Odp: Mario do Pogoni - 29/09/2005 13:19
Ja ze swojej strony mogę tylko potwierdzić i poprzeć słowa Szołna. Bardzo dobrze opisał charakterystykę trenera Kurasa i błędy przez niego popełniane. Prawda jest taka, że pomimo całej mojej sympatii dla niego, to nie jest dobry trener i tyle. W drugiej lidze nie było tego widać za bardzo, bo po prostu tam GKS był wyraźnie lepszy od innych klubów (zarówno jeśli chodzi o zawodników, jak i o "poukładanie" w klubie), potencjałem dorównywała mu jedynie Korona, a i tak wiosna była dość nerwowa i widać było, że już coś się sypie. Trener Kuras miał więc komfort, którego nie ma teraz i w ekstraklasie trochę się spalił. Taka prawda, że nie ma pomysłu na GKS. Zespół ma potencjał, o czym świadczą pojedyncze mecze (np: z Grodziskiem 2:2, gdzie GKS miał sporą przewagę i grał naprawdę ładną, efektowną piłkę), ale trener go nie wykorzystuje bo zwyczajnie nie ma koncepcji. Rozumiem, że cenicie Mariusza Kurasa, macie do niego sentyment, u nas też jest lubiany, ale on nie zdziała z Pogonią więcej niż wasz dotychczasowy trener, bo po prostu nie ma warsztatu. Z drugiej strony jest jeszcze młody i może się wiele nauczyć. Ale ja cały czas mam nadzieję, że nie przegramy w Szczecinie i cały ten temat nie będzie miał większego sensu...
Troche sie nie zgodze z waszymi opiniami...
Gra w obronie lepsza..Czy ja wiem?Obroncy dalej graja strefa na ,,radar,,i caly czas na takim poziomie.A czy w ataku jest lepiej?Tez watpie.Z Legia gdzie dostawlaismy 0;2 sami pilkarze olali Panika taktyke i ruszyli do przodu.Z Leczna gol padl tylko dlatego ze Edi strzelil tak a nie inaczej,a Panik napewno gral na remis,skoro wpuscil w 70 min Labedzkiego za Diveckiego.Bramnek strzelamy wiecej ale to nie dzieki tej taktyce ,tylko troche dzieki szczesciu i indywidualnych akcjach zawodnikow.I kolejna wada tej taktyki wedlug mnie jest to ,ze jezeli obronca wychodzi z pilkja od bramki to wszyscy sa tak h....o poustawiani(szczegolnie w srodku) ze obronca gra dluga pilke na oslep bo nie ma komu zagrac.Juz nie bede wspominal a wyrzutach z autu gdzie nawet nikt nie pokaze sie wyrzucajacemu
Odp: Mario do Pogoni - 29/09/2005 18:09
dla mnie to jak Mario przyjedzie do Szczecina przgra mecz to mógłby stad nie wyjezdzac.. ale co poradzic, wiemy jak p. Ptak lubi czeska szkole i brazylijska pilke...
Nie przesadzaj już z tym. Zaraz powiesz że wszystkie wyniki to zasługa szczęścia a obrona sama przestała robić błędy bo jej się głupio zrobiło przed kibicami.
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Odp: Mario do Pogoni - 29/09/2005 21:00
Nie no nie twierdze z enie graja lepiej,bo graja.Tym skladem graja juz w zasadzie 3 sezon,musza sie wreszcie zgrac Ale wedlug mnie samo ustawienie zawodnikow jest zle.Chyba nie powiesz mi ze na swoim stadionie gra sie kontra?
Nie no nie twierdze z enie graja lepiej,bo graja.Tym skladem graja juz w zasadzie 3 sezon,musza sie wreszcie zgrac Ale wedlug mnie samo ustawienie zawodnikow jest zle.Chyba nie powiesz mi ze na swoim stadionie gra sie kontra?
Jezli sie gra Angielska pilke lub jakas z gornej pilki to gra sie tylko kontrom ... ale to nei na naszych zawodnikow bo tam sie kontruje calym zespolem ale caly zespol (oprocz 1-2 na szpicu) wraca ... wiec to nei w Polsce .. ale sadze ze jezeli jakas druzyna gra dobrze z kontry to czemu na wlasnym boisku ma grac do przodu ?
Jezli sie gra Angielska pilke lub jakas z gornej pilki to gra sie tylko kontrom ... ale to nei na naszych zawodnikow bo tam sie kontruje calym zespolem ale caly zespol (oprocz 1-2 na szpicu) wraca ... wiec to nei w Polsce .. ale sadze ze jezeli jakas druzyna gra dobrze z kontry to czemu na wlasnym boisku ma grac do przodu ?
No spoko, ale tak dla przykładu podam Odrę Wodzisław, która uwielbia grać z kontry i ma ku temu wszelkie predyspozycje, więc zauważmy, że na wyjazdach gra o klasę lepiej niż w domu.Nie od dzisiaj wiemy, że w domu trzeba grać atak pozycyjny, bo trzeba atakować,a Odra tego nie lubi i nie potrafi, więc dużo lepiej gra na wyjazdach, bo tam czeka na kontry i perfekcyjnie je wyprowadza, co pokazała m.in w meczu ostatniej kolejki z GKS-em Bełchatów.
Do gry z kontry trzeba mieć, szybkich i zwinnych napastników i ofensywnych pomocników, a my mamy w przodzie wolnych: Andradine,Milara,Divecky'ego, więc sam nasuwa się wniosek : Pogoń musi mieć inicjatywę i grać do przodu, bo tam mamy potencjał.
Odp: Mario do Pogoni - 30/09/2005 12:38
dobrze mowisz.Chcialem tylko powiedziec ze obrona jezeli gra juz strefa to ta strefa powinna byc agresywna z pressingiem a nie pasywna.A na swoim stadionie zawodnicy powinni stac tak jak z Legia gdzie bylo juz 0;2 czyli 2-3 zawodnikow prawie z ena lini pola karnego a akcje rozpoczynaly by sie od srodka(tak zwany atak pozycyjny) A nie do cholery jest tak ze stoi 5 na srodku,jeden zprzodu i np magdon wali 40 metrowe podanie do npMilara przy ktorym jest 3 obroncow.To jest przeciez bezsens..
Ps.Przyjrzyjcie sie jutro jak bedzie grala obrona..Szczegolniegdy bedzie podchodzil z pilka napastnik to np Pan Julcimar bedzie sie patrzal
Chyba przeczytali posta bo o dziwo obrona zagrala agresywnie
Ostatnio edytowany przez: spagetti, 2 października 2005, 10:53 [2 raz(y)]
Odp: Mario do Pogoni - 06/10/2005 20:26
Dzisiaj Rada Nadzorcza Górniczego Klubu Sportowego „Bełchatów” SSA rozwiązała kontrakt z dotychczasowym trenerem klubu z Bełchatowa Mariuszem Kurasem.
Odp: Mariusz Kuras The Best - 06/10/2005 20:48
Rada Nadzorcza Górniczego Klubu Sportowego Bełchatów SSA rozwiązała w czwartek kontrakt z dotychczasowym trenerem klubu Mariuszem Kurasem - poinformował oficjalny serwis internetowy klubu.
Było by super gdyby Mario zostal trenerem Pogonki.
ale raczej nie zostanie.
Moze keidys zostanie ale napewno nie w tym sezonie w jakim programie w Tv slyszalem jak mowil ze nigdzie nie zamierza sie przeprowadzac nawet jak straci prac, poniewaz jego syn ma w tym roku mature i nie chce zmieniac synowi szkoly czy jakos tak
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768832095 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.