| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 08:52
Przesadzili w Polsacie z tym nagłośnieniem, czasami kibice zagluszali komentatora. Co to będzie jak u nas takie zrobią? Co do komentarzu to Pawełek się popisał. Nie mogłem powstrzymać śmiechu jak go słyszałem, ćwierćinteligent. "Proszę państwa to nie San Siro tylko Polska druga liga" <-- :xxrotflmao:
A co do meczu to bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu. Jednak znów mamy dużo szczęścia i do przerwy 1-0. Karny? Nie wiem czy powinien podyktować, gdyby nie podyktował nic by się nie stało. No i akcja meczu: niestamowity Olo (jego brak w kadrze można wytłumaczyć tylko tym że Janas 2 ligi nie ogląda - kolejny mecz na 6!!!!!) podaje w niesamowty sposób do Kaźmierczaka (nie wiem czemu ten obrońca tak go puścił) a ten znów cały mecz nic nie robi a bramkę strzela (choć strzelał w Olszewskiego, ale by mu się dostało gdyby nie trafił). I 90 minuta dośrodkowanie, a cudowny Bodzio W. rozpoczyna taniec w bramce (taniec radości z powodu awansu?) i puszcza piłkę ABSOLUTNIE do obrony! Po tym co pokazał w tym meczu mam nadzieję że to jego ostatni występ w naszych barwach. Ale mecz dobry, u mnie po bramkach cały pokój się aż trząsł
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 09:01
>Ciekaw jestem ile
> bosmanika polalo sie dziaij w pubach...Szkoda, ze niestety tych emocji nie
> moglem przezywac w Krakowie
Hehe Dużo dużo melanż trwa hehe Kto był w kontrastach ten wie że teraz nie moge gadać od rozkręcania hehe, Boberek sie zmelanżował i cieżko było mu po meczy zjeść hamburgera hehehehe dobra a co do meczu toszkoda że kazio strzalił na 2 : 2 bo gdyby udało nam sie dociągną tn wynik do konca to chyba już na 100% ekstraklasan nasza
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 09:09
Do Krakowa chyba nie doszedł jeszcze taki wynalazek jak tablica świetlna przy zmianach Nie wiecie moze kto w tle transmisji krzyczał POGON POGON i Cwel Cracovia??pzdr dla tego osobnika
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 09:52
> WIE KTOŚ CZY JEST JUTRO REALCAJ NA TVP 3 ?? JAK TAK O KTÓREJ PONOĆ Z
> NIEDZIELI NA PONIDZIAŁEK MA BYĆ RELACJA NA ZWYKŁYM POLSACIE O 1:00 !!! ALE WOLĘ
> TĄ NA TVP3 BO NIE CHCE MI SIĘ W NOCY WSTAWAĆ.
jest na TVP3 dzisiaj o 12 45
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 10:04
Po zakończeniu konferencji prasowej po meczu Cracovia - Pogoń o głos poprosił profesor Janusz Filipiak, właściciel firmy ComArch S.A. i współwłaściciel Cracovii. W imieniu kibiców pokusił się o ocenę pracy sędziego z Bydgoszczy Jarosława Żyry.
- Chciałby zabrać głos w imieniu kibiców. Przez cały mecz praca arbitra była bardzo nisko oceniana przez kibiców, którzy zebrali się na sobotnim meczu przy Kałuży. I to nie było tylko rozczarowanie. Nie można powiedzieć, że kibice byli tylko zdenerwowani i ich nadzieje zostały zawiedzione. Jeżeli osiem tysięcy ludzi wyraża pod adresem arbitra niecenzuralne określenia, to coś musi być na rzeczy. W Krakowie odbywało się wiele meczów, "Pasy" przegrywały i nigdy nie było pod adresem sędziego takich wyzwisk - powiedział prof. Filipiak.
- Podzielam to zdenerwowanie kibiców, uważam, że sędzia wypaczył wynik meczu. Wiedzieliśmy i nadal jesteśmy przekonani, że w końcówce drugiej ligi będą się działy dziwne rzeczy, dlatego poprosiliśmy telewizję Polsat, żeby te spotkanie transmitowała (pokazane zostaną jeszcze mecze Cracovii z ŁKS-em i Szczakowianką Jaworzno - przyp. red.) i zapraszamy do oglądania powtórek sobotniego meczu Cracovia - Pogoń.
Jeżeli PZPN, włącznie z prezesem Listkiewiczem, będzie tolerował takie sytuacje to niedobrze rokuje dla polskiej piłki. Ludzie chcą mieć rzetelne widowisko sportowe i my, jako ComArch, w takie widowisko chcemy inwestować - dodał prezes ComArch S.A.
żródło interia.pl [Ostatnio edytowane przez m@c: 2004-05-23 10:05]
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 11:50
> - Podzielam to zdenerwowanie kibiców, uważam, że sędzia wypaczył wynik meczu.
zgadzam się z typem w stu procentach. Sędzia wypaczył wynik meczu - wkońcu na powtórkach wyraźnie było widać że cracovii karny się nie należał ...
|
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 13:49
eee..
Widac bylo w powtoreczkach ze wynik byl ustawiony, nie mogli grajkowie tam wygrac, sadze ze mielismy tam przegrac tylko nie wszyscy byli 'wtajemniczeni' widac bylo postawe czolowych zawodnikow oraz samego trenera. Przyklady? Wasz kochany idol, Bogus Wyparlo, uciekl od pilki przy drugiej bramce. Przypadek? Watpie, bramkarz tej 'klasy' nie popelnia takich bledow, logiczne bylo w ktore miejsce strzeli wasz drugi idol Kaziu Wegrzyn (Przypomnijcie sobie czasy Bekdasa jak chlopaki mecze oddawali, hehe). Przy wyniku 1:0 nie powinno sie cofac tak gleboko do obrony (w zadnym wypadku) ale nasi grajkowie musieli to zrobic, czym pokazali ze mecz jest ustawiony. Bramka Moskalewicza? Wedlug mnie zupelnie przypadkowa, wpadla od tak sobie. Dobrze wiemy ze i tak wejdziemy a Cracovia nie jest tego pewna, wedlug mojej opini Srak Ptak dogadal sie z "Pasem" i spotkanie mialo sie odbyc bez wiekszych strat w ludziach (czyt. Zacieta gra itd itp), lecz po co bylo 'informowac' o tym cala druzyne? Skoro mozna bylo powiedziec to i owo, Baniakowi, ten wybierze tych ktorzy maja 'ciekawe' pozycje i juz po meczu. Wczesniejsze przyklady? Ruch i Arka. Chcecie wiecej przykladow? Dobrze, wczorajszy mecz... Widac bylo urywki po strzeleniu dla nas drugiej bramki, kamera najezdzala na Baniaka, widzieliscie by on sie cieszyl? On sie wkurwial, serce mu walilo jak psu. A dlaczego? Kazdy sobie odpowie tak: Denerwuje sie bo juz tylko 3 minuty do konca. Ja osobiscie sadze ze on sie denerwowal tym ze mozemy to wygrac, dlatego po wejsciu Magdonia, wykonal on widoczny ruch reka w kierunku obroncow by jeszcze dalej sie COFNELI. Nasza obrona wyraznie sie rozchodzila przy atakach Cracovi, my natomiast atakowalismy 2-3ema zawodnikami, taktyka Baniaka? Druga bramka Kazmierczaka, wedlug mnie chlopak nie byl 'wtajemniczony' dobry strzal i opanowanie.Tralka to porazka. Tak wiec, niech kazdy sobie wyciagnie wnioski z mojej prywatnej analizy tego co sie dzialo na boisku w Krakowie.
Dalej bierzcie sobie za idolow pieprzonych Grajkow, moze kiedys ktorys z nich nie ustawi meczu i zagra uczciwie.
Moje wizje na przyszlosc?
Wchodzimy do 1 ligi.
Baraze Cracovi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 14:07
W zupełności nie zgadzam się z tobą Gandalf ... W tym toku rozumowania mozna interpretować że każdy mecz przegrany był "sprzedany" a każdy wygrany był "kupiony" bezsensu powoli , kibiców ogarnia obsesja "kupowania & sprzedawania" i wten sposob football będzie tracił sens a posądzenia piłkarzy Pogoni o wczorajsze sprzedanie jest poprostu brakiem szacunku dla ich wysiłku i zaangażowania pozostawionego na "kartoflisku" Cracovii ...
Zagraliśmy koncertowo, obrona bardzo solidna moze troche za bardzo sie cofneliśmy ale nadrobiliśmy to mądrą grą w obronie. Bardzo pozytywnie zaskoczyli mnie (nie wyróżniający się w tej rundzie) Julcimar i Andruszczak którzy zagrali chyba najlepsze mecze w sezonie. Moskalewicz grał genialnie w ataku : waleczność,piękne podania i gol. Na pochwałe zasługuje też "wszędobylski" Batata. Bodzio Wyparło nie popisał się w tym meczu odbijając piłkę od klaty a co do gola Węgrzyna to trudno Bogusiowi coś zarzucać chociaż z perspektywy kibica wydaje się że mógł to obronić. Co do Trałki to wyrażnie chłopak nie wytrzymał presjii tak ważnego meczu. Baniak dobrze ustawił zespół i znakomicie przygotował ich do tego jak ważnego meczu. Brava dla naszych piłkaży którzy wywiezli tak cenny punkt z Krakowa.
|
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 14:09
> Szkoda ale remis też dobry. Było blisko, a le i tak będziemy w I lidze. A mecz
> był ustawiony...
Może wytłumaczysz dlaczego tak sądzisz ??!! I co w tym meczu miało być ustawione bo niewiem zabardzo ...
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 14:19
> W zupełności nie zgadzam się z tobą Gandalf ... W tym toku rozumowania mozna
> interpretować że każdy mecz przegrany był "sprzedany" a każdy wygrany był
> "kupiony" bezsensu powoli , kibiców ogarnia obsesja "kupowania & sprzedawania" i
> wten sposob football będzie tracił sens a posądzenia piłkarzy Pogoni o
> wczorajsze sprzedanie jest poprostu brakiem szacunku dla ich wysiłku i
> zaangażowania pozostawionego na "kartoflisku" Cracovii ...
Zagraliśmy
> koncertowo, obrona bardzo solidna moze troche za bardzo sie cofneliśmy ale
> nadrobiliśmy to mądrą grą w obronie. Bardzo pozytywnie zaskoczyli mnie (nie
> wyróżniający się w tej rundzie) Julcimar i Andruszczak którzy zagrali chyba
> najlepsze mecze w sezonie. Moskalewicz grał genialnie w ataku :
> waleczność,piękne podania i gol. Na pochwałe zasługuje też "wszędobylski"
> Batata. Bodzio Wyparło nie popisał się w tym meczu odbijając piłkę od klaty a co
> do gola Węgrzyna to trudno Bogusiowi coś zarzucać chociaż z perspektywy kibica
> wydaje się że mógł to obronić. Co do Trałki to wyrażnie chłopak nie wytrzymał
> presjii tak ważnego meczu. Baniak dobrze ustawił zespół i znakomicie przygotował
> ich do tego jak ważnego meczu. Brava dla naszych piłkaży którzy wywiezli tak
> cenny punkt z Krakowa.
Kibicujesz od tego sezonu? Jesli tak to jestem Cie w stanie zrozumiec, jesli nie, to tylko pokazujesz jak male masz pojecie o polskiej pilce.
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 15:16
Kibicujesz od tego sezonu? Jesli tak to jestem Cie w
> stanie zrozumiec, jesli nie, to tylko pokazujesz jak male masz pojecie o
> polskiej pilce.
Jestem młodym kibicem (17 lat) , interesuje się piłką od 6 lat a na Pogoń chodze od 5. Nierozumiem czemu uważasz że mam małe pojęcie o polskiej piłce , dlatego że nie podzielam zdania że każdy mecz jest sprzedany albo kupiony ? To moze wogle nie ma sensu chodzić na mecze jak wszystko jest ustawiane ...
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 15:24
> Kibicujesz od tego sezonu? Jesli tak to jestem Cie w
> stanie zrozumiec, jesli nie, to tylko pokazujesz jak male masz pojecie o
> polskiej pilce.
Jestem młodym kibicem (17 lat) , interesuje się piłką od 6
> lat a na Pogoń chodze od 5. Nierozumiem czemu uważasz że mam małe pojęcie o
> polskiej piłce , dlatego że nie podzielam zdania że każdy mecz jest sprzedany
> albo kupiony ? To moze wogle nie ma sensu chodzić na mecze jak wszystko jest
> ustawiane ...
Im wczesniej to pojmiesz, tym lepiej. Nie twierdze ze kazdy mecz jest ustawiony... Teraz mamy kolejki cudow tzw... Wszystko mowi za siebie.
|
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 16:29
ehh nie wierzcie w czystosc polskiej pilki, mecze byly i beda sprzedawane, przykladow na to az zbyt wiele ,o pierwszej lidze i zwyciestwach switu i polkowic sie nie wypowiadam bo szkoda slow ,co do meczy z craxa sadze ze na bank nie byl czysty, sa 4 zespoly (Pogon, Belchatow, Zaglebie i Cracovia) a miejsca tylko 3 (1 z nich w barazach) i sadze ze bede chcieli wykolegowac belchatow albo lubin ,jak bedzie to sie jeszcze okaze ,ale Pogon i Cracovia wejdzie na bank i moim zdaniem tym 3 bedzie Lubin
|
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 17:40
A teraz Cracovia - Pogoń leci na POLSAT 2. He he a ja mam !!! I tak za friko (i za dnia) mam retransmisę. Ja nie mogę Drumlak komentował........Ale ogólnie relacja nawet ok. [Ostatnio edytowane przez .::Śmielak::.: 2004-05-23 18:39]
|
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
|
|
|
|
Odp: Cracovia - Pogoń 2:2 - 23/05/2004 18:29
Mecz ten wyglądał jakby drużyny badaly się przez cały mecz! Raptem w pierwszej polowie dwa strzały, w tym bramka Moskalewicza i faule oraz zakrecony Batata ktory tylko w tym meczu wybijał w trybuny Karnego oczywiście niebyło,ale sędzia chciał się poprawić za nie pokazanie karnego(faul Michalskiego na Bojarskim).Ogólnie dobry wynik,a było tak blisko 3pkt.I ten Kaziu zawsze miał patent do takich bramek! 1liga nas już wita!!!!!!!!
|
Nasza Pogoń Najlepsza w Polsce jest , Najlepsza w Polsce jest...
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
-
|