Mielibyśmy zaległy już 3 mecz, ale poprzeni został przełożony nie z naszej winy. Mecz z zagłebiem, został przełożony ze wględu na instalację podgrzewnania murawy, a nie przez to, że skuta była ona lodem, więc nasza sytacja może wyglądac lepiej.
Jeśli jakimś cudem pzpn a potem sędzia dopuści murawę do gry, to nadal nie będzie pewne czy mecz sieobędzie... Ptak w trosce o zdrowie swoich podopiecznych moze oddac walkovera...
Nie chodziło mi o to, z czyjej winy mecz zostałby odwołany - chodzi o terminy, bo już teraz będziemy grać co 3 dni. Jeżeli spotkanie z Górnikiem zostałoby przełożone, to mielibyśmy do rozegrania 15 spotkań w ciągu 49 dni...
15 spotkań w 49 dni ? hmm przynajmniej będą mieli wytłumaczenie w razie niepowodzenia , poza tym to ta cała runda już jest zabawna, za 2 miesiące koniec a tu ledwo kilka spotkań rozeganych, przerwa zimowa o miesiąc dłuższa niż cała runda ale cóż - polskie realia
Wiem że Polska to nie zachód, ale mimo wszytsko na zachodzie grają tak bardzo często....
Ale zauważ również, że w rzeczywistości na zachodzie co 3 dni grają tylko tzw. elitarne kluby, które występują w europejskich pucharach, a te mają pokaźną i wyrównaną kadrę i rotacja zawodników nie wpływa zasadniczo na poziom gry. A u nas ? Z pewnością będziemy mieli okazję ocenić umiejętności dublerów , bo nasze gwiazdy powyżej 30-stu lat mogą mieć problemy z takim napiętym terminarzem.
A co do meczu to również uważam, że jednak się odbędzie niezależnie od stanu murawy bo już chyba ciężko nawet znaleźć wolny termin
Odp: Górnik Zabrze-Pogoń Szczecin - 15/03/2006 21:20
Jak to mozliwe ze Gornik dostal licencje na gre w ekstraklasie z takim zabytkiem, powinien zostac zdegradowany do 4 ligi, i od nowa sie budowac jak GKS,wstyd zeby w pierwszej lidze byly takie stadiony,tym bardziej ze reszta sie ``buduje`` Polonia czy Zaglebie a w takim Zabrzu nic sie nie dzieje...
Jak to mozliwe ze Gornik dostal licencje na gre w ekstraklasie z takim zabytkiem, powinien zostac zdegradowany do 4 ligi, i od nowa sie budowac jak GKS,wstyd zeby w pierwszej lidze byly takie stadiony,tym bardziej ze reszta sie ``buduje`` Polonia czy Zaglebie a w takim Zabrzu nic sie nie dzieje...
Nie przesadzaj! Widzisz jedno zdjęcie z wyrwaną ławką i chcesz degradacji Górnika do 4 ligi ? Nie wiem ile drużyn mogłoby grać wg Twoich wymogów w I lidze, ale aż boję się myśleć co zrobiłbyś z drużynami II i III ligi skoro Górnik załapałby degradację do IV
Nie przesadzaj! Widzisz jedno zdjęcie z wyrwaną ławką i chcesz degradacji Górnika do 4 ligi ? Nie wiem ile drużyn mogłoby grać wg Twoich wymogów w I lidze, ale aż boję się myśleć co zrobiłbyś z drużynami II i III ligi skoro Górnik załapałby degradację do IV
Nie przesadzac? tam ponad polowa stadionu to sa ławki jakies murki itp wiec o czym my tu mowimy w profesjonalnie zarzadzanej lidze, taki stadion? zobacz jak to wyglada,ruina, i tak bedzie bedzie dluuugi dlugi czas, bo niema kasy na nic inne kluby jakos sie organizuja,planuja inwestycje,rozbudowuja sie a w Zabrzu? Nawet murawy niemoga przygotowac na czas...jakby nie mogli 2tyg temu zaczac odsnierzac tylko kilka dni temu 2 i 3 liga co innego.Ale 1 liga jest wizytowka naszego kraju! Oni zamiast isc do przodu jak wiekszosc to sie cofaja,od kilku lat niewidzialem zeby cos ruszylo z budowa tego stadionu. To samo moge powiedziec o Ruchu Chorzow(naszczescie 2 liga) czy Slasku Wroclaw(sektor dla przyjezdnych) zreszta mozna by tak sie do kazdego klubu przyczepic, mi chodzi tylko o Gornik Zabrze,stadion ruina i tyle. Rozumiem brak kasy itp. Ale jakim cudem oni dostali licencje?? obejrzyj sobie kilka fotek to zmienisz zdanie.
Nie przesadzac? tam ponad polowa stadionu to sa ławki jakies murki itp wiec o czym my tu mowimy w profesjonalnie zarzadzanej lidze, taki stadion? zobacz jak to wyglada,ruina, i tak bedzie bedzie dluuugi dlugi czas, bo niema kasy na nic inne kluby jakos sie organizuja,planuja inwestycje,rozbudowuja sie a w Zabrzu? Nawet murawy niemoga przygotowac na czas...jakby nie mogli 2tyg temu zaczac odsnierzac tylko kilka dni temu 2 i 3 liga co innego.Ale 1 liga jest wizytowka naszego kraju! Oni zamiast isc do przodu jak wiekszosc to sie cofaja,od kilku lat niewidzialem zeby cos ruszylo z budowa tego stadionu. To samo moge powiedziec o Ruchu Chorzow(naszczescie 2 liga) czy Slasku Wroclaw(sektor dla przyjezdnych) zreszta mozna by tak sie do kazdego klubu przyczepic, mi chodzi tylko o Gornik Zabrze,stadion ruina i tyle. Rozumiem brak kasy itp. Ale jakim cudem oni dostali licencje?? obejrzyj sobie kilka fotek to zmienisz zdanie.
No z tym że stadion nie jest najwyższych lotów to trudno się nie zgodzić , ale od razu degradacja do IV ligi ?
No z tym że stadion nie jest najwyższych lotów to trudno się nie zgodzić , ale od razu degradacja do IV ligi ?
No a czemu nie, kary finansowe niepomoga bo niemaja kasy, to jakie inne rozwiazanie? wyprzedaz pilkarzy? pozyczki? chyba lepiej zeby zaczeli wszystko od 4 ligi zreszta co mnie to, ja bym ich wywalil, dla Przykladu fotorelacja z Zabrza: Fotki
Widze, że nie jestes w temacie.... w Zagłebiu a raczej w Lubinie również nic się nie dzieje,bo KGHM nie dał kasy na przebudow/budowe stadionu. Zostaną wykonane tylko niezbędne prace potrzebne do uzyskania licencji...Jak zwykle u miedizowych dużą rolę odegrała przy tych krokach zmiana władzy...
Co do Zabrza i degradacji do 4 ligi...zeby tylko Tobie nikt nie powiedział za pare lat, że powinni zdegradować Pogoń,ciekawe jak wtedy byś to odebrał. Wystraczy zerknąć na nasz obiekt - jeszcze chwila i...
Widze, że nie jestes w temacie.... w Zagłebiu a raczej w Lubinie również nic się nie dzieje,bo KGHM nie dał kasy na przebudow/budowe stadionu. Zostaną wykonane tylko niezbędne prace potrzebne do uzyskania licencji...Jak zwykle u miedizowych dużą rolę odegrała przy tych krokach zmiana władzy...
Co do Zabrza i degradacji do 4 ligi...zeby tylko Tobie nikt nie powiedział za pare lat, że powinni zdegradować Pogoń,ciekawe jak wtedy byś to odebrał. Wystraczy spojżeć na nasz obiekt - jeszcze chwila i...
bardziej chodzilo mi o te ze nie tak niedawno .stadion Lubina w wiekszosci pokryty byl lawkami,teraz wlasciwie w gornej czesci na calym stadionie sa krzeselka...a co do degradacji Gornika i tak bym ich wywalil do 4 ligi ,ale ze wzgledow czysto pilkarskich,nie mowie o tradycji i jaki to klub jest zasluzony poprostu ich nie lubie,a jak widze ten stadion...moze moja chec do zdegradowania ich spowodowana jest....nienawiscia zreszta znalazlbym jeszcze kilka takich klubow
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768810892 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.