Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 04/10/2010 19:34
nie mozna porownywac sytuacji i wplywu na zawodnikow trenera klubowego i reprezentacyjnego, to dwa inne swiaty
zobacz co guardiola robi z barcelona, a nie jest on jakims wybitnym trenerem
Gdyby interesowała mnie piłka, to zostałbym piłką.
Olo jako cofniety napastnik to jeszcze wieksza porazka niz wysuniety napastnik, to tak gwoli scislosci. Generalnie podejscie do meczu z Podbeskidziem bylo dobre, realizacja nie wyszla, ale to nie jego wina. Widac, ze ma pojecie o taktyce, podejrzewam, ze nawet dobrze by przygotwal druzyne pod wzgledem kondycyjnym. Ostatnie lata kariery pilkarskiej poswiecil glownie na nauke trenerki. Na treningi przynosil notatki etc. przynajmniej tak mozna wywnioskowac z wypowiedzi innych bylych pilkarzy. Niestety brak mu chyba autortetu, a to w tej chwili jest najwazniejsze. Ktos kto bedzie mial jaja i z miejsca wypierdoli gwiazdeczki pokroju Petasza do rezerw do okregowki. Ja np. nie zawahalbym sie ani chwili, a za kazda pogloske o baletach dojebal kare finansowa, to samo za nadmiar zoltych kartek. Sam by uciekl ze Szczceina.
hhehe to teraz powiem wam dlaczego nie kumam: ba jak bym spotkał Petasza na baleta to bym mu wyje... w ryj, dla mniej odważnych fotka i wysłać do klubu, to samo z Ławą. Jak nie chce im się grac to nie mają wejścia na balety. Pamiętam czasy ściemniacza Kaczorowskiego co jak miał kontuzje balował w Trezorze, spie... z baletów bardzo szybciutko żeby po mordzie nie dostać .
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 05/10/2010 19:43
Coraz więcej mnie zastanawia co sie w ostatnim czasie dzieje i ona taka konkluzja mnie naszła-powrót do składu Parzego-chłopak gra żałośnie, gra od kiedy jest Stolarczyk, za Mandrysza był praktycznie na wylocie. Dlaczego gra? Nie wiem. Druga sprawa- dziwna ale subtelna gra i zawalanie bramek już niejednokrotnie przez duet stoperów Nowak-Dymkowski-nie żebym coś sugerował... sprawa Lebedynskiego-mimo że byłem jego mocnym krytykantem ze gre, a w szczególności za to za co sie rozlicza napastników, ale nagle po przyjściu Stolara chłopak przestał grać. Nastepna sprawa-status ex zawodników Floty-wszyscy jak jeden mąż zasadniczo są pomijani w składzie. No i najbardziej dająca do myślenia wypowiedź Bojarskiego, który niejako chyba już pożegnał sie z klubem, stawiając takie a nie inne ultimatum. Bo nagłe wygrywanie naszego klubu równało by sie tylko z jednym, a tego byśmy sobie nie życzyli.
Ja juz straciłem koncepcje co trzeba z tym robić, wiec tylko tyle że nie ma atmosfery, są zawodnicy, ale nie ma drużyny i jest figurant zamiast trenera. Zakrawałoby o kpine i było by ironią losu, patrząc na to wszystko z boku byśmy faktycznie realnie liczyli sie o awans, w który ja osobiście już nie wierze.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 05/10/2010 20:07
Ta wypowiedź Bojarskiego, z pewnością miała wymusić na Stolarczyku częstsze wystawianie go do składu, chłopak widzi że inni cieniują a on chociaż zaangażowanie wnosi, stąd jego wypowiedź.
Moim zdanie w drużynie są podziały. Niema monolitu, co uwidacznia się w grze. Stolarczyk gubi się ze składem, najpierw wystawiał Mandrysza, teraz już go nie widać. Dlaczego ? bo kibice go nie chcieli? Był z drużyna od początku, także powinien mieć rozpoznanie. No i na koniec zarząd Pogoni poniżej link do wypowiedzi Smolnego
Naprawdę szcun dla Gastro, ale nie rozumiem ich pojmowania i tego co robią. Chodzi o brak reakcji na wyniki drużyny. Płaca im kupę kasy i pozwalają na to że piłkarze tak cieniują. W każdej innej firmie pracownik dostaje po takim czymś po dupie i wylatuje z roboty, a tu ... głaskają ich po głowie i proszą żeby grali lepiej.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 06/10/2010 13:46
Zarząd Wisły Płock nałożył na piętnastu zawodników pierwszego zespołu wysokie kary finansowe.
Powodem tej decyzji była niewłaściwa postawa piłkarzy na boisku w tym brak zaangażowania w grę oraz nierealizowanie założeń taktycznych określonych przez sztab szkoleniowy.
PS. I tak samo prezesi Pogoni Szczecin powinni ukarać zawodników za postawę i wyniki na boisku jak i za prowadzony tryb życia poza nim.
W tak dalekie rozważania bym nie szedł, ponieważ nie można ocenić pracy szkoleniowca po kilku meczach.
O kurcze, jak to przeczytałem to troszke mi powiało Europą. U nas mało ktory prezes ma takie podejscie, żongluje sie trenerami jak sie da wiec za to szacunek. Ogółem calkiem racjonalny i pozytywny wywiad tylko jesli Smolny widzi, ze cos jest nie tak to trzeba zacząć coś robić bo samo nic sie nie naprawi i obudzimy sie znowu z reką w nocniku.
Tam tak sprawę nie przykładania się należycie do obowiązków załatwili.Niektórym naszym kopaczom taki środek motywatorski zapewne też by się przydał.Większośc dla nich liczy się tylko $
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 07/10/2010 10:54
ja pierdole, obrona to poniżej zera wnosząc po tym skrócie. Czemu Hrymo, bez którego nie można sobie było wyobrazić linii obrony w poprzednim sezonie, nie gra wie tylko szanowny treneiro.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 07/10/2010 11:31
Tego nie można było zremisować gdy w obronie przy stanie 1:1 gra się tak, aby to przeciwnik miał przewagę. Poniżej ujęcie z sytuacji, w której Kluczbork zdobył drugiego gola. Tak się k.... gra na podwórku. Czaicie ten absurd? Wszyscy poszli na hura do przodu, a kiedy przeciwnik zdobył piłkę to Woźniak do spółki z Kolendowiczem dreptali sobie, obserwują wszystko z daleka.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.