odemnie go nie dostanie.. nie wierze że możliwości szkoleniowca rekomendowanego przez Panika, kogoś bez osiągnieć.. i mającego pod sobą 14 brazylijczyków z ligi okręgowej w Brazylii..
jeżeli ktoś uważa iż każdy powinien dostać szanse i kredyt zaufania na start, to niech w to wierzy dalej..
Odp: Pala trenerem Pogoni - 23/12/2006 16:17
Na zaufanie trzeba sobie zapracować. Po zeszłorocznej wymianie składu - wymienieniu większości graczy na rzekome gwiazdy z Brazyli które miały zawojować naszą ligę, oraz oglądaniu taktiku paniku w trzech odsłonach, trzeba być strasznie głupim żeby wierzyć że kolejny turnus kopaczy i kolega fizjologa z Czech szaman, pokażą taką grę jaka jest obiecywana. Zreszta dopóki nielot nie odleci wraz z ferajną, w nic nie można wierzyć.
Odp: Pala trenerem Pogoni - 27/12/2006 21:04
i znow mieszanka wybuchowa czeski film kokietujący z brazylijską telenowelą...efekt bedzie taki jak zawsze frustracja i mdłości... i tylko juz pieśń sie cisnie na usta-Libor Pala niech sperd....
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Pala trenerem Pogoni - 02/01/2007 23:53
Na stronie www.stranieri.glt.pl ukazał się ciekawy wywiad z nowym trenerem Pogoni. Pala opowiada o swoich czasach w Świcie i Lechu, a także wyjaśnia szczegóły taktyki, którą ma zamiar stosować w meczach Portowców. Zachęcam do przeczytania.
Ciekawszy wywiad ukazał się na gazeta.pl - do każdego "pierwszego wywiadu" należy podchodzić z dużą rezerwą, ale Pala zyskał u mnie malutki plusik i kredyt zaufania na kilka pierwszych meczów (co najmniej 4 punkty w 2 pierwszych meczach ligowych + obowiązkowo jakieś punkty w Gdyni, jeśli tyle ugra to powinien dostać czas do końca rundy). Mówi rozsądnie i konkretnie, a przede wszystkim deklaruje że "nie chce stylizować się na pracę Mariusza Kurasa, a już w ogóle nie Panika", może więc jest jakaś nadzieja chociaż na ładną grę? Bądź co bądź lepiej 1 mecz wygrać i 1 przegrać, niż 2 zremisować.
Odp: Pala trenerem Pogoni - 03/01/2007 10:30
Wcześniej w wywiadzie wspomina że "Jeśli mecz jest w Szczecinie, to wszystkie środki podporządkuję, by wygrać", potem jest mowa o tym że "Chelsea na boisku Manchesteru United też się broni" i dopiero później to, co przytoczyłeś - moim zdaniem Pala miał na myśli mecze wyjazdowe. Z tego wywiadu odczytuję taki komunikat: Pala chce jak najwięcej wygrać u siebie i jak najmniej przegrać na wyjeździe (u Panika obowiązywała tylko ta druga część, niezależnie od przeciwnika i od tego gdzie mecz jest rozgrywany).
Szkoda tylko, że filozofia trenera to pewnie tylko 20% sukcesu i bez przyzwoitych kopaczy się nie utrzymamy, co do tego nie ma wątpliwości.
Ok, ale pamiętasz jak to za Panika wyglądało strzelić bramkę i później istna obrona Częstochowy a chyba nie o to Nam, kibicom chodzi...
a co mnie obchodzi Chelsea mnie obchodzi Pogoń i nie chcę by tak to wyglądało, że mecz się jeszcze nie zaczął a Oni już się bronią...
tak jak napisałem wyżej, satyfakcjonować Cię będą, wymęczone 1:0. Ja jako kibic "Portowców" chciałbym by to Oni brali się za rozgrywanie piłki i narzucenie własnego stylu gry a nie czekać na to co przeciwnik zrobi. Moim zdaniem, najlepszą obroną jest atak
Popatrz na Hiddinka, nie wiem z jaką drużyną by pracował, to ta drużyna będzie preferować radosny, ofensywny futbol a w dodatku jeszcze wygrywa...
Poza tym myślę, że kadra powinna być już weselekcjonowana by bardziej zgrać wytypowanych zawodników a nie w trakcie przygotowania piłkarzy do rundy wiosennej urządzają sobie nabór...
Myślę, że nic dobrego z tego nię będzie ale jak będzie to się dowiemy na koniec sezonu
Odp: Pala trenerem Pogoni - 03/01/2007 13:24
"Drużyna ma grać wyważoną piłką: w ofensywie kontrolować sytuację i strzelać bramki, w defensywie - nie stracić gola - tłumaczy szkoleniowiec szczecińskiej Pogoni" kurwa mac, fachowiec
If you continue to burn up d herbs, we gonna burn down d cane fields...
Odp: Pala trenerem Pogoni - 03/01/2007 15:45
Gra defensywna i czekanie na błędy przeciwnika wcale nie musi oznaczać obrony Częstochowy (bądź też "Taktiku Paniku", jak kto woli)... Nie wiem czy widziałeś chociażby nie tak dawne spotkanie Pucharu Ligi, Lech - Groclin. Oglądając mecz odnosiło się wrażenie, że Lech prowadzi grę, a Groclin broni się 8-9 zawodników na własnej połowie - tymczasem było tak, że grę kontrolowali goście, przez pressing przechwytywali wszystkie piłki w środku pola i błyskawicznie kontrowali. Wygrali bodajże 2:0, a powinni wcisnąć Lechowi czwórkę, jeśli nie piątkę, zagrali po prostu palce lizać, mimo że bardzo defensywnie to ręce same składały się do oklasków. Jeżeli tak będzie wyglądała ta "defensywna gra" za Pali, lub chociaż w połowie tak fajnie, to ja będę za taką grą...
Cokolwiek jednak będziemy chcieli grać, "taktiku Paniku" czy coś innego, potrzebujemy do tego ludzi. Oby znalazło się dwóch ludzi na skrzydła, przynajmniej pokroju Lilo - to jest punkt wyjścia.
Odp: Pala trenerem Pogoni - 03/01/2007 16:08
jak czytam wasze rozkminki na temat brazylijskich czarodziejow i czeskich szamanow to choc troche poprawia mi sie humor w te szare zimowe dni
cos czuje ze bedzie im sie latwiej gralo na wyjazdach niz "u siebie"
Niestety nie oglądałem tego meczu tak więc nie wiem jak to wyglądało... jednak wątpie by Pala zdołał nauczyć grać tak brazylijczyków, bo:
1) nie będzie miał na to czasu(może gdyby już miał wyselekcjonowaną kadre ale, że nie ma tak więc dla mnie temat nie istnieje)
2) nie wiadomo czy Ci brazylijczycy, którzy zostaną wybrani będą na tyle "kumaci" by zrozumieć co nie co
3) pewnie będzie tak, że zagrają jakiś sparing z mocnym rywalem, wszyscy będą podjarani że przegraliśmy tylko z 3 garniturem Santosu 3:0 albo ukażą się na oficjalce filmiki z "fantastycznymi" akcjami itp a koniec będzie taki, że przyjadą do Europy. będą dostawaćbaty od wszytskich i znów zwalą na aklimatyzację, zmianę czasu,pogodę itp.
Odp: Pala trenerem Pogoni - 05/01/2007 08:52
Dziwię się żę ktoś jeszcze wierzy w dobrą grę takiej Pogoni. Szołn zejdź na ziemię. Tu ruiny są i zgliszcza od czasu koncepcji brazylijskiej
Odp: Pala trenerem Pogoni - 05/01/2007 15:56
Ja nie mówię że wierzę w dobrą grę, bo prawdę mówiąc to nie wierzę. Niemniej jednak są jakieś szanse, że gra będzie chociaż w miarę ładna (a to dwie różne rzeczy) i będzie przypominać grę w piłkę, w odróżnieniu od tego co było za Panika (antyfutbol) i niestety za Kurasa (rugby).
Przecież Pala był z tymi graczami wiele tygodni, trenowali i grali sparringi. Przypuszczam, że kadra jest mniej więcej wyselekcjonowana.
Pisanie o mniej więcej( spytam się mniej czy więcej) wyselekcjonowanej kadrze jest dla mnie czystą głupotą bo będąc z tymi piłkarzami tyle czasu i nie wybrać kilkunastu z nich to dla mnie jest nie do zrozumienia no chyba, że każdy z nich jest tak zajebisty i nie może się zdecydować
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 5 stycznia 2007, 16:12 [1 raz(y)]
Odp: Pala trenerem Pogoni - 05/01/2007 16:31
Nie chodzi o to czy każdy jest zajebisty czy nie jest wlaśnie taki. Tu chodzi o to że jak zbierze się grupa brazylianos to nie ma kto ich dobrze wyselekcjonować bo chyba nasi skautowie do klasy światowej nie należą? No chyba że się myle
"..każda strata wychodzi mi na lepsze.."
Pogoń ponad wszystko ..
Dobijasz mnie. Skąd wiesz, ilu zostało wybranych? Było gdzieś napisane, że jest ich kilkudziesięciu? Nie wiem więc, do czego zmierzasz.
Fakty są takie. Mamy dwie grupy - nowych i starych. Pierwszy etap selekcji polegał na wyborze najlepszych spośród nowych (przypominam że "nowi" będą stanowić większą część kadry - dlatego mówię o tym że jest ona "mniej więcej wyselekcjonowana"). Ale nie można było wybrać szczegółowo, bo nie sposób porównać poziomu nowych i poziomu starych "na oko" (gdy Dawidek pół roku temu bawił się w porównywanie "na oko", to wyszło mu że Edi nie zmieści się w składzie), trzeba ich obejrzeć w grze i temu ma służyć najbliższe zgrupowanie. Gdzie tu widzisz głupotę?
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768784111 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.