Gościu to Ty troche zwolnij - po pierwsze: panowie Kałużny i Smolny będą właścicielami Pogoni SA ale może najpierw daj jej faktycznie powstać, OK ? I nie zapominaj że gdyby nie Pogoń Nowa to nie było by możliwości powstania 2-ligowej Pogoni bo gastronomicy nie mieli spółki min. 3 lata zarejestrowanej w PZPN. To może sprawić że gastronomicy będą nie właścicielami a współwłaścicielami klubu. A Ty już z góry ustalasz strukture własnościową w spółce której jeszcze nawet nie ma. Poczekaj, będzie konferencja prasowa gdy zakończą sie rozmowy to wszystkiego sie dowiemy. Po drugie: wskaż mi zdanie w którym napisałem że w zarządzie nowej spółki mają być WSZYSCY działacze PN. A jeśli nie umiesz wskazać to przynajmniej nie pisz głupot
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/07/2007 11:03
Metyl
Piszac swoje posty po czesci oboje zakladamy ze wszystko w poniedzialek pojdzie dobrze i Kaluzny ze Smolnym zostana wlascicielami Pogoni Ssa choc dla Ciebie zwolennika PN i opcji IV liga dobrze moze rowniez oznaczac to iz umowa nie zostanie podpisana.Gdyby nie PN napewno znalazlo by sie inne wyjscie z sytuacji.Gastronomicy pokazali ze zalerzy im na Pogoni i latwo sie nie poddaja,ale to oczywiscie najlepsze rozwiazanie pod warunkiem ze nie bedzie dochodzic do jakis tarć czego wykluczyc niestety nie mozna.Tak na marginesie czytalem ze to z ta spolka ktora musi byc zarejstrowana minumum 3 lata w PZPN dotyczy tylko I ligi.Takie stawia wymogi UEFA.
Stary ja nic nie ustalam tylko spekuluje jak to bedzie.Po to jest te forum zeby dyskutowac na wszystkie tematy i snuc domysly a nie przytaczac tylko gotowe artykuly z prasy.
Fajnie by też było zobaczyć w niej Grześka Matlaka, ewentualnie Darka Adamczuka lub Mariusza Misiure a w zarządzie nowej spółki kilku działaczy z Pogoni Nowej
Tu wlasnie napisales kilku dzialczy z PN w strukturach spolki Pogoń Ssa.Nie mam pojecia ilu PN ma dzialaczy ale chyba jako klub A klasowy nie duzo wiec kilku to moze sie okazac ze wszyscy.Pozatym piszac to nie masz pojecia ilu ludzi ma zasiadac w zarzadzie Pogoń Ssa moze wlasni tylko kilku i gdybym byl upierdliwy napisalbym ze juz ustalasz sklad.
No nic czekamy do poniedzialku.
Mnie niepokoji fakt ze APAP zagral sparing z Widzewem i nawet wygral.Zeby Ptak nie odjebał w poniedzialek jakiegos numeru bo moze niesiony ,,fala sukcesu'' faktycznie bedzie chcial grac w II lidze tymi brazylijczykami.
Na miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....
Mnie niepokoji fakt ze APAP zagral sparing z Widzewem i nawet wygral.Zeby Ptak nie odjebał w poniedzialek jakiegos numeru bo moze niesiony ,,fala sukcesu'' faktycznie bedzie chcial grac w II lidze tymi brazylijczykami.
nie zdziwił bym się. Też taką wersję rozważam
Widzew grał jednym piłkarzem z podstawowego składu , czterech było z rezerw a reszta to juniorzy . A myśle sobie , że ptak i tak tego meczu uczciwie nie wygrał
Klub będzie czysto Szczeciński, ponieważ kupujemy tylko miejsce w lidze a nie SSA Pogoń. Znika wiec na zawsze Piotrkowski ślad z czego sie bardzo ciesze. Pisano że to miejsce trzeba przekazać jakiejś spółce. Ciekawe więc czy stworzą nową spółke, czy może klub będzie bazował na Pogoni Nowej...
...niby w porządku bo kupujemy tylko miejsce w lidze... ale tak czy owak wyodrębniona zostaje sekcja piłkarska właśnie z tejże Piotrcovii...także czy jest to czysto szczeciński klub...
każdy może to interpretować inaczej... mnie już ku..a głowa pęka
Mnie tez to wszystko jakos malo przekonuje...wydaje mi sie, ze zaczynajac od czwartej ligi, czy ewentualnie od A klasy i przy tym definitywnie konczac okres ptakowy lepiej bysmy na tym wyszli zarowno kibicowsko (mocne katharsis, promocja Pogoni w regionie, poznawanie tego regionu przez szczecinian) jak i pilkarsko (wierze, ze wielu z tych chlopakow w PN daloby rade wyzej, do tego moznaby dobrac lokalne talenty i powoli sie odradzac, bez sprzedajnych, starych kombinatorow).
Na moje poglady na pewno ma wplyw zaufanie do dzialaczy PN, podoba mi sie ich sposob prowadzenia klubu i traktowanie kibica.
Ale tak po prawdzie to, podobnie jak wielu tu sie wpisujacych, chuja moge wiec pozyjemy, zobaczymy
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/07/2007 21:28
W audycji Halo Stadion w Radiu Szczecin, byla dzis rozmowa z "gastronomikami" , ogolnie o negocjacjach z Ptakiem, o przygotowaniach do sezonu, transferach itd.
Warte powtorzenia jest , ze podkreslano ze druzyna jest budowana z mysla o awansie do I ligi nie w tym,ale w nastepnym sezonie (w tym za malo czasu na mocne transfery, dobre przygotowania itp.) oraz ,ze klub juz w tym sezonie ma dysponowac budzetem mieszczacym sie w piatce najwyzszych budzetow II ligi.
Aha, w rozmowie tej, "gastronomicy" potwierdzili,ze sa dogadani min. z Matlakiem, Parzym, ChiFonem, Hincem, Bilinskim, Szalkiem.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 02/07/2007 16:37
Trochę to wszystko prowizorką zalatuje... Jak to niby miało wyglądać? Chłopaki zebrali się przed treningiem, siedzą sobie w szatni i czekają na info z Warszawy, czy gdzie oni to mają podpisać... Ewentualnie się potem przebierają i wychodzą na trening? Jak dla mnie pojebana i chora sytuacja. No ale czego można się póki co spodziewać...
I widzę, że nie tylko mi się wydaję, że ptaszysko jeszcze jakiś numer wykręci... Obym się mylił.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779191 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.