| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: BB - 27/06/2004 22:47
Mi tam jednak szkoda ze tak postapiono z Baniakiem, a do tego jego system powoli zaczal sie sprawdzac.A co do nowego trenera to nic o nim nie slyszalem
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: BB - 27/06/2004 23:23
Mi troche szkoda Baniaka , naprawde zrobil wiele dla Pogoni , sklecił zespól z piłkaży których nazwiska nie były wcześniej znane kibicom bo któz słyszał o Parzym czy Łabędzkim albo niktóre wywołyały śmiech ( np. Bugaj ). Nie zgranych pilkazy musial zgrac w nie cale 3 tygodnie , nikt nie wierzyl w sukces a tu co , efekt widzimy dzisiaj po jakże nei chlubnym spadku jesteśmy spowrotem w ekstraklasie.
Baniak zawsze żywiołowo reagował na ławce trenerskiej , sędziowie techniczni zawsze mieli z nim sporo problemów 
Trudno , trzeba godnie i z szacunkiem pożegnać pana Baniaka , i życzyć mu tego żeby wprowadzil do ekstraklasy kolejny zasłużony klub.
Mam nadzieję że Malura to trafny wybór , bo juz Kolejorz sie ciachnął na czeskich szkoleniowcach ...
|
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
|
|
|
|
|
|
|
Odp: BB - 27/06/2004 23:35
żobaczymy jak nasi piłkarze beda się spisywać podczas pracy czecha i dopiero wtedy bedzie można ocenić czy to była dobra decyzja
|
... Burza mózgów ... NAPIERDALA
|
|
|
|
Odp: BB - 27/06/2004 23:58
z tego co przeczytalem w 90minut [fragment] (...)Jeśli Malura rzeczywiście zostanie pierwszym trenerem, to najprawdopodobniej Baniak będzie szukał nowego klubu. Propozycję chce mu złożyć Stasiak/KSZO Ostrowiec, ciągle również jest wymieniany jako kandydat do posady trenera Polonii Warszawa. Innym rozwiązaniem zaproponowanie mu posady dyrektora sportowego w Pogoni.
Wic moze zostanie A i jeszcze pisza ze to Malura poprowadzi jutro trening. A zreszta caly tekst tutaj
[Ostatnio edytowane przez lissek: 2004-06-28 00:01]
|
MW'03
|
|
|
|
Odp: BB - 28/06/2004 07:53
A ja nie wiem co o tym myśleć, mam wiele wątpliwości! Pamiętam pół roku temu Liczka miał objąć Pogoń, a Baniakowi zaproponowali funkcję dyrektora sportowego... Liczka był skłonny jednak Baniak nie chciał nawet myśleć o odejściu, więc Ptak postanowił go pozostawić i co? Wygraliśmy 2 ligę, mimo zmiany systemu. Teraz Baniak też nie chce nigdzie odchodzić, ale Ptak znów chce go wywalić... ale już nie na Liczkę tylko na Malure o którym nikt z nasz nie słyszał nic! (oprócz tego co mówił Shawn). Nie podoba mi się to, bo Liczce wiadomo że można ufać, świetny fachowiec, ale Malurze? Trener młodzieży w Baniku (choć stamtąd się wywodzą najzdolniejsi czescy piłkarze, mam racje Shawn?) i asystent szkoleniowca kadry U16... moim zdaniem nie ma czasu na eksperymenty, bo jak nie wyjdzie mu to co? Baniak wróci? bez sensu...
|
|
|
|
|
Odp: BB - 28/06/2004 08:19
Głos Szczeciński
Trener Baniak jest, ale go nie ma
Pavel Malura już rozgościł się w Szczecinie.
Fot: Andrzej Szkocki
Pavel Malura z czeskiej Ostrawy podpisał kontrakt z Pogonią. Władze klubu chcą, by tworzył duet razem z Bogusławem Baniakiem.
- Na razie zatrudniliśmy szkoleniowca z Czech - poinformował w rozmowie z ?Głosem? Dawid Ptak, menadżer Pogoni. - Teraz szukamy kogoś, kto poprowadziłby Pogoń razem z panem Malurą.
Jak powiedział nam Dawid Ptak kandydatem numer 1 jest Bogusław Baniak.
- W grę wchodzi jeszcze inny szkoleniowiec, ale nie chcę ujawniać nazwiska - stwierdził. - W poniedziałek przeprowadzimy jeszcze rozmowy z panem Baniakiem i we wtorek podejmiemy ostateczne decyzje. Do 30 czerwca pierwszym szkoleniowcem jest Bogusław Baniak.
Nieoficjalnie wiadomo, że do porozumienia nie dojdzie z uwagi na ambicje obydwu trenerów. Bogusław Baniak godzi się pozostać w roli pierwszego szkoleniowca tylko pod warunkiem samodzielnego prowadzenia zespołu. Podobnie myśli Malura. W sobotę pojawiła się nowa koncepcja utworzenia w Pogoni funkcji dyrektora sportowego, którą objąłby właśnie Baniak.
Dodatkowy zamęt wprowadziła informacja, że Baniakowi poważną propozycję złożył Mirosław Stasiak, właściciel KSZO Ostrowiec. W nowym sezonie Stasiak chce walczyć o awans do ekstraklasy, a pomóc w tym ma właśnie szkoleniowiec ze Szczecina.
Za ?Bebeto? mieliby do Ostrowca podążyć bramkarz Bogusław Wyparło i Artur Bugaj. Z kolei Pogoń jest zainteresowana pozyskaniem Tomasza Wieszczyckiego (ostatnio Groclin Grodzisk) i Patryka Rachwała (dotychczas Widzew Łódź).
I jeszcze wywiad:
Głos Szczeciński
Nie boję się wyzwania
Rozmowa z Pavlem Malurą, nowym trenerem Pogoni.
- Podpisał pan kontrakt z Pogonią. Co w nim jest?
- Że jestem pierwszym trenerem. Umowę podpisałem na 3 lata. Więcej nie powiem.
- Ale wczoraj menedżer Pogoni Dawid Ptak powiedział, że nic nie jest przesądzone. Jest możliwość, że będzie pan prowadził zespół wspólnie z innym szkoleniowcem?
- Tak, to jest możliwe. Może to być pan Pietrzak albo inny trener. Wszystko zależy od szefów Pogoni.
- Może to być też dotychczasowy trener Bogusław Baniak?
- Jestem w Szczecinie po to, by Pogoń odniosła sukces. Nie ma tu miejsca na osobiste ambicje. Jeżeli moi pracodawcy uznają, że mam pracować z panem Baniakiem, to nie widzę problemu. Mam szacunek do trenera Baniaka za świetny wynik jakim jest awans do ekstraklasy. Jednak jeszcze się z nim nie spotkałem.
- Czy w składzie albo w sposobie gry można spodziewać się dużych zmian?
- Nie. Pozostanę przy ustawieniu 4-2-3-1 ewentualnie zmienię go na 4-3-3. Generalnie znam wszystkie możliwe organizacje gry, jakimi obecnie gra się w Europie. System w jakim Pogoń występowała wiosną nie jest dla mnie tajemnicą.
- Czy mógłby się pan przedstawić szczecińskim kibicom?
- Oczywiście. Jako piłkarz grałem w zespole TJ Vitkovice Svinow, ale dosyć wcześnie musiałem zakończyć karierę piłkarską. Postawiłem na trenerkę. Już jako 18-latek poprowadziłem pierwszy zespół.
W wieku 20 lat byłem już trenerem młodzieży w Baniku Ostrawa. Prowadziłem tam wszystkie drużyny - od trampkarzy po młodzieżowców. W ostatnim sezonie byłem asystentem trenera Komnackiego, z którym zdobyliśmy mistrzostwo Czech.
- Może się pan pochwalić jakimiś wynikami? Ma pan jakichś znanych wychowanków?
- Wychowałem Sverkosa, który trafił do Borussii Moenchengladbach. Inny mój wychowanek - Papadopulos był w Arsenalu.
- Ile ma pan lat?
- 33
- Nie boi się pan, że z racji młodego wieku mogą być problemy z prowadzeniem zespołu? To nie jest drużyna juniorska.
- Nie boję się. Kiedy pierwszy raz objąłem zespół, niektórzy zawodnicy byli ode mnie starsi. Mimo to spokojnie utrzymałem dyscyplinę w zespole. Nie krzyczę na piłkarzy. To są moi współpracownicy i jeżeli będziemy wzajemnie się szanować, to nie widzę problemu. A co do różnic, to organizacja gry i sprawy czysto sportowe są takie same w futbolu młodzieżowym jak i w seniorskim.
- Zna pan realia polskiej piłki?
- Niespecjalnie. Nie spodziewałem się, że będę pracował w Polsce, toteż nie przeprowadziłem dokładnego wywiadu. Jestem jednak w ścisłym kontakcie z trenerami Liczką, Palą i Panikiem, którzy już tu prowadzili różne zespoły.
- Zwiedził pan Szczecin? Podoba się tu panu?
- Tak. Miasto jest piękne. Jestem tu pierwszy raz.
- Na razie mieszka pan w hotelu. Kiedy dojedzie rodzina?
- Jestem kawalerem, więc nie będzie z tym problemu.
- Kiedy poprowadzi pan pierwszy trening?
- W poniedziałek, około 11-tej.
|
|
|
|
|
Odp: BB - 28/06/2004 08:40
Jak ktos z Was bedzie dzisiaj na treningu i bedzie mial sposobnosc dowiedzenia sie o ktorej i gdzie bedzie jutro trening-bylbym wdzieczny!!
|
Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca.
Tylko ogień wybacza nam winy
|
|
|
|
Odp: BB - 28/06/2004 11:13
kawek mam takie same podejscie jak Ty ale ... to Baniak wprowadzil Pogon do ekstraklasy i to on powiniem ja prowadzic =/
|
|
|
|
|
Odp: BB - 28/06/2004 12:36
>I jeszcze wywiad:
- Czy mógłby się pan
> przedstawić szczecińskim kibicom?
- Oczywiście. Jako piłkarz grałem w
> zespole TJ Vitkovice Svinow, ale dosyć wcześnie musiałem zakończyć karierę
> piłkarską. Postawiłem na trenerkę. Już jako 18-latek poprowadziłem pierwszy
> zespół.
>W wieku 20 lat byłem już trenerem młodzieży w Baniku Ostrawa.
> Prowadziłem tam wszystkie drużyny - od trampkarzy po młodzieżowców. W ostatnim
> sezonie byłem asystentem trenera Komnackiego, z którym zdobyliśmy mistrzostwo
> Czech.
To swietnie. caly jeden rok jako asystent. a ma byc glownym trenrem Pogoni.
- Może się pan pochwalić jakimiś wynikami? Ma pan jakichś znanych
> wychowanków?
- Wychowałem Sverkosa, który trafił do Borussii
> Moenchengladbach. Inny mój wychowanek - Papadopulos był w Arsenalu.
13-nascie lat pracy z mlodzieza i dwoch "znanych" wychowankow. jeden dostal sie do fenomenalnej druzyny m'gladbach, drugi (jako to okresil nasz NOWY trener) BYL w Arsenalu.
- Nie boi się pan, że z racji młodego wieku
> mogą być problemy z prowadzeniem zespołu? To nie jest drużyna
> juniorska.
- Nie boję się. Kiedy pierwszy raz objąłem zespół, niektórzy
> zawodnicy byli ode mnie starsi. Mimo to spokojnie utrzymałem dyscyplinę w
> zespole. Nie krzyczę na piłkarzy. To są moi współpracownicy i jeżeli będziemy
> wzajemnie się szanować, to nie widzę problemu. A co do różnic, to organizacja
> gry i sprawy czysto sportowe są takie same w futbolu młodzieżowym jak i w
> seniorskim.
Moze i ma racje. tylko jedno pytanie. Ktory to on zespol objal?? Bo bycie asystentem to nie obejmowanie zespolu. moge sie mylic, ale jest ktos wazniejszy od niego jeszcze w sztabie szkoleniowym...
- Zna pan realia polskiej piłki?
- Niespecjalnie. Nie
> spodziewałem się, że będę pracował w Polsce, toteż nie przeprowadziłem
> dokładnego wywiadu. Jestem jednak w ścisłym kontakcie z trenerami Liczką, Palą i
> Panikiem, którzy już tu prowadzili różne zespoły.
No i? Czas popracowac samemu, a nie ogladac sie na innych i czekac na pomoc. Ma czas do 1 lipca na szybkie rozeznanie sie co i jak
Podsumowujac:
Swietnie, ze Pogon siegnela po mlodego szkoleniowca z zagranicy.
Chujowo, ze ktos wpadl na pomysl, by uczynic go pierwszym trenerem.
mam nadzieje, ze jeszcze ktos tam zmadrzeje i powierzy Malurze poki co role asystenta i niech najpierw pozwoli mu wdrozyc sie w polskie realia.
ps. obym sie mylil i Malura pokaze sie z dobrej strony. mam taka cicha nadzieje. [Ostatnio edytowane przez .mike.: 2004-06-28 12:37]
|
|
|
|
|
Odp: BB - 28/06/2004 18:09
> > Baniak niech pozostanie jest zajebisty - "A wszystko to bo Lecha kocham...."
> 
Pomijając juz sens tej wypowiedzi, ale zdaje mi sie, czy Baniak po awansie
> z lechem równiez nagrywał jakąś piosenkę wychwalającą lecha
Zoe i inni to co zacytowala Lech-cos tam , to WŁAŚNIE Baniak spiewal. uf
|
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
|
|
|
|
Odp: BB - 29/06/2004 02:20
Nawet INFORMACJE w polsacie się zainteresowały naszym nowym nabytkiem Boguś siedział obok z nienajszczęśliwszą miną
|
Bo jest paru ludzi...
|
|
|
|
|
|
|
Odp: BB - 29/06/2004 22:14
Baniak w pierwsze lidze sobie nie radzi ...w efektowny sposób to on potrafi tylko do niej awansować. No ale jak by to było ..tego sie nie dowiemy ( i dobrze ! )
|
"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."
"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"
"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
|
|
|
|
Odp: BB - 01/07/2004 15:21
Dziś o godzinie 15:00 Zarząd MKS Pogoń Szczecin SSA podejmie decyzję w sprawie obsady funkcji pierwszego trenera
oficjalka
|
|
|
|
|
Odp: BB - 01/07/2004 15:51
> Dziś o godzinie 15:00 Zarząd MKS Pogoń Szczecin SSA podejmie decyzję w sprawie
> obsady funkcji pierwszego trenera
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będziemy mieli duet szkoleniowców. Malura ma podpisany kontrakt na pierwszego trenera, o czym wyraźnie mówił w wywiadzie. Baniak chce zostać i podobno Ptak też chce go zatrzymać... Zatem skoro obie strony chcą, to pewnie się dogadają.
|
Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
|
|
|
|
Odp: BB - 01/07/2004 17:25
Malura jest 1, a Baniak głównym trenerem selekcjonerem
[Ostatnio edytowane przez alex: 2004-07-01 17:30]
|
Łobez zawsze z Pogonią
|
|
|
|
Odp: BB - 01/07/2004 17:25
01.07.04 - 17:15
: : Baniak i Malura w sztabie szkoleniowym : :
Na zakończonej przed chwilą konferencji prasowej ogłoszony został skład sztabu szkoleniowego MKS Pogoń na sezon 2004/2005. Pierwszym trenerem szczecińskiej jedenastki został Czech - Pavel Malura, natomiast trenerem selekcjonerem - Bogusław Baniak. Stanowisko 'trenera selekcjonera', które objął dotychczasowy trener jest kolejną nowinką wprowadzoną do polskiej piłki przez Antoniego Ptaka. Baniak będzie odpowiedzialny za skład, taktykę i wyniki zespołu. Malura będzie prowadził zespół na treningach oraz zasiądzie na ławce rezerwowych. Trener Baniak wraz z menadżerem klubu nie będą siedzieć na ławce rezerwowych - będą wspólnie prowadzić obserwacje gry z trybun. Oczywiście obaj trenerzy będą ściśle współpracować.
dziwne jak dla mnie bardzo.....
|
Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
-