Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 28/04/2006 22:53
takie troche to lipne...na necie sami katolicy, gadki o papiezu, o jakichs idealach, o wierze o naukach...a bluzgi na ochrone, a wyzywanie kibcow druzyn przeciwnych, a obijanie swoich... paradoks maly jak dla mnie...
osobiscie...slyszalem cos o jakims kapelanie, ale nawet nie wiedzialem ze wyprowadza zawodnikow. wiec nie przeszkadzal...
W takim razie jeszcze raz sobie przeczytaj ten artykul, bo albo Ty masz cos z percecją, albo mi sie wyswietla inna strona, czy moze mam nie ten internet?? Ktoś rzucił mądrą propozycje skandowania na meczu imienia ks. kapelana, moim zdaniem jakby dorzucic do tego jakies plotno z napisem wyrazajacym dezaprobate dla polityki klubu, ktora nieszanuje ludzi zwiazanych z tym klubem - ( bo jak wynika z artykulu Ksiadz chodzil na mecze od bardzo wczesnych lat ) to juz by bylo fajnie. Tu juz niechodzi o samą kwestie religii czy wiary bo nawet osobą niewierzacym ten ksiadz nieprzeszkadzal, ale chodzi o to że to jest człowiek ktory zawsze sie utozsamial i bedzie sie utozsamial z Pogonią - takich ludzi nam niewolno odsuwać na boczne tory. Wracajac do skandowania imienia, to oczywiscie o tym czy tak bedzie zadecyduja odpowiednie osoby, niebede wyskakiwal tutaj przed szereg, ( chodzi mi glownie o hierarchie kibicowska ) napisalem tylko ze jest to propozycja godna rozwazenia - a jakby sie udalo coś takiego zrobic to oczywiscie bardzo fajnie.
takie troche to lipne...na necie sami katolicy, gadki o papiezu, o jakichs idealach, o wierze o naukach...a bluzgi na ochrone, a wyzywanie kibcow druzyn przeciwnych, a obijanie swoich... paradoks maly jak dla mnie...
osobiscie...slyszalem cos o jakims kapelanie, ale nawet nie wiedzialem ze wyprowadza zawodnikow. wiec nie przeszkadzal...
A moze ci przypomniec twoje wypowiedzijeszcze z przed paru miesiecy?? Tak sie zastanawiam jaka polityke realizujesz - jestes czlowiekiem Pawlaka?? fałpelki?? czy może jestes poprostu czlowiekim zlej woli ktoremu sie nudzi troche i za kazdym razem wytyka jakies "bledy" tej witryny internetowej, ludzi ktorzy ja tworza, ktorzy sie na niej udzielaja - a co do obijania swoich to naprawde mam tu pare dobrych cytatow twojego autorstwa - to chyba w Tobie jakas obluda siedzi skoro tak piszesz.
A mnie Szoln smieszylo co innego, to czym sie tak podniecales w przerwie zimowej i podniecasz sie nadal. A pokazywanie w LApu-capu kapelana nie uwazam zeby bylo pokazane jako smieszne, tylko jako ciekawe i wlasnie nietypowe.
A obecnym dozeniom do dostowywania wiekszosci spoleczenstwa do mniejszosci pod haslami tolerancji - mowie NIE
Jeszcze tylko dodam ze Szołn chyba od Ptaka.. wierzy w tego Ptaka jak cholera, a co nie podoba sie zarzadowi to i mu ..
no ale trudno, nie znam Cie na zywo nie bede sie wypowiadal, tylko czemu niby mialo byc smieszne ? smiejesz sie z walsnej wiary ? jezlei Ci nie pasuje to zmien wiare mzoe ? bo ja nie wtydze sie powiedziec ze jestem wierzacy i Wierze w Boga a na moi ch ustach slowa '' Wierze w Ciebie Boze zywy..'' nie sa rzucane na wiatr ..
Ja natomiast dodam że nikt się nie pytał o twój stosunek do wiary i gdybanie kto jest od Ptaka. Nie tego temat dotyczy. Mi ksiądz wogóle nie przeszkadzał nawet nie zwracałem na niego zbytnio uwagi i nie widze w tym żadnego wstydu w przeciwieństwie do tych frajerskich pioseneczek, a jeśli Pawlak tak słucha głosów kibiców to powinien siebie i barana wyjebac z zarządu.
Nie badzmy glupi, Pawlakowi bylo pewnie nie po interesie. Argument, ze pokazywali kapelana w łapu Capu jest smieszny, tam pokazuja polowe kibicow z calej Polski - ich tez nie wpuszczac na stadion??
W Polsce kapelanów mają też m.in. w Górniku Zabrze, Groclinie Grodzisk, Lechu Poznań, Koronie Kielce, Legii Warszawa czy Arce Gdynia. - I nigdzie nie wychodzą na środek boiska - zaznacza Pawlak.
Kazdy klub ma swoja tradycje i zwyczaje. Jak widac Pawlak ma to w dupie.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Proponuje, aby dac zakaz dzieciom wyprowadzac na murawe pilkarzy za reke bo grozi to oskarzeniem o pedofilie
Nie badzmy glupi, Pawlakowi bylo pewnie nie po interesie. Argument, ze pokazywali kapelana w łapu Capu jest smieszny, tam pokazuja polowe kibicow z calej Polski - ich tez nie wpuszczac na stadion??
W Polsce kapelanów mają też m.in. w Górniku Zabrze, Groclinie Grodzisk, Lechu Poznań, Koronie Kielce, Legii Warszawa czy Arce Gdynia. - I nigdzie nie wychodzą na środek boiska - zaznacza Pawlak.
Kazdy klub ma swoja tradycje i zwyczaje. Jak widac Pawlak ma to w dupie.
Dodając: warto tradycje budować bo to one determinują poczucie tożsamości, nie tylko piłkarzy...
Jak czytam wpisy Szołna i Pluma to zastanawiam się dla kogo jest kapelan? Chyba dla piłkarzy i skoro oni chcą jego obecności to chyba jest im potrzebny. Zresztą i tak wygrało stwierdzenie, że przeciwko jego wejściu na murawe protestowali kibice:/ jacy kurwa kibice ja bynajmniej nic nie słyszałem. A swoją drogą ks. kapelan musiał się jakoś narazić ptakowi, bo do tej pory wszytko było w porządku i nikomu nie przeszkadzał-może krytyka cudownych transferów?...
Dobrze, jest on dla piłkarzy, nie dla kibiców i nikt mu z piłkarzami spotykac się nie zabrania, nie zabrania się modlitwy przed meczem. Jak piłarze wramach protestu nie wyjdą w ogólne na murawę, t otwedy pogadamy, ale jakoś nie widzę by umierali z tęsknoty, za te kilku minut w drodze na boisko
Pierwsze nie wszycy kibice to katolicy. Ogólnie w Polsce religia i futbol nie idą w parze. Chyba, że ktoś jest naprawdę odbłudny, bo tutaj ksiądz, miłowanie bliźniego a zaraz bluzgi na przeciwników itd.
skoro religia nie idzie w parze z futbolem, to według Ciebie setki tysięcy kibiców w Polsce to osoby niewierzące? czy może jesteś w stanie oceniać ich wiare na podstawie kilku słów które usłyszysz na stadionie?
Te setki tysięcy kibiców na stadionie to prawdziwi katloicy, szczególnie jak bardzo szanują i miłują bliźniego swego itd. Nie mówię, że wszyscy, ale czy skandujac obrazliwe hasła, piosenki szanujesz kibica drużyny przeciwnej? Stadion to nie miejsce na takie rzeczy
Szczególnie podczas bójek kibice(nawet tych między sobą) myślą o kapelanie i modlą się o powodzenie?
Wierzysz w to? Nie chcę się dalej kłócić, bo po meczu sparwa przycichnie, a za jakiś czas nikt już nie będzie pamiętał.
Zwyczaj fajny czy nie, to już kwestia gustu i wiary, ale czy coś ciekawego on wnosił i czy będzie nam go brakowac? Nie, więc po co ta cała afera?
.
nie wypowiadaj się za wszystkich może Tobie nie bedzie go brakować, ale w końcu kapelan jest dla piłkarzy, a nie dla Ciebie. A afera jest bo pawlak próbuje swoje decyzje usprawoedliwić głosami anonimowych kibiców.
heh, tu wypowiadałem się tylko w swoim imieniu...
Ostatnio edytowany przez: Plum, 29 kwietnia 2006, 06:37 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 09:10
Dlaczego nagle teraz, pod koniec sezonu taka decyzja? Żeby odwrócić naszą uwagę od nieudanych posunięć zarządu? Możliwe, że potem przywrócą go spowrotem na stanowisko, żeby wywołać wśród nas złudne wrażenie , że nasza opinia jest ważna (taka zagrywka pseudo psychologiczna- nie dajmy się nabrać )
Oczywiście potępiam tą decyzję, jako katolik i jako kibic orazi podpisuję się pod propozycją zwrócenia na to uwagi w dzisiejszym meczu.
Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 10:00
Ja zawsze byłem przeciwko temu wychodzeniu kapelana na boisko ale do tego żeby Pogoń miała kapelana nic nie miałem (po prostu jest mi to obojętne). Skoro piłkarze mieli taką potrzebe i im to pomagało to ok. Jak już ktoś powiedział tu bardziej chodzi o to, że Pawlak po raz kolejny uważa się za wielkiego przedstawiciela kibiców, którym na pewno nie jest.. Po raz kolejny po jego absurdalnej decyzji gdy spada na niego krytyka "zwala" całą wine na kibiców...i to jest w tym wszystkim najgorsze. Może pan Marek czuje się niedoceniony...
I jeszcze jedna sprawa. Nie podważam wiary prawdziwych katolików na tym forum ale widać, że są także osoby, które akurat jak wyszła sprawa ks. Marszałka "obudzili się" ze swoją wiarą i jest to zupełnie sprzeczne z tym co robiią... Lekka hipokryzja... Ale każdy żyje jak chce i tego nie kwestionuje.
P.S: To jest wyłącznie moje zdanie jako człowieka niezbyt związaengo z Kościołem. I zaznaczam, że nic mi do tego co myślą inni.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 10:07
Nie czytałem dokładnie tematu ale widze że kilka osób pisze iż nagle pół forum ''budzi się'' ze swoją wiarą. A kto tu napisał że tak jest? Sprawa kapelana a ''obudzenie się'' ze swoją wiarą nie mają ze sobą nic wspólnego.
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Odp: Pawlakowi przeszkadza Kapelan!!! - 29/04/2006 10:34
Wiele osób uważa, że kibic nie może być katolikiem, bo przeklina, pluje a nawet co gorsza od czasu do czasu bierze udział w bójkach, ta opinia to bzdura, gdyż nie każdy katolik musi być ascetą, zakonnikiem i nie musi przec cały czas się modlić, idąc waszym tokiem rozumowania chrześcijanami nie byli np. rycerze biorący udział w krucjatach gdyż pluli, przeklinali a co najgorsze brali udział w awanturach, przy których te dzisiejsze to niewinna zabawa.
Oczywiście zaraz pojawi sie milion kontrargumenów, mi jednak chodzi tylko o to, że nie wolno spłycać tak tego teamtu.
Stocznie Szczecina, Gdyni i Gdańska chciały wolności krzyczały basta !
Tak walsnie jest. Pawlak jest takim malowanym wiceprezesem. W rzeczywistosci nie ma zupelnie nic do powiedzenia w klubie. A ze chce pokazac jaki to on wazny i ile moze to swoja "wladze" demnostruje wlasnie przez takie postepowanie z kapelanem... To mu wolno bo na to Ptak pozwala...
Pink Floyd - The Biggest Band On The World
Pogon Szczecin - The Biggest Club On The World
Dzisiaj mamy przedostatni mecz w tej rundzie na własnym stadionie. Księdza nie ma od początku. Jakoś nie przypominam sobie żebyście wcześniej płakali w tym temacie . Ktos wogóle zauważył że ksiądz znikł, czy dopiero Wybiórcza Wam to "uświadomiła"?
Dzisiaj mamy przedostatni mecz w tej rundzie na własnym stadionie. Księdza nie ma od początku. Jakoś nie przypominam sobie żebyście wcześniej płakali w tym temacie . Ktos wogóle zauważył że ksiądz znikł, czy dopiero Wybiórcza Wam to "uświadomiła"?
Wybiórcza pokazała, że jest taki zakaz i kto jest jego autorem oraz sprowokowała deyskusję ta ten temat, bo wcześniej jej faktycznie nie było.
Wiele osób uważa, że kibic nie może być katolikiem, bo przeklina, pluje a nawet co gorsza od czasu do czasu bierze udział w bójkach, ta opinia to bzdura, gdyż nie każdy katolik musi być ascetą, zakonnikiem i nie musi przec cały czas się modlić, idąc waszym tokiem rozumowania chrześcijanami nie byli np. rycerze biorący udział w krucjatach gdyż pluli, przeklinali a co najgorsze brali udział w awanturach, przy których te dzisiejsze to niewinna zabawa.
Oczywiście zaraz pojawi sie milion kontrargumenów, mi jednak chodzi tylko o to, że nie wolno spłycać tak tego teamtu.
Nie porównujmy tej sytacji do średniowiecza, kiedy to zabijanie w imię Boga było na porządku dziennym, a stosy z niewiernymi jedną z najpopularnijeszych rozrywek.
Mogę sobie pomyślec, że skoro teraz nagle obudziła sie w was taka wiara, to jakim cudem łamiecie przykazania, których przestrzeganie jeszcze nie można zaliczyć do ascezy.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Nie porównujmy tej sytacji do średniowiecza, kiedy to zabijanie w imię Boga było na porządku dziennym, a stosy z niewiernymi jedną z najpopularnijeszych rozrywek.
Mogę sobie pomyślec, że skoro teraz nagle obudziła sie w was taka wiara, to jakim cudem łamiecie przykazania, których przestrzeganie jeszcze nie można zaliczyć do ascezy.
dyskusja powoli odchodzi od tematu. W tej sytuacji nie chodzi o wiare! nawet niewierzący mówią, że kapelan im nie przeszkadza, a skoro piłkarze go potrzebują, to pawlak nie ma prawa im zabronić jego posług. Co do kwesti wiary. Człowieku co ty w ogóle mówisz? Czy znasz chociaż jednego katolika który nie grzeszy? który nie łamie przykazań? nie ma takich ludzi, a twoje wyrzuty w stylu:jacy z was katolicy skoro łamiecie przykazania? są po prostu śmieszne. Oceniasz ludzi, nawet nie widząc, nie znając ich i mówisz, że są obłudni bo przeklinają i wczasie meczu wyzywają przeciwników nie rozumiem tego.
...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
[
To czy ktoś jest za księdzem a nie przeciw oznacza że obudziła się w nim wiara?
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768802763 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.