Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogoń latem w ekstraklasie?! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
.Krzysiek
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7765 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 12:49

Pawel211 napisał:  

Matek. napisał:  
Ten kto jest za tym brakuje mózgu!!! jeśli do tego dojdzie to już będzie totalna przesada co za frajerstwo...

Temu kto pisze takie zdania chyba brakuje mózgu ;)

Pytanie pozakonkursowe - na ilu meczach w tym sezonie (poza Reprą) byłeś?

avelyn
Kibic
Na forum od 8471 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 12:55

lukas86 napisał:  
Ja wiem,że to jest forum i że każdy może wpisać swoje zdanie,ale wpisy typu: to świetny pomysł,fajna sprawa itd. nie pasują tu zupełnie.

po to chyba powstalo to forum zeby ludzie, o roznych pogladac, nawet tych mniej madrych mogli sie wypowiedziec ;]

ja jestem zdecydowanie na nie tej transakcji, awans powinien byc tylko i wylacznie wywalczony na zielonej murawie, a nie przy zielonym stoliku. Zreszta spojrzyjmy realnie, nie ma obecnie u nas raczej pilkarzy nadajacych sie na OE, a nawet co do drugiej ligi mam watpliwosci. a na szybko druzynie to juz pewien turas nam budowal, a wszyscy pamietamy jak to sie skonczylo (chociaz kibica sukcesu by to odpowiadalo pewnie, jak po jakims czasie druzyna by znowu sie rozwalila to by po prostu w sobotnie popoludnie ogladali tv zamiast isc dopingowac SZCZECIŃSKĄ Pogoń)
co za dziwna moda nastała, laczenie sie klubow, kupowanie miejsc....zygac sie chce.

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Pawel211
Kibic
Na forum od 7963 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 13:21

.:Krzysiek:. napisał:  

Pawel211 napisał:  

Matek. napisał:  
Ten kto jest za tym brakuje mózgu!!! jeśli do tego dojdzie to już będzie totalna przesada co za frajerstwo...

Temu kto pisze takie zdania chyba brakuje mózgu ;)

Pytanie pozakonkursowe - na ilu meczach w tym sezonie (poza Reprą) byłeś?

Nie opuściłem żadnego meczu od czasu kiedy Ptak do Pogni przyszedł ;)

Ludzie przecież ja wiem że wszystko lepiej budować tak jak teraz bo teraz jest bardzo dobrze i fajnie by było samemu dojść do tej esktrklasy tylko ja mówie o 99% procent ludzi tego miasta dla których tylko 1 liga może zachęcić do przyjścia na mecz a w jaki sposób będzie ta liga to już mało kogo interesuje ;]

eF^
Kibic
Na forum od 8049 dni

*

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 13:46

Cytat:  
Ludzie przecież ja wiem że wszystko lepiej budować tak jak teraz bo teraz jest bardzo dobrze i fajnie by było samemu dojść do tej esktrklasy tylko ja mówie o 99% procent ludzi tego miasta dla których tylko 1 liga może zachęcić do przyjścia na mecz a w jaki sposób będzie ta liga to już mało kogo interesuje ;]

Jebią mnie tacy ludzie, kibice sukcesu którzy przychodzą na mecze tylko ' kiedy jest dobrze ' - sztuką jest nie opuszczać klubu kiedy znajduje sie w dołku i rodzi na nowo w bólach.

Bengoro
Kibic
Na forum od 6687 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 13:58
Bałtyk Gdynia chce przejąć miejsce po Śląsku Wrocław

Także jeszcze jest takie wyjście...

Ojczyzna – to wielki zbiorowy obowiązek.

FC Kamień Pomorski
Ligowiec.net Team
Drk
Kibic
Na forum od 7739 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 13:58

www.trojmiasto.pl napisał:  
Bałtyk chce przejąć miejsce w rozgrywkach piłkarskich, które pozostanie wolne po zapowiedzianej fuzji Śląska z Groclinem Grodzisk! Ryszard Stopa wysłał właśnie list intencyjny w tej sprawie do Wrocławia. - Nie mam nic przeciwko II lidze, ale jak będzie do przejęcia ekstraklasa, to też myślę, że bylibyśmy w stanie osiągnąć porozumienie - deklaruje prezes gdyńskiego klubu.

Więcej o tym całym "cyrku" TUTAJ

No to zaczyna się licytacja o I bądź II ligę !!! Mam nadzieje, ze Krzystkowi i Bednarkowi ktoś szybko wybije ten pomysł z głowy, bo to chyba im na tym najbardziej zależy (w końcu jakiś osobisty sukces za swojej kadencji). Przede wszystkim "Stowarzyszenie" powinno powiedzieć stanowcze "NIE" !!! !!!

Pawel211 napisał:  

Pisz o sobie a nie o 99% ludzi. Piszesz, że jest dobrze a pieprzysz farmazony... !!!

Shivan
Kibic
Na forum od 8542 dni

**

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:02

Pawel211 napisał:  
Zdecydowanie tak, frekwencja na meczach pokazuje że piłka w takim wydaniu ludzi nieinteresuje więc skoro jest okazja to trzeba ją wykorzystać ;] Pozatym pare lat temu to dostaliśmy w nagrodę Ptaka z Piotrcovią a tutaj jest tylko odkupienie udziałów itp a struktury klubu zostają ;]

widac ze sobie jaja robisz, ale ludzią cisnienie skacze :), na razie jest jeden glos (Twoj) na tak, ale czy na pewno? Nie interesuja nas kibice sukcesu, oni i tak przyjda czy to za teraz czy za dwa-trzy lata, kwestia czasu. Interesuje nas Twoje zdanie.

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
tarpan
Kibic
Na forum od 7975 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:11
Oczywiście jestem za NIE ! o powodach wszyscy wczesniej już tu pisali ;) Martwi mnie tylko inna kwestia , bo jeśli ten idjotyzm wypali to Pogoń Nowe bedzie musiała odać pozostałe udziały Smolnemu i Kałużnemu a jak dlamnie za słobo ich znamy aby przejeli pakiet kontrolny nad klubem i oby z tego jakiś kolejny cyrk nie powstał :/

thedevil2

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
M.
Kibic
Na forum od 7844 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:13
"JEDYNA SŁUSZNA DROGA-POGOŃ IV LIGOWA"-i wszystko odnosnie tego tematu.

DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!

Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Sampaio
Kibic
Na forum od 8139 dni

*

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:20
Już kiedyś dzięki takim szybkim pseudosportowym działaniom nasza ukochana Pogoń dwa razy była w nieciekawej sytuacji - najpierw było zatrucie pokarmowe i rozwolnienie po tureckim kebabie, później z kolei pan Antoni z pasją doprowadził MKS prawie do stanu śmierci klinicznej. Na szczeście udało się wywalić łódzkie akcenty i podnieść z przysłowiowego dna. Pojawiła się olbrzymia szansa, aby krok po kroku stworzyć klub działający w pełni profesjonalnie, klub który będzie identyfikował sie z naszym miastem i jego mieszkańcami, klub który w przyszłości stanie sie dumą nie tylko Szczecina, ale również całego regionu. Zapewne droga do najwyższej klasy rozgrywkowej nie będzie usłana płatkami róży i podróż może potrwać, ale każdy prawdziwy kibic wie, że na takie momenty warto czekać nawet latami. Pozostali już teraz mogą wykupić sobie dekoder ;)

Normalnie kłania się filozofia Kalego:

"Kali olać kibiców z innego miasta i kupić sobie ich miejsce w lidze - DOBRZE"
"Kali zostać wychujany i stracić swoja ukochana drużyna - ŹLE"

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Tasior
Kibic
Na forum od 6572 dni

*

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:24
No nie! Kurwa! Czy niektórym ludziom naprawdę tak bardzo przeszkadza perspektywa normalnego Szczecińskiego klubu, prowadzonego na zdrowych zasadach? Po co komu te krętactwa? Naprawdę musimy zniżać się do poziomu takiego np. Lecha???
Przecież krok po kroku, można samemu dojść na sam szczyt! W ogóle to PZPN nie powinien pozwalać na takie "wykupywanie miejsca w lidze"!

1948 MKS POGOŃ SZCZECIN
FC STARGARD
Arathorn
Kibic
Na forum od 8169 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:24
Panowie, wy mówicie o tym, że na zdrowych sportowych zasadach powinniśmy się znaleźć w Ekstraklasie. A zadajcie sobie pytanie, czy na takich zdrowych sportowych zasadach znaleźliśmy się w tej IV lidze?
Przecież żadne normalne zasady nie regulują spadku z I do IV ligi - co miało miejsce w naszym przypadku. Już pomijając czasy Ptaka, przecież po najgorszym sezonie w historii Dumy Pomorza także spadliśmy do II ligi.
Z tego też powodu niejako należy nam się miejsce właśnie conajmniej właśnie na II szczeblu rozgrywkowym.
Tyle jeśli chodzi o to co się nam należy. Nie można jednak patrzeć na tą sprawę z jednej strony.
Faktem jest, że zyskując te dodatkowe 3 lata (zakładając coroczne awanse) moglibyśmy zyskać kibicowsko, szkoląc i ucząc młodszych kibiców tego jak powinni kibicować.
Kolejnym aspektem jest strona czysto kadrowa - i myślę, że to mogłoby być największym problemem - myślę, że z obecnego skłądu maksymalnie 5 piłkarzy nadawałoby się do I ligi - co z resztą? Czy dalłoby radę sprowadzić odpowiednich zawodników? (mówimy oczywiście o walce o utrzymanie w lidze).

Generalnie - jeśli chodzi o tę sytuację, to jeśli chodzi o odkupienie widmowej licencji Śląska na OE - to jestem na nie. Jeśli kupując tą licencję otrzymalibyśmy obecną II ligę - to już możnaby przemyśleć - takie rozwiązanie byłoby zdecydowanie dla nas lepsze.
Pamiętajcie, że w ewentualnych barażach trafimy na bardzo trudnych rywali. Ja wiem, że nikt nie dopuszcza możliwości nie awansowania do zreformowanej II ligi, ale jeśli to nam się nie uda (a trzeba zakładać każdy scenariusz) to pomimo dobrego sezonu w IV lidze pozostaniemy w tym samym miejscu.
I proszę wszystkich piszących o Pogoni Wrocław Szczecin, żeby nie robili sobie żartów, bo pisząc to, nie rozumieją chyba o czym jest teraz mowa. Tym razem w grę nie wchodzą żadne przzeszczepy, przenosiny ani nic w tym stylu, a jedynie kupno licencji.

Z pewnością bardzo trudna decyzja i trzeba na to spojrzeć od każdej strony. Nie można mieć wyjebane na pozostałych kibiców Pogoni, którzy są innego zdania niż wy - każdy ma prawo inaczej się zapatrywać na tę sytuację, a to, że ktoś woli oglądać dobrą Pogoń w wyższej klasie rozgrywkowej nie oznacza, że jest debilem albo gorszym człowiekiem.

Pawel211
Kibic
Na forum od 7963 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:28

Shivan napisał:  

Nie interesuja nas kibice sukcesu, oni i tak przyjda czy to za teraz czy za dwa-trzy lata, kwestia czasu. Interesuje nas Twoje zdanie.

Was (i mnie) nie interesuje ale my jesteśmy tylko mniejszością a większość słoneczników napewno by chciało takie rozwiązanie bo wtedy zechce im się przyjść na mecz także ja tylko mówię o większości ;] A mecz repry poakzał że ludzie chcą piłki na wyższym poziomie niż obecny (18 tys na głębokich rezerwach Reprezentacji, 3 tys na meczu IV ligowym ;])

Pawel211
Kibic
Na forum od 7963 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:33

Arathorn napisał:  
Tym razem w grę nie wchodzą żadne przzeszczepy, przenosiny ani nic w tym stylu, a jedynie kupno licencji.

Z pewnością bardzo trudna decyzja i trzeba na to spojrzeć od każdej strony. Nie można mieć wyjebane na pozostałych kibiców Pogoni, którzy są innego zdania niż wy - każdy ma prawo inaczej się zapatrywać na tę sytuację, a to, że ktoś woli oglądać dobrą Pogoń w wyższej klasie rozgrywkowej nie oznacza, że jest debilem albo gorszym człowiekiem.

I właśnie o to mi chodzi, gdyby przeprowadzić sondę to mogę sie założyć że zdecydowana większość chciałaby tego, zwlaszcza że to nie jest sprawa tak jak z Ptakiem czy przenosinami Amici i Groclinu, chodzi o zwykłe miejsce w lidze, Pogoń na początku też chciała kupić miejsce od Ptaka a nie brać jego drużyny i jakoś większosć liczyła że się uda.

Halk
Kibic
Na forum od 7868 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:39
Wlasnie, czy ktos moze zrobic SONDĘ na ten temat ??

........................MKS mks MkS mks MKS mks MkS................................
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7550 dni

*

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:39
Ciekawe ile osob bedzie tak mowic jak przejebiemy baraz....Od razu mowie ze nie jestem ZA , tylko smieszne to wyglada ze niektorzy porownuja to do sytuacji z Ptakiem,teraz ze Slaskiem nie mielibysmy nic wspolnego to tylko 1 wolne miejsce w 1 badz 2 lidze(w zaleznosci od awansu Slaska)

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
avelyn
Kibic
Na forum od 8471 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:42

Randall McMurphy napisał:  
Ciekawe ile osob bedzie tak mowic jak przejebiemy baraz....

jak nie awansujemy to bedzie znaczyc ze tercet smolny kaluzny + miasto za malo zrobili co da nam podstawy do wysnucia wniosku ze w OE czy pierwszej lide tez by nic nie zdzialali........

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7550 dni

*

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:54

avelyn napisał:  

Randall McMurphy napisał:  
Ciekawe ile osob bedzie tak mowic jak przejebiemy baraz....

jak nie awansujemy to bedzie znaczyc ze tercet smolny kaluzny + miasto za malo zrobili co da nam podstawy do wysnucia wniosku ze w OE czy pierwszej lide tez by nic nie zdzialali........

No ale z drugiej strony teraz chca minimalnym nakladem awansowac jesli przejebiemy te baraze to sami beda pluc sobie w brode,a jesli po przejeciu MIEJSCA Slaska w 1 badz 2 lidze wielokrotnie zwiekszono by budzet? kupiono sporo nowych pilkarzy do tego nowi sponsorzy? Nasza liga nie jest zbytnio skomplikowana i nie potrzeba tu budowac klubu od podstaw przez jakis tam dluzszy,kilkuletni okres.Begdas kiedys to udowodnil posciagal kilkunastu najemnikow zdobyl wicemistrza i tyle,wiadomo juz jak to sie wszystko skonczylo ale juz tylko i wylacznie jego wina ze narobil tyle dlugow,proboje powiedziec ze przy wiekszej kasie w naszej lidze mozna sporo namieszac i poradzic sobie z miejsca w 1 lub 2 lidze ale narazie niema o czym gadac bo takiej niema,takze widze 2 mozliwosci:

-kupujemy samo miejsce Slaska,zwiekszamy budzet,kupujemy 7-8 sredniej klasy pilakrzy ktorzy mogli by nas w utrzymac a w nastepnym roku probojemy awansowac i albo spadniemy co daje nam i tak Rok do przodu albo zostajemy w nowej zreformowanej 1 lidze co daje nam 2 lata do przodu o awansie nie mowie....

- zostaje tu gdzie jestesmy liczymy na awans w tym wypadku na Kurasa ze zdarzy to do tego czasu poukladac bo o jakims doswiadczonym graczu raczej niemoze byc mowy ,choc zapowiadali jeszcze 1 takie znane nazwisko(transfer) jesli awansujemy to moze ``wybuchnie`` ktorys z naszych mlodych graczy i okaze sie prawdziwym talentem, jesli nie trzeba bedzie wzmocnic kadre no i walczyc w 3 lidze,ale na zdrowych zasadach, i nikt nam nigdy nie zarzuci ze cos przejelismy , z kims sie polaczylismy czy cos kupilismy.

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
Persona non grata
SKPS Portowcy
Na forum od 7054 dni

**

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 14:58
To jest jeden wielki skandal ! A co z emocjami przechodzenia z ligi do ligi ? Mecze z innimi druzynami , wyjazdy do innych nie tych samych miejscowosci ? Niech sie ogarna i zapomna o tym pomysle.

Cywil
Kibic
Na forum od 7551 dni

Odp: Pogoń latem w ekstraklasie?! - 19/03/2008 15:08
To najlepiej kupmy sobie od razu 'miszcza' :| Chore metody, ale już pomijając to, myślę że nawet jeśli Pogoń by zagrała w ekstraklasie to i tak po kilku meczach okazałoby się, że jesteśmy zbyt słabi i znów na trybuny przychodziłoby po 3000 osób bo przecież kibice sukcesu nie chcą oglądać porażek (nawet w najwyższej klasie rozgrywkowej). Klub nie jest przygotowany finansowo i organizacyjnie na taki przeskok. Lepiej powoli i systematycznie robić swoje a nie wykorzystywać niedorzeczne przepisy i tworzyć kolejne patologie.

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768770025 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.11 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005