Odp: Sparingi przed runda wiosenną 2006 - 04/02/2006 14:16
Nie wiem czy byl ten watek wczesniej poruszany czy nie, powiem szczerze ze jestem dzisiaj zbyt leniwy zeby przejzec caly temat...Wszyscy zacieszaja miche po sparingu z Sao paulo....a to nie byly przypadkiem rezerwy?
nie powiedzialbym ze sa sprawdzeni, u siebie czuja sie dobrze, a przyjada do europy to zobaczymy co potrafia.
Nie wiem czemu moj Ojciec (kibic od dziecka) cieszy sie z tych tranfserow i mowi ze ida na Mistrza obym sie mylil ale moim zdanie mz tych wszystkich transferow naszego Menago gora 2/3 beda udane......
Odp: Sparingi przed runda wiosenną 2006 - 04/02/2006 21:54
Co sądzicie o tych brazylijczykach??Ja nie wiem...!!!Musze poczekac do pierwszego meczu z ZAglebiem i wtedy bede mogl cos wiecej powiedziec...!!pozdro dla prawdziwych kibicow Pogońi na dobre i na zle....!!N@rQa!!
Pogoń-Legia dwa bratanki...!!I do pilki i do szklanki..!!Pogoń to My Pogoń to My...!!Eja Eja Pogon to my...!!!
Co sądzicie o tych brazylijczykach??Ja nie wiem...!!!Musze poczekac do pierwszego meczu z ZAglebiem i wtedy bede mogl cos wiecej powiedziec...!!pozdro dla prawdziwych kibicow Pogońi na dobre i na zle....!!N@rQa!!
Oj kolego Pogoń z małej nie najlepszy debiut.A tak pozatym z choinki sie urwałeś ??
Oj kolego Pogoń z małej nie najlepszy debiut.A tak pozatym z choinki sie urwałeś ??
W dniu dzisiejszym drużyna Pogoni, przebywająca na zgrupowaniu w Brazylii rozegra mecz sparingowy z koreańską drużyną Chunnam Dragons (Gwangyang). Zespół ten na codzień gra w pierwszej lidze koreańskiej, w której zajmuje 10 miejsce. Do rundy wiosennej przygotowuje się w ośrodku oddalonym 100km od Oscar Inn.
Początek spotkania zaplanowany jest na godzinę 19.00 czasu polskiego.
W dniu dzisiejszym drużyna Pogoni, przebywająca na zgrupowaniu w Brazylii rozegra mecz sparingowy z koreańską drużyną Chunnam Dragons (Gwangyang). Zespół ten na codzień gra w pierwszej lidze koreańskiej, w której zajmuje 10 miejsce. Do rundy wiosennej przygotowuje się w ośrodku oddalonym 100km od Oscar Inn.
Początek spotkania zaplanowany jest na godzinę 19.00 czasu polskiego.
niemam pojecia co to za druzyna bo tylko 1 druzyna w chinach jest mi "widziana na oczy" mam nadzieje ze ktos przedstawi ladna relacje z dzisiejszego meczu
stawiam w ciemno 4-0
Odp: Sparingi przed runda wiosenną 2006 - 07/02/2006 16:22
Chunnam Dragons gra w 1 lidze koreanskiej czyli K-League i zajmuje tam 10 miejsce na 13 zespolow. Dotychczas rozegrali 12 kolejek z czego 4 wygrali 1 remis i az 7 razy przegrali, strzelili 13 bramek 23 stracili, w zeszlym roku zajeli 6 miejsce w lidze. Chwala sie jakims 23 letnim napastnikiem odziwo.....Brazylijczykiem ktory podobno strzelil 9 bramek w 11 meczch ligowych i jest uwazany tam za gwiazde.Ogolnie typowy sredniak w lidze traca duzo bramek powinnysmi to wygrac stawiam na.....3:0
Pogoń rozpoczęła mecz od zdecydowanych ataków. W 6 min świetną sytuację miał Wagner, jednak piłka po jego strzale trafiła w słupek. W 10 min Cleisson bedąc sam na sam z bramkarzem zgubił piłkę i bramkarz zdołał ja wyłuskać spod nóg zawodnika Pogoni.
Należy dodać, że warunki gry sa trochę ciężkie, ponieważ tuż przed rozpoczęciem meczu spadła rzęsista ulewa. Boisko jest bardzo nasiakniete i narazie nie pozwala na szybkie rozgrywanie gry. Mimo tego Pogoń zdecydowanie przeważa na boisku.
W 22 min po akcji Cleisson, Edi, Mineiro ten ostatni strzela bramkę dla Pogoni 1:0. POGOŃ 1:0!!
W dalszym ciągu nasi piłkarze przeważaja na boisku. Praktycznie przez całą pierwszą połowę nie było większego zagrożenia pod bramką Neneci. Natomiast my mogliśmy podwyższyć wynik meczu w 32 min. jednak bramkarz Chunnam instynktownie wybronił ładny strzał Ediego z rzutu wolnego. Kolejna szansa była w 37 min, po strzale Juniora piłka trafiła w poprzeczkę.
Pierwsza połowa zakończyła sie wynikiem 1:0 dla Pogoni.
W drugiej połowie dokonano zmian. Na boisko weszli następujący zawodnicy:
Julcimar, Matheus, Grzelak, Anderson, Fabio, FabinhoPiłkarze dalej przeważaja na boisku, ale po raz kolejny notuja brak szczęścia. Grzelak w 63 min. z około 9 m nie trafił juz do pustej bramki. Pogoń atakuje duża ilością zawodników. Po jednym z takich ataków nasza drużyna "nadziała" się na kontrę Chunnamu i Neneca uratował nasz zespół przed stratą gola
Druga połowa była już bardziej wyrównana. Klika razy doszło do zagrożenia pod bramką Neneci. W dwóch przypadkach obronił strzały, które gdyby wpuścił to nikt do niego nie miałby pretensji. Z kolei naszym napstnikom zabrakło szczęścia.
Boisko w drugiej odsłonie stało sie wielkim grzęzawiskiem. Mecz przez to stracił na atrakcyjności. Spotkanie zakończyło się wynikiem 1:0 dla Pogoni.
Odp: Sparingi przed runda wiosenną 2006 - 07/02/2006 20:57
Nonono, Chunham Dragons to bardzo znana firma - jeden z najlepiej rozpoznawalnych zespołów w Azji... Jeżeli ich pykniemy, a na to się zanosi, będzie to super wynik. Dobrze by było, gdyby ofi pokusiła się po meczu o podanie składu rywala.
Nonono, Chunham Dragons to bardzo znana firma - jeden z najlepiej rozpoznawalnych zespołów w Azji... Jeżeli ich pykniemy, a na to się zanosi, będzie to super wynik. Dobrze by było, gdyby ofi pokusiła się po meczu o podanie składu rywala.
Marka może i w Azji znana, ale niestety w ostatnich latach to ledwie ogony K-League (odpowiednio 11 i 10 miejsce w sezonach 2004 i 2005). Potentatem zatem nie sa, wiec wyniku przeceniac nie nalezy - zreszta jak i kazdego wyniku sparingu. Z opisu wynika ze mocno przewazaja i gra uklada sie niezle mimo trudnych warunkow - to chyba najbardziej optymistyczne.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.