Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Rzeznik
*zablokowany
IP: zapisany
Na forum od 7556 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 13:06
wkurwia mnie już te zasady wymyślają jakieś głupoty.. Nie długo gryfa usuną bo ma za dużą pensje. Wchodził Kapelan tyle lat na boisko to bardzo dobrze będziemy mieć cos innego niż reszta klubów !! A tu kurwa wymyslił jakiś przyjeb ze ma nie wchodzić bo jemu sie nie podoba

Plum
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 13:09
No wiadomo, że nie, ale nikt nie zabronił spotkań z księdzem, modliwtwy przed meczem, tylko nie będzie ich wyporowdzał na boisko.
Tyle, mało kto zawracał na to uwagę, jak był to nikt nie zauważał, a jak nagle nie ma to wielki lament i wielkie oburzenie. Tyle, koniec teamtu, bo nie chce tworzyć jakis konfilktów.
Nie chcę nikogo oceniać, ale jak w niektórych postach ktoś nawołuje do protesu powołujac się na papieza itd, nie ja odowoływałem się do wiary, ja tylko przedstawiam swoje zdanie, nie ja zacząłem temat wypraw krzyżowych itd.
No pownie, ze człowiek grzeszy i jest to normalne, jego wola, jego życie, ale skad tyle obłudy.
Jak już pisałem koniec mojej dyskusji w tym temacie.

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
IS
Kibic
Na forum od 7361 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 13:49

Plum napisał:  
No wiadomo, że nie, ale nikt nie zabronił spotkań z księdzem, modliwtwy przed meczem, tylko nie będzie ich wyporowdzał na boisko.
Tyle, mało kto zawracał na to uwagę, jak był to nikt nie zauważał, a jak nagle nie ma to wielki lament i wielkie oburzenie. Tyle, koniec teamtu, bo nie chce tworzyć jakis konfilktów.
Nie chcę nikogo oceniać, ale jak w niektórych postach ktoś nawołuje do protesu powołujac się na papieza itd, nie ja odowoływałem się do wiary, ja tylko przedstawiam swoje zdanie, nie ja zacząłem temat wypraw krzyżowych itd.
No pownie, ze człowiek grzeszy i jest to normalne, jego wola, jego życie, ale skad tyle obłudy.
Jak już pisałem koniec mojej dyskusji w tym temacie.

Hehehe lubie takie wypowiedzi w których ktos pisze tylko po to zeby coś napisać, bo zabardzo niewiadomo co chcial wniesc do dyskusji - dla mnie z twoich wypowiedzi przebija sie tylko jeden a moze dwa konkretne konteksty - swiadomie, badz nieswiadomie probujesz z siebie robic sumienie wszystkich kibicow wytykajac im to i tamto, i jako czlowiek ktory nawet prawdopodbnie ( z tego co przynamniej piszesz ) jest sam daleki od wiary niepowinienes mowic ze ktos lamie przykazania bo to zakrawa o wieksza hipokryzje nizeli sam fakt ze ktos moze chodzic do kosciola a pozniej przeklnac na kogos - ja sie z tym moge nawte zgodic tylko czy ty jestes odpowiednia osoba do tego zeby to rozsadzac czy ktos powinien tak czy inaczej pisac na forum w tym temacie w sensie popierania inicjatywy a raczej tradycji wyprowadznia pilkarzy na plyte boiska? - chyba nie, bo chcialem zaznaczyc ze to juz nie jest tylko same wyrazanie opinii, tylko zaczynasz instruowac co kto powinien. Nastepna sprawa gdy piszesz ze ktos powoluje sie na papieza, to rozumiem ze wrzucasz teraz kamyczek do mojego ogrodka, bo to ja napisalem a raczej wspominalem o papiezu, tylo ze nie w kontekscie powolywania sie na jego osobe - czytaj dokladnie to zrozumiesz, koryguj swoje opinie ktore tutaj wypisujesz bo zaczynasz poslugiwac sie jakimis stereotypami o katolikach kibicach ktorzy to wykleci od czci i wiary nie maja prawa mowic o tym ze decyzja Pawlaka moze im sie niepodobac ( przynajmniej ja to tak odebralem i tak to rozumiem ). Tak czy tak doceniam twoj glos w dyskusji szczegolnie pierwsze posty w tym temacie, ktore jeszcze wydawaly sie najbardziej rzeczowe. Pozdrawiam.

Ps. " niechcesz nikogo oceniać", a jednak oceniles.

Ostatnio edytowany przez: IS, 29 kwietnia 2006, 14:27 [2 raz(y)]

Paulinus
Kibic
Na forum od 8541 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 14:13
Lisu ja mam propozycję zdecyduj się, bo najpierw piszesz

Dlaczego nagle teraz, pod koniec sezonu taka decyzja?

a zaraz potem, że to Wybiórcza zwróciła uwagę...

Widze tu pewna niekonsekwencje....i potwierdza to tylko fakt, ze wcześniej nawet nie zauważyłeś tego, że kapelana nie ma!!

"CSWD" i to się nie zmieni....
Plus
Kibic
Na forum od 7552 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 15:02
I co zlego w tym ze GW podjela temat pt: Gdzie jest kapelan??? to negle wszystkiemu winna jest GW, a konkretnie Piotr Merchelski?? a co prasa nie ma prawa zapytac sie co sie stalo z ksiedzem, ktorego obecnosciadawniej klub sam dawniej sie chwalil???
nie sprowadzajcie tematow na boczne tory prosze.
do pluma odniosnie katolicyzmu i jego moralizatorskich pseudo inteligentnych wywodow: "Nie czynie bowiem tego dobra, ktore chce, ale to zlo ktorego nie chce" - to swiete zdanie tlumaczy postawe kibicow katolikow i innych niewiacych takze, do ktorych miales zarzuty o niekatolickie zachowanie. Widze ze wyrastasz na kibicowskie sumienie tego forum. zawsze w sprytny, "inteligentny" sposob probujesz bronic decyzji zarzadu, czy Ptaka. to samo shown...

Przegląd Sportowy- Codziennie nowy
Plum
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 15:11
Miałem się jużnie odzywać, ale muszę wyjaśnić jedna kwestię.
Plus, zanim przystąpisz do takiej oceny, przeczytaj wszystkie moje posty i uwierz mi że przez te niecałe dwa lata, wiele razy krytkowałem na tym forum decyzje Ptaka i zarządu...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Plus
Kibic
Na forum od 7552 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 15:22
no to cos ostatnio tego nie widac. mozesz sobie bronic, czy nie tylko nie manipuluj uczestnikami tego forum w prymitywny sposob tzn. sprowadzajac tematy na poboczne watki. np jest dyskusja o obecnosci kapelana na murawie a ty chopie od razu o katolicyzmie, zachowaniu kibicow, swoim indywidualnym podejsciu o stu przykladach itp. co ty jestes sumienie tego forum?? zawsze gdzies probujesz doszukac sie drugiego dna robiac to w " inetligentny" sposob i tak samo argumentujac.

a jak ktos bogu ducha winny napisze by moze cos zaspiewac to zaraz odzywa sie plum - sumienie forum: nie namawiaj reszty kibicow, takie tam sratata. ale jak sam manipulujesz to mowisz: "to tylko moje zdanie" , tylko szkoda ze zawsze to zdanie musisz napisac w drugim, lub trzecim poscie bo z pierwszego idzie propaganda jak ch... wiec stary albo pisz precyzyjnie, albo nie pisz wcale, a najlepiej pisz krotko i do rzeczy, bo za duzo u ciebie dennego i piustego madrzenia.

Plum
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 15:34
Kolejna niekonsekwencja z mojej strony:
A tu Cię zaskoczę, ostatnie działania Ptaka sprawiły, że jest o wiele więcej powodów do krytki niż wcześniej, ale chyba nie oczekujesz, że będę Ci dawał linki do moich postów gdzie krytkuje, bo nie uważam tego za konieczne, a zaraz znalazły by sie posty gdzie bronie pewnych decyzji.
"Sumieniem kibiców" nie jestem i nie będę. Za krótko zyję, i za mało wiem by aspirować do takiego stanowsika, i uwierz mi też, że nie mam az takiego daru przekonywania by manipulować kibcami na tym forum.
Proszę Plus, masz długi weekend, jak nie Ci się będzie nudziło, to poczytaj moje posty i posty w tym temacie i przekonasz się co do niektórych spraw, kto rozpoczął wątek o katolicyzmie...
Pozdrawiam
Lecę już ma mecz bo dojazd z Polic trochę trwa dłużej.

Chcesz to śpiewaj o kapelanie, ja tego robić nie będę i ślepo wierzę, że nie będe w tym osamotniony, ale to tylko moja i tylko moja opinia...

PS:najlepszym przykąłdem, ze nie zawsze popieram decyzje, tylko oceniam je z mojego punktu widzenia są moje felietony do których lektury zapraszam bardzo serdecznie i jesetm również bardzo wdzięczny za słowa krytki, ale tej konstruktywnej, bo ona pozwala mi się uczyć na błedach

Plus
Kibic
Na forum od 7552 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 15:48
dzieki Bogu nie jestes "sumieniem tego forum", ale po cichu zglaszasz jakby aspiracje do takiego miana. ja juz pisalem, ze mozesz krytykowac, czy chwalic tylko rob to w jakis przyzwoity sposob. a tak moze niechcacy wychodzisz na manipulujacego, czy jatrzacego...- moze w tym caly sek. ale co ja nato moge poradzic??

Lisu
Kibic
Na forum od 7237 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 15:49

Paulinus napisał:  
Lisu ja mam propozycję zdecyduj się, bo najpierw piszesz

Dlaczego nagle teraz, pod koniec sezonu taka decyzja?

a zaraz potem, że to Wybiórcza zwróciła uwagę...

Widze tu pewna niekonsekwencje....i potwierdza to tylko fakt, ze wcześniej nawet nie zauważyłeś tego, że kapelana nie ma!!

Dziękuję za uwagę, już sprostowuję. Może nie napisałem konkretnie, myślałem, że to po prostu nie ważne w tym temacie.
A więc kapelana nie ma już sporo czasu (nie wiem dokładnie ile), kiedyś był. Nie zastanawiałem się nigdy dlaczego przestał wyprowadzać piłkarzy, do czasu artykułu w GW (której nie cierpię swoją drogą), który to artykuł (czytałem w przelocie więc może się mylę) zinterpretowałem tak, że oficjalna decyzja w sprawie kapelana zapadła dopiero teraz.

pozdrawiam i gratuluję spostrzegawczości ;)

emjay06
Kibic
Na forum od 7223 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 16:00
jakoś nikomu do tej pory to nie przeszkadzało.
Zresztą był to bardzo fajny zwyczaj i odróżnail nas od reszty.

pucharTYLKO POGOŃ king
Helmut
Moderator*
Na forum od 8280 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 16:36

Plus napisał:  
I co zlego w tym ze GW podjela temat pt: Gdzie jest kapelan??? to negle wszystkiemu winna jest GW, a konkretnie Piotr Merchelski??

tak wlasnie, wybiorcza jak i inne gowna zawsze szukaja sensacji i dziury w calym, kapelana nie ma od dawna, a temat podjety teraz i nagle afera z byle gowna. Ja nawet nie wiedzialem ze jakis ksiadz w dresie zapierdala po murawie z pilkarzami... gdybym wiedzial to bym sie z tego smiał. A jakby temu dziadu zależało na tym zeby tak jak mowi byc z pilkarzami bo niczym ojciec prowadzący dodaje im wiary i sił, to by nie puscil focha i dalej pojawiał sie w szatni na te jego 'wspolne modlitwy', ale on sie obrazil bo nie moze byc gwiazdą trybun i pomachac kazdemu przed meczem. Wniosek jest prosty, wcale mu nie zalezalo na tym zeby 'byc z druzyna' tylko na tym zeby odpierdalac swoje pokazowki w TV.

i na koniec - media kłamią... i smieszy mnie ta latwowiernosc w to co przeczytaliscie.

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Gregor
Kibic
Na forum od 7490 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 17:29
Moim zdaniem głównym problemem, jest to, że pawlak powoływał się na kibiców, choć nikt inny takich głosów nie słyszał, dla mnie osobiście nie ma znaczenia czy jest ten ksiądz czy nie.

Stocznie Szczecina, Gdyni i Gdańska chciały wolności krzyczały basta !
Krzysiek_89
Kibic
Na forum od 7790 dni

*

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 21:14
Narodowiec podbij do mnie na gg----> 8169005

Obrazek jpg wstawiony na forum
IS
Kibic
Na forum od 7361 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 30/04/2006 00:13

Helmut napisał:  

Plus napisał:  
I co zlego w tym ze GW podjela temat pt: Gdzie jest kapelan??? to negle wszystkiemu winna jest GW, a konkretnie Piotr Merchelski??

tak wlasnie, wybiorcza jak i inne gowna zawsze szukaja sensacji i dziury w calym, kapelana nie ma od dawna, a temat podjety teraz i nagle afera z byle gowna. Ja nawet nie wiedzialem ze jakis ksiadz w dresie zapierdala po murawie z pilkarzami... gdybym wiedzial to bym sie z tego smiał. A jakby temu dziadu zależało na tym zeby tak jak mowi byc z pilkarzami bo niczym ojciec prowadzący dodaje im wiary i sił, to by nie puscil focha i dalej pojawiał sie w szatni na te jego 'wspolne modlitwy', ale on sie obrazil bo nie moze byc gwiazdą trybun i pomachac kazdemu przed meczem. Wniosek jest prosty, wcale mu nie zalezalo na tym zeby 'byc z druzyna' tylko na tym zeby odpierdalac swoje pokazowki w TV.

i na koniec - media kłamią... i smieszy mnie ta latwowiernosc w to co przeczytaliscie.

Mnie z kolei śmieszy obsceniczny populizm w twoim wykonaniu. Sądze że lepiej już jest jak się wypowiadasz o sprawach w ktorych masz choć trochę pojęcia ( sprawy czysto kibicowskie i tylko to ). Ja też jestem wielkim przeciwnikiem gowna wyborczego ( bo inaczej tego niemozna nazwac ), ale bez przesady - chodzi o sam fakt tego że człowiekowi ktory byl zwiazany z Pogonią od dziecinstwa odmawia się wychodzenia na boisko z pilkarzami. Po drugie coż a logiczna niekonsekwencja, oto twoje dwa cytaty : - "Ja nawet nie wiedzialem ze jakis ksiadz w dresie zapierdala po murawie z pilkarzami..." i drugi cytat " ale on sie obrazil bo nie moze byc gwiazdą trybun i pomachac kazdemu przed meczem. Wniosek jest prosty, wcale mu nie zalezalo na tym zeby 'byc z druzyna' tylko na tym zeby odpierdalac swoje pokazowki w TV." Twoj argument mozna odebrac w nastepujacy sposob - nie widzialem i niewiedzialem o istnieniu tego ksiedza ( tak jak wiekszosc forumowiczow ), ale moim zdaniem był tak znany ze urzadzal pokazowki w mediach i kreowal sie na gwiazde - glupszej rzeczy na forum juz od dawna nieczytalem - z calym szacunkiem do Ciebie bo wiem kim jestes i co robisz - za to slowa uznania, ale ta wypowiedz bardzo smieszy, a jej poziom tez pozostawia wiele do życzenia. Po drugie gwiazdą trybun machajaca kibicom mozesz sobie nazwac Dawidka Ptaka lub jego ojca. Reszty Twojej wypowiedzi niekomentuje bo niema o czym gadac i z czym dyskutowac.

NLx
Kibic
Na forum od 8885 dni

**

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 30/04/2006 03:38
Od kiedy on byl zwiazany z Pogonia? Od dziecinstwa? . Ja to dopiero niedawno sie dowiedzialem o tym, ze Pogon ma kapelana. Ja tez chodze na mecze od dziecinstwa i co w zwiazku z tym? Mam prawo wpasc sobie przed meczem do szatni i wejsc z zespolem na murawe? Ale mniejsza o to=bez cisnien. Inna sprawa to zachowanie frajera pawlaka. Za to,ze wypowiedzial sie niejako w imieniu kibicow to "bomba atomowa prosto w ryj i kij w dupe". Dla takich szuj nie powinno być miejsca w polskiej pilce a już tym bardziej w NASZYM klubie. Od szerokiego grona ludzi mu nieprzychylnych zycze mu wszystkiego najgorszego i niech spierdala. Miejmy nadzieje, że jego era wygasnie i odejdzie w zapomnienie. To byloby najlepsze rozwiazanie tego frajerskiego problemu czego sobie i Wam serdecznie zycze!!

za plecami psów myśliwskich cała masa
Plum
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 30/04/2006 12:41
Pomijajac kwestie wiary, bo to osobista sprawa każdego.
Na prawdę dziwi mnie jedna rzecz, tym osobom, które rozkręcały pioseneki o Pawlaku chodzilo bardziej o dokopanie Pawlakowi( może i słusznie), niż wstawienie się za kapelanem.

eM
Kibic
Na forum od 7361 dni

**

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 30/04/2006 13:21

Plum napisał:  
Na prawdę dziwi mnie jedna rzecz, tym osobom, które rozkręcały pioseneki o Pawlaku chodzilo bardziej o dokopanie Pawlakowi( może i słusznie), niż wstawienie się za kapelanem.

Pewnie dlatego ze marek p dorobil sie kilku przyspiewek na swoja cześć nie tylko dzieki akcji z kapelanem.

BTR
Kibic
Na forum od 7673 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 30/04/2006 13:43

Plum napisał:  

A co w tym dziwnego? Wystarczy być na wyjazdach gdzie jeżdzą jedynie ''te osoby'' aby się połapać że te pieśni lecą już od początku sezonu...I nie chodzi tu o kapelana.

''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Tony Montana
Kibic
Na forum od 7588 dni

Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 30/04/2006 14:38

Helmut napisał:  

Plus napisał:  

napisane dobrze, konkretnie i na temat. tylko nie potrzebnie niektore osoby ferment na forum robia. Pogon nigdy moherowa. Nikt nie zakazuje ksiedzu kapelanem byc, a to ze sie obrazil, ze na boisko wychodzic nie moze jawnie pokazuje jego stosunek do Pogoni. Koniec robienia karier i zdobywania popularnosci z wykorzystaniem Pogoni!

https://media.giphy.com/media/3ohc0SrzhBrmKfudTW/giphy.gif
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768802756 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005