Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
tribu
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7935 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 30/09/2005 22:57

Filus napisał:  
Mam mieszane uczucia. Osobiście uważam, że akurat tamte tereny średnio pasują na jakiś hipermarket czy inne hale (zresztą podobnie jak nie powinno być Galaxy czy Geanta w swych lokalizacjach)

a mi sie wydaje ze wlasnie Geant na Gumieńcach jest jedynym marketem na lewobrzezu ktory ma dobra lokalizacje. nikomu nie zawadza, jest zlokalizowany na sposob amerykański gdzie praktycznie wszystkie duze markety sa na obrzezach miasta a nie w centrum (u nas wkurwia tylko stado szwabow ktore codziennie sie przetacza przez sklep). z drugiej strony na tych terenach mialo byc osiedle domkow jednorodzinnych ale znowu zadzialala wspomniana przeze mnie w zeszlym poscie gruuuba koperta dla odpowiedniej osoby... no i mamy Geanta i CH Ster:)

Ostatnio edytowany przez: tribu, 30 września 2005, 23:18 [2 raz(y)]

100% PD
kibic24
Kibic
Na forum od 7445 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 10:44
co do media markt

Chce milionów od miasta

Mat Trade domaga się od Szczecina ponad 30 mln zł odszkodowania. Firma odwołała się do Sądu Apelacyjnego i czeka na wyznaczenie terminu rozprawy. Mat Trade była właścicielem Pogoni.

- Zaskarżyliśmy wyrok sądu okręgowego - mówi Les Gondor, właściciel Mat Trade. - Bardzo długo czekaliśmy na uzasadnienie. Sędzia zrobił wszystko, by sprawa nie trafiła do Sądu Apelacyjnego w Poznaniu. Poczekano aż apelacja będzie utworzona w Szczecinie.

Dwa lata temu sąd polubowny nakazał miastu wypłacenie odszkodowania za zerwane rokowania. Dotyczyły one przekazania gruntów przy stadionie Pogoni. Miasto miało wraz z odsetkami zapłacić 24 mln zł.

Wyrok ten w całości uchylił sąd okręgowy. Sędzia Roman Krzyżanek stwierdził, że wydany przez sąd polubowny wyrok był niezrozumiały i nie nadawał się do wykonania. Jego zdaniem sąd polubowny mógł zajmować się tylko sprawą spłacenia długów Pogoni.

Zaniepokojony jest prezydent Marian Jurczyk, który poinformował radnych, że sprawa jeszcze raz będzie rozpatrywana przez sąd okręgowy.

- To jest dopiero początek - zapowiada Les Gondor. Zamierzam założyć także sprawę w sądzie powszechnym o pozostałe należności. To drugie tyle.

a oto biografia pieknego mariana

MARIAN JURCZYK
fragment autobiografii

.http://www.szczecin.pl/prezydent/jurczyk.htm

http://www.szczecin.pl/prezydent/jurczyk.htm

www.jurczyk.pl -ciekawa strona :)

zamiast tutaj bluzgac na mariana lepiej mu maila wyslijcie ,moze im wiecej maili tym bardziej sie wkurzy hehe

[email protected]

nic dziwnego ze broni dzialkowcow :

Moją pasją jest działka, mając wiele czasu zająłem się pracą na działce. Ta bardzo aktywna forma spędzania czasu zaowocowała w sposób bardzo dla mnie pozytywny, mam dużo lepsze samopoczucie nawet przestały mi dokuczać moje dolegliwości z czasów kiedy zajęty licznymi obowiązkami o swoje zdrowie
nie dbałem.

100% jego zyciorysku to czasy komuny a teraz co zrobil dla szczecina NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiecie kto jest winny po czesci ze jeszcze on rzadzi radni sld ktorzy nie zgodzili sie odwolac go ,mimo ze reszta radnych byla za i to jeszcze zanim zorganizowano referendum

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

za rok wybory samorzadowe i trzeba bedzie wkoncu wybrac dobrego prezydenta i rade

wg mnie idealny kandydat na prezydenta szczecina to zbigniew zychowicz

http://www.zychowicz.pomorzezachodnie.pl

nie to ze popieram prawice czy lewice,licza sie osiagniecia, choc w tych wyborach glosowalem na po
przeczytajcie sobie jego dokonania(dzial praca) zrobil 100 razy wiecej dla szczecina i regionu niz jurczyk i jego caly urzad miejski ,on teraz kandydowal na senatora ale nie wszedl, jak bedzie kandydowal na prezydenta szczecina to glosuje na niego ,

Ostatnio edytowany przez: kibic24, 1 października 2005, 15:50 [2 raz(y)]

Berni_MKS
Kibic
Na forum od 7502 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 11:32
500 tysięcy złotych - tyle mniej - miesięcznie - wpływać będzie do kasy klubu. Do konca roku oznacza to stratę 1,5 mln zł.
Centrum w Rzgowie przekazuje na rzecz Pogoni około 5 mln łotych rocznie. Jeżeli przestanie finansować Pogoń, to jeszcze w tym roku jej budżet zmniejszy się z 10 do 8,5 mln.
- Nie wiem gdzie będziemy szukali oszczędności i od czeg zaczniemy. - mówi Krzysztof Waszak, prezes zarządu spółki MKS Pogoń. - Czy będzie to wyprzedaż piłkarzy, czy inne działania - trudno mi powiedzieć.. Z kolei Antoni Ptak, właściciel i szef rady nadzorczej twierdzi: - Nie mogę dopuścić do zadłużenia spółki. To podstawowa sprawa..
W dni wczorajszym po raz kolejny spotkały się obie negocjujące strony - magistrat Szczecina, oraz MKS Pogoń SA. Rozmowy dotyczyły źródeł finansowania spółki. Pogoń chce dzierżawić stadion i tereny mu przyległe. Urzędnicy przybyli "uzbrojeni" ekspertyzy prawne. Pojawiły się wątpliwości, czy spółka użytkująca stadion, może jednocześnie nim zarządzać. Okazało się, nie ma zadnych przeszkód.
- Mamy za to inny problem - twierdzi Marcin Pracz, dyrektor wydziału sportu. - Obowiązują nas ustawy. Żeby przekazać stadion w użytkowanie musimy rozpisać przetarg. Być może uda nam się uzyskać zgodę prezesa urzędu zamówień publicznych na pominięcie tej procedury.
Urzednicy przedstawili stan prawny działek, plan zagospodarowania tego terenu oraz przypuszczalne terminy naniesienia zmian, jakie chciałaby Pogoń.
- Przedstawiciele Pogoni nie wykluczyli możliwości zamiany tej lokalizacji na inną, jeżeli tylko będzie z ich punktu widzenia atrakcyjna - twierdzi Pracz. - Uważam, że rozmowy idą w dobrym kierunku i widac wyraźne poprawienie atmosfery.
Miasto wyraża nadzieję, że Antoni Ptak, widząc wolę współpracy, zmieni decyzję dotyczącą finansowania klubu. Na razie obie strony dały sobie dwa tygodnie na dopracowanie szczegółów projektów umów, które miałyby być zawarte.- Jestem umiarkowanym optymistą - stwierdza Waszak. - Wysłałem do sponsora list z prośbą o przywrócenie finansowania Pogoni, do zakończenia negocjacji. Tym bardziej, ze nastąpiło zbliżenia stanowisk. Uważam, że wypracowanie rozwiązania satysfakcjonującego obydwie strony jest realne.
Mimo wszystko należy jednak pamiętać, że wszelkie potencjalne podpisane umowy, musi najpierw zaakceptować Rada Miasta. Miejmy nadzieję, że tym razem szczecińscy Radni zauważą wagę sprawy i zareagują poprawnie, nie robiąc większych przeszkód.
Może Antoś zostanie jak mu dadzą te działki na dąbiu(lepiej było wokół stadionu,ale trudno) i dadzą w rzażąd Pogoni sdadion(może się na nim coś dziać)Oby cała sprawa zakończyła się dobrze(OBy Ptak został,Pogoń była daslej sponsorowana była w 1 lidze i wszystko było gitara)Ale i tak Maryjan to PAŁA.
[cytat]Głos Szczeciński

Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
Pik Nik
Kibic
Na forum od 7666 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 11:36

trib napisał:  
a mi sie wydaje ze wlasnie Geant na Gumieńcach jest jedynym marketem na lewobrzezu ktory ma dobra lokalizacje. nikomu nie zawadza,

Aj, mój błąd. Miał być Kerfur (C.H. Turzyn), gubie się w tych marketach już :P. Co do Geanta na Gumieńcach to się zgadzam.

trib napisał:  
z drugiej strony na tych terenach mialo byc osiedle domkow jednorodzinnych ale znowu zadzialala wspomniana przeze mnie w zeszlym poscie gruuuba koperta dla odpowiedniej osoby... no i mamy Geanta i CH Ster:)

Jedyny pożytek z koperty, że coś powstało, a nie jak z torem motocrosowym na Wojska...

wapp napisał:  
wg mnie idealny kandydat na prezydenta szczecina to zbigniew zychowicz

Szczególnie, że pijany leżał na pasie startowym Okęcia w ramch senatorskiej wycieczki... :P

kibic24
Kibic
Na forum od 7445 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 11:49
co ty bredzisz nie lezal pijany na zadnym pasie, nie wpuscili go tylko na poklad w miejscu wydawania biletow bo wyczuli alkohol, a co ty albo inni nie pijecie ? kazdemu sie zdarza a w godzinach prywatnych kazdy robi co chce, zebys wiedzial jak inni pija ale to nie miejsce zebym ci takie rzeczy mowil, dla mnie moze codziennie na izbe trafiac byle by nowe miejsca pracy byly, to pokaz mi lepszego kandydata? jesce nadaje sie piotr zaremba z po ale on jest teraz poslem, bo lubinska jako baba niezbyt, wg mnie Pogoń powinna znow zrobic gielde na stadionie i bedzie finansowanie ! aha pozatym pisalem juz w innym temacie ze potrzebnyu jest plan zagospodarowania przestrzennego a jego robi sie 2-3 lata nawet ,wiec nawet jak ptak dostanie tereny to kto w tym czasie bedzie finansowal Pogoń i za co ? szkoda ze nie napisales ile zychowicz zrobil dla szczecina i regionu to ci przypomne w skrocie

najpierw zyciorys

1978 do chwili obecnej wykładowca Socjologii
na AR w Szczecinie

1988 - 1994 wiceprezes Zarządu Przedsiębiorstwa Produkcyjno-Projektowego Sp. Z o. o.

1994 - 1998 Przewodniczący Sejmiku Samorządowego Województwa Szczecińskiego, radny Rady Miasta Szczecina

1994 - III. 1999 Przewodniczący Zarządu Komunalnego Związku Celowego Gmin Pomorza Zachodniego POMERANIA

1995 do chwili obecnej Członek Kongresu Władz Lokalnych i Regionalnych Rady Europy w Strasburgu

1995 - VII 1999 Prezydent Euroregionu Pomerania

1995 - 1998 Redaktor Naczelny miesięcznika Przegląd Samorządowy

Jako Senator RP jestem członkiem dwóch komisji senackich:

Komisji Samorzšdu Terytorialnego i Administracji Państwowej

Komisji Spraw Zagranicznych i Integracji Europejskiej

Moje osiągnięcia w regionie:

Jako Senator RP jestem członkiem dwóch komisji senackich:

Komisji Samorzšdu Terytorialnego i Administracji Państwowej

Komisji Spraw Zagranicznych i Integracji Europejskiej

Moje osiągnięcia w regionie:

- Rozpoczęcie prac nad projetem "Przeprawa promowa Police - Święta" przywracającym połączenie brzegów Odry na wysokości Goleniowa, w kontekście obwodnicy zachodniej Szczecina

- W oparciu o Instytut Rozwoju Regionalnego - pozyskanie środków finansowych na rzecz ważnych dla regionu przedsięwzięć - m.in. :
- oczyszczalnia ścieków w Płotach
- modernizacja drogi krajowej nr 117
- kanalizacja i oczyszczalnia ścieków Kołbaskowo
razem 7,2 mln EURO

pozyskiwanie inwestora w województwie zachodniopomorskim.Inwestycja spalania słomy w Białogardzie, uruchomienie kredytu dla producentów zbóż Ziemi Pyrzyckiej w PKO BP w lipcu 2000.
- obrona i przedstawienie w Sejmie i Senacie interesów cukrowników województwa zachodniopomorskiego w czasie prac nad ustawą o 'polskim cukrze'
- pomoc szczecińskiej firmie "Auto-Gryf" w uzyskaniu licencji Fiata.

W obszarze mojego szczególnego zainteresowania
pozostaje prawo samorządu terytorialnego:
jego problemy, zwłaszcza zasady finansowania.

Oprócz tego zagadnienia bliskie są mi problemy integracji z Unią Europejską i dostosowanie polskiego prawa do norm unijnych oraz problemy obszarów wiejskich.
Dlatego jestem członkiem zespołu programowego Sojuszu Lewicy Demokratycznej
ds. Polityki Regionalnej .

Zasadą przyjętą w funkcjonowaniu mojego
Biura Senatorskiego są częste spotkania z ludżmi.
Temu służą dyżury senatorskie organizowane na terenie całego województwa zachodniopomorskiego.

Podczas dyżurów - nie tylko przyjmuję indywidualnych petentów, ale spotykam się z młodzieżą, prowadząc wykłady na temat procesu integracji z Unią Europejską oraz na temat pracy parlamentarzysty.

Spotykam się przy tym z radnymi i władzami odwiedzanych miast i gmin wysłuchując ich problemów i uwag dotyczących funkcjonowania samorządów.

Urodzony 29 kwietnia 1953 w Miastku
w rodzinie robotniczej.

Ukończył Technikum Wodnych Melioracji w 1973 roku.
Absolwent Akademii Rolniczej w Szczecinie, specjalizacja ekonomika rolnictwa.

Od 1 marca 1978 pracownik naukowy
Akademii Rolniczej w Szczecinie.

Staż na Uniwersytecie Warszawskim, Wydział Nauk Politycznych i Dziennikarstwa w 1981 roku.

Tytuł doktora nauk politycznych uzyskuje
na Uniwersytecie Śląskim w 1982 roku.

W latach 1983 - 1986 pracuje jako adiunkt w Zakładzie Nauk Politycznych na Uniwersytecie Śląskim.
W tym czasie odbywa studium podyplomowe
Socjologii Wsi i Rolnictwa SGGW w Warszawie.

1983 roku obejmuje funkcję kierownika
Zakładu Wsi i Rolnictwa.

W latach 1989-1990 odbywa staż naukowy
w Heidelbergu (RFN).

Od 1991 jest adiunktem w Katedrze
Polityki Gospodarczej i Rynku.

Autor ponad 100 publikacji naukowych
i popularno-naukowych, w tym 8 w języku
niemieckim i angielskim.

W latach 1994 - 1998 przewodniczył Sejmikowi Samorządowemu Województwa Szczecińskiego.

Był współzałożycielem i pierwszym prezydentem Euroregionu Pomerania.

Od 1995 do 1998 był redaktorem naczelnym
Przeglądu Samorządowego.

W 1998 został wybrany pierwszym marszałkiem województwa zachodniopomorskiego
i był nim do 2000 roku.

Od l lipca do 31 grudnia 1999 roku pełnił funkcję przewodniczącego Konwentu Marszałków
Województw RP.

Do lipca 2000 radny Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego.

W latach 1999-2000 był współprzewodniczącym Polsko-Niemieckiego Komitetu Współpracy Przygranicznej oraz do stycznia 2000 współprzewodniczącym Rządowo-Samorządowego Zespołu ds. Polityki Regionalnej, Zagospodarowania
Przestrzennego i Ochrony Środowiska.

Członek Kongresu Władz Lokalnych I Regionalnych Rady Europy w Strasburgu.

W marcu 2000 został doradcą
Prezydenta RP ds. samorządowych.

od 25 VI 2000 do 18 X 2001
Senator IV Kadencji

od 19 X 2001 do chwili obecnej
Senator V Kadencji

obecnie
Wice Przewodniczący Senackiej Komisji Samorządu Terytorialnego i Administracji Państwowej

obecnie
Członek Senackiej Komisji Spraw Zagranicznych i Integracji Europejskiej

od XI 2002
Viceprezydent Stowarzyszenia Europejskich Reginów Granicznych

Od 18 IX 2003 Przewodniczący Parlamentarnego Zespołu ds. Absorpcji Funduszy Unii Europejskiej
od XI 2002 do X 2004 Viceprezydent Stowarzyszenia Europejskich Reginów Granicznych
Od 18 IX 2003 Przewodniczący
Parlamentarnego Zespołu ds. Absorpcji Funduszy Unii Europejskiej

!

Ostatnio edytowany przez: kibic24, 1 października 2005, 11:57 [1 raz(y)]

jns
Kibic
Na forum od 7730 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 13:25

fan57 napisał:  

Mietow napisał:  
I miasto dalej swoje... a ja sie pytam: Maryjan co Ty zrobiles dla Szczecina w ciagu tych lat? Czuje, że Ptak za niedlugo odleci bo ani on, ani inny inwestor tutaj nic nie wskura. Niestety jest to prawda, smutna prawda.
pozdrawiam

Maryjansnajper zrobił najwięcej z wszystkich dotychczasowych prezydentów..., milionowych odszkodowań!!!!!
a chwasty wokół stadonu nadal będą się piąć ku niebu, i szumieć na wietrze a Maryjan będzie się rozkoszował świeżym powietrzem na swojej działeczce...

O.K. wypłacił milionowe odszkodowania - tu się zgadza. Ale co on jeszcze takiego zrobił dla naszego miasta?
oczy

bos_man
*uciszony
Na forum od 7631 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 13:42
a czemu temat leci ''Tereny przystadionowe dla Pogoni!'' a nie Tereny przystadionowe NIE dla Pogoni! ???????????

AdioscrazyAdiosGEST DŁONI PRZY SKRONIAdioscrazyAdios
Derian
Kibic
Na forum od 7688 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 14:37

bos_man napisał:  
a czemu temat leci ''Tereny przystadionowe dla Pogoni!'' a nie Tereny przystadionowe NIE dla Pogoni! ???????????

bo masz wykrzynik czyli nabiera to forme rozkazu...:]

Pik Nik
Kibic
Na forum od 7666 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 14:47

wapp napisał:  
co ty bredzisz nie lezal pijany na zadnym pasie, nie wpuscili go tylko na poklad w miejscu wydawania biletow bo wyczuli alkohol, a co ty albo inni nie pijecie ?

Tak czy siak, senatorowi nie przystoi. Jak ktoś nie umie się powstrzymać niech się nie pcha na reprezentacyjne stanowiska.

wapp napisał:  
kazdemu sie zdarza a w godzinach prywatnych kazdy robi co chce, zebys wiedzial jak inni pija ale to nie miejsce zebym ci takie rzeczy mowil, dla mnie moze codziennie na izbe trafiac byle by nowe miejsca pracy byly

Jakby tak trafiał, to by niebylo miejsc. Imidż w polityce i zarządzaniu bardzo ważna rzecz.

wapp napisał:  
pokaz mi lepszego kandydata?

Nie ma żadnego kandydata, i to martwi. Żaden z naszych lokalnych, hmmm... bonzów politycznych nie ma klarownej wizji miasta. A takie trwanie i rozwiązywanie problemów ad hoc jest na dłuższy okres czasu nieopłacalne. Przykład: most tramwajowy w kompleksie Most Pionierów. Postawiono bo akurat były pieniądze, a planów szybkiego tramwaju jak niebyło tak nie ma. Inny przykład: Krzywoustego - zakorkować miasto bo akurat dotacja się trafiła, a za rok kolejne kucie, poszerzanie etc. Żeby dobrze rządzić miastem, trzeba mieć jego wizję i do niej dążyć, planować długofalowo i kompleksowo, a nie byle od wyborów do wyborów przykleić się do stołka. I nie jestem pewien czy pan Zychowicz albo Zaremba mają taką wizję.

wapp napisał:  
pozatym pisalem juz w innym temacie ze potrzebnyu jest plan zagospodarowania przestrzennego a jego robi sie 2-3 lata nawet ,wiec nawet jak ptak dostanie tereny to kto w tym czasie bedzie finansowal Pogoń i za co ?

Plan zagospodarowania można i w tydzień zrobić, jak się chce. Ale w Polsce (bo to nie tylko problem Szczecina) przypomina się o planie jak trzeba podjąć decyzję i zaczyna się jazda... :/ A bez planu to można komukolwiek oddać pół Szczecina i tak nic z tym nie zrobi.

wapp napisał:  
szkoda ze nie napisales ile zychowicz zrobil dla szczecina i regionu to ci przypomne w skrocie:
ciach
- Rozpoczęcie prac nad projetem "Przeprawa promowa Police - Święta" przywracającym połączenie brzegów Odry na wysokości Goleniowa, w kontekście obwodnicy zachodniej Szczecina
- obrona i przedstawienie w Sejmie i Senacie interesów cukrowników województwa zachodniopomorskiego w czasie prac nad ustawą o 'polskim cukrze'
- pomoc szczecińskiej firmie "Auto-Gryf" w uzyskaniu licencji Fiata.

Wiesz, więcej co prawda niż np. Piechota... ale to i tak dość mało. Szczególnie ten "Auto-Gryf" ;) Skoro taki dla regionu, to dlaczego się nie chwali, np. interpolacją w sprawie A3, blokowaniem decyzji o pozwoleniu na budowę niemiecko-czeskiej autostrady przez Turoszów, czy walką z panującym w tzw. "Warszawce" przekonaniu, że polskie wybrzeże kończy się na Gdańsku? (rozbudowa tylko, w planach państwowych, infrastruktury transportowej do portu gdańskiego). Miło, że w ogóle cos robi, ale mnie to na kolana nie powala. Miał swój czas i moim zdaniem go niewykorzystał.

W każdym razie, żeby nie zbaczać zbytnio z tematu, chyba nie ma obecnie w Szczecinie kogokolwiek "we władzach" kto by miał jakikolwiek pomysł na rozwiązanie "problemu Pogoni". Jest tylko wyczekiwanie na ewentualny ruch klubu, i albo staniemy okoniem, albo po bólach się zgodzimy.

Porto
Kibic
Na forum od 7438 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 15:46
jak Maniek nie umie odpowiednich terenow znalesc do niech da swoja dzialke na ktorej ma Altanke-Dom w ktorym mieszka, kazdy w miescie sie na to zgodzi .............

kibic24
Kibic
Na forum od 7445 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 01/10/2005 15:55
chyba interpelacje :)) ,to jest to co znalazlem na stronie zychowicza i niewiem kiedy byly ostatnie dokonanie jego wiec wiele jeszcze moglo sie zmienic ,pozatym jako senator ma sie o wiele mniejsze kompetencje niz jako prezydent miasta, a w senacie jak i w sejmie rzadzi wiekszosc ,a prezydent kwasniewski co wyprawial w moskwie ledwo trzymal sie na nogach a pozniej i tak go wybrali,a wiele osob mowi ze niema i niebylo jak narazie lepszego prezydenta niz on mimo ze komuch powiem ci prywatnie ze znam osoby ktore doskonale znaja senatora zychowicza wiele lat i jest to bardzo uczciwy i madry czlowiek a te osoby ja znam takze wiele lat i nigdy sie na nich nie zawiodlem i wierze im,zychowicz jest chyba najbardziej znanym politykiem w polsce jak i bardzo dobrze jest znany w europie co do planu myslisz sie nieda sie tego zrobic w tydzien, to wymaga wielu obliczen,kalkukacji,pozwolen itd. sami radni przyznawali ze trwa to ok.2 lat z naszego miasta czy regionu-nie licze tu andrzeja leppera-znajomosc w kontekscie negatywny

tribu
Kibic
Na forum od 7935 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 02/10/2005 11:37
wczoraj przez miasto szedlem na mecz i jeszcze jedna "udana" inwestycja naszego kochanego UM mi sie przypomniala. chodzi o Krzywoustego. po kiego grzyba tam szerokie chodniki?? ludzie tam na piknik maja chodzic czy co?? spacerowac sobie ladnie szerokim chodniczkiem po najbardziej ruchliwej ulicy w Szczecinie i delektowac sie zapachem spalin?? nie wiem co za pojeb sie zgodzil na to... korzysc z szerokich chodnikow i prawdopodobnie trawnikow z tego co pamietam odniosa tylko psy ktore beda mialy gdzie srac. a tak poza tym nic. w szczycie beda zajebiste korki, a rozklad tramwajowy to bedzie jak film s-f. a jeszcze wieksza bomba bedzie jak sie tramwaj zepsuje na srodku Krzywoustego:D

100% PD
kibic24
Kibic
Na forum od 7445 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 02/10/2005 12:15
trawnika ma tam niebyc tylko jakies drzewa, wiem ze pare osob bylo przeciwnych m.in policja itd. coz kolejna strata finansowa miasta ,bo za jakis czas trzeba bedzie znow remont robic, wystarczy ze sie tramwaj zjebie lub cos sie zakorkuje a tam nieraz tramwaje stoja to zostaje wtedy 1 pas, a i przystanek autobusowy jest wiec bedzie mega korek

happy2504
Kibic
Na forum od 7654 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 02/10/2005 19:03

wapp napisał:  
co ty bredzisz nie lezal pijany na zadnym pasie, nie wpuscili go tylko na poklad w miejscu wydawania biletow bo wyczuli alkohol, a co ty albo inni nie pijecie ? kazdemu sie zdarza a w godzinach prywatnych kazdy robi co chce, zebys wiedzial jak inni pija ale to nie miejsce zebym ci takie rzeczy mowil, dla mnie moze codziennie na izbe trafiac byle by nowe miejsca pracy byly, to pokaz mi lepszego kandydata? jesce nadaje sie piotr zaremba z po ale on jest teraz poslem, bo lubinska jako baba niezbyt, wg mnie Pogoń powinna znow zrobic gielde na stadionie i bedzie finansowanie ! aha pozatym pisalem juz w innym temacie ze potrzebnyu jest plan zagospodarowania przestrzennego a jego robi sie 2-3 lata nawet ,wiec nawet jak ptak dostanie tereny to kto w tym czasie bedzie finansowal Pogoń i za co ? szkoda ze nie napisales ile zychowicz zrobil dla szczecina i regionu to ci przypomne w skrocie

[...][Mq: tnij cytaty]

To moze jakmasz takie dobre zdanie o nim niech tez zrobi cos dla ratowania Dumy Pomorza..Napisz do niego e-mail w tej sprawie....!!!

Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8955 dni

Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 02/10/2005 21:07

VasyL - Zawodowy Szaman napisał:  

trib napisał:  
wczoraj przez miasto szedlem na mecz i jeszcze jedna "udana" inwestycja naszego kochanego UM mi sie przypomniala. chodzi o Krzywoustego. po kiego grzyba tam szerokie chodniki?? ludzie tam na piknik maja chodzic czy co?? spacerowac sobie ladnie szerokim chodniczkiem po najbardziej ruchliwej ulicy w Szczecinie i delektowac sie zapachem spalin?? nie wiem co za pojeb sie zgodzil na to... korzysc z szerokich chodnikow i prawdopodobnie trawnikow z tego co pamietam odniosa tylko psy ktore beda mialy gdzie srac. a tak poza tym nic. w szczycie beda zajebiste korki, a rozklad tramwajowy to bedzie jak film s-f. a jeszcze wieksza bomba bedzie jak sie tramwaj zepsuje na srodku Krzywoustego:D

To pomysl naszego kochanego prezydenta. Pierwotnie tramwaje mialy tam jezdzic pod ziemia.

tak samo jak sie nie zgodzil na Giedroycia zeby byly przejscia podziemne bo "ludzie chodza po ziemii a nie podziemiami" przez co mamy niezle korki...

... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
ihaaaa tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia || :X
kibic24
Kibic
Na forum od 7445 dni

Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 03/10/2005 06:53
akurat koszt robienia tramwajow na krzywoustego pod ziemia bylby o wiele wyzszy niz nad ,mozna wyslac maila do zychowicza tylko ze on w tej chwili nie pelni zadnej panstwowej funkcji poniewaz nie dostal sie na senatora, wiec wyklada chyba tylko na uczelniach wiec malo moze albo nic

AMS
Kibic
Na forum od 7675 dni

Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 04/10/2005 18:36
Ja juz kurwa nierozumiem Zalewski mowi ze jest prawie blisko porozumienia potem ze Waszak go szantazuje
I wychodzi na to zae na Pogoni tylko zalezy kibica a nie wladza miasta ani Ptakowi
Oni wszyscy sa POJEBANI!!!!!!!!!!!!!!!

A ja i tak wierzyc nie przestane...
spagetti
Kibic
Na forum od 8138 dni

*

Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 04/10/2005 18:56
Wku.. mnie juz ten dziad ptak.Co 5 min widze inny artykul w ktorym szantazuje sku...

,,Vi är överallt,,- POGON
Shee
Kibic
Na forum od 7513 dni

*

Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 04/10/2005 19:06

Pogon v Wieden napisał:  
Ja juz kurwa nierozumiem Zalewski mowi ze jest prawie blisko porozumienia potem ze Waszak go szantazuje
I wychodzi na to zae na Pogoni tylko zalezy kibica a nie wladza miasta ani Ptakowi
Oni wszyscy sa POJEBANI!!!!!!!!!!!!!!!

...hmmm Ameryki nie odkryles :-) gdzie sa pieniadze - nie ma sentymentow... Ptak naprawde od poczatku mial Pogon w d... tak jak i Maryjan... (nie mowiac juz nawet o niektorych pilkarzach, ale to odrebny temat) MKS to dobra karta przetargowa dla prywatnych celow....
Zobacz jak Ptak kombinowal w Gdansku,Lodzi, Piotrkowie... Za kazdym chyba razem kochal kibicow i miasta... Antonia miłość trąci perwersją, czyz nie?.....

„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Luk Luk
Kibic
Na forum od 8024 dni

**

Odp: Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 04/10/2005 19:12
prawda jest taka, kazdy kto "niby" chcial cos zrobic dla Pogoni ziem przy stadionie nie dostal. czemu? odpowiedz jest prosta. Wszystko chodzi o kase. Bekdas nie chcial dac w lape to go Pogońili, podobnie bylo z Gondorem i pewnie i tak samo bedzie z Ptakiem.

A co do Jurczyka to zawinilismy my sami w momencie kiedy bylo referendum. Ludziom nie chcialo sie isc to i mamy teraz tego efekt. choc osobiscie mysle ze wynik referendum nic by nie zmienil bo sam Jurczyk powiedzial swego czasu ze i tak by nie odszedl.

Podsumowujac to krotko mozna stwierdzic: CHORA SYTUACJA.

"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768832066 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005