Widać jaki z ciebie wielki i wierny kibic Pogoni...ja osobiście pieprze to w której lidze gramy zawsze bede z Pogonią nawet w 4lidze i pisz sobie co chcesz.
[cytat=Ekipant][cytat=ManU] - przeicez on na klub wylozyl ze innych rzeczy ktore KOSZTUJA! Masz pomysl skad wziac kase na to?
ziomus nie badz tego taki pewny..chyba wymienilem Ci skad te wplywy na to!a zobacz ile pieniedzy wydanych na smieszne transfery Brazylijczykow z 10 ligi?? a Kowal dobry zawodnik od razu zostal wypozyczony do slaska i podejrzewam ze wychowanek klubu mniej by kosztowal jak jakis brazylijczyk nie umiejacy grac!
No wlasnie SKAD? Budzet Pogoni to ponad 10 mln. Wplywy z biletow to max 2 mln - teraz pewnie mniejsze bo nie ma kompletu na kazdym meczu jak to bylo w wiekszosci meczow w 2 lidze. Sponsor - Bosman daje max 1 milion na sezon i to teraz bo w 2 lidze pewnie duzo mniej. Optymistycznie zakladajac reszta sponsorow reklamujacych sie na koszulkach i stadionie to 2 mln (choc to chyba przesadzona liczba). Pieniadze z inkasa sa dopiero od poczatku tego roku i jest to 40% zebranej kwoty minus VAT zdaje sie 22%. Innych wplywow nie ma bo nie sprzedal zadnego zawodnika a ci ktorzy odeszli zrobili to na zasadzie wolnego transferu. Optymistyczne przychody to ok. 5,5 - 6 mln. Kasa z C+ jest dopiero za ubiegly sezon bo 2 lidze albo nie ma nic albo sa jakies ochlapy. Kasa z IDEI to smiech na sali bo w tym sezonie powychodzilo jakies 100 - 150 tys na druzyne.
Ostatnio edytowany przez: muniek, 14 września 2005, 13:55 [1 raz(y)]
Dzisiaj w Kurierze pisze, ze Marian z planowanych na inwestycje 136 mln zł wydal ledwie 14. Gosc ma znamiona zramolenia psychicznego, skoro kazda zlotowka musi przejsc 20 roznych analiz, na co ma byc wydana i przez jaki czas. Z takim prezydentem dlugo nie pojedziemy A Ptakowi sie nie dziwie. To jest biznesmen. Gdybym widzial, ze miasto ma mnie w dupie, tez bym zakrecil kurek...
Co Ty pierdolisz. Przecież pejs mówił po przyjściu do Pogoni,że go inetresuje tu wspaniała atmosfera, że nie ma wymagań etc. Poszukał bym w archiwum ale nie mam czasu.
Drogi kolego. Ptak mowil o wspanialej atmosferze w drugiej lidze, kiedy naklady na klub byly 2x mniejsze niz teraz. Juz od ponad 5-6 miesiecy kwiczal, ze sam nie utrzyma klubu i prosi miasto o pomoc. Miasto wypielo sie na niego, to Antoni wypial sie teraz na klub. To jest biznesmen, ktory srednio zna sie na pilce. A jesli ktos ma watpliwosci to niech odpowie na pytanie: skad wytrzasnal tych wirtuozow z Brazylli - Silverę, Adriano i Rosę?? Facet moze ma kapuche, ale ma zlych doradcow (w postaci syna).
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 15:28
Szczerze mowiac spodziewalem sie tego... Faktycznie Ptak mowil, ze interesuje go tylko klub itd. lecz od razu bylo wiadomo, ze to bajka. Teraz zacznie sie wyprzedaz zawodnikow, poniewaz Antoni musi odzyskac czesc swoich pieniedzy. W tym momencie pytam, po chuja pana klubowi stadion? Beda wiedziec jak nim zarzadzac? Tez mi cos. Poniosa tylko dodatkowe koszty. Jest jeszcze jedna kwestia. W ytm momencie nietety mam watpliwosci, czy chodzimi na mecze Pogoni Szczecin, czy przeniesionej Piotrkovi. Po wyjebaniu MKS-u ze spolki, Ptak ma prawo chyba do wszystkie. Pol biedy, ze nie moze (toretycznie) przeniesc klubu do innego miasta, lub znienic nazwy. Pozyjemy zobaczymy..
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 15:35
Wlasnie a moze przzeciesc nazwe i herb Pogoni do innego miasta?? bo ma chyba przeciez 100% udzialow? sam mowil ze tego nie zrobi ale po nim mozna sie wszystkiego spodziewac..
...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
Wlasnie a moze przzeciesc nazwe i herb Pogoni do innego miasta?? bo ma chyba przeciez 100% udzialow? sam mowil ze tego nie zrobi ale po nim mozna sie wszystkiego spodziewac..
Jak sobie wyobrazasz przeniesienie herbu i nazwy klubu do innego miasta? Kto bedzie chodzil na Pogon Wroclaw i ogladal pilkarzy z Gryfem na koszulce?
[cytat=Ekipant][cytat=muniek][cytat=Ekipant][cytat=ManU] - tys na druzyne.
skad?! z nieba!! a co to ptak jest?? bog jakis czy co?? wieksze tylko nerwy mamy przez niego!!ja tak jak Dejvi jestem za POGONIĄ a nie za dzialaczami!!bede z nia na dobre i na złe!!bez wzgledu na wszystko!!a jak widzisz przez jakis czas Pogon byla na dnie jednak sponsor sie znalazl..zbyt dobrych kibicow i zbyt duza tradycja to Pogoń dlatego sponsor sie znajdzie zawsze..miejmy nadzieje ze kiedys bedzie to kibic Pogoni ktory naprawde wlozy w klub oprocz pieniedzy serce!Tylko Pogoń!!!!
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Jak sobie wyobrazasz przeniesienie herbu i nazwy klubu do innego miasta? Kto bedzie chodzil na Pogon Wroclaw i ogladal pilkarzy z Gryfem na koszulce?
Nie wyobrazam sobie jako kibic Pogoni ale majac 100% udzilow Ptak moze wszystko (chyba)i pytam sie tylko czy moze to zrobic? nie wiem co mu moze odpalic ale popatrz na Piotrcovie-Ptak odchodzac stamtad praktycznie zniszczyl ten klub! Szanuje go(bo przeciez dzieki niemu mamy I lige) ale dla mnie to jak postapil z Piotrcovia to bylo frajerstwo i boje sie zeby cos takieg nie stalo sie z Pogonia...
...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 15:58
Sorry dejvi ja też jestem kibicem Pogoni ale nie wiem z jakiego powodu JEST dla mnie różnieca między grą Pogoni w I lidze i w 4. Jeśli spadnie do 4 dalej będę kibicem ale chyba jak każdy wolę Portowców w 1 lidze.
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 16:33
A może Ptak swoim odejściem pomoże trochę... Skoro ma zamiar odejść w przyszłym sezonie to: teraz macie jedyną szansę, żeby jeździć po całej Polsce i dopingować ukochaną drużynę. Wykorzsytajcie to póki jeszcze są na to warunki . No jest jeszcze ewentualnie 2 liga, heh.
Z najwiekszego nieszczęścia trzeba też umieć znaleźć jakieś plusy...
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 16:55
Mam nadzieje że to kolejne pieprzenie Ptaka,i że zostanie.Ale to moga nie być żarty i sobie odleci.ma sporo racji.Miasto nic nie robi dla Pogoni.Niech maryjan ruszy dupe i niech zacznie coś robić aby w Szczecinie była na zawsze 1 liga i żeby Ptak został i żeby z Pogonią było wszystko lala
Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 17:24
Nie mozna budowac mocnego klubu na ciaglych obietnicach odejscia. Z tego co zaobserwowalem, Ptak mowi: "teraz odejde" "nie moge tak dluzej" "bo miasto" "bo Jurczyk" "bo Czesny" "bo targowcy"... My rowniez jestesmy temu winni, ze nie spelnia swoich obietnic ('nie interesuja mnie grunty"). Ptaszorkowi mowimy papa.
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 18:22
Ptaszysko niech sobie idzie ale nie wiem gdzie bo my go nie chcemy
Edzio Ptak jest w porządku póki co, przed meczem wchodzi do szatni, mówi jaka będzie premia, i taka jest, nie decyduje o sprawach o jakich decyduje trener, czyli nie ściąga brazylijczyków i innych wynalazków, było na testach kilku Waszych piłkarzy, w ym chyba dwóch latynosów, nie podobali się trenerowi, E. ich nie ściągnął, liczył się z opinią Tarasiewicza, wypożyczeni zostali Kowal i Kamrowski, pierwszy strzela dużo bramek w 2 lidze (myśle, że by sobie poradził w Pogoni, ale jego miejsce zajmują egzotyczni zawodnicy) a Kamrowski strzela w rezerwach w klasie okręgowej. Uważam, że aby zawodnik zagraniczny znalazł miesjce w składzie musi być zdecydowanie lepszy od naszych chłopaków, nie ma co na siłę wstawaic kogoś bo jest z Brazylii. Dlatego też Antonio nie chcemy tutaj ze względu na całą armię wynalazków z południowej Ameryki. Lepiej, żeby bracia rywalizowali, a nie współpracowali
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 18:28
Ja tez jestem kibicem Pogoni ale to nie zmienia faktu ze wole ogladac nasza druzyne walczaca z Legia niz z KP Police(nie umniejszajac temu klubowi).Ja bede chodzil na mecze nawet w 4 czy 5 lidze ale to juz nie bedzie to samo ! Zamiast bluzgac na Ptaka i krytykowac jego wiedze pilkarska ( mala wiedze tak na marginesie ) proponuje zastanowic sie co by tu zrobic by utrzymac Pogon w 1 lidze.Pierwsza do glowy przychodzi mi manifestacja przed urzedem.Wiem ,ze zaraz wszyscy powiedza , ze manifestacja juz byla za Bekdasa i nic to nie dalo ale TRZEBA PROBOWAC.Gadanie typu manifestacja nic nie da nie ma sensu.Moze uda sie przekonac rade miasta zeby dali jakies tereny pod inwestycje Ptakowi.Jak nie sprobujemy czegos zrobic to bedzie zle.
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 18:58
nie moze nie manifestacja ale cos grubo krzykniete na stadionie z meczu z Legia i powiem tyle ze Ptak nie jest Pogonia i to nie od niego zalezy czy Pogoń jest czy nie ma
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 19:01
Jaka manifestacja? Przepraszam bardzo, lecz mysle, ze miasto niczego tutaj nie zrobi. Niestety musze przyznac, e nie dziwie sie Jurczykowi... Komu zalezy na Pogoni? Maksimum 10 tysiacom (i tak za duzo) ludzi w Szczecinie. Wiekszosc z nich to chuligani, odpadki spoleczenstwa, ludzie z rodzin patologicznych (tok myslenia urzednika). Z czym sie kojarzy Pogon? Z ciaglymi zawirowaniami, zadymami, oraz kiepskimi wynikami sportowymi... Ptak ma 100 % (ma tyle?) akcji w klubie, wiec on do niego nalezy. Miasto nie jest akcjonariuszem, wiec co ich to interesuje? Oczywiscie beda rozmowy, pytania, odpowiedzi lecz niczego to nie wyjasni. Sa trzy mozliwosci zazegniania konfliktu. Standard czyli przekazanie terenow, znalezinie nowych sponsorow (lub nowego wlasciciela), oraz pozwolenie na upadek klubu (Piortkovia, Pogon?), a nastepnie utworzenie sekcji pilkarskiej w MKS-ie, ktoraby walczyla o powolny awans do ekstraklasy. Obecnie sklanialbym sie za ostatnia mozliwoscia, lecz nie wiadomo czy w Szczecinie byloby mozliwe odrodzenie sie pilki noznej na zdrowych zasadach. Najchetniej widzialbym MKS jako glownego udzialowca SSA, oraz miasto jako drobniejszego akcjonariusza (10%). Moznaby dorzucic jeszcze do tego firmy proponujace wspolprace. Narazie to tyle
Nie wyobrazam sobie jako kibic Pogoni ale majac 100% udzilow Ptak moze wszystko (chyba)i pytam sie tylko czy moze to zrobic? nie wiem co mu moze odpalic ale popatrz na Piotrcovie-Ptak odchodzac stamtad praktycznie zniszczyl ten klub! Szanuje go(bo przeciez dzieki niemu mamy I lige) ale dla mnie to jak postapil z Piotrcovia to bylo frajerstwo i boje sie zeby cos takieg nie stalo sie z Pogonia...
Ciekawe a rusz troche glowa i odpowiedz sobie na jedno pytanie,gdzie jest teraz owa Piotrkowia?!
Ciekawe a rusz troche glowa i odpowiedz sobie na jedno pytanie,gdzie jest teraz owa Piotrkowia?!
Wiem ze w to pilkarze Piotrcovi stworzyli trzon Pogoni w drugiej lidze ale jak ty bys sie poczul jako kibic Pogoni gdyby Ptak odszedl teraz i zabral wszystkich zawodnikow grajacyh w Pogoni?? dla mnie postapil frajersko w stosunku do kibicow Piotrcovi i tyle..
wiadomo inwestor moze sie wycofac,ale nie w taki sposob..
Generalnie stare zagrywki Antoniego i jego "wielkich głów" spod Rzgowa. Zrobic burze w szklance wody i wysądowac co na to ludziska. Pozniej w zaleznosci od reakcji tłumu potwierdzić albo zaprzeczyc doniesieniom prasowym. Działanie w zaleznosci od problemu (tereny,trener,pilkarze) przeprowadzane co kilka miesiecy poczawszy od pierwszych wzmianek w łódzkich gazetach o jego odejsciu z Łodzi i przeniesieniu sie do Szczecina w 2003 r.
- Przychodze/nie przychodze
- Nie chce zadnych terenow/chce tereny
- Odchodze/nie odchodze
- Nic nie chcialem/obiecywali mi
- Moskalewicz moze byc spokojny/Moskalewicz jest nie potrzebny
- Pilarz ok/Pilarz odchodzi
- Tylko Szczecin/moze Wrocław,Bydgoszcz badz Łódz... itd.itd.
Przez te swoje fanaberie nie ma zadnej pozycji w polskiej pilce co bylo widac jak na dłoni gdy zrobil prezesem niedorajde Dawida.Dwudziestokilkuletni prezesik byl totalnie ignorowany na wszelkich oficjalnych spotkaniach. Na spotkaniach prezesów I i II ligi nie wiele mial do powiedzenia. Dla tuzów jak Cupiał czy Drzymała nie był zadnym partnerem do rozmow. W koncu tata musial go odwolac bo nawet sedziowie nie chcieli widziec ewidentnych karnych dla Pogoni.
Od poczatku bylo wiadomo ze Ptak bedzie chcial tereny a UM bedzie mu je obiecac grajac tym samym na czas.
Taktyka kazdej ekipy rzadzacej jest prosta - "Byle przetrwac kadencje.Po nas niech inni sie martwia co dalej z ta Pogonia" Trwa to tak od lat. przez co kolejne takie sensacje nie robia juz na mnie zadnego wrazenia.
Taki jest po prostu Szczecin i trzeba sie cieszyc gdy przez chwile jest dobrze (vicemistrzostwo za Bekdasa czy awans za Ptaka) bo pozniej przychodza czarne dni w stylu Gondorowsko-Wernerowskim i nie wiele na to mozemy poradzic.
Wazne jednak aby nie dac sie zmanipulowac jednej czy drugiej stronie dla ich wlasnych pierd... interesów.
Wczoraj w centrum wsrod wielu plakatów wyborczych moja uwage zwrocil szczegolnie jeden. Na fotce w szaliku Pogoni z szerokim usmiechem paraduje niejaki Grzegorz Durski ktory pragnie usilnie zostac posłem z ramienia PSL. Dziś ... radny i wiceprzewodniczący Rady Miejskiej z Niezależnego Ruchu Społecznego Mariana Jurczyka. Ciekawe jaki chłopina ma pomysł na Pogon
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768832037 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.