Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pikieta pod Urzedem Miasta << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Szołn
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7899 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 11:07

YaReK napisał:  

Szołn napisał:  
Jakie "nikt", do ciężkiej cholery?? Chyba że pod pojęciem "nikt" chciałeś wyrazić "nikt z moich znajomych" - bo ja na przykład wierzę w czystość intencji Ptaka, tyle tylko że chyba mam inne oczekiwania względem niego niż Ty.

Tak sobie czytam i czytam i nie moge uwierzyć, albo jestes z rodziny Ptaka albo jestes nienormalny, zobacz sobie ile już kibiców innych drużyn Nasz "dobroczyńca" wykiwał, a Ty dalej wierzysz w to?? no cóż "nadzieja matką głupich"

Domyślam się, że masz na myśli sytuację w której Ptak dostaje tereny, a następnie opuszcza Pogoń. Wszystko jest możliwe, ale akurat to jest mało prawdopodobne, moim zdaniem. Nie ryzykujemy zresztą kompletnie NIC - być może Ptak odejdzie po uzyskaniu terenów, ale i tak odejdzie gdy ich nie dostanie. Możemy natomiast zyskać mocny klub i trochę miejsc pracy.
Ja nie twierdzę, że jestem przekonany że będzie dobrze - bo nie jestem. Ale szansa jest i nikt o zdrowych zmysłach nie może temu zaprzeczyć - tak jak mówię, nie ryzykujemy praktycznie niczym, a możemy zyskać wiele. Mało tego - nie ma możliwości, aby nasza sytuacja po przekazaniu terenów wyglądała gorzej niż obecnie, co najwyżej tak samo marnie. Dlaczego więc piętrzyć trudności?

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
kibic24
Kibic
Na forum od 7445 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 11:16
myslisz ze jak ptak postawi market czy cos tam innego i zostawi Pogoń ktos tam bedzie kupowal ? napewno mniej ludzi niz jak by Pogońi nie zostawil ,

Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 11:23

wapp napisał:  
myslisz ze jak ptak postawi market czy cos tam innego i zostawi Pogoń ktos tam bedzie kupowal ? napewno mniej ludzi niz jak by Pogońi nie zostawil ,

Oczywiście, że tak. Jednak nawet taki wariant (Ptak stawia market i wynosi się z Pogoni) jest korzystniejszy dla miasta niż nieprzekazanie terenów - wprawdzie sklep "nie cieszyłby się dużym powodzeniem" wśród kibiców, ale jednak ktoś znalazłby w nim pracę. A jak nie ma marketu, to nie ma ani miejsc pracy, ani Pogoni w I lidze.

Zdelegalizować traktor.
muniek
Kibic
Na forum od 8341 dni

*

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 11:39

Szołn napisał:  

YaReK napisał:  

Szołn napisał:  
Jakie "nikt", do ciężkiej cholery?? Chyba że pod pojęciem "nikt" chciałeś wyrazić "nikt z moich znajomych" - bo ja na przykład wierzę w czystość intencji Ptaka, tyle tylko że chyba mam inne oczekiwania względem niego niż Ty.

Tak sobie czytam i czytam i nie moge uwierzyć, albo jestes z rodziny Ptaka albo jestes nienormalny, zobacz sobie ile już kibiców innych drużyn Nasz "dobroczyńca" wykiwał, a Ty dalej wierzysz w to?? no cóż "nadzieja matką głupich"

Domyślam się, że masz na myśli sytuację w której Ptak dostaje tereny, a następnie opuszcza Pogoń. Wszystko jest możliwe, ale akurat to jest mało prawdopodobne, moim zdaniem. Nie ryzykujemy zresztą kompletnie NIC - być może Ptak odejdzie po uzyskaniu terenów, ale i tak odejdzie gdy ich nie dostanie. Możemy natomiast zyskać mocny klub i trochę miejsc pracy.
Ja nie twierdzę, że jestem przekonany że będzie dobrze - bo nie jestem. Ale szansa jest i nikt o zdrowych zmysłach nie może temu zaprzeczyć - tak jak mówię, nie ryzykujemy praktycznie niczym, a możemy zyskać wiele. Mało tego - nie ma możliwości, aby nasza sytuacja po przekazaniu terenów wyglądała gorzej niż obecnie, co najwyżej tak samo marnie. Dlaczego więc piętrzyć trudności?

Browo Szołn. W koncu jakis ciekawy glos w tej debilnej dyskusji. Zaprezentowales sposob myslenia zdroworozsadkowego a nie teksty typu "Balcerowicz musi odejsc". Moze nam sie nie podobac koncepcja druzyny wg Ptaka, trenerzy, transfery, obozy w Brazylii itp. ale nie zmienia to faktu ze juz trzeci rok facet daje pieniadze na klub, ktory funkcjonuje bez dlugow i pozyskal wielu drobnych sponsorow. Nigdy nie bylo tyle reklam na stadionie a Bosman nie zdecydowal sie wczesniej wspierac w takim stopniu klubu. To jest jakis jego sukces i co do faktu ze jest dobrym biznesmanem nie mam zadnych watpliwosci. Czytam powazna prase w ktorej nie raz spodkalem artykuly na temat potegi biznesu Ptaka w Rzogowie. Nie ma nic pprzeciwko aby robil interes w Szczecinie bo bedzie to tylko z pozytkiem dla miasta (miejsca pracy, podatki, itp.). Tak powiedzial Szołn czy ryzykujemy? Ptak nie dostanie terenu - odejdzie i Pogoni nie bedzie prawdopodobnie nawet w IV lidze (w sparcie szczecinskich firm nie wierze bo nawet takich nie ma ktore mialyby wystarczajo duzo pieniadzy chocby na II lige). Ptak dostanie teren - zrobi biznes i co...? Przeniesie Pogon do Wroclawia?

PS. Ktos powiedzial ze Ptak wykiwal juz kibicow innych druzyn... ŁKS byl Mistrzem Polski i zostawil go bez dlugow. Kazdy mogl go przejac (sprzedawal ich chyba przez rok). Jednak jak sami widzicie nikt nie chcial poprowadzic klubu ktory nawet nie mial zadluzenia co w Polsce jest/bylo ewenementem. Kto uwaza ze Szczecinie bedzie inaczej? Znacie choc jedna firme ktora wezmie Pogon nawet bez dlugow i z czystym kontem? Ja nie...

Kto nie pije ten donosi....
SuZana
Kibic
Na forum od 7496 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 11:40

Dejvi napisał:  
Suzana bardzo ładnie napisała dla tych któzi pieprzą że się mu nie dziwią o to dowód.

To nie jest dowód dla tych którzy pieprzą, że mu się nie dziwią....Ja też z jednej strony mu się nie dziwię, bo patrząc racjonalnie wkłada w to swoją prywatną kasę, za którą mógłby robić wiele innych rzeczy...
Jest to dowód na to, że nie można go traktować poważnie...ponieważ jest człowiekiem, który zmienia zdanie na tą strone na którą wiatr zawieje...Jest to także dowód na to, że jego intencje nie są do końca czyste...co już i w inny sposób udowdnił;)

Bartas
Kibic
Na forum od 8145 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 11:46

mksbart napisał:  
Może poprostu dlatego, że nitk nie wierzy Ptakowi w jego dobre intencje?
Ciągłe szantaże z odejściem, narzekania, stosunek do kibiców i kłamstwa w szacowaniu wydatków a przede wszystkim
przejęcie 100% akcji Pogonii we frajerski sposób odepchneły od pomocy jemu tych co by może chcieli, ale teraz już nie chcą.

My nie wierzymy w silną Pogoń Ptaka oto powód

Jakie "nikt", do ciężkiej cholery?? Chyba że pod pojęciem "nikt" chciałeś wyrazić "nikt z moich znajomych" - bo ja na przykład wierzę w czystość intencji Ptaka, tyle tylko że chyba mam inne oczekiwania względem niego niż Ty. Ty najwidoczniej na liczysz na dobrego wujka z workiem pieniędzy, który a to sypnie groszem na jakiś transfer, a to wspomoże oprawę, a to będzie organizował spotkania przy kawce z grupką "najwierniejszych".
[/cytat]

Szołn gówno o mnie wiesz, a na worek pieniedzy nie licze od nikogo i na oprawy też nie. Widzisz między nami jest taka że Ty ślepo wierzysz w I ligę z Antonim a ja Ślepo wierzę w Pogoń jako mój klub w której lidze by on nie był

Matek.
Kibic
Na forum od 8614 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 11:47
Suzana dzięki za wyjaśnienie, Muniek słuchaj Ptak nie przeniesie napewno nie zabierze nazwy, herbu itd ponieważ gdzie? nikt nie będzie chodzić na Pogoń we Wrocławiu jestem pewny ze herb i nazwe zostawi bo nie ma sensu tego zabierać i też napewno są osoby które na to nie pozwolą.

Pogoń To My!
BTR
Kibic
Na forum od 7673 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 11:50
Kwestia tego czy inwestycje by się opłaciły czy nie to nie jest temat o którym powinniśmy rozmawiać,bo jasne że by się opłaciły ale nie o to chodzi.Temat jest Pikieta pod urzędem miasta,czyli:czy my jako kibice powinniśmy udać się pod UM w celu poparcia Antka.Z mojej strony:ZA-to właśnie fakt inwestycji w mieście,miejsc pracy itp.Ale ogulnie jestem przeciw bo nie zaufam komuś kto nas oszukał i w rękach ma na własność herb,barwy,nazwę... Nie bądzmy frajerami.

''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
BTR
Kibic
Na forum od 7673 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 11:55

Dejvi napisał:  
Suzana dzięki za wyjaśnienie, Muniek słuchaj Ptak nie przeniesie napewno nie zabierze nazwy, herbu itd ponieważ gdzie? nikt nie będzie chodzić na Pogoń we Wrocławiu jestem pewny ze herb i nazwe zostawi bo nie ma sensu tego zabierać i też napewno są osoby które na to nie pozwolą.

Gorzej jak strzeli ''focha'' i po prostu zamknie klub z nazwą itd. Nawet nie w tym kwestia czy tak zrobi tylko w tym że ma taką możliwość a to już dla mnie za wiele.99% pewności że tego nie zrobi to za mało,bo Pogoń(herb,nawzę,barwy) mamy tylko jedną.

Matek.
Kibic
Na forum od 8614 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 12:08
Zgadza się tu masz racje Bator, kiepsko to wygląda.

Pogoń To My!
SuZana
Kibic
Na forum od 7496 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 12:16

Dejvi napisał:  
Zgadza się tu masz racje Bator, kiepsko to wygląda.

Nie to żebym się czepiala....ale coś mało konstruktywne te Twoje wypowiedzi....
Raz nie ma racji, za chwile napisze to samo i ma racje....;)

tarpan
Kibic
Na forum od 7976 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 12:19

Bator napisał:  

Dejvi napisał:  

Gorzej jak strzeli ''focha'' i po prostu zamknie klub z nazwą itd. Nawet nie w tym kwestia czy tak zrobi tylko w tym że ma taką możliwość a to już dla mnie za wiele.99% pewności że tego nie zrobi to za mało,bo Pogoń(herb,nawzę,barwy) mamy tylko jedną.

I tu jest istotnie cały problem, bo aspekt ekonomiczny moge zrozumieć ale jak bym kierował się w życiu tylko ekonomią to już dawno życie przestało mieć sens;)

thedevil2

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
muniek
Kibic
Na forum od 8341 dni

*

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 12:50

Dejvi napisał:  

Z tym sie absolutnie zgadzam. Zadalem pytanie retoryczne moze mnie nie zrozumiales. Nawet jesli Ptak wyniesie sie do Wroclawia czy nawet na Marsa - nazwy, herbu itp. nie zabierze. Te sprawy zostana problem jest taki ze nie bedzie druzyny ktora bedzie biegala w naszych barwach.

Kto nie pije ten donosi....
Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 12:58

mksbart napisał:  
Szołn gówno o mnie wiesz, a na worek pieniedzy nie licze od nikogo i na oprawy też nie. Widzisz między nami jest taka że Ty ślepo wierzysz w I ligę z Antonim a ja Ślepo wierzę w Pogoń jako mój klub w której lidze by on nie był

Please, nie sprowadzaj mnie do roli jakiegoś internetowego kibica. Może Tobie wydaje się, że Pogoń z II ligi czy czasów Gondora znam tylko z opowiadań, albo że na Pogoń w IV lidze bym nie poszedł. Otóż mylisz się - poszedłbym. Ale nie zmienia to faktu, że lepiej być w 1 lidze niż w 4 i chyba każdy się z tym zgodzi - nie słyszałem bowiem do tej pory o kibicu, który marzyłby o jak najniższej klasie rozgrywkowej.

Jak już pisałem, nie wierzę ślepo Ptakowi - kluczowe jest jednak zrozumienie przez niektórych tego, że siedząc na dupie i nie robiąc nic stwarzamy idealny klimat do wystąpienia wszystkich najgorszych scenariuszy podanych w tym temacie, tak jakbyśmy kliknęli przycisk z napisem "autodestrukcja". Ptak odlatuje, klub leci na ryj, mamy chuj a nie nowe miejsca pracy, a działkowicze jak sobie wypoczywali tak nadal wypoczywają. No ale cóż, najwidoczniej niektórzy tego chcą.

Zdelegalizować traktor.
BTR
Kibic
Na forum od 7673 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 14:05

Szołn napisał:  

Jak już pisałem, nie wierzę ślepo Ptakowi - kluczowe jest jednak zrozumienie przez niektórych tego, że siedząc na dupie i nie robiąc nic stwarzamy idealny klimat do wystąpienia wszystkich najgorszych scenariuszy podanych w tym temacie, tak jakbyśmy kliknęli przycisk z napisem "autodestrukcja". Ptak odlatuje, klub leci na ryj, mamy chuj a nie nowe miejsca pracy, a działkowicze jak sobie wypoczywali tak nadal wypoczywają. No ale cóż, najwidoczniej niektórzy tego chcą.

A ty znowu to samo-ekonomia,ekonomia...za cene honoru? Może i moje podejście jest radykalne ale ja trzymam zawsze ludzi za słowo,tak trzymałem za słowo Ptaka że nie chodzi o tereny,że kibice mają jeden 1% i gwarancje pozostania klubu w Szczecinie.Złamanie danego mi słowa to w jakimś sensie naplucie w twarz,a kogoś kto to zrobił nie popre za żadne miejsca pracy,gdyby Polacy zachowali się na przestrzeni wieków tak jak ty,to byłbyś teraz Niemcem.

Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7551 dni

*

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 14:29

Bator napisał:  

Szołn napisał:  

A ty znowu to samo-ekonomia,ekonomia...za cene honoru? Może i moje podejście jest radykalne ale ja trzymam zawsze ludzi za słowo,tak trzymałem za słowo Ptaka że nie chodzi o tereny,że kibice mają jeden 1% i gwarancje pozostania klubu w Szczecinie.Złamanie danego mi słowa to w jakimś sensie naplucie w twarz,a kogoś kto to zrobił nie popre za żadne miejsca pracy,gdyby Polacy zachowali się na przestrzeni wieków tak jak ty,to byłbyś teraz Niemcem.

przypominaja mi sie filmy Bareji jak widze teksty typu:``HONOR, naplucie w twarz`` jest to policzek w twarz dla calego narodu:] a tak na powaznie to Bator bez obrazy ale w zyciu niemozna kierowac sie tylko honorem czasami trzeba go wsadzic gleboko w .....kieszen, i postepowac wbrew swojej woli,samym honorem daleko sie nie zajedzie. pozdrawiam

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
Prawa Strona Miasta
Kibic
Na forum od 7472 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 15:06

R.P McMurphy napisał:  
[cytat=Bator][cytat=Szołn]
Jak już pisałem, nie wierzę ślepo Ptakowi - kluczowe jest jednak zrozumienie przez niektórych tego, że siedząc na dupie i nie robiąc nic stwarzamy idealny klimat do wystąpienia wszystkich najgorszych scenariuszy podanych w tym temacie, .....kieszen, i postepowac wbrew swojej woli,samym honorem daleko sie nie zajedzie. pozdrawiam

tu sie mylisz i to bardzo!! honor uwazam za najwazniejsza z wartosci-utrata honoru jest jak utrata wlasnego ja!zawsze postepuje tak zebym stojac przed lustrem mogl miec wysoko uniesiona glowe i nie wstydzic sie swojej twarzy,zebym mogl patrzec ludziom prosto w oczy, a Ty?? wlasnie dlatego mamy taka sytuacje a nie inna bo ktos nie ma honoru i nie dotrzymuje danego slowa!!czyz nie??

Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Poinformowany
Kibic
Na forum od 8364 dni

**

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 15:46

Szołn napisał:  

Przejęcie 100% kontroli nad klubem? No cóż, frajersko zachowali się raczej Ci, którzy nie przewidzieli takiej możliwości - a powinni byli przewidzieć, skoro wykreowali się na reprezentantów wszystkich kibiców. Na całe szczęście to, że Ptak jest 100%-owym udziałowcem niczego de facto nie zmienia, bo w najgorszym razie może sprzedać zawodników i "opuścić lokal", a klub i tak pozostanie u nas. Więc w czym rzecz? Może chodzi o frustrację niektórych osób, że Ptak ograł ich jak dzieci?

Szołn, jednak gówno wiesz. Kiedy Spółka była zakładana inny był skład akcjonariatu. A Ptak nie miał wystarczającej ilości akcji żeby zastosować ich przymusowy wykup. Zresztą ten jeden procent był dla nas zawsze papierkiem lakmusowym intencji Ptaka. Akcjonariusz większościowy prawie zawsze może (przy takiej dysproporcji środków) wydymać mniejszościowego. A co do opuszczania pozostowianego stadionu - w Piotrkowie kazał go zburzyć. I klub nie pozostanie bo jest Sportową Spółką Akcyjną czyli stoi ponad przepisami PZPN odnośnie np Stowarzyszeń. Tak, że te swoje wywody możesz spokojnie wrzucić do klopa.

Pogoń to My
BTR
Kibic
Na forum od 7673 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 15:51

R.P McMurphy napisał:  

Bator napisał:  

Szołn napisał:  

przypominaja mi sie filmy Bareji jak widze teksty typu:``HONOR, naplucie w twarz`` jest to policzek w twarz dla calego narodu:] a tak na powaznie to Bator bez obrazy ale w zyciu niemozna kierowac sie tylko honorem czasami trzeba go wsadzic gleboko w .....kieszen, i postepowac wbrew swojej woli,samym honorem daleko sie nie zajedzie. pozdrawiam

Wiesz co sobie myśle?Że osoby twierdzące podobnie jak ty to zwykłe leszcze za słabe by bronić honoru,dlatego twierdzą że czasem honor trzeba schować w kieszeń.Wiesz,honor to pewna odnośnia godności człowieka,jeśli go nie masz to będziesz przymykał oko kiedy ktoś ci coś zrobi,będziesz udawał że nie słyszałeś,bo nie warto...Jeśli pozwolisz sobie w kasze dmuchać to z czasem będziesz nikim,nikt cie nie będzie szanował i tu masz dowód-że z honorem jednak daleko można zajść.Ty napisałeś że z samym honorem,racja,gdybym się horobliwie nim kierował to dawno załorzyłbym temat-Wyrzućmy Antoniego ze Szczecina bo zabrał nam procent.Bez przesady,po prostu od tej chwili nie może liczyć na moje poparcie a tym bardziej manifestacje.Trzeba znaleść równowage pomiędzy przesadą a frajerstwem,moja jest w moich powszednich postach.

drewniak
Kibic
Na forum od 7433 dni

Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 16:25

Dejvi napisał:  

Plum napisał:  
Może i Ptak nie jest najlepszym w 100% ale powiedzmy szczerze ,ze bez niego mielibysmy IV ligę.

Ja mu wcale za to nie dziękuje;) jak ktoś jest z drużyną na dobre i na złe to będzie i chodzić na 4lige...i powiem osobiście mam dosyć pana Ptaka.

i tutaj kazdy powinien sie z toba zgodzic,bo jesli do konca jest oddany Pogoni to nie bedzie patrzal na to,w jakiej lidze sie znajduje.ale fakt faktem,cos takiego jak manifestacja by sie przydala,chociazby dlatego,zeby pokazac innym ludziom,ze my jakos kibice chcemy Pogon ratowac,i moze to pomysl jest trudny troche do zrealizowania,ale jak cos ja sie na niego pisze

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768840219 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005