| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 23/08/2004 19:06
W tym samym czasie konferencję prasową w Szczecinie zwołał Antoni Ptak. Zagroził, że odejdzie z Pogoni, powiedział, że ma już dość niechęci niektórych działaczy i dziennikarzy w portowym mieście. Bardzo aktualne stało się więc pytanie z efektownego transparentu, który kibice ŁKS wywiesili podczas jesiennego spotkania ich drużyny z Pogonią: "Tour de Ptak: Łódź, Gdańsk, Piotrków, Szczecin... Co dalej?". No właśnie. Jeśli Antoni Ptak chce wynieść się z Pomorza, to dokąd? Czyżby koło miało się zamknąć tam, gdzie zaczęto je rysować, tylko na innym stadionie?
- Ambicją Ptaka zawsze było wejście na łódzkie salony. Chciał, by nareszcie zaczęto go w Łodzi doceniać - mówi nam jeden z działaczy współpracujących kiedyś z obecnym sponsorem i właścicielem Pogoni. - Bolało go, że taki Andrzej Pawelec spotyka się i gości przeróżne władze, choć prowadzi zadłużony klub, a do niego mało kto przychodzi.
Wejście w Widzew mogłoby utorować Ptakowi drogę na salony. A już raz było do tego bardzo blisko. Gdy w Widzewie rządził Mirosław Czesny, porozumiał się z przedsiębiorcą ze Rzgowa. Ten miał otworzyć na swoim targowisku halę "Galeria Widzew", a zyski z niej przeznaczać na klub. Wypożyczył też z Piotrcovii najlepszych piłkarzy, Rafała Grzelaka i Batatę. Ale Czesny musiał odejść z Widzewa, więc zniknął z niego również Ptak, a potem jego piłkarze.
Panowie Cz., i P. jednak dalej współpracowali: najpierw w Piotrkowie, teraz w Szczecinie. Czesny jest w Pogoni prezesem, a w Radzie Nadzorczej wciąż zasiadają, nie nadając temu zresztą zbytniego rozgłosu, Stefan Niesiołowski i Sylwester Pawłowski. Obaj politycy są blisko związani z Łodzią, ten drugi jest nawet przewodniczącym Rady Miejskiej, a wcześniej piastował urząd wiceprezydenta. Ze Szczecinem nic wspólnego nie mają. Ludzi z Łodzi jest zresztą w obecnej Pogoni znacznie więcej. A ostatnio doszedł jeszcze trener Bogusław Pietrzak i wizja współpracy z Janem Tomaszewskim. Piłkarze Pogoni nawet leczą się u łódzkich lekarzy!
ŻELISŁAW ŻYŻYŃSKI
Zdjęcia: Grzegorz Michałowski/ Przegląd Sportowy
tekst z PS (bodajze ze stycznia0 gdy antkowi nie pasowaly szczecińskie media. Daje do myślenia.
|
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 23/08/2004 19:06
ja przed chwila wlaczylem www.pogon.v.pl i zzobaczylem to:
17.08.04/15:14 Supersnajper z Urugwaju zawodnikiem Pogoni!
Mamy wreszcie dobre wieści dla kibiców naszego klubu. W obliczu problemów z napastnikami, zarząd portowego klubu podpisał dziś umowę z Roberto Claudio Milarem Decuadra, supersnajperem rodem z Urugwaju!
Jak informuje oficjalna strona Pogoni Szczecin, 30-letni napastnik, ostatnio występującym w barwach klubu z Brazylii Gremio Esportivo Brasil być może pomoże Portowcom już w najbliższym meczu ligowym z Lechem Poznań!
Bramkostrzelny zawodnik przebywał już kiedyś w Polsce. Zaliczył on w 2000 roku epizod w ŁKS-ie Łódź. W zakończonej niedawno rundzie ligi brazylijskiej Milar zdobył aż 37 goli.
Warto dodać, że wbrem pojawiającym się informacjom Milar nie grał w 2 lidze brazylijskiej, lecz w 2 lidze stanu Rio Grande do Sul. /ser, RAD/
Źródło: własne / Pogońszczecin.home.pl
[ wróć ] [ dodaj komentarz ]
|
Pogon to my!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 23/08/2004 19:11
> Rafala Pawlaka ? a kto to ?
>
> Marek Pawlak, badz Rafal Chlasta.... hm..... chyba chodzi Ci o jedna z tych osob
Juz poprawilem post. Tak to jest jak sie pisze w pospiechu.
Strona www.polonia.slubice.pl rowniez przylaczyla sie do protestu. Od godz. 19 do 10 rano
Pozdrawiam
|
MKS Polonia Słubice - www.polonia.slubice.pl
Kasa w sieci - www.kasa.go.pl
Emule Sport - www.emule.go.pl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 23/08/2004 19:14
widzoalem wywiad z baniakiem na konferencji. co za cham. Ale ja do niego nic nie mam. Zaloze się, że większość z was za 15000 zl miesiecznie tez by robila to co ptak kaze. poza tym widzialem wywiad z Parzym. troche mi się zal zrobilo jak zobaczylem jego coreczkę. przecież gdy ptak odejdzie to taki Tomek straci dobrze platną pracę. Czy warto?. Już sam nie wiem co z tym pierdolonym ptaszyskiem robić.
|
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 23/08/2004 19:18
ManU, ja o Parzego bym sie nie obawial, bo jest ambitnym i przede wszystkim na tyle dobrym zawodnikiem, ze szybko pracodawce by znalazl. Bo oczywiscie nie mysle, ze ambitnie walczylby o pozostanie w Pogoni w powiedzmy 3 lidze ;-).
|
Warunkiem rozwoju jest zmiana. Skoro pan panie Antoni nie chce sie zmienic, to moze do prawidlowego rozwoju klubu nalezaloby zmienic pana??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zawieszenie działalności strony www.pogon.v.pl !!! - 23/08/2004 19:21
> widzoalem wywiad z baniakiem na konferencji. co za cham. Ale ja do niego nic nie mam. Zaloze się, że większość z was za 15000 zl miesiecznie tez by robila to co ptak kaze. poza tym widzialem wywiad z Parzym. troche mi się zal zrobilo jak zobaczylem jego coreczkę. przecież gdy ptak odejdzie to taki Tomek straci dobrze platną pracę. Czy warto?. Już sam nie wiem co z tym pierdolonym ptaszyskiem robić.
gracze maja kontrkaty z Ptakiem, nie z Pogonia... Ptak odchodzi, gracze odchodza...
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8