał swój udział przy obu bramkach dla Górnika...
Magdoń 2 - Człowiek, którego nigdy nie ceniłem, wykreował go mecz w Warszawie. Piłkarz bardzo słaby, główny winowajca pierwszej bramki, fatalnie zachował się przy drugim golu. Moim zdaniem jego miejsce jest na ławce.
Poledica 3 - Nie najgorzej w ofensywie, w pierwszej połowie też całkiem przyzwoicie w obronie, totalnie zawalił jednak przy drugiej bramce. Widać poprawę, ale to za mało, nie powinien zagrać w kolejnych spotkaniach.
Kuchař 4 - Lepiej niż w Warszawie, ale nadal wykazuje mało chęci do gry. Być może gwiazdorowi przyda się odpoczynek na ławce rezerwowych?
Adriano 4 - Duże umiejętności techniczne, potrafi utrzymać się przy piłce i rzucić świetne podanie. Niestety, jest bardzo wolny, mało ambitny i w dodatku zmarnował wyśmienitą okazję na samym początku meczu. Kolejny kandydat do miejsca na ławce rezerwowych.
Kaźmierczak 5 - Przeciętny występ, choć zaliczył sporo odbiorów, wygrał kilka główek, dobrze utrzymywał się przy piłce, ładnie huknął z dystansu. Zabrakło jego podań i ruchliwości.
Matlak 3 - Jego miejsce jest na lewej obronie, na skrzydłowego się nie nadaje, zbyt słabo gra 1 na 1, jego dośrodkowania nie są precyzyjne. Jego strzały pozostawiam bez komentarza. Punkt za waleczność.
Divecký 4 - Osamotniony w pierwszej połowie, a mimo to dość przydatny. Zmarnował jednak dwie świetne sytuacje, a z czasem opuściła go ochota do gry...
Milar 5 - Miał olbrzymie problemy z utrzymaniem równowagi, często się przewracał i robił to mało przekonująco. Niemniej jednak, jako jedyny z ofensywnych graczy robił dużo zamieszania, kilka razy ośmieszył defensorów Górnika.
Grzelak 1 - Fatalna zmiana, człapał po murawie, nie wykazując chęci do gry. Na miejscu Panika odsunąłbym go nie tylko od składu, ale nawet przesunął do rezerw.
Bugaj 5 - Ma już swoje lata i piłkarsko jest słabiutki, ale bardzo się starał, harował jak wół, fantastycznie zatrzymał groźną kontrę Górnika. Generalnie dobra zmiana, nie widzę go w pierwszym składzie, ale to ciągle ważny joker.
Trałka 4 - Grał krótko, ale zdążył przeprowadzić 2 znakomite akcje. Świetna zmiana, widać że ciepłe recenzje zebrane podczas zgrupowania w Brazylii nie wzięły się z niczego, postawiłbym na niego w kolejnym spotkaniu od pierwszej minuty.
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 19:16
Panom Ptakom polecamy przyjrzec sie kolejnym brazylijskim kandydatom do gry w Pogoni Pan po prawej to prawdopodobnie gwarancja najlepszej pomocy w kraju - szybki, zwrotny, duzo widzi, potrafi zaskoczyc neikonwencjonalnym zwodem, ponadto bajeczny technik! Ale co najwazniejsze - pochodzi z Brazylii, wiec co tu duzo mowic... brac poki jeszcze dysponuje swoja karta...
P.S. sorry ale musze jakos odreagowac...
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 19:16
Wbrew pozorom gra nie byl az taka tragiczna. Wychodzily nam calkiem fajne akcje, ale zabraklo skutecznosci. Najgorzej zaprezentowal sie Milar i Parzy. Ten pierwszy jest tak przerazliwie wolny, ze byle spaslak by go przescignal. Co do naszych gwiazdeczek to Adriano przeszedl obok meczu, natomiast Kuchar dobre zagrania przeplatywal bezsensownymi stratami. Brawa naleza sie Diveckiemu - gosc jest zajebisty, wygrywa wszytskie glowki, technike ma nienaganna tylko skutecznosc do dupy Peskovic zawalil chyba druga bramke (zobacze na C+ i ocenie), natomiast przy pierwszej nie popisal sie Julcimar. Poledica niech wraca do Wawy bo pokazuje jakim jest kalectwem. Zdziwily mnie zmiany wykonane przez Panika. Sciagnal Diveckiego (najlepszego z Pogoni) i wprowadzil Grzelaka, ktory gral po prawej stronie! Chyba nie musze pisac jak wtedy wygladal obraz gry. Dobrze, ze Bugaj nadrabial wszystko ambicja i doswiadczeniem. Rozczarowaniem jest tez postawa Kazmierczaka. Chlopak chyba za szybko uwierzyl ze moze zawojowac Europe, forma jego jest nadzwyczaj niska.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
ja szczerze powiem że wydawało mi sie ze milar grał dobrze.. walczył jakotako... i nic zarzucic mu nie mozna moim skromnym zdaniem CO DO POZOSTAŁYCH OPRÓCZ WYŻEJ WYMIENONYCH to kazek dobrze grał z żusim.. pozdro
Odp: Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 0:2 - 19/03/2005 19:21
Mecz słabiutki, gra żałosna a mimo to były trzy 100% okazje.
Pesković-zawalił drugą bramkę.
Parzy, Matlak- jeźdźcy bez głowy- celnie podać na ponad 10 metrów to dla nich za trudne.
Julcimar- odbiór niezły ale jak się dał ograć przy 1 bramce to wstyd.
Magdoń- b.dobry występ. Bardzo aktywny, dużo odbioru piłki, waleczny.
Poledica- zagrał mecz i tyle.
Kuchar- niczego nie pokazał.
Kaźmierczak- jakby zagubiony przy Kucharze, ale kilka niezłych długich piłek.
Adriano- żenada kompletna. Chodzić po boisku każdy potrafi.
Milar- w słabej formie, za dużo kiwki i gestykulacji.
Divecky- zastraszający brak skuteczności.
Bugaj- walczył i dlatego się wyróżniał na tle innych.
Trałka- na pewno bardziej przydatny niż Adriano.
Grzelak- niezła kiwka ale te niecelne podania...
Teraz widać jak brakuje Olo, który potrafił odebrać piłkę, walczyć na całym boisku i celnie podać do napastników.
Oby nasi zaczęli sie rozkręcać w następnych meczach bo strefa spadkowo/barażowa coraz bliżej.
A organizacja "imprez" na boisku w przerwie to już kompletna organizacyjna kompromitacja.
ja szczerze powiem że wydawało mi sie ze milar grał dobrze.. walczył jakotako... i nic zarzucic mu nie mozna moim skromnym zdaniem CO DO POZOSTAŁYCH OPRÓCZ WYŻEJ WYMIENONYCH to kazek dobrze grał z żusim.. pozdro
To TY chyab musailem Milara z kimś pomylić(bez obrazy) Milar zagrał totalne dno, dryblingi nieudane, przygotowanie motoryczne słabiutkie, zero walki, many go lekko z bara pociągnął i już nie walczył, każda wrzyta lądowała za linią lub prosto w bramkarza
ja szczerze powiem że wydawało mi sie ze milar grał dobrze
eee chyba byles na innym meczu, dwie niewykorzystane setki z czego jedna do pustej bramki z paru metrow, caly czas sie przewracal, bznadziejne dryblingi ktore konczyly sie zazwyczaj przewracaniem, machaniem rekami i wykrzykiwaniem o karny/wolny, fatalna szybkosc, beznadziejne strzaly z naprawde bardzo dobrych pozycji z rzutow wolnych
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768788693 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.