No wiesz są osoby bardziej anonimowe i mniej anonimowe....co do priorytetow pewnie wszyscy mamy takie same...z tym, ze jedni o pewnych rzeczach wiedza wiecej a inni mniej....
Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 21/09/2005 23:22
Chcielibyście mieć hipermarket koło samego stadionu? Pewnie będzie jak Ptachu nie zmieni swojej polityki! Jaki zespół ma sklep koło tak cudownego miejsca jakim jest stadion piłkarski? To jest jakaś kpina w ogóle. Szkoda, że mamy takich tępych polityków w mieście.
Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 21/09/2005 23:54
Ta " Manifestacja" nic nie da a jezeli cos to tylko ptaszkowi a ja tego niechce . Nie pchajmy ptakowi Pogoni na siłe i tak z nim nigdy do niczego nie dojdziemy . Pogoń to MY
Ta " Manifestacja" nic nie da a jezeli cos to tylko ptaszkowi a ja tego niechce . Nie pchajmy ptakowi Pogoni na siłe i tak z nim nigdy do niczego nie dojdziemy . Pogoń to MY
Pogoń to MY ! Hasło to ma wiele znaczeń i można je interpretować na wiele sposobów. Ale moje zdanie jest takie że bez Ptaka pozostała by garstka ludzi<kibiców> którzy próbowali by coś zrobić... Ale napotykając cały czas na trudności i problemy ze wszystkich stron, szybo by się rozsypali. A na stadionie Pogoni rozgrywane były by mecze IV ligj, Arkoni
Więc ja pomimo wszystko popieram jego dążenia do pozyskania terenów, tyle lat stoją one odłogiem, jesli ktoś chce coś tam wybudować a przy okazji utzrymywać I ligową drużynę to powtarzam na co czekają... !!!
Patyk, jestem prywatna osoba - nic mnie nie laczy z zarzadem...troche glupio,ze tak pomyslales - mam poprostu swoje zdanie.
NO skoro tak, to przepraszam bardzo....
...tylko dziwne, ze anonimowa osoba nagle tak bardzo popiera pana Ptaka i chce sie za nim wstawiac.Zaklada specjalnie konto, zeby zasiac mala propagande.A stwierdzenie o dzialczach nie jest bezpodstawne (...)
Ja nie widzę w tym nic dziwnego - miał coś do powiedzenia, to się zarejestrował. Oczywiście mógłby "ujawnić się" wcześniej i ponabijać trochę postów, ale komu byłoby to potrzebne, bo na pewno nie mnie.
Może poprostu dlatego, że nitk nie wierzy Ptakowi w jego dobre intencje?
Ciągłe szantaże z odejściem, narzekania, stosunek do kibiców i kłamstwa w szacowaniu wydatków a przede wszystkim
przejęcie 100% akcji Pogonii we frajerski sposób odepchneły od pomocy jemu tych co by może chcieli, ale teraz już nie chcą.
My nie wierzymy w silną Pogoń Ptaka oto powód
Jakie "nikt", do ciężkiej cholery?? Chyba że pod pojęciem "nikt" chciałeś wyrazić "nikt z moich znajomych" - bo ja na przykład wierzę w czystość intencji Ptaka, tyle tylko że chyba mam inne oczekiwania względem niego niż Ty. Ty najwidoczniej na liczysz na dobrego wujka z workiem pieniędzy, który a to sypnie groszem na jakiś transfer, a to wspomoże oprawę, a to będzie organizował spotkania przy kawce z grupką "najwierniejszych".
Ptak chce zrobić biznes na terenach i przy okazji zrobić dobry klub w Szczecinie. Takie są jego intencje, co w nich złego? Jak nie ma miejsc pracy to chujowo, jak mogą być to też chujowo - jak nie ma dobrego klubu to chujowo, jak może być dobry klub to też chujowo.
Szantaże z odejściem, narzekania? A co Ty zrobiłbyś na jego miejscu? Siedział na dupie i ciągle pompował kasę, aż się fundusze skończą?
Stosunek do kibiców? Pytam więc jeszcze raz - jaki ma być jego stosunek do kibiców? Oczekujecie tego, że będzie liczył się z Waszym zdaniem co do zarządzania klubem? Przecież to śmieszne, ten człowiek wydaje własne pieniądze i może wydawać je tak, jak mu się podoba - ja też wkurwiłbym się gdyby ktoś mi do portfela zaglądał, swoją kasę wydaję w taki sposób w jaki uznam za stosowne, a innym chuj do tego. Co innego jeżeli Ptak dostałby znaczące wsparcie z budżetu miasta, a więc niejako z kieszeni każdego mieszkańca Szczecina - wtedy powinien brać pod uwagę zdanie kibiców.
Kłamstwa w szacowaniu wydatków? Powtórzę się - chuj Wam do tego ile Ptak wydaje na klub, to są jego pieniądze i nie musi podawać żadnych informacji na ich temat.
Przejęcie 100% kontroli nad klubem? No cóż, frajersko zachowali się raczej Ci, którzy nie przewidzieli takiej możliwości - a powinni byli przewidzieć, skoro wykreowali się na reprezentantów wszystkich kibiców. Na całe szczęście to, że Ptak jest 100%-owym udziałowcem niczego de facto nie zmienia, bo w najgorszym razie może sprzedać zawodników i "opuścić lokal", a klub i tak pozostanie u nas. Więc w czym rzecz? Może chodzi o frustrację niektórych osób, że Ptak ograł ich jak dzieci?
Prawda jest niestety taka, że niektórzy kibice uważają się za ważniejszych niż są w rzeczywistości i marzą sobie, aby Ptak skakał tak jak mu się zagra. Jeżeli nadal będziemy prezentować takie podejście, to żaden normalny biznesmen nie stworzy tu normalnego klubu i zawsze będzie tak jak teraz, czyli chuj wie jak.
Sorry za ostry ton, ale momentami robi się ciężko na żołądku gdy czyta się wypowiedzi niektórych kibiców...
P.S. A co do samego tematu - pikieta mogłaby przynieść efekt, bądź co bądź do wyborów niedaleko, a walka między poszczególnymi ugrupowaniami jest na tyle zacięta, że kilka tysięcy głosów w taką a nie inną stronę może znacząco wpłynąć na polityczny układ sił. Warto więc byłoby coś takiego zorganizować i pokazać, że kibice Pogoni stanowią siłę, której nie należy lekceważyć. Byleby tylko wszystko odbyło się w pokojowej atmosferze, bo jakieś chore akcje mogą przynieść tylko skutek odwrotny od zamierzonego.
Ostatnio edytowany przez: Szołn, 22 września 2005, 06:54 [1 raz(y)]
Chcielibyście mieć hipermarket koło samego stadionu? Pewnie będzie jak Ptachu nie zmieni swojej polityki! Jaki zespół ma sklep koło tak cudownego miejsca jakim jest stadion piłkarski? To jest jakaś kpina w ogóle. Szkoda, że mamy takich tępych polityków w mieście.
O kurwa, że też nie zauważyłem wcześniej tego postu. A jaki zespół ma stary basen i kilka hektarów haszczy koło "tak cudownego miejsca jakim jest stadion piłkarski"?
Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 07:34
ziomus zbastuj bo jak widze pieprzysz od rzeczy!!szczere intencje ptaka?! gowno wiesz!on chcial przy okazji stworzyc silny zespol pilkarski?!nie sadze szczerze mowiac on mial od poczatku w dupie POGOŃ!!a skoro sie nie liczy ze zdaniem NAS kibiców to jak chce zeby ktos go mogl poprzec?!jezeli Ty sie uwazasz za takiego kibica ktorego teksty sa rzetelne i obiektywne to mnie skreca w żołądku!!zastanow sie co Ty robisz dla klubu ze oceniasz w ten sposob innych ktorzy znaja sie lepiej na rzeczy od Ciebie?? a moze tez masz na nazwisko ptak ze go tak bronisz?? nie kompromituj sie!!tyle w temacie!!
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 08:06
przeciez to oczywiste ze od poczatku chodzilo o tereny bo niby o co innego ,ptak zwietrzyl szanse zobaczyl kto rzadzi miastem-tutaj naleza sie specjalne podziekowania tym co glosowali na jurczyka lub nie glosowali i przez to on zostal wybrany ,podobnie jak w referendum ,ptak pewnie cos jurczykowi obiecal,pozniej ten wzial na vice czesnego ktory mial wszystko "zalatwic" nieudalo sie ,czesny out, no i ptak sie zbiera, kazdy kto myslal ze ptaka nie interesuja tereny jak to mowil na poczatku , byl glupi albo naiwny zamiast budowac od podstaw druzyna tak jak lechia to robi i bazowac na lokalnych sponsorach np bosman, to mamy juz trzecia powtorke z historii ,zobaczymy jak klub kibice itd. dlugo to wytrzymaja wg mnie jesli ptak nie dostanie terenow Pogoń nie wystartuje w 2 rundzie tego sezonu a jesli juz to w rezerwie
ziomus zbastuj bo jak widze pieprzysz od rzeczy!!szczere intencje ptaka?! gowno wiesz!
Sam koleżko zbastuj, bo chyba Ci ciśnienie skoczyło. Gówno wiem? A co Ty kurwa wiesz, czego ja nie wiem?
on chcial przy okazji stworzyc silny zespol pilkarski?!nie sadze szczerze mowiac on mial od poczatku w dupie POGOŃ!!
Z pewnością Ptak Pogoni nie kocha i nie jest jej kibicem, ale Pogoni nie ma w dupie - trudno mieć w dupie coś, co może przynieść zysk.
a skoro sie nie liczy ze zdaniem NAS kibiców to jak chce zeby ktos go mogl poprzec?!
A kto mówi o popieraniu Ptaka? Chodzi o protest wobec ludzi, którzy nieudacznie rządzą tym miastem i doprowadzają je do ruiny! Chodzi o to, że Pogoń jest traktowana przez urzędasów z należytym szacunkiem tylko wtedy, gdy zbliża się okres wyborów. Jeżeli w tej kwestii nic się nie zmieni, to nigdy nie doczekamy się wielkiej Pogoni.
A co do Ptaka - ja też wolałbym, żeby naszym właścicielem był ktoś inny, nie mogę powiedzieć abym o takim prezesie marzył latami. Ale tak się składa, że chętnych do przejęcia Pogoni nie widać - i trzeba robić wszystko, aby miasto nie rzucało Ptakowi kłód pod skrzydła.
zastanow sie co Ty robisz dla klubu ze oceniasz w ten sposob innych ktorzy znaja sie lepiej na rzeczy od Ciebie??
Zastanów się co Ty w życiu osiągnąłeś, że oceniasz w ten sposób innych którzy przeżyli trochę więcej lat niż Ty. Tobie wolno, a mnie nie?
a moze tez masz na nazwisko ptak ze go tak bronisz??
Gdy widzę taki tekst, przypominają mi się czasy przedszkola.
tyle w temacie!!
Trzymam za słowo.
Wapp -> a czy kiedyś Ptak mówił, że nie interesują go tereny? Z tego co pamiętam to od początku mówił, że z własnych środków jest w stanie awansować do I ligi, a potem oczekuje pomocy od miasta. Jeżeli się mylę, to prosiłbym o link do jakiegoś wywiadu.
Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 09:28
i tu jestes w bledzie na samym poczatku mowil ze nie interesuja go tereny niewiem gdzie to mowil czy w tv radiu czy gazecie ale napewno cos takiego bylo
[cytat=Pio091]
Więc ja pomimo wszystko popieram jego dążenia do pozyskania terenów, tyle lat stoją one odłogiem, jesli ktoś chce coś tam wybudować a przy okazji utzrymywać I ligową drużynę to powtarzam na co czekają... !!!
i tu jestes w bledzie na samym poczatku mowil ze nie interesuja go tereny niewiem gdzie to mowil czy w tv radiu czy gazecie ale napewno cos takiego bylo
No cóż, ja sobie czegoś takiego nie przypominam - z ciekawości poszperam sobie w archiwach...
edit: Przeczytałem archiwum od czerwca do połowy listopada i nie natrafiłem na nic takiego, o czym piszesz. Jest artykuł z 12 sierpnia pt. "Antoni Ptak: Pchać się nie będę", mowa tam o terenach, ale o terenach w Łodzi, a nie w Szczecinie - może stąd nieporozumienie.
Ostatnio edytowany przez: Szołn, 22 września 2005, 10:22 [1 raz(y)]
Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 10:02
Ale niektorzy tu bzdury gadaja az żal dupe sciska.......a co wy byscie zrobili na jego miejscu od kilku ladnych lat PTAK pakuje co miesiac kilkaset tysiecy zlotych ze swojej wlasnej kieszeni? i co z tego ma? ciagle niezadowolenie kibicow, olewanie ze strony miasta itd. Ktos tam napisal ze jaki klub wokol swojego stadionu posiada Supermarket? Stary musze cie rozczarowac ale przynajmniej 50% klubow taki posiada nie mowie o polskiej lidze.... wezmy na Schalke maja gigantyczna restauracje wlasciwie na stadionie a gdyby taka u nas miala byc? odrazu pelno sprzeciwow bo po co itd......dalej wymieniac? Arsenal? Manchester? Borussia? i co zlego w tym ze staly tam jakis market lepsze to niz stary basen i hektary trawy a pozatym duzo ludzi mialo by wreszcie prace. i kompletnie nie rozumiem tych sprzeciwow wobec PTAKA takie gadanie ze tylko o tereny mu chodzi itp. a co niby POGON ma kochac tak z dnia na dzien stary top jest INTERES...Ptak powiedzial krotko beda tereny-bedzie dobra druzyna -puchary itp. I kompletnie nie rozumiem tych sprzeciwow wobec niego do konca zycie ma wykladac ta kase?? ciekawe kto by tak z was zrobil nawet z MILOSCI DO POGONI!! Podsumowujac...Popieram Ptaka w 100% i mam nadzieje ze sie dogadaja z Miastem bo widac facet konkretny i nie zaluje kasy,przeciez dzieki temu Marketowi POGON sama by sie finansowala!!! i o to chyba w tmy chodzi!!! sponsor na dobre kilkanascie lat!!! juz by nie bylo klopotow z kasa Ptak by cos dorzucuil i by byl chyba jeden z niewielu klubow samofinansowanych(Amica,Groclin) i od tej pory moglibysmy miec wszystko w dupie a wtedy wchodzi w gre rozbudowa stadionu kupno pilkarzy itp poprostu rozbudowa.....ale niektore mlotki tego nie rozumieja a co wam tak na tych ogrodkach zalezy zeby emeryci mieli gdzie dupy wygrzewac w lecie?? jeszcze raz powiem POPIERAM PTAKA w 100%!! cos w tym musi byc skoro i Bekdas i Gondor i teraz Ptak nie moga sie dogadac z miastem ktos siedzi w tym zarzadzie ma jakies wlasne interesy na tych ogrodkach i miesza tam zeby nic z tego nie wyszlo bo ku... jak Jurczyka nie przekonuje juz mysl o tysiacach miejsc pracy to juz niewiem o co tam chodzi
A co do Manifestacji to chyba nic z tego niebedzie po ostatniej zadymie na miescie raczej watpie zeby ktos sie podjal zalatwiania tego i sam mialem porzejebane przez to (48h dolek + sprawa) takze pewnie nic z tego niebedzie. Pozdrawiam tych ZA.
Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 10:20
McMurphy ja cie prosze... a bądź sobie za Ptaszkiem nikt ci nie broni aha ale żeś jebnał porownanie tych wsi z normalnym klubem. Fakt nasze miasto jest powalone ale Ptak wcale nie jest od nich lepszy bo tylko straszyć potrafi, a jak traktuje nas kibiców to już wogóle nie wspomne. pozdro
No cóż, ja sobie czegoś takiego nie przypominam - z ciekawości poszperam sobie w archiwach...
Cytaty dnia
* Od razu zaznaczam, że mnie nie interesują żadne działki wokół stadionu - właściciel II-ligowych piłkarzy Piotrcovii Piotrków Trybunalski Antoni Ptak w rozmowie z dziennikarzem "Przeglądu Sportowego" o chęci przejęcia Pogoni Szczecin.
Antoni Ptak potwierdził, że do Szczecina przyjechał tylko w jednym celu - budowy silnej drużyny.
- Nie interesują mnie grunty, nie chcę robić tu żadnych interesów - zapewniał. - Szczecin słynie w Polsce ze świetnych kibiców, wspaniałej atmosfery dla piłki nożnej. Jeżeli coś chcę tu wykorzystać, to właśnie to. Głos Szczeciński
Dalej mam szukać, czy to wystarczający wyciąg z archiwum??
Przy czym nie twierdzę, że miasto jest cacy a Antoni zły...obie strony są siebie warte...
Jakie "nikt", do ciężkiej cholery?? Chyba że pod pojęciem "nikt" chciałeś wyrazić "nikt z moich znajomych" - bo ja na przykład wierzę w czystość intencji Ptaka, tyle tylko że chyba mam inne oczekiwania względem niego niż Ty.
Tak sobie czytam i czytam i nie moge uwierzyć, albo jestes z rodziny Ptaka albo jestes nienormalny, zobacz sobie ile już kibiców innych drużyn Nasz "dobroczyńca" wykiwał, a Ty dalej wierzysz w to?? no cóż "nadzieja matką głupich"
"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 10:43
kazdy chce silnej i bogatej Pogońi ale nie kosztem jej upadku lub spadku do 4 ligi, przyklad bekdasa i gondora jest dobitny ,dlaczego teraz ma byc inaczej ,zamiast bawic sie w sponsoring ptak najpierw powinien sobie zalatwic tereny a potem budowac druzyne , dziwne ze robi na odwrot, jak ma kupcow na kazimierczaka za 1mln euro to juz mu sie sporo zwroci, plus reszta druzyny ,logo itd. co z tego ze 1% mialo stwarzyszenie itd. jak to zostalo zmienione walnym zgromadzeniem, niewiem kto sie na to zgodzil, co oni prawnikow niemaja mysleli ze maja 1% i prawo do loga herbu itd. a teraz nic niema, rownie dobrze Pogoń moze jutro byc w brazyli a nie tutaj ,zamiast czekac na inwestroa z nieba w Pogońi poszli by co niektorzy na wybory i niebylo by jurczyka i innych co niepotrafia zadnego miejsca w pracy w szczecinie stworzyc, tak przyszli by inwestorzy i sponsor by sam sie znalazl ,jurczyk cos bredzi o aquaparku ,a ile to da miejsc pracy ?kilkanascie, kilkadziesiad, po co to komu ,strata kasy ,od jurczyka to chyba pierwszy lepszy student po ekonomii by rzadzil 10 razy lepiej ,zobaczcie na wroclaw, bedzie fabryka lg-philips za prawie miliard euro , miejsce bedzie miec 12 tys ludzi plus kooperanci to kilka razy tyle, dlaczego u nas niema tej inwestycji ? nas juz koszalin dawno wyprzedzil a poznan i wroclaw to kilkanascie lat roznicy !!!!!!!!!
Odp: Pikieta pod Urzedem Miasta - 22/09/2005 10:53
No jasne że tak powiedział.Zawsze zwracam uwage na takie deklaracje i je zapamiętuje,idzie się przyzwyczaić że tacy ludzie oszukują,to czysta polityka.Sądze że po odebraniu nam 1% nie powinniśmy Ptaszka popierać,jeśli ''przedstawiciele'' kibiców dali się oszukać-trudno,ale to byli nasi przedstawiciele i Ptak oszukał nas wszystkich.Teraz może zrobić wszystko bo posiada przecie herb,nazwę,barwy...chcecie mu dalej ufać?Przecie on może np.postawić hipermarket a potem wycofać się z finansowania klubu a nawet zamknąć go na amen z nazwą,herbem,barwami itp,a marketu my mu nie zamkniemy.Faktycznie,jest on fanatykiem,od lat bawi się w piłke,ale teraz my nie mozemy mu frajersko włazić w dupe,jeśli chce nas mieć po swojej stronie powinien sam oddać nam to co nam się należy czyli 1% a w efekcie 100% gwarancji że klub na zawsze zostanie w Szczecinie,nawet w B klasie.Żadnej pikietyAntoni,na razie zapomnij ...
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768840021 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.