Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> To stadion w Polsce ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
chrisxx
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8604 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 17:13
Wembley widziałem 5 miesięcy temu na żywo, już wtedy robił wrażenie, a co dopiero po zakończeniu budowy...

qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 17:18

chrisxx napisał:  
Wembley widziałem 5 miesięcy temu na żywo, już wtedy robił wrażenie, a co dopiero po zakończeniu budowy...

Która chyba z 5 miesięcy temu miała się zakończyć.

Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Irriducibili
Kibic
Na forum od 7886 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 17:19

chrisxx napisał:  

Ja Wembli :) widzialem w polowie lutego..jedna wielka budowa i maja ponoc mega problemy z terminami;]
Wieksze wrazenie zrobil na mnie nowy stadion Arsenalu jest mniejszy niz Wembley ale jak narazie prezentuje sie lepiej.Pewnie dlatego ze jest niemal skonczony;]

Pogon & Legia
qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 17:21

Irriducibili napisał:  

chrisxx napisał:  

Ja Wembli :) widzialem w polowie lutego..jedna wielka budowa i maja ponoc mega problemy z terminami;]
Wieksze wrazenie zrobil na mnie nowy stadion Arsenalu jest mniejszy niz Wembley ale jak narazie prezentuje sie lepiej.Pewnie dlatego ze jest niemal skonczony;]

Właśnie miałem pisać o Emirates Stadium...

Visca el Barca!!!
kaktus56
Kibic
Na forum od 7412 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 17:23

Irriducibili napisał:  

kaktus56 napisał:  

Irriducibili napisał:  
Stadion Korony to pomylka.

o co ci chodzi? bo nie rozumiem za bardzo?

po1 Jest to betonowy kloc.
po2 Ma zdecydowanie za mala pojemnosc-choc jak widac na frekwencje w Kielcach to i tak starcza.
Ogolnie chodzilo mi o to ,ze jak juz budowac to robic to dobrze.

stadion nie jest jeszcze wykończony ale "betonowy kloc" to przesada. jak skończą będzie wyglądał całkiem nieźle

po co w kielcach większy stadion? normalnie jest około 10 tyś ludzi na meczu. przy większych trybunach byłoby wrażenie że jest pusto a nie o to przecież chodzi. ma taki rozmiar jakiego potrzebuje korona. w anglii mają więcej kibiców to stadiony są większze to chyba dość proste.

Cytat:  
Krzysztof Klicki!!! Tacy ludzie powinni być w polskiej piłce...najpierw zajął się stadionem a dopiero teraz zaczął wydawać większe pieniądze na piłkarzy(Gajtkowski).

podzielam pogląd a zajął się nie tylko stadionem. wyrzucili rasistów, egzekwują zakazy stadionowe i wszyscy są grzeczni. przez 1,5 godziny stania w kolejce po bilety nikt nie bluzga mimo że wie że biletów nie dostanie, żadnych burd. efekt - trybuny koło boiska, żadnych krat oddzielających piłkarzy i kibiców.

BARCA & POGOŃ......
Irriducibili
Kibic
Na forum od 7886 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 17:24

qbajag napisał:  

Irriducibili napisał:  

chrisxx napisał:  

Właśnie miałem pisać o Emirates Stadium...

no stadion konkret..
i 2,3 takie obiekty w Pl i by bylo dobrze;]

Pogon & Legia
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7551 dni

*

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 17:25

qbajag napisał:  

chrisxx napisał:  

Z tego co slyszalem to tam niezle jaja z ta budowa byly,podobno u jakiegos bukmachera mozna bylo obstawiac czy Wembley zostanie wybudowane i zdane do ``uzytku`` w terminie?,i mozna bylo obstawiac Tak czy NIe, i podobno duza czesc robotnikow poszla obstawic ze NIE:) i sie oblowili,niedawno glosno o tym bylo...widac nie tylko Polak potrafi:]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 19:39

Randall McMurphy napisał:  

qbajag napisał:  

chrisxx napisał:  

Z tego co slyszalem to tam niezle jaja z ta budowa byly,podobno u jakiegos bukmachera mozna bylo obstawiac czy Wembley zostanie wybudowane i zdane do ``uzytku`` w terminie?,i mozna bylo obstawiac Tak czy NIe, i podobno duza czesc robotnikow poszla obstawic ze NIE:) i sie oblowili,niedawno glosno o tym bylo...widac nie tylko Polak potrafi:]

Być może były to tylko plotki ale pamiętam, jak mówiło się, że pierwszy mecz na Wembley miał być rozegrany z Polską na koniec eleminacji MŚ czyli w październiku.

Visca el Barca!!!
Krzysiek-Goleniów
Kibic
Na forum od 7422 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 20:29
Jaki jest według Was najbrzydszy stadion w lidze? Według mnie Zagłebia Lubin, co prawda duży ale trybuny są za bardzo oddalone od boiska i jest mało krzesełek, a wizualnie wygląda okropnie.

GOLENIÓW NA ZAWSZE Z POGONIĄ
eJay
Kibic
Na forum od 7849 dni

**

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 20:37
Jak dla mnie to Górnik Zabrze:) Do tego dochodzi fatalna nawierzchnia na płycie głównej i betonowe trybuny. Zaglebie w miare mozliwosci modernizuje stadion, dorzucaja krzeselka, ale widac dalej, ze to postkomunistyczny moloch:)

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Irriducibili
Kibic
Na forum od 7886 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 21:21

Krzysiek-Goleniów napisał:  
Jaki jest według Was najbrzydszy stadion w lidze? Według mnie Zagłebia Lubin, co prawda duży ale trybuny są za bardzo oddalone od boiska i jest mało krzesełek, a wizualnie wygląda okropnie.

wiekszosc stadionow jest wyjatkowo brzydkich typowo XIXw zabytki.
Sa moze 2,3 wyjatki .

Pogon & Legia
eF^
Kibic
Na forum od 8050 dni

*

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 21:41
Gornik Zabrze, Zaglebie - TRAGEDIA ; stadion Polonii tez zawsze mnie przerazal ale ostatnio sie troche poprawili

co do tych projektow to po prostu dech w piersi zapiera - szkoda ze w Szczecinie predko sie nawet projektu takowego nie doczekamy

BzM
Kibic
Na forum od 7855 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 21:57
opis kilku stadionów, wg mnie

Wisła Kraków- też powstaje tu ładny stadion. Pamiętam jak byłem tam za małolata to tragedia. Teraz bardzo pozytywnie. Jak w końcu uruchomią sektor gości to będzie bardzo dobrze. Dość dziwne, że teraz sektor ten jest zamknięty, a wchodzą na niego krakowiacy.

Górnik Łęczna- bardzo fajny stadion, w wersji angielskiej, raczej niższej ligi. Sektor gości zadbany: konstrukcja, krzesełka, kible, dobra widoczność. Ochrona dość upierdliwa.

Korona Kielce- jeszcze niedokończony, tak jak ktoś zauważył surowy beton. Jak to poprawią to będzie naprawdę dobrze i chyba jednak najlepszy stadion w Polsce. Sektor gości również ok: widoczność dobra, doping się niesie, brak krzesełek. Wszystko pod kontrolą kamer, więc tam raczej zawsze będzie spokój, bo przypału nikt nie chce. Wyjątkowo dziwne uczucie jak tak blisko jest się przy gospodarzach. Płoty mało stabilne. Ochrona typowi służbiści, którzy nawet jakby chcieli to nie, bo trzeba zapytać szefa.

GKS Katowice- chyba najlepszy sektor dla gości pod względem widoczności. Doping z „blaszoka” na pewno robi wrażenie. Trybuny odstają od siebie. Wejście na trybunę główną- sektory vipowskie- tak jak do klatki w bloku- na inne sektory wejście po schodach.

Petra Płock- średni stadion, ale jakoś się prezentuje. Sektor gości dość pozytywny.

GKS Bełchatów- jak na taką miejscowość stadion też dość nowoczesny, ala angielski. Jedynie sektor gości to nieporozumienie- płot wysoki, pełno drutów kolczastych, kibel- niczym w jakimś obozie. Ochrona bardzo profesjonalna. Wychodzenie ze stadionu z sektora gości dość przypałowe.

Lech Poznań- stadion zmienia się do nie do poznania. Jakiś czas temu, praktycznie, ułożenie trybun jak u nas, a teraz już znaczna różnica (choć ta trybuna nowa jeszcze w stanie surowym). Po zrobieniu nowej trybuny i dachu to będzie naprawdę dobrze. Wrażenie robi jak jest pełny i wszędzie pełno Lecha. Szkoda, że teraz frekwencja tam spadła.

monter
Kibic
Na forum od 7817 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 22:17
Od kiedy bylem na Nou Camp, zaden inny stadion nie wywarl na mnie wiekszego wrażenia.
Ale cieszmy sie, ze w Polsce buduje sie cos nowego chocby na 20 tys widzow, bo np w takiej Łodzi stadion ŁKS predzej sie rozleci niz wybuduja nowy.

MKS Pogoń Szczecin Polska
U-96
Kibic
Na forum od 8583 dni

**

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 22:48
Stadion Gornika Zabrze ma dobre warunki, wystarczyloby go zadaszyc, "okrzeselkowac" , gdzie niegdzie poszpachlowac ;) i bedzie solidny stadion.

Stadion Slaska Wroclaw nadaje sie chyba tylko do wyburzenia

Szlugi, wóda, gołe baby !
Irriducibili
Kibic
Na forum od 7886 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 23:07
[cytat=monter]Od kiedy bylem na Nou Camp, zaden inny stadion nie wywarl na mnie wiekszego wrażenia.

A Czym jak zapytac moge Camp Nou wywarl na Tobie takie wrazenie???
tylko wielkoscia czy czyms jeszcze..?
bo moim zdaniem jest to wielki stadion ale nic pozatym.budowany byl na olimpiade w 92' i jak wiadomo dzis wg.tych schematow co budowano Camp Nou juz sie nie buduje wcale.
Jest to podobnie jak stadion Korony betonowy kloc
Jest conajmniej kilkanascie stadionow zdecydowanie ladniejszych i nowoczesniejszych niz stadion Barcy..a podobny standard i budowe ma stadion m.in Realu M

Pogon & Legia
qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 23:14

Irriducibili napisał:  
[cytat=monter]Od kiedy bylem na Nou Camp, zaden inny stadion nie wywarl na mnie wiekszego wrażenia.

A Czym jak zapytac moge Camp Nou wywarl na Tobie takie wrazenie???
tylko wielkoscia czy czyms jeszcze..?
bo moim zdaniem jest to wielki stadion ale nic pozatym.budowany byl na olimpiade w 92' i jak wiadomo dzis wg.tych schematow co budowano Camp Nou juz sie nie buduje wcale.
Jest to podobnie jak stadion Korony betonowy kloc
Jest conajmniej kilkanascie stadionow zdecydowanie ladniejszych i nowoczesniejszych niz stadion Barcy..a podobny standard i budowe ma stadion m.in Realu M

Stadion Camp Nou został wybudowany w 1957 roku(35 lat przed olimpiadą - wtedy co najwyżej go trochę odremontowali).
W meczu otwarcia stadionu Barcelona pokonała 4:2 LEGIĘ Warszawa

Visca el Barca!!!
Sampaio
Kibic
Na forum od 8140 dni

*

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 23:17
Tym sposobem zaraz dojdziemy do zaskakujących wniosków, że blokowiska z lat 70-tych są o niebo lepsze od renesansowego pałacu, bo nie jest on nowoczesny, a do tego "już sie tak nie buduje..." Nie wszystko co najnowsze jest lepsze od staroci - historia i klimat też mają swoją wartość

Obrazek jpg wstawiony na forum

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Irriducibili
Kibic
Na forum od 7886 dni

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 23:17
Stadion Camp Nou został wybudowany w 1957 roku(35 lat przed olimpiadą - wtedy co najwyżej go trochę odremontowali).
W meczu otwarcia stadionu Barcelona pokonała 4:2 LEGIĘ Warszawa[/cytat]

Tak ale chodzilo mi o przebudowe ,remont na IO

Pogon & Legia
qbajag
Kibic
Na forum od 8399 dni

**

Odp: To stadion w Polsce ? - 25/04/2006 23:20

Irriducibili napisał:  
W meczu otwarcia stadionu Barcelona pokonała 4:2 LEGIĘ Warszawa

Tak ale chodzilo mi o przebudowe ,remont na IO[/cytat]

OK, Camp Nou był przebudowywany w 1974r. później powiększany na MŚ w 1982r. później można powiedzieć odrestaurowany na IO i ostatnio przebudowany(przepisy FIFA nakazały usunięcie części krzesełek) w 1994r.

Visca el Barca!!!
 - 1  - 2  - 3  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768802729 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005