W tym całym temacie brakuje jednego pytania, bardzo mnie to interesuje bo mam mieszane odczucia, niestety argumenty z kilku stron są bardzo mocne i osobiście mam dylemt kogo poprzeć w sporze PN czy inwestor z zewnątrz. Otórz pytanie moje to:
Jakim podmiotem jest PN, z tego co wiem będzie musiała przekształćić się w SSA??(moze się mylę), w takim razie kto będzie udziałowcem PN SSA?? jaki procent udziałów?? jaki statut?? jaka umowa spółki?? i jak to jest w tej chwili?? jest stowarzyszeniem, ilu członków jest w stowarzyszeniu, ilu członków ze stowarzyszenia będzie w SSA?? kogo proponują na prezesa??r
Jesteś w błędzie, nie ma obecnie obowiązku bycia Sportową Spółką Akcyjną by grać w OE czy II lidze. Na dzień dzisiejszy PN jest Stowarzyszeniem i nie przewidujemy przekształceń w SSA, procentów i udziałów. Nie chcemy też żadnych udziałowców itp - poszukujemy SPONSORÓW nie inwestorów. No i mam nadzieję, że niedługo nie będzie żadnej PN tylko MKS "Pogoń" Szczecin
Jako odpowiedź:
1. Pełna nazwa: Stowarzyszenie Widzew Łódź Rok założenia: 1910 Adres:Al. Marszałka J. Piłsudskiego 138,
92-230 Łódź
2. MIEJSKI KLUB SPORTOWY "ODRA" WODZISŁAW ŚLĄSKI ul. Bogumińska 8 44-300 Wodzisław Śląski
Jak widzisz, kluby nie muszą być SSA. Walnie przyczynił się do tego Antoni Ptak i Mirosław S. Tylko S. bo teraz czeka na wyrok
Chyba jednak RAFek nie miałeś racji wykłócając się o przykład Odry Wodzisław:
Jednak najbardziej prawdopodobne jest, że nafciarze zastąpią w ekstraklasie Odrę Wodzisław. Ten klub nie spełnia bowiem warunków ustawy o sporcie kwalifikowanym z lipca 2005 roku dopuszczającej do gry w zawodowej lidze tylko sportowe spółki akcyjne. Przed rokiem były trzy takie kluby: Odra, Widzew Łódź i Górnik Łęczna. Teraz na placu boju pozostali tylko wodzisławianie, a dotychczasowa zgoda na grę Odry w ekstraklasie wygasa w najbliższą niedzielę. Według naszych informacji minister sportu Tomasz Lipiec decyzję w sprawie Odry podejmie najpóźniej w połowie przyszłego tygodnia.
Ostatnio edytowany przez: Luigi, 28 czerwca 2007, 00:22 [1 raz(y)]
Z innej beczki - dziś w PZPN o 17.00 spotkanie zorganizowane przez Kolatora - wezmą w nim udział przedstawiciele PZPN, ZZPN (prezes Jan Bednarek), Pogoni Szczecin Nowej (Dariusz Adamczuk), prezydenta Szczecina (wice Tomasz Jarmoliński), Antoniego Ptaka (jeszcze prezes Jan Miedziak) oraz tzw "Gastronomicy" – Artur Kałużny i Grzegorz Smolny. Cel - wyjaśnienie sytuacji.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
"- Zdecydowana większość formalności została juz załatwiona. Do poniedziałku na sto procent zostanie podpisana umowa między nami a spółką pana Ptaka - mówi Kałużny, właściciel szczecińskiej dyskoteki Can-Can."
A w poniedzialek sie okaze , ze nikt nie zabral ze soba dlugopisu ani piora i trzeba bedzie podpisanie umowy przelozyc na wtorek
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 28/06/2007 21:01
Mam nadzieje ze tak sie wlasnie stało! Z drugiej strony po tym wszystkim oby znowu nic nowego do poniedzialku nie wyskoczylo.Znowu caly weekend nerwówa.Szkoda ze jutro nie podpisza tej umowy.
Ptak kuuuutasieeeee to był ostatni Twoj rok w ekstraklasieeeeee!
Na miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 28/06/2007 21:09
Przed chwilą zakończyły się rozmowy w Warszawie pomiędzy przedstawicielami SSA Pogoń Szczecin, Pogoni Nowej, miasta Szczecin, "gastronomikami" oraz przedstawicielami PZPNu. Z ramienia związku w rozmowach uczestniczył wiceprezes związku Eugeniusz Kolator, Sportową Spółkę reprezentowali Marek Łopiński oraz prawnik spółki Kieniasiewicz, Pogoń Nową - Dariusz Adamczuk. Do Warszawy na rozmowy przyjechał zastępca prezydenta Miasta Szczecina - Tomasz Jarmoliński.
Strony doszły do wstępnego porozumienia. - PZPN zachował się kapitalnie, chcą Pogoni w II lidze. Wszystko jest już dogadane, ale nie czas jeszcze gratulować. - mówi Grzegorz Smolny, jeden ze szczecińskich "gastronomików" - Jeszcze umowa nie jest podpisana, ale nic już nie stoi na przeszkodzie, aby ją podpisać. Zależy nam aby to odbyło się jak najszybciej. Chcemy już rozmawiać z zawodnikami.
Na najbliższe dni planowane są negocjacje umów, których finalizacja ma nastąpić w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
Zródło Ligowiec.net
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 28/06/2007 21:10
W koncu co Panowie swietujemy wylecznie Szczecina z ptasiej grypy! w koncu zblizamy sie do ostatniego odcinka brazylijskiej telenoweli a rezyser Ptak niech odlatuje i zostawi pilkarski biznes innym osobom
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 28/06/2007 21:22
z czego sie cieszycie?? halllo!!! nawet jeślbyła by to prawada-jaką kompetenmcje mają ci panowie co niby odkupili?? przeciez nawet kwoty za ile odkupili nie podali! jak zaczynamy od tajemnic to nie wróże dobrych relacji ma lini klub-kibice... po wtóre jaka mam pewnność żę ptak nie zachowa jakąś tam część udziałow?? no i najważniejsze-przecież my nie mamy kim grać w tej drugiej lidze...
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 28/06/2007 21:24
Klub będzie czysto Szczeciński, ponieważ kupujemy tylko miejsce w lidze a nie SSA Pogoń. Znika wiec na zawsze Piotrkowski ślad z czego sie bardzo ciesze. Pisano że to miejsce trzeba przekazać jakiejś spółce. Ciekawe więc czy stworzą nową spółke, czy może klub będzie bazował na Pogoni Nowej...
Ty powinienes miec kalendarzy Ptaka sprawdz kiedy konczy mu sie okres mam nadzieje ze w tym tygodniu,zeby znowu mu sie cos nie odwidzialo w poniedzialek! hehe
Co do Grzesia Matlaka to dam Ci przyklad bez urazy oczywiscie.
Załuzmy ze masz dziewczyne dla ktorej jestes pierwszym chlopakiem niestety ta dziewczyna puszcza sie z kolesiem ktorego bardzo nie lubisz po czym wraca do Ciebie jak gdyby nigdy nic i mowi ze wszystko jest wporzadku i ze bedzie wspaniale hyhy
Wybaczasz?
Co do Grzesia Matlaka to dam Ci przyklad bez urazy oczywiscie.
Załuzmy ze masz dziewczyne dla ktorej jestes pierwszym chlopakiem niestety ta dziewczyna puszcza sie z kolesiem ktorego bardzo nie lubisz po czym wraca do Ciebie jak gdyby nigdy nic i mowi ze wszystko jest wporzadku i ze bedzie wspaniale hyhy
Wybaczasz?
Zajebisty przykład, zapomniales dodać ze dziewczyna to szmata a Matlak to piłkarz, który chce zarobić.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Klub będzie czysto Szczeciński, ponieważ kupujemy tylko miejsce w lidze a nie SSA Pogoń. Znika wiec na zawsze Piotrkowski ślad z czego sie bardzo ciesze. Pisano że to miejsce trzeba przekazać jakiejś spółce. Ciekawe więc czy stworzą nową spółke, czy może klub będzie bazował na Pogoni Nowej...
...niby w porządku bo kupujemy tylko miejsce w lidze... ale tak czy owak wyodrębniona zostaje sekcja piłkarska właśnie z tejże Piotrcovii...także czy jest to czysto szczeciński klub...
każdy może to interpretować inaczej... mnie już ku..a głowa pęka
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 28/06/2007 21:47
my chyba jesteśmy tak zdesperowani aby pozbyć sie antka i do tego w takim amoku że jakby przejmowała nas sieć babć klozetowch by byśmy je przyjeli z otwartymi ramionami..a tak poważnie ja tu wietrze jakiś dziwny klimat-od kiedy to pzpn jest za Pogonią?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779198 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.