Odp: Nowa ustawa, a Kibice! - 15/02/2009 12:44
nie odpisujcie temu Trolowi, przecież on sie tylko tym karmi, bo pierdoli glupoty i dobrze o tym wie, a jak nie wie to ma problem, większe bezpieczeństwo = lepsi piłkarze, o kurwa! To już hit.
To ja nie wiem jak to jest możliwe, że w Grecji gdzie rzucanie racami na murawe jest chlebem powszednim z byle powodu, są piłkarze którzy zdobyli nie tak dawno ME w piłke, już nie mówie tutaj o Argentyczykach w których kibice latają z bronią palną. Tam to powinni być mega słabi piłkarze
Dobrze piszesz, że w Grecji rzucają racami na boisko = kary jak domniemam. W Argentynie przychodzą z bronią palną na mecz. Chcemy brać z takiego czegoś przykład? Wydaje mi się, że nie
w dupie byles, gowno widziales... nie karmcie trola, "...nie damy się skłócić, nie będziemy słuchać ludzi, którzy sami są głusi, chociaż słyszą i chociaż patrzą, to nie widzą".
Nie, my mamy swój styl i ktoś chce go zniszczyć robiąc z kibiców przestępców. A Argentyna Grecja to tylko dowód, że bezpieczeństwo na stadionie ma sie tak do poziomu piłkarzy, jak piernik do wiatraka. Naprawde jeśli sądzisz, że próby zniszczenia jakiekolwiek ruchu kibicowskiego spowoduje więcej ludzi na meczach to gratuluje. Ludzie mają co robić, to już nie te czasy kiedy mecz był jedyna z niewielu rozrywek.
Odp: Nowa ustawa, a Kibice! - 15/02/2009 13:06
hmmm, mysle ze trzeba zacząć coś działać... pamietajmy ze obywatele tez mogą składać projekty swoich ustraw przy uzyskaniu jesli sie nie myle 100tys podpisów. jeden weekend meczowy i takie podpisy są zebrane. nalezy tylko sie dobrze zastnanowic co tam powinno byc zawarte, poparte argumentami i odpowiednio nagłosnione w powiedzmy niepodległych mediach.
mysle ze główne osobistości kibicowskie w danych miastach powinny w tej kwestji nawiązać współpracę...
frajery z wiejskiej nie mogą czegos takiego zlekcewazyc, muszą to poddać dyskusji szerszej, w koncu są to podpisy obywateli RP. to teraz tylko tak na szybko ode mnie, moze sie pozniej bardziej rozwine w tym temacie, ale głównie chodzi mi o to ze trzeba zacząć coś robic, zanim nie jest za pozno...
hmmm, mysle ze trzeba zacząć coś działać... pamietajmy ze obywatele tez mogą składać projekty swoich ustraw przy uzyskaniu jesli sie nie myle 100tys podpisów. jeden weekend meczowy i takie podpisy są zebrane. nalezy tylko sie dobrze zastnanowic co tam powinno byc zawarte, poparte argumentami i odpowiednio nagłosnione w powiedzmy niepodległych mediach.
mysle ze główne osobistości kibicowskie w danych miastach powinny w tej kwestji nawiązać współpracę...
frajery z wiejskiej nie mogą czegos takiego zlekcewazyc, muszą to poddać dyskusji szerszej, w koncu są to podpisy obywateli RP. to teraz tylko tak na szybko ode mnie, moze sie pozniej bardziej rozwine w tym temacie, ale głównie chodzi mi o to ze trzeba zacząć coś robic, zanim nie jest za pozno...
Od czasu pojawienia się projektu tej ustawy cały czas się tym zajmują ludzie z poszczególnych ekip i Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców...i tak długo jak to jest możliwe będą podejmowane próby działania.
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Znajdź tylko niepodległe media.Legia walczy z TVN,a TVP zawsze była upolityczniona. Więc w każdej telewizji dowiemy się,że ustawa celuje w degeneratów,chuliganów w szalikach...
Znajdź tylko niepodległe media.Legia walczy z TVN,a TVP zawsze była upolityczniona. Więc w każdej telewizji dowiemy się,że ustawa celuje w degeneratów,chuliganów w szalikach...
przykro mi jeśli pod pojęciem media widzisz tylko tvn i tvp. jest jeszcze internet, masa niepodległych gazet... i wiele wiele roznych. ale nie w tym rzecz
najwazniejsze, ze są osoby którym sie chociaż chce chcieć...
Kontrowersyjna ustawa Sejmu, będzie piwo na stadionach?
Paweł Pązik
Zapis o możliwości sprzedaży alkoholu w czasie imprez masowych znalazł się w ustawie przyjętej przez Sejm. Parlamentarzyści zadecydowali, że w czasie imprez masowych będzie można kupić napoje zawierające nie więcej niż 4,5 proc. alkoholu.
Na stadionach piłkarskich w Europie bez przeszkód można kupić piwo (na zdjęciu Stadion Olimpijski w Berlinie).
(Andrzej Szkocki)
- Z ekonomicznego punktu widzenia jest to na pewno korzystne dla klubów - twierdzi Przemysław Lasik, członek zarządu Kotwicy Kołobrzeg. - Jednocześnie jednak będziemy musieli wzmocnić ochronę na naszej hali, bo alkohol może wywołać bardzo niezdrowe emocje - dodaje.
Także niektórzy kibice nie są do końca przekonani do sejmowej ustawy. - Jeżeli chcemy, aby na stadiony przychodziło więcej dzieci i młodzieży, to nie powinniśmy sprzedawać tam alkoholu - mówi Krzysztof Janik, kibic AZS Radex Szczecin. - Zdaję sobie jednak sprawę, że browary są hojnymi sponsorami sportu i to ich interes może przeważyć.
Odp: Nowa ustawa, a Kibice! - 16/02/2009 14:06
jesli jest mowa o piwie do 4.5 % czy ''nie wiecej niz 4.5%'' to musi byc odpowiednio OD i nie mniej niż..
takze zapewne mozesz kupic piwo rozwodnione z 2%
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
Cytat:
Zakaz klubowy w Polsce mozna dostac za wszystko, niekoniecznie musi byc to chuliganstwo, a to prowadzi do wybierania przez klub osob ktore moga wejsc na stadion, jak nie popierasz jakis dzialan klubu (ewentualnie wlascicieli) dostajesz zakaz i maja spokoj. Jest to swiadome lamanie prawa.
Jakoś o takich przypadkach jeszcze nie słyszałem.:
a jak Legia szła na polonie? ponad 700 os dostało zakaz za free, glosno bylo o tym ale jak juz ktos napisal szkoda ze znalazles to forum
Odp: Nowa ustawa, a Kibice! - 16/02/2009 22:17
Tak Floralys, niech dobre chłopaki odpalający race ( baa, jeszcze nie daj boże mający szaliki na twarzach ! ) dostają wyroki. Niech pozamykają wszystkich mających pasję, zamiłowanie do tworzenia opraw, przecież wtedy polskie stadiony stracą swój magiczny urok ! Ochrona już wogóle będzie odpierdalała cyrki, bo poczują magię "nietykalności". Zakaz klubowy - śmiech na sali, klub będzie "nagradzał" nim niewygodnych dla siebie kibiców, a zostawi takich co przyjdą na mecz, zjedzą kiełbaskę, kupią na stadionie w sklepiku z pamiątkami jakiś niesamowity gadżet ( z tego miejsca pozdrawiam panią M.B ) i grzecznie opuszcząi stadion.
Skoro chcą wprowadzić identyfikacje kibiców, to ja się też domagam aby ochrona i pieski ochraniające mecze również posiadały możliwość identyfikacji, i żeby nie chowali swoich mord pod kominiarkami ( myślę że ich cwaniakowanie by się zmniejszyło, mowa oczywiście o przypadkowym spotkaniu i możliwości konfrontacji z takim osobnikiem np. na ulicy ) Skoro te kurwy mają znać moje dane osobowe, żądam tego samego od nich . Tyle w temacie.
Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Odp: Nowa ustawa, a Kibice! - 16/02/2009 22:38
Jebać napinacza jakim jest Floralys to chwilowy obrońca bezpieczeństwa polskich stadionow ktory albo zniknie z forum razem z tym tematem albo bedzie dalej probowal macic ale juz w innych tematach
osobniki takie jak ten to wymarzony kibic (a raczej bzmyslny konsument) np dla pana Waltera
dla mnie kibicowanie to zdzieraie gardla przez okragle 90 minut(oczywiscie na stojąco) uczestniczenie w oprawach ktore organizuja ludzie z pasja bycie z druzyna na meczach u siebie i na wyjazdach
a jak ktos chce sobie tylko obejrzec mecz(w nedznej polskiej lidze) to niech idzie na rodzinny albo pod ktyta( zreszta tam od dawna kazdy ma swoje miejsce i jak wykupuje karnet to co roku na to samo miejsce)
co do ustawy totalny bubel
zakaz klubowy co to kurwa jest?? jeden bluzg na dzialaczy i juz pol sektora ma zakaz
piwo do 4.5% hahah to dopiero dobre chyba rozwodniony skacz
Rusko po raz kolejny udowodnil ze jest bezmózgiem ale czemu az tyle osob go popiera to nie wiem...
Ostatnio edytowany przez: Woro, 18 lutego 2009, 22:07 [1 raz(y)]
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
Tak Floralys, niech dobre chłopaki odpalający race ( baa, jeszcze nie daj boże mający szaliki na twarzach ! ) dostają wyroki. Niech pozamykają wszystkich mających pasję, zamiłowanie do tworzenia opraw, przecież wtedy polskie stadiony stracą swój magiczny urok ! Ochrona już wogóle będzie odpierdalała cyrki, bo poczują magię "nietykalności". Zakaz klubowy - śmiech na sali, klub będzie "nagradzał" nim niewygodnych dla siebie kibiców, a zostawi takich co przyjdą na mecz, zjedzą kiełbaskę, kupią na stadionie w sklepiku z pamiątkami jakiś niesamowity gadżet ( z tego miejsca pozdrawiam panią M.B ) i grzecznie opuszcząi stadion.
Skoro chcą wprowadzić identyfikacje kibiców, to ja się też domagam aby ochrona i pieski ochraniające mecze również posiadały możliwość identyfikacji, i żeby nie chowali swoich mord pod kominiarkami ( myślę że ich cwaniakowanie by się zmniejszyło, mowa oczywiście o przypadkowym spotkaniu i możliwości konfrontacji z takim osobnikiem np. na ulicy ) Skoro te kurwy mają znać moje dane osobowe, żądam tego samego od nich . Tyle w temacie.
Prezydent zawetuje ustawę o imprezach masowych
Czwartek, 2009-02-19 08:45
Prezydent Lech Kaczyński poprze środowisko kibiców piłkarskich w walce z rządem o kształt nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Możliwe nawet, że ustawę zawetuje, jeśli bez zmian przejdzie ona przez sejm. Władysław Stasiak, zastępca szefa Kancelarii Prezydenta, dziś spotyka się z przedstawicielami fanów futbolu. - Jesteśmy wdzięczni każdemu, kto wyciąga do nas rękę. Bez względu na opcję polityczną - twierdzi Krzysztof Markowicz, prezes Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców.
Kibice chcą, aby rząd zmienił zapis o zakazie klubowym .Według ustawy przygotowanej przez resort spraw wewnętrznych kluby piłkarskie mogłyby na dowolną osobę nakładać nawet 2-letni zakaz przychodzenia na mecze. Bez możliwości odwołania. - Od wyroku sądu można się odwołać. Dlaczego w tym wypadku pozbawia się nas tego prawa? - pyta Wojciech Wiśniewski, prezes Stowarzyszenia Kibiców Legii Warszawa.
Kibice proponują stworzenie organu, np. przy PZPN, który mógłby podważać lub akceptować decyzje klubów. Jeszcze dalej idzie doradca prezydenta. -Tylko sądy powinny wydawać decyzje o zakazach stadionowych. Po to jest tryb 24-godzinny. Wykreśliłbym ten zapis. Szczególnie, że kluby mają już gwarancje eliminowania niebezpiecznych kibiców ze stadionów. Ochrona ma przecież prawo nie wpuścić lub wyprowadzić osobę, która łamie regulamin imprezy - uważa Władysław Stasiak.
Kancelaria Prezydenta na pewno nie poprze także zapisu o możliwości sprzedaży alkoholu na stadionach. Ustawa daje organizatorom możliwość handlu podczas meczu trunkami wyskokowymi zawierającymi do 4,5 proc. alkoholu. - Przepisy te sprawiają wrażenie pisanych na kolanie. W Niemczech można kupować piwo, ale tam kontrole są bardzo restrykcyjne. Alkohol dostaje się tylko w czasie przerwy, a przy zakupie trzeba podać dane osobowe. W proponowanych przez rząd przepisach takich regulacji nie ma - argumentuje Stasiak.
Co ciekawe, także kibice nie popierają wprowadzenia sprzedaży alkoholu na trybuny. - Nie zabiegaliśmy oto. Nie polepszy to bezpieczeństwa, a skorzystają na tym tylko kluby. Nieodpowiedzialni kibice i tak kupią pół litra w sklepie i wypiją przed wejściem na trybuny
- uważa Wiśniewski.
Co się stanie, jeśli sejm na najbliższych posiedzeniach przyjmie ustawę? - Chcemy rozmawiać z rządem i z klubami. Jeśli ustawa pozostanie w obecnej wersji, to rekomendowałbym prezydentowi jej zawetowanie - ostrzega wiceszef Kancelarii Prezydenta. Lech Kaczyński może także skierować ustawę do Trybunału Konstytucyjnego. Wcześniej jednak chcą to zrobić zdesperowani kibice. -Ta ustawa łamie nasze prawa. Jeśli rząd nas nie posłucha, zwrócimy się do Trybunału - twierdzi prezes Markowicz.
Lech Kaczyński dotychczas znany był fanom piłki przede wszystkim z nadawania reprezentantom Polski nowych pseudonimów - w czasie ubiegłorocznych mistrzostw Europy przechrzcił Artura Boruca na „Borubara", a Rogera Guerreiro nazwał Pereiro. Teraz jego notowania wśród entuzjastów futbolu mogą wzrosnąć. Oficjalnie poparcie dla kibiców zadeklarowali już posłowie PiS oraz rzecznik praw obywatelskich.
Odp: Nowa ustawa, a Kibice! - 19/02/2009 21:31
hehe juz to widze jak kaczynski wetuje ustawe a w nastepnych wyborach pis wprowadza swoje pomysly.
przepisy angielskie to bedzie pikus w porownaniu z tymi pisowskimi
hehe juz to widze jak kaczynski wetuje ustawe a w nastepnych wyborach pis wprowadza swoje pomysly.
przepisy angielskie to bedzie pikus w porownaniu z tymi pisowskimi
Nie podniecałbym się zbytnio. PiS się będzie teraz wszystkiego chwytał, że polepszyć swój wizerunek. Będzie trzeba to i swoje własne projekty będą wetować... A ten sprzeciw w sprawie "kibicowskiej" ustawy to jakaś ściema chyba. Przecież Ci poplecznicy rydzykowskiej pały to najgorsze gamonie jakie mogły się temu krajowi przytrafić i co jak co, ale jeśli jakimś sposobem doszliby do władzy to dopiero byśmy dostali specustawę
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768762186 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.