Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> 1% z podatku na Pogoń (oprawy) << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Lrd
Moderator**
IP: zapisany
Na forum od 7639 dni

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 06/01/2007 23:51
to moze niech ktos ogarnie caly ten temat i w jednym poscie napisze wszystki istotne informacje bo sie balagan zrobil... czyli ostatecznie nie mozna przeznaczyc tych pieniedzy ani na PW ani tym bardziej na MW... wiec jedyna opcja jest przekazanie pieniedzy na Pogoń i dogadanie sie z prezesem, aby te pieniadze przeznaczyl na oprawy, co jest u nas raczej niemozliwe??? dobrze zrozumialem???

Ostatnio edytowany przez: Lrd, 14 lutego 2008, 10:12 [1 raz(y)]

Against modern wszystko!
RAFek
Kibic
Na forum od 8882 dni

**

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 07/01/2007 10:34
edit

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
UI
Kibic
Na forum od 7836 dni

*

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 14/01/2007 15:49

Helmut napisał:  

AS. napisał:  
Pytanie: Czy Pogoń Nowa jest stowarzyszeniem ? Czy można na jej działalność przeznaczyć 1% ?podatku?

Jest stowarzyszeniem natomiast nie jest organizacją pożytku publicznego, więc nie można.

To nie dobrze ;/

Obrazek gif wstawiony na forum
Pszczółek
Kibic
Na forum od 8277 dni

**

Akcja 1% podatku na sport - 14/02/2008 09:06
Akcja 1% podatku na sport

Masz dość biernie patrzeć na rozkładający się sport w naszym regionie ? Możesz pomóc!! Każdy z nas ma możliwość odpisania bowiem 1% podatku dochodowego na rzecz Organizacji Pożytku Publicznego (OPP). W tym roku jest to dodatkowo dziecinnie proste. Nie trzeba już samemu wpłacać pieniędzy i czekać na ich zwrot. Wystarczy wypełniając PIT wpisać nazwę organizacji, numer KRSu oraz kwotę, którą chcemy przekazać, nie może ona jednak przekraczać 1 % podatku.

Poniżej lista sportowych Organizacji Pożytku Publicznego w naszym regionie pod linkiem:
Akcja 1% podatku na sport

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
Pogoń Walcząca
Kibic
Na forum od 7410 dni

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 14/02/2008 10:15
25.01.2008 - Apel PW i Stanisława Mazuro o przekazanie 1% podatku na rzecz KS Stal Szczecin

Szanowni Kibice !

Stowarzyszenie Pogoń Walcząca oraz były masażysta Pogoni Szczecin, aktualnie zatrudniony w Stali Szczecin, ale współpracujący z Morskim Klubem Sportowym - popularny Stasiu Mazuro, zwracają się z apelem o przekazanie 1% podatku dochodowego na rzecz KS Stal Szczecin. Stal Szczecin jest jednym z nielicznych szczecińskich klubów piłkarskich posiadającym status Organizacji Pożytku Publicznego. Fundusze pozyskane z wpłat 1% wykorzystane będą przez klub m.in. na szkolenie młodzieży oraz dalsze funkcjonowanie tego zasłużonego dla Szczecina klubu.

Przydatne informacje:

Kto może przekazać 1% podatku organizacjom?

1) - podatnicy podatku dochodowego od osób fizycznych, 2) - podatnicy opodatkowani ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych, 3) - podatnicy prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą i korzystający z liniowej, 19-procentowej stawki podatku.

Jak przekazać 1% podatku organizacji pożytku publicznego?

1. Wybrać KS Stal Szczecin, jako OPP, której chcemy przekazać 1%.

2. Wypełnić odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym (PIT-36, PIT-37, PIT-28, PIT-36L i PIT-3Cfaniak Po wyliczeniu, ile podatku będziemy mieli do zapłacenia w tym roku, w ostatnich rubrykach zeznania podatkowego wpisujemy nazwę i numer pod jakim widnieje w Krajowym Rejestrze Sądowym organizacja, której chce przekazać 1 % należnego podatku (art.45 ust.5c ustawy o pdpf). KS Stal Szczecin posiada nr KRS: 0000126800. Wpisujemy także kwotę, którą chcemy przekazać dla Klubu, nie może ona jednak przekraczać 1 % podatku należnego, wynikającego z zeznania podatkowego, po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół (art.45 ust.5c ustawy o pdpf).

3. Pieniądze - 1% podatku należnego - na konto wybranej organizacji przekaże urząd skarbowy w terminie do 3 miesięcy. Z wyliczonej kwoty potrącone zostaną koszty przelewu. Podatnik nie może podzielić swojego 1% między kilka organizacji. 1% można przekazać tylko w zeznaniach podatkowych złożonych w terminie (art.45 ust.5f ustawy o pdpf).

Zarząd Stowarzyszenia "Pogoń Walcząca" i Stanisław Mazuro

Mick
Kibic
Na forum od 8117 dni

Odp: 1% z podatku na SPORT - 01/03/2009 15:51
1% z podatku na SPORT, w zeszłym roku na głównej była informacja o tym jeżeli dobrze pamiętam :)

Ma ktoś jakiś link bo sam znaleźć nie mogę, z OPP związanymi ze sportem szczecińskim :)?

Edit: przed chwilą znalazłem całą listę OPP, KLIKNIJ

Obrazek jpg wstawiony na forum
xAdamx90
*zablokowany
Na forum od 6284 dni

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 01/03/2009 16:49
Ja jestem za! Jesli to wypali bedzie fajnie^^

To trzeba przeżyc aby to zrozumieć aby w to uwierzyć
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7819 dni

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 28/04/2009 12:55
Sorki za odkopanie tematu ale chciałbym się dowiedzieć komu przekazaliście swój 1 % z podatku ??? bo koniec kwietnia się zbliża i wypadałoby się wreszcie się rozliczyć..

Apel PW aktualny???

Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 28 kwietnia 2009, 13:03 [1 raz(y)]

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Rch.
Kibic
Na forum od 7027 dni

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 28/04/2009 13:18
Mój 1% poszedł dla Teatru "Kana".Ja ogólnie jestem za Tym aby oddać 1% na jakąś lokalną organizacje. a nie ogólnopolską.

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
dary
Kibic
Na forum od 8612 dni

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 28/04/2009 13:19

PogońFaN napisał:  

Apel PW aktualny???

Nie wiem czy PW, ale Stali aktualny

POGOŃ TO MY !
Pszczółek
Kibic
Na forum od 8277 dni

**

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 28/04/2009 19:26
Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom i Młodzieży Niepełnosprawnej Ruchowo "Tęcza" w Szczecinie

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
PoGo
Kibic
Na forum od 7411 dni

**

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 28/04/2009 23:21
W związku z tym, iż nie ma żadnej możliwości przekazania 1% na oprawy Pogoni, proponuję zmianę nazwy tematu na: "Stwarzaj Szczecin_Zostaw 1 %".

P.S. Mój tegoroczny 1% ląduje u Stali Szczecin ;)

Ostatnio edytowany przez: PoGo, 28 kwietnia 2009, 23:57 [1 raz(y)]

Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan! piwo
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7819 dni

Odp: 1% z podatku na Pogoń (oprawy) - 29/04/2009 11:57
Mój również na Stal :)

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
 - 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768758470 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005