Widać na ilu z tych ''żenujących'' wyjazdów ostatnio byłeś... wybacz, ale nie przypominam sobie takowych w ostatnim czasie. W sumie to w ogóle sobie takich nie przypominam, a w ostatnich latach na ''paru'' wyjazdach byłem.
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Bardzo mądre słowa...Ja już kiedyś przytaczałem cytat prezesów "gastronomików" z czasów negocjacji z Drzymałą!Przytocze jeszcze raz!Kałużny:Jeżeli nie dojdzie do fuzji z Drzymałą to w Szczecinie Dłuugo nie będzie piłki na wysokim poziomie"O ile na fuzje nie musieliśmy sie zgadzać o tyle trzeba było poważnie te słowa potraktować i zacząć działać..Mam nadzieje ze osoby ktore wtedy podejmowały decyzje za nas wszystkich teraz zrobią wystraczająco zeby sytuacje poprawic a przynajmniej głośno zapytać o pare rzeczy, bo szczerze mam dosć pierdolenia o 4-5mln budżetach kiedy wiekszosc zawodnikow przychodzi za friko albo za jakies grosiny..Jesli nie wydają kasy na zawodników to gdzie ona do HUJA jest?
Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 15:34
Szczególnie szkoda tej porażki, to był moim zdaniem taki mecz, który - w przypadku zwycięstwa - przyczyniłby się do poprawy frekwencji i atmosfery na stadionie. A tak to pewnie skutek będzie odwrotny.
Nasz doping, gdy był Sandał, niezły/dobry, niezależnie od wyniku.
Oprawa pomysłowa, rzeczywiście pasowały do niej bluzgi na Zagłębie.
Ci zresztą chyba poważnie potraktowali jej treść
Wiadomo właściwie czemu wyszli, mieli transport wcześniej?
Ogólnie to sporo się działo, niemało emocji i o to w tym chodzi.
Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 15:38
A wiesz co by nam dał Drzymała? Miejsce w ekstraszicie i problemy finansowe, bo grajki tej klasy wycyckałyby gastrnomików do dna. Następnie mielibyśmy problemy z licencją, spadek do IV ligi, potem do B-klasy... I nie wiadomo czy wówczas Pogoń by się odrodziła. Aktualnie sytuacja Pogoni przypomina nieco tę z Leeds United - tłusta lata, potem ogromne problemy i budowanie klubu od nowa.Kit, że klub gra teraz w 3 lidze (podobnie jak my). Marka budowana jest od zera, jak widac kibice nie odwrócili się od drużyny i tłumnie przychodzą na Elland Road.
Trzeba to po prostu przeboleć. Nikt nam awansu nie da "bo się należy". Jeśli teraz dostajemy w dupę to tak miało być. Zbieramy doświadczenie, które przyda się na przyszłość. Kibice-marudy zostaną marudami na zawsze.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Ja bym tego tak nie rozumiał, że jak kibica nie ma na stadionie to się odwrócił od Pogoni. Wyjazdem jest dla mnie każdy mecz Pogoni w Szczecinie ponad stu kilometrowym i to drużyna jest winna że takich kibiców jak ja nie ma na stadionie. Jakby grali dobrze wygrywali to by byli.
Rozumiesz to co napisalem? proste pytanie... moze jakoś z czytaniem Tobie idzie ale ze zrozumieniem zdan widze ze troche slabiej ...przykre ale moze z tym jest Tobie lepiej ...
proponuje troche czytania ze zrozumieniem i potem cytowanie...
Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.
A wiesz co by nam dał Drzymała? Miejsce w ekstraszicie i problemy finansowe, bo grajki tej klasy wycyckałyby gastrnomików do dna. Następnie mielibyśmy problemy z licencją, spadek do IV ligi, potem do B-klasy... I nie wiadomo czy wówczas Pogoń by się odrodziła. Aktualnie sytuacja Pogoni przypomina nieco tę z Leeds United - tłusta lata, potem ogromne problemy i budowanie klubu od nowa.Kit, że klub gra teraz w 3 lidze (podobnie jak my). Marka budowana jest od zera, jak widac kibice nie odwrócili się od drużyny i tłumnie przychodzą na Elland Road.
Ok - od razu na początku napiszę - żeby była jasność - ani przez chwilę nie byłem za Drzymałą i zdania od tamtej pory nie zmieniłem. Na meczach Pogoni w tym sezonie byłem wszystkich i chodzić będę z pewnością dalej.
Jednak parę rzeczy w Twojej wypowiedzi, moim zdaniem, delikatnie mówiąc - mija się z prawdą.
Po pierwsze - problemów finansowych śmiem zakładać, że by nie było - po pierwsze 'trochę' kasy wpadłoby od Canalu +, po drugie trochę więcej kasy dałoby miasto (wiadomo - ekstraklasa to inny poziom promocji niż 3, ops, 2 liga...), Bosman i może kilku innych drobniejszych sponsorów.
Sporo kasy można byłoby zyskać na sprzedaży tych zawodników którzy niby "wycyckali by z kasy" - taki Majewski, Jodłowiec czy Przyrowski wrzucili by do kasy ładne "kilka" setek tysięcy złotych a pewnie nawet i euro.
Z licencją podejrzewam aż takich wielkich problemów by nie było, aczkolwiek nie znam dokładnie dzisiejszych wymogów Ekstraklasy - w każdym razie pewne rzeczy można by było na pewno dostosować.
I kończąc - nasza sytuacja ani trochę nie przypomina tej Leeds Utd bo - jak sam wspomniałeś - "kibice tłumnie przychodzą na Elland Road".
Tak więc, te Twoje argumenty są zdecydowanie trafione.
A do tych którzy zamierzają teraz wyjechać na mnie z gębą, odsyłam z powrotem do pierwszego zdania w tym poście i dodaję na koniec, że moim zdaniem tutaj były "na nie" zupełnie inne argumenty (które osobiście popieram), aniżeli te - nietrafnie zresztą - przytoczone przez eJaya.
Co do piłkarzy - pierwszą połowę i część drugiej spędziłem wczoraj na Pedros Cup i nie żałuje, wyczyny tych "piłkarzyków" coraz trudniej oglądać. Na palcach jednej ręki można policzyć tych którym się chce i coś z tego wychodzi - reszta jest po prostu fatalna. Młody obrońca z 16 (zawsze mylę - Szyszka albo Świniarek)jest strasznie niepewny i widać po nim ewidentnie nerwy na meczu - pewnie problemy z pewnością, lub coś innego w tym stylu. Skrzypek mimo profesorstwa już jest niestety prawie emerytem, Tychowski również niezbyt często wyróżnia się na plus. Ostatnimi czasy naprawdę docenić można jedynie Woźniaka - walczy, kiwa, próbuje celnie podawać - zależy mu na grze - to się chwali.
Środek pola również nie pokazuje nic ciekawego - Sobczyński zabawia się chyba w "piłka parzy" oddając ją jak najszybciej do najbliższego - często bliżej swojej bramki - zawodnika, czasem nawet próbując urozmaicić zgromadzonym na stadionie kibicom nudny wieczór podaje do przeciwnika. Czułem, że tak z nim będzie i dużo się nie przeliczyłem.Biliński posyła baloniaste piły - nasi skrzydłowi mają problemy z ich przyjęciem, a gdy już to zrobią to mają na plecach jednego a czasem nawet dwóch przeciwników.
Atak - Ropiejko sprawdzał się w IV lidze, teraz chyba już zaczęło czegoś brakować, niby walczy, ale to wygląda na taką trochę walkę z wiatrakami. Posmyk to jak do tej pory totalna żałość. Natomiast Jankowski... na tego to już w ogóle mi brak słów - biegając wygląda jak Ermac z Mortal Kombat, techniki to on za grosz nie ma, a króla strzelców wywalczył chyba w lidze niepełnosprawnych.
Generalnie teraz mam nadzieję, że Mandrysz trochę to poukłada - cytując z wczorajszej konferencji naszego trenera; "widzę, że czeka mnie DUŻO pracy z tymi zawodnikami". I uda nam się utrzymać, bo o walce o awans to możemy już niestety - raczej - zapomnieć.
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - zawodnicy którymi dysponujemy chyba jednak są po prostu za słabi.
Ciekawe, że taki Chemik Police daje radę grając większością wychowanków, a my naszych brązowych medalistów rozdajemy -ot tak lekką ręką. Teraz byłby odpowiedni moment żeby dać szansę tym chłopakom - ale jak to zrobić, skoro ich już w klubie - de facto - nie ma. No ale jak my się nie poznajemy na nich, a niektórzy dostają propozycję gry w młodej ekstraklasie w Śląsku Wrocław... to czego my tu mamy się spodziewać.
Ciemno póki co rysuje się nasza przyszłość, ciekaw jestem jak to wszystko się dalej rozwinie, a może być bardzo różnie...
Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 17:13
Do Arathona.Jedna rzecz tylko sprostuje - Majewski i 2 jeszcze innych pilkarzy(nie wiem dokladnie ktorzy i czy zostali sprzedani) mialo zostac sprzedanych, a pieniadze mialy isc dla Drzymaly, wiec grosza za to by nie bylo.
Co do finansow, to kontrakty pilkarzy z Grodziska to 13 mln zlotych rocznie, a z C+ mialo wplynac 9 mln zl.To taki lyk statystyki.
Do Arathona.Jedna rzecz tylko sprostuje - Majewski i 2 jeszcze innych pilkarzy(nie wiem dokladnie ktorzy i czy zostali sprzedani) mialo zostac sprzedanych, a pieniadze mialy isc dla Drzymaly, wiec grosza za to by nie bylo.
Co do finansow, to kontrakty pilkarzy z Grodziska to 13 mln zlotych rocznie, a z C+ mialo wplynac 9 mln zl.To taki lyk statystyki.
Cała trójkę - Majewskiego , Przywrowskiego i Jodłowca , od Drzymały odkupił J.Wojeciechowski obecny prezes Polonii .
To ja jeszcze jedną rzecz sprostuje Pieniądze z ich transferów poszly dla Drzymały, ponieważ warunki umowy z Polonią Warszawa były delikatnie mówiąc inne niż warunki na jakich Groclin miał się połączyć z Pogonią
Co do meczu. Śmiać mi się chciało z tej całej napinki na Zagłębie. GOŁĘBIE ?!#%!#$ Co to ma k***a być ? Jakiś przedszkolak podsunął pomysł ? Co do Sandała to go dobrze rozumiem, bo 5 razy pod rząd mu przerwano, żeby się ponapinać na Sosnowiec. A potem się ludzie dziwią ze sie z nas śmieją...
Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 17:24
Ja mowie w przypadku, w ktorym Grodzisk mial grac w Szczecinie.Zaden z nich nie mial ochoty przeprowadzac sie do naszego miasta, a ich sprzedaz miala sie odbyc niezaleznie i wplynac do portfela Drzymaly.
Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 18:19
..a ja do dyskuji dodam jeszcze kwestie nowego stadionu,tnz jego utopijności-no bo dla kogo? Radni i inne świnie teraz mogą spokojnie sie tłumaczyć że Szczecin nie potrzebuje stadionu bo na Pogon chodzi mało ludzi
moze jest Ci winny jakies pieniadze albo Cie oszukal, wtedy mozesz wstapic na droge sądową.
to nie jest forum Dyskoboli ani Disco-Polo, wiec?
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
moze jest Ci winny jakies pieniadze albo Cie oszukal, wtedy mozesz wstapic na droge sądową.
to nie jest forum Dyskoboli ani Disco-Polo, wiec?
smolny i kałuzny gwarantują nam świetlana przyszłośc hihi...ale widze ze i tu na tym forum na którym zazwyczaj panowała zgodność chyba głowy zaczęły sie palić...i cześć ludzi nawet przyznaje sie że nie chodzą teraz na mecze. wiec kto w koncu odpowie.co jest grane?
Odp: Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec - 18/09/2008 18:47
Po pierwsze - wypierdalać mi tu z Drzymałą i innymi tego typu cwaniaczkami. Niech sie dyma za pieniądze ze swoimi Ukrainkami. Tacy ludzie jednego dnia są zbawcą a drugiego dnia chcą nas sprzedać za kilka groszy. Zresztą ten temat został w porę zamknięty
Po drugie (to z kolei do twardziela z Sosnowca) - Jesteś tutaj gościem i obowiązują Cie pewne ogólne zasady. Zbastuj trochę dziecino i nie podnoś ludziom ciśnienia. Wbrew temu co mówiła mama internet nie jest anonimowy. Życie jest bardzo nieprzewidywalne i jeszcze jakieś nieprzyjemności Ci się przytrafia. Potem spać nie będziesz mógł po nocach...
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768762013 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.