| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Od ilu lat kibicujecie Pogoni? - 27/09/2003 16:47
Pierwszy raz na Pogoni byłem gdzies 10 lat temu, wraz z ojcem, miałem dopiero 7 lat i nie zabardzo mnie to interesowało. Tak na prawde zaczelem kibicować troche później, ale za chiny nie moge sobie przypomniec z kim to było. A mecze których nie zapomne to 4: 3 z Lechem, Pogoń Legia 2:2, przy zajebistej frekfencji, z Rcuhem Rdzionków kiedy cały czas była ulewa, musiałem stać cały mecz, a Gesior strzelił dopiero po rożnym w 90 minucie, a z tych niedawnych to mecz z Ruchem 2:2.
|
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
|
|
|
|
Odp: Od ilu lat kibicujecie Pogoni? - 27/09/2003 21:33
Od chyba ... 22 lat, pierwszy mecz Pogon -widzew 0-1 i 30 ponad tysiecy chłopa na stadionie. Lata lecą zamiłowania pozostają.
|
"...nieważne jak wąską przechodzę bramą,
nieważne po drodze zakręty jak ostre, zostałem władcą własnej wiary, samotnie prowadzę swą duszę wyniosłą."
|
|
|
|
Odp: Od ilu lat kibicujecie Pogoni? - 28/09/2003 13:49
Mam 16 lat, a na pierwszym meczu bylem jak mialem 7 lat, z Legia przegraliśmy 2:1, a bramki zdobyli Pisz z wolnego i Podbrożny, ale kto dla nas zdobyl nie pamietam =) wiem tez, ze od 4 lat opuscilem tylko 2 mecze (nie bylo mnie w Szczecinie) a tak to nawet z goraczka, w deszczu i śniegu kibicowalem na małej trybunie! Pozdro dla małej trybuny bo tam siadaja ludzie, ktorzy na Pogon chodza od ponad 20 lat i chodzic beda dalej!!!
|
|
|
|
|
Odp: Od ilu lat kibicujecie Pogoni? - 28/09/2003 14:09
Pierwszy mecz : Pogoń - Górnik Zabrze, po olimpiadze w Monachium (1972). Wtedy chłopaki mieli większe jaja do gry i większe przywiązanie do barw - np. Jojo Kasztelan, Wawrowski, Kozłowski, Wolski, But, itp. Piłkarze tworzyli prawdziwy kolektyw Portowców.
W późniejszych okresach w drużynie było za dużo "napływowców" i "mieszańców".
P.S. Być może Boguś "Treblinka" Baniak coś z tego, co ma obecnie, stworzy...
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3
-
|