Nasz klub też nie ma infrastruktury. W nastęnym sezonie w ekstraklasie będzie obowiązywał wymóg 10 tys miejsc zadaszonych. Ciężko będzie dostać w naszym przypadku licencję warunkową jak się nic w tym kierunku nie robi. Myślę, że to jest jednym z głównych powodów, że prezesom na awansie nie zależy, co widać po tym co się w klubie dzieje i jakich "fachowców" się zatrudnia.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Moze potrzebny jest taki wstrzas zeby w Urzedzie Miasta zauwazono , ze brak postepow w kwestii stadionu jest problemem i mydlenie oczu juz nie pomaga. Gastronomikom na awansie musi zalezec bo awans oznacza naplyw do klubu sporych pieniedzy.
drużyny jak flota wygrywają z kim chcą, a i tak pod koniec oddają mecze, bo nie mają po co próbować wejść do ekstraklasy, bo zwyczajnie nie mają infrastruktury i pieniędzy. A Pogoń wręcz przeciwnie, za to nie ma odpowiednich osób które by zapanowały nad tym wszystkim od zarządu zaczynając na trenerze kończąc..
Nasz klub też nie ma infrastruktury. W nastęnym sezonie w ekstraklasie będzie obowiązywał wymóg 10 tys miejsc zadaszonych. Ciężko będzie dostać w naszym przypadku licencję warunkową jak się nic w tym kierunku nie robi. Myślę, że to jest jednym z głównych powodów, że prezesom na awansie nie zależy, co widać po tym co się w klubie dzieje i jakich "fachowców" się zatrudnia.
Moze potrzebny jest taki wstrzas zeby w Urzedzie Miasta zauwazono , ze brak postepow w kwestii stadionu jest problemem i mydlenie oczu juz nie pomaga. Gastronomikom na awansie musi zalezec bo awans oznacza naplyw do klubu sporych pieniedzy.
Tylko gdzie w takim razie Pogoń w przypadku ewentualnego awansu by grała. Najbliższy stadion spełniający wymogi jest w Berlinie.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Male stadiony w mniejszych miastach moga dostac licencje jezeli spelniaja wszystkie pozostale wymogi. Z taka informacja wiele razy sie spotkalem .
Wydaje sie logicznym, ze chodzi o to by np. przynajmniej polowa stadionu byla zadaszona. Nie tylko we Wronkach maly kurnik jest, belchatow to samo.
A i w Szczecinie mozna osiagnac taki wymog zamykajac czesc trybun (większa) i montujac jakis pseudo daszek na gorna czescia trybun. Smutne ale prawdziwe.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 12/10/2010 19:32
Rzecznik Pogoni poinformował , że pozostałe mecze rundy jesiennej I ligi rozgrywane na stadionie im. Floriana Krygiera odbędą się w soboty o godz.17.00.
widocznie wymiękli z obawy o frekwencje. szczególnie te dwa mecze wzbudzają nie lada emocje.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Rzecznik Pogoni poinformował , że pozostałe mecze rundy jesiennej I ligi rozgrywane na stadionie im. Floriana Krygiera odbędą się w soboty o godz.17.00.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 13/10/2010 12:28
Wydział Gier poinformował, że na wniosek Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu wyznaczono obligatoryjny termin rozegrania meczu 14. kolejki rozgrywek 1. ligi pomiędzy Górnikiem Polkowice a Pogonią Szczecin.
Spotkanie rozegrane zostanie w Polkowicach 29 października (piątek) o godzinie 18:00.
ZAJEBIŚCIE.....
Przegraliśmy w Kluczborku 1:3, z Podbeskidziem 1:3. Zremisowaliśmy ostatnio z GKP, a dla mnie to jest kolejna porażka. Myślę, że fala krytyki, która na mnie i na nas spadła jest uzasadniona. Wymagam od siebie i wiem że jestem współwinny temu że gubimy punkty.
Mówisz że spadła fala krytyki na Ciebie, że poczuwasz się do winy, a ja się z tym nie zgodzę. Grasz od początku sezonu bardzo mało, trenerzy na Ciebie nie stawiają i to widać. A w sobotę wszedłeś na boisko w 18. minucie i grałeś za dwóch. Świetne odbiory piłki, przytrzymania, kluczowe zagrania, np. do Maćka Mysiaka czy do Roberta Kolendowicza. Na boisku byłeś liderem i moim zdaniem najlepszym zawodnikiem tego spotkania!
- Milo to słyszeć. Ja czuje że problemem może być kilka lat mojej gry w Cracovii. Przychodząc tutaj znałem całą sytuację, jaka wydarzyła się z kibicem Pogoni. I wiem że za Cracovią tu się nie przepada. Ja w Cracovii grałem kilka lat, i wiem, że jestem tutaj pilnie obserwowany. Chcę zapewnić wszystkich, że sam wymagam jeszcze więcej od siebie i swoją postawą na boisku mogę jeszcze dużo dać tej drużynie.
Ostatnio edytowany przez: ManeS, 13 października 2010, 12:36 [1 raz(y)]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Wydział Gier poinformował, że na wniosek Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu wyznaczono obligatoryjny termin rozegrania meczu 14. kolejki rozgrywek 1. ligi pomiędzy Górnikiem Polkowice a Pogonią Szczecin.
Spotkanie rozegrane zostanie w Polkowicach 29 października (piątek) o godzinie 18:00.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.