m.in. przez takich "kibiców" jak ty wole 4 lige od 2
znikną ze stadionu pokemony zostaną sami ogarnieci i bedzie git
a jak chcecie dobrej piłki Poznań czy Berlin niedaleko
nigdy nie mieliśmy zespołu walczącego o najwyższe cele
zawsze wiatr w oczy wiał, taki już nas los więc nie lamentować sympatycy dobrej piłki
jedynie czego troche szkoda to 2 ligowych wyjazdów ale pewnie szybko powrócą
Ostatnio edytowany przez: ktn, 17 czerwca 2007, 13:59 [1 raz(y)]
Przeciez bylo powiedziane ze jezeli odkupia akcje to zwolaja konferencje prasowa i o wszystkim poinforumuja wiec niewiem o co ci chodzi? a PN co oferuje mam zapewnienie ze co roku beda awansowac? a niemoze PN dogadac sie z nimi?pewnie nie bo sporo osob z PN straciloby posadki, rozumiem ze PN chce wszystkie zaslugi dla siebie za odbudowanie pilki w Szczecinie ale moze im sie to nie udac jesli ci gastronomicy z glowa zaczna kierowanie klubem,kupowanie w miare dobrych pilkarzy to PN wroze kariere jak Motorowi moze jeszcze awansuja do 4ligi moze,a ja knie przeniosa PN nowej do 4 ligi i co wtedy? Gastronomicy zaczna powoli malymi korkami odbudowywanie klubu,pilkarze,trenerzy a PN bedzie sie tulac po nizszych ligach az za kilka lat obudzi sie w z reka w nocniku,powiedzmy 3-4 lidze i wtedy zabraknie kasy(oczywiscie jesli co roku bedzie awans),i bedzie kombinowanie nad nowymi inwestorami,sponsorami,wiec mamy to samo. OD KILKU czy KILKUNASTU! lat bylo mowione i raczej kazdy o tym wspominal ze chcialby w miare moznego(zeby prowadzil klub na zwyklym poziomie,ale zeby byl OD NAS!) sponsora z naszego regionu a jeszcze lepiej jakby byl ze Szczecina gdy juz znalazl sie taki, jak zwykle zaczyna sie narzekanie(cecha polakow a szczegolnie nas szczecinian) i na sile przekonywanie ze jedyne wyjscie to PN a wlasnie ze nie,jest sporo innych mozliwosci tylko niektorzy uparli sie ze tylko PN istnieje i tylko taka jest droga,bzdura. Dlaczego jeszcze przed podpisaniem umow przekresla sie tych gastronomikow? , pojecia niemam. Watpie zeby byli w stanie robic takie rzeczy jak Gondor czy Ptak,dobrze wiedza ze sporo juz przezylismy i naprawde watpie zeby podejmowali tak absurdalne decyzje tylko mnie tez by szlag trafial jakbym chcial cos w Szczecinie odbudowac mial dobre checi a tu slyszal tylko PN i PN,niech sobie bedzie ta Nowa i niech sobie gra w nizszych ligach i malymi kroczkami dochodzi,nabiora doswiadczenia,ogrania zobaczymy,jesli uda im sie awanowac niech awansuja bede kilka lig wyzej.Sporo osob mowi ze za kilka lat ``Gastronomicy`` wywina jakis numer ze wstana zla noga i przeniosa klub lub beda podejmowac tragiczne dezycje,wiec niech sobie to robia wtedy zawsz bedzie POGON NOWA ktora bedzie co roku awanoswac,i za kilka lat swoja wlasna droga dojdzie do tej powiedzmy 4 ligi ja jestem jednak za 2 liga ,wiele lat czekalem zeby znalazl sie jakis inwestor ze Szczecina i nareszcie sie znalazl i gowno mnie obchodzi co robili w przeszlosci jakie maja powiazania u mnie zaczynaja z zerowym kontem i pytanie czy ludzie mieszkajacy i powiazani ze Szczecinem sa w stanie podejmowac lub zarzadzac klubem w sposob podobny do Ptaka czy Gondora? watpie,a jezeli oni nie dostaja szansy jako inwestor/sponsor to wydaje mi sie ze chocby przyszedl Abramowicz to i tak jedynądroga bylay PN i wogole jeszcze zmienic nazwe forum na Pogońnowaonline.pl....za duzo tego sie czyta a ze strony PN malo widze konkretow tylko ciagle te same osoby na forum zapewniajace jak bedzie kolorowo,a jezeli sie krzywo spojrzy dostajesz kopa,ale tak latwo niebedzie za duzo sie o tym mowi juz sie przejadlo a Matlaczek niech na Lecha jedzie,ktos pisal odpokutowal co odpokutowal Facet dobrze wie co robi biega za free po jakichs gownianych boiskach ale za 3-4 lata wyjdzie na swoje spokojnie,ciekawe czy do Reissa dzwonil z gratulacjami czy innych pyrosow...a w domu na scianie pewnie koszulka Lecha wisi(mniejsza z tym dowalam za to co zrobil w Poznaniu).
p.s i nie zdziwilbym sie jesli PN przeniesliby do 4 ligi i powiedzmy jakos udalo im by sie awansowac do 2 ligi potrzebny byl by inwestor i wtedy zglosili by sie TYLKO ``gastronomicy`` tez by byli olani w taki sposb jak teraz przez ``niektore`` osoby?
Proponuje poczekac cieprliwie te kilka tygodni i zobaczyc jak sie sytuacja rozwinie i ja kto bedzie wygladac kogo zatrudnia jak beda sie prezentowac siebie czy nas,a nie z gory ich przekreslac tym bardziej sponsora ze Szczecina,paranoja!
p.s2 jaroo ma po czesci racje,jesli Pogoni 2 ligowej sie powiedzie,wtedy spadnie zainteresowanie Pogonia NOwa i niektorym moglo to by byc nie na reke...
Moze i troche ostro pojechalem ale przez sporo tygodni sie nie wypowiadalem na ten temat i zbieralem informacje...
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 17/06/2007 14:18
Co Ci po jakieś śmiesznej konferencje prasowej? My potrzebujemy działań a nie kiełbasy przedwyborczej, bo za 2-3 lata kiedy znów klub będzie staczał się, już może nie być takiej szansy jak Nasza, tak kurwa twoja i moja Pogoń.
Daj mi konkretne argumenty, czyste fakty za opcją II liga, bo to, że oni są ze Szczecina to żaden argument, bo Nową też tworzą ludzie ze Szczecina.
Bo coś za dużo może w twojej wypowiedzi.
AAaaaaa wieeem napewno tak forsujesz opcje II liga, bo chcesz zaliczyć parę fajnych wyjazdów ?
Nie no to Cię potrafię zrozumieć... Inaczej jakoś nie wychodzi mi...
teraz bedzie 15 stron pieprzenia i zawadawnia glupich pytan,takie jest moje zdanie i chcialem sie wypowiedziec a co wy o tym myslicie malo mnie obchodzi i uwierz mi sporooo osob mysli podobnie tylko sie tu nie wypowiada, bo wiadomo ze zlego slowa na PN i zalozycieli powiedziec niemozna,sadzic po tym moze tez widownia na PN(60%dzieciaczkow niemajacych pojecia o niczym a przyszli tylko po spiewac bo gdzies trzeba). co do Argumentow napisalem wyzej,i nierozumiem wogole w czym problem? Gastronomicy kupuja miejsce w lidze ``robia `` zespol i graja,moze im sie udac i przekonaja kibicow,zrobia dobry zespol i bede profesjonalnie zarzadzc klubem,zatrudnia odpowiednie osoby itd. a moze im sie nie uda ich sprawa ,a POGON NOWA niech gra, awansuje i sie rozwija! Dlaczego tyle sprzeciwow przeciwko tym gastronomikom? pojecia niemam...i po raz kolejny pisze i uprzedzam juz tych ``kumatych`` ze nie kazdy sponor musi byc taki jak Gondor czy Ptak!!! Po tych przezyciach i doswiadczeniach juz raczej tego nie doswiadczymy,ale mysle ze warto z nimi sprobowac bo i tak niemam NIC DO STRACENIA jesli sie myle,Pogon Nowa zasluguje na odbudowanie pilki ale jesli nie Gastronomikom moze sie udac a wtedy spadnie zainteresowanie PN i sporo osob by stracilo,tyle,dla mnie koniec tematu moja ostatnia wypowiedz wiecej juz dodac niemoge.
widze zes niezla choragiewka i na tym dyskusje zakoncze, przeczytaj swoje posty z przed kilku tygodni.
Ja bym sie nie zdziwil, jak by za tymi tajemniczymi "gastronomikami", stal Paszynski lub jakas inna menda.
A Ssa trafi do Piotrkowa, choc pewnie przez Zielona Gore, jak nie teraz to za rok lub dwa, tylko ciekawe co wtedy bedziemy miec, ech kurwa, wiecej mi sie niechce pisac bo rece opadaja, naiwosc ludzka nie zna granic.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
ZNAJDZ MI TE POSTY W KTORYCH MOWILEM INACZEJ,skoro jestes taki pewny to mi to udowodnij,ze teraz mowie inaczej niz wczesniej,zle slowo mowilem an Kozminskiego ale nie na nich.
ostatnie zdanie w 1 moim poscie``Moze i troche ostro pojechalem ale przez sporo tygodni sie nie wypowiadalem na ten temat i zbieralem informacje...`` i nie musisz tego czytac,mam swoje zdanie i sie wypowiedzialem moze gdyby tak duzo ludzi az tak nie naciskalo i wypowiadalo sie w innym tonie moze byslal bym inaczej a tak... powtorze:Gastronomicy kupuja miejsce w lidze ``robia `` zespol i graja,moze im sie udac i przekonaja kibicow,zrobia dobry zespol i bede profesjonalnie zarzadzc klubem,zatrudnia odpowiednie osoby itd. a moze im sie nie uda ich sprawa ,a POGON NOWA niech gra, awansuje i sie rozwija!
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 17/06/2007 14:40
Panowie i po co te spory, dzisiaj jest już 17 a najpóźniej do 20 trzeba składać papiery, aby uzyskać licencje na grę w 2 lidze. Nie widzicie, że Ptak celowo przeciąga całą sytuacje, aby potem mógł powiedzieć, że nie było chętnych na zakup akcji i dlatego zgłasza zespół do rozgrywek w Piotrkowie albo Zielonej Górze. Zapomnieliście jeszcze o jednym, że w Gutowie jest następny zaciąg brazylijczyków, których trzeba jakoś wypromować a najlepiej w polskiej lidze.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 17/06/2007 14:47
NIE MAMY NIC DO STRACENIA ? A właśnie że mamy - kolejne lata w plecy. Dzięki poprzednim dobrodziejom po 8 latach zaczynamy od totalnego zera, czy to jeszcze za mało ? Żeby po takiej lekcji oddać Pogoń po raz czwarty w niepewne ręce tylko dlatego że jest szansa na uratowanie drugiej ligi.. Ech szkoda gadać. Coś mi sie wydaje że jak przyjdzie nam za pare lat zaczynać po raz kolejny od zera już nie będzie chętnych aby tracić czas, pieniądze i zdrowie aby to wszystko zorganizować i to jest chyba dość mocny argument aby właśnie kiedy jest ogromna szansa na normalność - postawić na IV ligę, stworzyć zdrowy klub i odbudować sie pod każdym względem niż później lamentować że CZTERY razy pod rząd daliśmy sie nabrać
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 17/06/2007 15:50
Nie rozumiem tej dyskusji. Jak tak naprawdę niewiele wiadomo to jak w ogóle można się deklarować za jakąkolwiek koncepcją. To wygląda jak gra w 3 kubki. Ja na chybił trafił wybierał nie będę za dużo już było złych wyborów. Co do posadek to Randal jestem ci wstanie jakąś załatwić. Jeżeli jesteś zainteresowany to napisz podam ci swój numer telefonu. Jest jeszcze tyle roboty, ze miejsce to i dla kilkunastu osób się znajdzie więc czekam może jeszcze ktoś jest chętny. Po pracuje, po biega dostanie swoją część do robienia to będzie mógł później się wypowiadać o posadach. Nie piszcie proszę o braku czasu ponieważ ja też mam 2 etaty, 2 dzieci i dokładam do tego biznesu jak wszyscy systematycznie. Problemem Randal nie jest problem "posad" tylko problem z ich obsadzeniem (pisać i krytykować jest dużo prościej niż coś zrobić). Właśnie wróciłem ze spotkania kibiców ze wszystkich klubów i słuchając innych dochodze do wniosku, że mentalność jest tu jednym z większych problemów. Np. Legia w stowarzyszeniu kibiców ma dział prawny, dział organizujący wyjazdy, dział kontatów ze sponsorami i wiele innych czyli pracuje nad tym kilkadziesiąt osób. Lech podobnie co może wszystkich zdziwić ma w stowarzyszeniu zatrudnione osoby na pełny etat. Na pytanie jak to u nich się udało byli bardzo zdziwieni, ze można inaczej. Argumentacja ich była taka, ze po piewrwsze jak ktoś dostanie kasę to mozna wymagać, a po drugie najczęściej osoby które chcą coś zrobić robią to kosztem rodzin i dlatego szybko rezygnują. Jak ja obcerwuję od wielu lat to co się dzieje u nas to dochodze do takiego samego wniosku. Ja mam szczęście, że mam taką pracę, że i mam z czego dokładać i śmierć głodowa mi w oczy nie zagląda, ale znam też wiele takich osób które mówią, że przez Pogoń i pracę dla niej zmarnowali sobie prywatne życie. Dlatego Randal jak się weźmiesz i pokażesz, ze coś potrafisz robić to obiecuję, ze sam dołożę się do twojego wynagrodzenia żebyś mógł robić jeszcze więcej. Czekam na deklarację.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 17/06/2007 16:10
Z calym szacunkiem dla PN, ktorą za dzialalnosc i proby odbudowy pilki w Szczecinie szanuje...ale o co wam tak naprawde chodzi? Caly czas mowicie o tym, ze zaczynamy od 4 ligi, dochodzimy lajtowo do 2. (w ktoryms wywiadzie R. Chlasta tak mowil) i co wtedy? Bez inwestora albo sponsora awans moim zdaniem jest niemozliwy (patrz Korona - gdyby nie Kolporter i Klicki nie byloby awansu z 3 do 1 ligi w dwa lata). Powiedzmy, ze jestesmy juz w tej drugiej lidze, zaczynamy szukac sponsora...Oczywiscie byle kogo nie bierzemy, bo musi byc solidny, czysty, najlepiej z regionu, a jeszcze najlepiej - ze Szczecina. Tylko niestety wydaje mi sie, ze po tym jak PN traktuje obecnych kandydatow na inwestora inni moga sie do PN po prostu zrazic. Czemu "gastronomicy" Wam nie pasuja? Sa ze Szczecina, kase maja, dobre intencje pewnie tez (naprawde nie wydaje mi sie zeby ludzie ze Szczecina chcieli Pogon wykorzystac do robienia swoich interesow i zeby chcieli wydymac nas wszystkich w dupy) Dajmy im szanse. To nie jest zaden ptak, Gondor, czy inni Kozminscy. To sa ludzie zwiazani z regionem, wcale nie wykluczone, ze za gowniarza chodzili na mecze i jezdzili za Pogonia po calej Polsce. Troch zaufania i wiary w krajanow (wiem, ze po naszych "przygodach" z Bekdasem, Gondorem i zezolem bardzo o to ciezko).
Wracajac do meritum sprawy (zebym nie zostal zle zrozumiany) ja rowniez chce silnej Pogoni (najlepiej w ekstraklasie) ale przede wszystkim na zdrowych zasadach. Wiecej takiego upokorzenia jak za ptaka nie mam zamiaru przezywac. Po prostu chodzi mi o to, ze za pare lat najprawdopodobniej znajdziemy sie w sytuacji takiej, ze bedziemy musieli uzyskac pomoc jakiegos inwestora aby awansowac do 1. ligi. Wtedy mozemy wszyscy zalowac, ze nie skorzystalismy z furtki, ktora uchylaja nam obecnie Kałuzny i spolka. Bo kogo wezmiemy?
pzdr.
p.s. Tak sie ostatnio zastanawialem...Skoro PN twierdzi, ze za klika lat bez problemu bedzie ich stac na gre w conajmniej 2. lidze, bo maja licznych sponsorow, przyjaciol, itp. czemu nie skorzystali z opcji wykupu miejsca w 2. lidze od ptaka? Obyloby sie wszystko bez zbednych klotni i niesnaskow. Po prostu zaoszczedzilibysmy 2 lata tulaczki po 4 i 3 ligach...
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 17/06/2007 16:16
Przecież to oczywiste jak gastronomicy nie dogadają się z PN to nie będą się pchac, są ze Szczecina i wiedzą z czym to sie je... więc nie wiem po co to gadanie... jak będą to z PN i miastem, bez PN i miasta ich nie będzie i koniec.
Przecież to oczywiste jak gastronomicy nie dogadają się z PN to nie będą się pchac, są ze Szczecina i wiedzą z czym to sie je... więc nie wiem po co to gadanie... jak będą to z PN i miastem, bez PN i miasta ich nie będzie i koniec.
i...tylko wspólnym działaniem można cos osiagnąć...
A miasto? stoi z boku i czeka na rozwój sytuacji..to jest chowanie głowy w piasek....jest miedzy mlotem a kowadlem..z jednej strony grupy kibicowskie za PN,a z drugiej-zwykli piknikowicze(w zdecydowanej wiekszosci),dla ktorych priorytetem sa emocje wyłacznie w najwyzszej mozliwej klasie rozgrywkowej. Dla magistratu najlepszym rozwiazaniem jest wlasnie koalicja PN+gastronomicy..
Pozdro
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 17/06/2007 17:26
Miasto przedstawiło konkretną ofertę promocyjną z konkretnymi kwotami i planami budowy stadionu... i na tym się jego rola skończyła, na pewno nie będą przeszkadzac (wystarczy poglądac zdjęcia z trybun, wielu z nich to kibice) , ale na grunty gastronomicy nie mają co liczyc i klubu też nie kupi to jest pewne.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 17/06/2007 20:00
Nie doszło do ustalenia warunków sprzedaży Pogoni SSA. Prawnicy Antoniego Ptaka rozmawiają ze szczecińskimi biznesmenami, ale decyzja ma zapaść w poniedziałek.
Jeszcze w piątkowe popołudnie Jan Miedziak, prezes Pogoni SSA i prawa ręka Antoniego Ptaka (do niego należą akcje klubu), obiecywał, że najpóźniej w sobotę propozycja ostatecznej umowy dotrze do Szczecina. Dlaczego tak się nie stało?
- Proszę zachować spokój. Jest gorąca linia, ale piłka jest po stronie Rzgowa - stwierdził jedynie Artur Kałużny, biznesmen, który chce kupić Pogoń.
Decyzja powinna zapaść dziś lub najpóźniej we wtorek. Do środy Pogoń musi złożyć podanie o licencję na grę w II lidze. Jeśli dojdzie do transakcji, nowi właściciele w ciągu kilku dni będą musieli podpisać umowę z miastem na korzystanie ze stadionu i skompletować nowy skład trenerów i zawodników. Nieoficjalnie mówi się, że miasto znacząco pomoże drugoligowej Pogoni. Wszystko więc w rękach Ptaka, który może nie sprzedać klubu, tylko przenieść go do innego miasta (Zielona Góra, Opoczno, Radomsko).
Panowie bez emocji plan i pomysł na rozwiązanie sprawy Pogoni jest oczywisty i
bardzo prosty i myślę, że wielu go zna, jednak żeby go zrealizować trzeba mieć
chęć i specyficzną osobowość ( nie tylko kasę – ma ją wielu ale nie chcą się
taplać w tym bajorku).
W skrócie trzeba odkupić akcje Pogoni od Ptaka za niską cenę najlepiej na raty.
Następnie działać: wprowadzić do klubu ludzi ze Szczecina raczej młodych ,
kojarzących się z Pogonią np. Dymkowski, Majdan, itp. zorganizować struktury –
zarząd, trenerzy, ściągnąć na szybko zawodników( najlepiej ze szczecińską
konotacją) - zapewne piłkarzy z kartą w ręku – dość tanich i solidnych
chcących grać w II lidze jest sporo. Reasumując trzeba zintegrować środowisko
piłkarskie i kibiców – Pogoń Nowa ( trochę mogą buczeć ale nie będą mieli
wyjścia muszą się przyłączyć), uzyskać przychylność i dobrą atmosferę w
mediach. W środowisku publiki piłkarskiej silną identyfikację z klubem. Wydaje
się że poparcie władz Zarządu i Rady Miasta (PO) jest pełne. W tej sytuacją
uzyskując pewną przejrzystość sytuacji wydaje się formalnością podpisanie
kilku umów sponsorskich np. Miasto, Bosman, lokalny biznes. Biorąc pod uwagę
potencjał „kibicowski” Szczecina przy dobrym rozegraniu sprawy w II lidze
średnia widownia na meczu może być ok. 15.000 , daje to duży atut we wszelkich
rozmowach ze sponsorami, władzami itp. Wydaje się najbliższy sezon zostanie
poświęcony na walkę o utrzymanie i równolegle budowanie zespołu na kolejny
sezon, w którym można walczyć o awans. Koniunktura na piłkę w Polsce do Euro
2012 na pewno będzie, w Szczecinie władze pewnie zbudują nowy Stadion –
wszystko sprzyja.
Jak wieść gminna niesie Pan Kałużny ma niezłe kontakty w środowisku piłkarskim
w Szczecinie jak i w Warszawie, rozwiązuje sprawy w sposób prosty i skuteczny,
podobno nie angażuje się w sprawy, w których nie może odnieść pełnego sukcesu.
Zresztą od showbiznesu do sport biznesu nie daleko – trzeba dać ludziom
igrzysk. Więc wydaje mi się jak im się uda przejąć akcje Pogoni będzie
ciekawie, za nie dużą własną kasę zorganizują klub, zorganizują sponsoring i
powinno być normalnie. A wyniki ( awans) ....to tylko sport ( pamiętam jak
Bełchatów wchodził do ligi chyba dwa razy z rzędu przegrał awans o włos w
ostatniej kolejce). Ale jeśli Pogoni uda się awansować do I ligi to plan wypali
w 100 % - duża kasa – sponsoring, Canal +, prestiż dla właścicieli. Jak mi się
wydaje ten pomysł ma duże szanse na sukces czego szczerze życzę. Świat należy
do odważnych.
...ane ze jezeli odkupia akcje to zwolaja konferencje prasowa i o wszystkim poinforumuja wiec niewiem o co ci chodzi? a PN co oferuje mam zapewnienie ze co roku beda awansowac? a niemoze PN dogadac sie z nimi?pewnie nie bo sporo osob z PN straciloby posadki, rozumiem ze PN chce wszystkie zaslugi dla siebie za odbudowanie pilki we...
ciach.. bo nie chce mi sie zasmiecac forum
widze zes niezla choragiewka i na tym dyskusje zakoncze, przeczytaj swoje posty z przed kilku tygodni.
Ja bym sie nie zdziwil, jak by za tymi tajemniczymi "gastronomikami", stal Paszynski lub jakas inna menda.
A Ssa trafi do Piotrkowa, choc pewnie przez Zielona Gore, jak nie teraz to za rok lub dwa, tylko ciekawe co wtedy bedziemy miec, ech kurwa, wiecej mi sie niechce pisac bo rece opadaja, naiwosc ludzka nie zna granic.
ZNAJDZ MI TE POSTY W KTORYCH MOWILEM INACZEJ,skoro jestes taki pewny to mi to udowodnij,ze teraz mowie inaczej niz wczesniej,zle slowo mowilem an Kozminskiego ale nie na nich.
ostatnie zdanie w 1 moim poscie``Moze i troche ostro pojechalem ale przez sporo tygodni sie nie wypowiadalem na ten temat i zbieralem informacje...`` i nie musisz tego czytac,mam swoje zdanie i sie wypowiedzialem moze gdyby tak duzo ludzi az tak nie naciskalo i wypowiadalo sie w innym tonie moze byslal bym inaczej a tak... powtorze:Gastronomicy kupuja miejsce w lidze ``robia `` zespol i graja,moze im sie udac i przekonaja kibicow,zrobia dobry zespol i bede profesjonalnie zarzadzc klubem,zatrudnia odpowiednie osoby itd. a moze im sie nie uda ich sprawa ,a POGON NOWA niech gra, awansuje i sie rozwija!
Milego dnia i powodzenia w tyraniu mnie
Nie popierales koncepcji Pogoni od 4 ligi? a teraz nagle taki zwrot?
cytatow sobie szukaj sam. Nie napisalem ze nie czytalem Twojego postu tylko wycielem ze wzgledu na rozmiar, a to jest roznica. Czy sie uda, czy nie, to nie jest "ich" sprawa a nas wszystkich, bo oni sie znudza i pojda sobie dalej, a zostaniemy my kibice, i by nie zostac na lodzie, juz teraz trzeba dmuchac na zimne.
Dla mnie inwestor ktory probuje juz na starcie nie szanowac tradycji i wartosci, jakie udalo sie do tej pory zachowac, staje sie malo wiarygodny. Bo jak inaczej nazwac propozycje firmie wprowadzenia swojego czlonu w nazwe klubu? Gdzie przez cala historie udalo sie temu zapobiec.
Druga sprawa cala "tajemniczosc", wokol tego po prostu smierdzi juz na odleglosc. NIe wiemy nic, a tak wiele osob juz w ciemno im zaufalo, na jakiej podstawie?
"Jak podpiszemy umowy to sie dowiecie na koferencji prasowej" - a kto mi da gwarancje ze jak podpisza umowy to nie zacznie sie spowrotem cyrk, jaki juz przerabialismy wielokrotnie. Akurat my tu, powinnismy byc bardzo ostrozni, gdyz doswiadczenie uczy i nie ma co sie dziwic, ze duzo osob jest sceptycznie nastawionych, a ja sie pytam, co robia "gastronomicy" by nas przekonac do siebie, odpowiedz jest prosta.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Dla mnie inwestor ktory probuje juz na starcie nie szanowac tradycji i wartosci, jakie udalo sie do tej pory zachowac, staje sie malo wiarygodny. Bo jak inaczej nazwac propozycje firmie wprowadzenia swojego czlonu w nazwe klubu? Gdzie przez cala historie udalo sie temu zapobiec.
No właśnie - to już nawet ptak przy całym cyrku i burdelu jaki tu narobił nie zmienił nazwy klubu na C.H.Ptak Pogoń Szczecin, albo czegoś w tym stylu.
A jak sobie przypomnę taką nazwę klubu hokejowego: KKH 100% Hortex Katowice, to mi się rzygać chce. Zresztą wystarczy sobie spojrzeć na nazwy klubów np. koszykarskich (zwłaszcza żeńskich) żeby nabrać odruchu wymiotnego.
Z drugiej strony - na taki brak solidnych informacji jesteśmy chyba skazani i może to lepiej że tak niewiele wydostaje się info o zamiarach gastronomików. Mogli by przecież zwołać konferencję prasową, wszystko ładnie obiecać, że wszystko będzie cacy, że mucha nie siądzie itp. A po przejęciu klubu pójść drogą ptaka - kto mi da gwarancję, że tak nie będzie. ptak też wiele rzeczy mówił, a potem robił co innego.
Dlatego może to lepiej bo ludzie przynajmniej nie mają opowieści na które mogą się łatwo nabierać, a modna jest ostrożność w stosunku do wszystkich "inwestorów".
P.S. Mówię o informacjach docierających do mas, bo jednak "kumaci" i tak swoje się tam dowiedzą.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779276 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.