Hmm...
Postanowilem i ja zabrać głos w dyskusji.
Od blisko pół roku nie zawitałem na mecz stworu A.Ptaka i niemam zamiaru.
Chodze za to niezmiennie na mecze 4 ligowej Pogoni i w miare mozliwosci wybieram sie na jej mecze wyjazdowe.
Troche dziwne stwierdzenie, wynika ze przedtem za "Ptaka" chodziles a tutaj nagle taka metamorfoza..Wiadomo ze kazdy chcialby "Biala Pogon",wychowankow itp ale tak nie jest i przynajmniej narazie nie bedzie.Chyba ze chodzisz dla grajkow,wysokiego miejsca w tabeli,mody(niepotrzebne skreslic)to juz inna bajka.Steryd i Bator maja racje, smutne jest to ze wiekszosci osob jezdzic sie juz nie chce..Wymierny byl Plock-ostatni wyjazd, a tam ok.80 osob ,albo pierwszy Poznan ok.300 osob,zwazywszy na przecwinika,range,odleglosci,polaczenie ta liczba jest tragiczna a na dokonczeniu gdzie przejazd byl za free-ok.800osob(dla przypomnienia na slynnym PP bylo ok.1000 osob).
Wcześniej w drużynie byli ludzie ,którzy identyfikowali sie z miastem ,klubem.
Po zagrywkach wujka Antka (czytaj wychujanie z 1% itp.) oraz coraz to wiekszego cyrku w klubie z ,którego śmieje sie juz cała piłkarska Polska powiedziałem basta.
Nie jestem rasistą ale niezamierzam chodzi na mecze tego stworu bo dla mnie Pogoń to też gracze z regionu ,którzy wiedzą czym jest Duma Pomorza.Wystarczy sobie przypomniec determinacje grajków z meczów z Kolejorzem gdy dosłownie gryzli trawe.Teraz możemy tylko za tym zatęsknić i powspominać stare , dobre czasy.
Dla wiekszości moje postępowanie jest niezrozumiałe ale są też tacy ,którzy mają podobne stanowisko.
Pozdrawiam
PS: Ciekawi mnie kto podejdzie po meczu podziekowac za doping ..? Pewnie wszyscy Brazylijczycy z obawy przed wychłodzeniem organizmu w tempie C.Milara popędzą do szatni.Obym sie mylil....
bo dla mnie Pogoń to też gracze z regionu ,którzy wiedzą czym jest Duma Pomorza..
tak gracze z regionu np Pawelek Drumlak wspanialy szczecinski pilkarz ktory sie wkurzyl na p Ptaka poszedl do Cracovii i komentowal ze Cracovia ma najlepszych kibicow w Polsce. to jest zawod grajkowie graja gdzie moga i kase daja sa moze jakies tam sentymenty do pierwszych klubow ale nie przesadzajmy a jak ktos patrzy kto gra ze jacys grajkowie z brasiliany to widac jak on kocha klub bo chodzi wtedy kiedy jest dobrze i jest ta niby normalna sytuacja
Odp: Czy uwazasz sie za prawdziwego fanatyka Pogoni ? - 30/12/2005 17:12
Co do pozbawienia tego 1 symoblicznego porcenta. To co ten jeden procent zmienił, oprócz tego że ptak może przenieść klub (herb i nazwę ) do innego miasta.Jakby chiał przenosić to przeniośł by piłakrzy itd a nie nazwę bo nie wiem czy ktoś w Bydgoszczy kibicował by Pogoni Szczecin SSA oddział w Bydgoszczy.
Ten 1% był symboliczny.
Dla tych co chwalą się lub żalą nie nie będą chodzili oglądać brazyliskich tworów Ptaka mówiąc ze to nie jest juz Szczecinska Pogoń, a kiedy była?
Od przyjścia Ptaka Pogoń nie jest szczecinska, wtedy była to Pitrcovia, co świadczyło o jej szczscinskości? chyba tylko Moskalewicz i Bugaj, więc nie narzekajmy teraz, bo innej Pogoni nie mamy (IV liga i szansą na spadek do V to chyba nie to). Skoro do tej pory kibcowaliśmy Pogoni z Piotrkowa to czemu teraz nie mamy kibicować tej z Brazyli. Zobaczymy, być moze pojawią się sukcesy a wtedy wielu z was wróci na trybuny. Ja sam będe chodził na mecze (kupiłem nawet karnet ) bez względu na to czy brazyliczyków jest 5 czy 11.
A pozatym wiadomo że Pogoń to My !
Ostatnio edytowany przez: Plum, 30 grudnia 2005, 18:36 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Czy uwazasz sie za prawdziwego fanatyka Pogoni ? - 30/12/2005 18:38
Chodzę na mecze POGONI od 7-ego roku życia i ludzie twojego pokroju bardzo mnie wkur.... !Jestem z POGONIą na zawsze i do końca....Nie ważne kto gra w zespole,ten klub to moje dzieciństwo,dorosłość,moje życie!!!!!w klubach całej Europy grają czarni (i to niezle) i nikomu to nie przeszkadza.zacznij kibicować graczom brydża,tam chociaż kielicha dostaniesz.....
Odp: Czy uwazasz sie za prawdziwego fanatyka Pogoni ? - 30/12/2005 22:27
Nie wiem czy jestem fanatykiem ale chyba nie,byłem na każdym meczu w tej rundzie i wczesniejszej ale jak by Pogoń spadła do 3,4 ligi to juz bym raczej nie chodził,moze raz na jakis czas!!!OBY JEDNAK SIĘ TAK NIE STAŁO!!!
W oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji dla pedalstwa i kurestwa!
Nie wiem czy jestem fanatykiem ale chyba nie,byłem na każdym meczu w tej rundzie i wczesniejszej ale jak by Pogoń spadła do 3,4 ligi to juz bym raczej nie chodził,moze raz na jakis czas!!!OBY JEDNAK SIĘ TAK NIE STAŁO!!!
Szkoda zdrowia,czasu i pieniedzy na to jak by grali w 4 lidze nie?..Warto na mecze chodzic tylko jak wygrywaja i graja w 1 lidze..powodzenia zycze i oby bylo jak najmniej osob myslacych tak jak Ty,nie obrazajac Cie w zaden sposob.
No to pięknie a ja myślałem że już takich betonów nie ma. I co śmieszne gość się jeszcze zastanawia czy jest fanatykiem.
Ostatnio edytowany przez: IS, 31 grudnia 2005, 02:02 [1 raz(y)]
Odp: Czy uwazasz sie za prawdziwego fanatyka Pogoni ? - 31/12/2005 09:46
Często zastanawiałem się czy jestem fanatykiem Pogoni i myślę że jest to pojęcie względne, jakoś lata poleciały i czasy się zmieniły a ja dalej biegam na Twardowskiego. Nie podchodzę do tego z myślą a by ukochana drużyna zawsze wygrywała, choć bardzo bym tego chciał ale nie o to w tym wszystkim chodzi. Dla mnie Pogoń to styl życia, wspaniałe przygody i znajomości które trwają po dziś dzień, człowiek idzie na miasto i spotyka ludzi z którymi w różnych sytuacjach był kiedyś razem z Pogonią i wiele bardziej proste staje się wtedy życie. Dla mnie jest nie tylko istotne to jak Pogoń gra i kto w niej gra ale również cała otoczka z tym związana, czyli my kibice, barwy, lokalny patryjotyzm, duma , i wola walki do końca. O ile życie było by smutniejsze gdyby mi to odebrano, dlatego będę zawsze wspierał Pogoń i będę z nią na dobre i na złe.
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Odp: Czy uwazasz sie za prawdziwego fanatyka Pogoni ? - 31/12/2005 14:30
jesli chodzi o mnie uwzam sie za fana. nie jestem fanatykiem. fanatyk to pojecie wzgledne. kazdy moze je inaczej odbierac. chodze na kazdy mecz na twardowskiego jesli chodzi o doping to ostro sie angazuje i zdzieram gardlo podczas pelnych 90 minut meczu. wyjazdy zaliczone tylko 3 ale jest jeszcze czas aby miec na koncie wiecej
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768827911 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.