Tarasiewicz:- W każdej drużynie jest 2-3 piłkarzy będących podstawowymi graczami i takich wyklarują najbliższe mecze. Wiadomo, że Hernaniego nie ściągano tutaj po to, żeby siedział na ławce.
To co? Czy Hernani gra dobrze czy zle , zawsze ma mieć miejsce w podstawowym składzie?
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
a to nie jest tak, że kapitana wybiera drużyna a nie trener?
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
No więc Tarasiewicz ma tu niewiele do gadania chociaż zastanawia mnie czemu wybrali Ławę, postawa Radka nie jest mile widziana w drużynie?
Nie doszukujcie się teorii spiskowych to po pierwsze. Do drugie przyglądam się z boku wszystkim tym krzykom, kto ma być, a kto nie kapitanem. Powie mi ktoś szczerze, jakie to ma naprawdę znaczenie? Dla mnie symboliczne. Oczywiście wolałbym, żeby był to Radek niż Ława, ale nie lamentuję z tego powodu. Ława był kapitanem całą poprzednią rundę i jakoś nie przeszkodziło to nam wygrywać.
Rola kapitana ważniejsza jest w drużynach na niższym szczeblu, gdzie w drużynie jest wielu młodych czy mniej doświadczonych zawodników i kapitan faktycznie może być autorytetem i mobilizować. Na tym szczeblu rozgrywek, gdzie są prawie sami "pro" według mnie nie ma to znaczenia.
Kapitana wybiera drużyna, tak samo jak rade drużyny, choć nie wiem w 100% jak jest teraz, ale wydaje mi się, że w skład rady drużyny wchodzili jeszcze Edi i właśnie Radek, ale mogło mi się coś pomylić, bo jak mówiłem nie przywiązuje do tego większej wagi.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Tarasiewicz nowym trenerem Pogoni - 12/04/2012 19:17
To prawda, miał gadki w klubie. Po za tym gdyby Fabiniak nie złapał jakiejś lekkiej kontuzji na wczorajszym treningu to on by stanął w bramce, a nie Radek... W sobotę debiut Williamsa, Golla od początku.
To prawda, miał gadki w klubie. Po za tym gdyby Fabiniak nie złapał jakiejś lekkiej kontuzji na wczorajszym treningu to on by stanął w bramce, a nie Radek... W sobotę debiut Williamsa, Golla od początku.
No w sumie nie pojechał tylko po kolegach ale także po sobie, czarę goryczy przelał fakt pojechania wszystkim na treningu oprócz niego . Kurde co do tego Williamsa, fakt widziałem tylko ta jedną gierkę ale moim zdaniem słłłłabiutki strasznie..Djousse sadzał go na dupie jak chciał...no tak ale inni nie mają Djousse ;] .Wracając do Radka to mam nadzieję że tylko dyspozycja będzie decydowała czy zagra czy nie..
Czytałem, że za ten wywiad Radek nie ma łatwo w klubie. Wszyscy strzelili fochy, za to że nazwał ich frajerami.
prawda w oczy kole... obrażać to się mogą dzieci w przedszkolu, niech zapierdalają i biorą przykład z Radka to będzie napewno lepiej niż dotychczas.
tylko lalusie pizdeczki się tak obrażają, niech sobie strzela fajnego fryca na żel + nowe markowe ciuszki z Kaskady i im przejdzie, a jak jednak mają jaja niech przyjmą krytykę, przełkną to i porozpieprzają wszystkich kilkoma bramkami w następnych meczach
Czytałem, że za ten wywiad Radek nie ma łatwo w klubie. Wszyscy strzelili fochy, za to że nazwał ich frajerami.
prawda w oczy kole... obrażać to się mogą dzieci w przedszkolu, niech zapierdalają i biorą przykład z Radka to będzie napewno lepiej niż dotychczas.
tylko lalusie pizdeczki się tak obrażają, niech sobie strzela fajnego fryca na żel + nowe markowe ciuszki z Kaskady i im przejdzie, a jak jednak mają jaja niech przyjmą krytykę, przełkną to i porozpieprzają wszystkich kilkoma bramkami w następnych meczach
Najgorsze jest w tym wszystkim to ze te penery nie doceniaja tego co maja,tylko becza co chwile a bo trawa za mokra,bo sedzia,bramka za mala itp czekac tylko chwile i u nas zaczna wychodzic historie typu mega gwiazdy Peszki..
No więc Tarasiewicz ma tu niewiele do gadania chociaż zastanawia mnie czemu wybrali Ławę, postawa Radka nie jest mile widziana w drużynie?
Nie doszukujcie się teorii spiskowych to po pierwsze. Do drugie przyglądam się z boku wszystkim tym krzykom, kto ma być, a kto nie kapitanem. Powie mi ktoś szczerze, jakie to ma naprawdę znaczenie? Dla mnie symboliczne. Oczywiście wolałbym, żeby był to Radek niż Ława, ale nie lamentuję z tego powodu. Ława był kapitanem całą poprzednią rundę i jakoś nie przeszkodziło to nam wygrywać.
Rola kapitana ważniejsza jest w drużynach na niższym szczeblu, gdzie w drużynie jest wielu młodych czy mniej doświadczonych zawodników i kapitan faktycznie może być autorytetem i mobilizować. Na tym szczeblu rozgrywek, gdzie są prawie sami "pro" według mnie nie ma to znaczenia.
Kapitana wybiera drużyna, tak samo jak rade drużyny, choć nie wiem w 100% jak jest teraz, ale wydaje mi się, że w skład rady drużyny wchodzili jeszcze Edi i właśnie Radek, ale mogło mi się coś pomylić, bo jak mówiłem nie przywiązuje do tego większej wagi.
Abstrahując od jazdy jaką zrobił Radek (myślę, żę po prostu coś w nim pękło, to tonie i formie w jakiej udzielił wywiadu) to włąsnie tego typu gość powinien być kapitanem. Kapitan REPREZENTUJE zespół jako całość, musi mieć odpowiednie cechy wolicjonalne, charyzmę i budzić respekt, ważne żeby był stanowczy i konsekwentny w działaniu, zarówno na boisku jak i poza nim. Nadawanie tej funkcji charakteru symbolicznego jest deprecjonowanie i wyraźnym spłycaniem tej ODPOWIEDZIALNEJ pozycji w zespole. ŁĄwa to sie nadaje ale do pchania karuzeli. Jak on może dać przykład? To jak sie gra u buka i śmiganie po galeriach handlowych a w weekendy i nie tylko różnego rodzaju lokale? Degrengolada niesamowita. Ktoś taki nie powinien w ogóle reprezentować naszych barw a funkcja kapitana to już spluniecie wszystkim w twarz.
A odnosząc sie do słow Radka, pewnie że wiekszosci to nie pasuje w zespole, choc to co powiedział i tak jest tajemnicą poliszynela. Koles sie wyłamał, przeciez dotychczas byłą stosowana inna, wygładzona nomenklatura. Bartuś przeciez jako kapitan powiedział "że jak nie idzie to nie idzie" więc co sie czepiamy? Dlaczego ktoś ma prawo sie wyłamac?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.