Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 12/04/2005 15:55
Znając życie to polskie drużyny znowu odpuszczą i już w pierwszej rundzie po kompromitacjach z jakimiś kelnerami skończy się pucharowa przygoda, więc nie liczcie na wiele. Przecież takie wyjazdy kosztują, a Ptak doskonale zdaje sobie sprawe, że Pogoń i tak nie awansuje do UEFA.
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 12/04/2005 19:39
Intertoto to przede wszystkim furtka dla klasowych druzyn, ktore mialy zly sezon i nie udalo im sie zajac nawet premiowanego miejsca w lidze. W intertoto grali przeciez Barca i Juve i to nie tak dawno.
Dla polskich klubow, mecz w intertoto sa jedynie kolejnymi sparingami. Bo chyba inaczej nie mozna o tym mowic, skoro co roku sie kompromitujemy. Ostatnio to tylko Ruch potrktowal te rozgrywki powaznie i gral w finale z Bologna. Reszta nawet niepotrzebnie sie zglasza. To tylko psuje przygotowania. Takie jest moje zdanie. Chociaz mi to sie w sumie usmiecha bo Lazio zglosilo chec uczestnictwa w intertoto. Moze by doszlo do pojedynku Pogoń - Lazio? Pomarzyc zawsze mozna.
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 13/04/2005 12:37
Fajnie będzie pooglądać zagraniczne drużyny na Twardowskiego - choć wielkich szans na awans do UEFA nie widzę. Z drugiej strony trzeba też pamiętać, że puchar Intertoto zaczyna się zaraz po zakończeniu sezonu i w zasadzie piłkarze Pogoni nie mieliby żadnego odpoczynku - czasu na regenerację sił. Drużyny, które grają w Intertoto niezbyt ciekawie prezentują się na jesieni. A my (chyba) w przysz łym sezonie chcemy powalczyć w lidze o P. UEFA.
A może uda się zdobyć Puchar Polski i zagrać od razu w UEFA?!
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 13/04/2005 15:46
heh a ja sie nie zdziwie jak przyjadą tu jacyś pasterze owiec z Azerbejdżanu albo hodowcy bydła z Mołdawii wspomagani weteranami II wojny i pobiją naszych brasileiros tak jak to zrobili swego czasu rybacy z Islandii
Poza tym gdy wszyscy będą szlifować formę do sezonu, nasi będą tłuc się na krańce cywilizacji by zagrać mecz na jakimś klepisku...
Rzeczywiscie. Sorry za blad. Po prostu kilka lat temu gdy miala slaby sezon, byla rozwazana taka mozliwosc, ale ostetecznie Barca zajela chyba miejsce premiowane gra w Uefa. Zreszta Ty pewnie wiesz to najlepiej.
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 14/04/2005 17:36
Uważam ze to doskonaly pomysł . Pogon zamiast grac sparingi o nic bedzie miala okazje pograc o jakas stawke , po przejsciu kolejnej rudny mozemy trafic na jakis powiedzmy sobie ciekawy zespol np z ligi niemieckiej lub francuskiej fajnie bylo by ich zobaczyc w Szczecinie . Bo sam udzial w Pucharze intertoto chyba mamy zapewniony bo nie sadze aby nagle Odra Wodzislaw zaczela odnosic zwyciestwa . Smuda im nie pomoze to wlasnie ich upatruje na miejscu barazowym papa
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 14/04/2005 19:15
ja tam sie ciesze , nawet jakas egzotyczna druzyna z armeni to cos nowego u nas , takie mecze sa ciekawe a jak jeszcze przyjada goscie ! przeciez zawsze moze uda sie przejsc 1 runde i jak ktos tam napisal u gory zagrac z jakims sredniakiem z europy zachodniej .
Pozdrawiam z tego miejsca Wojtka Tomasiewicza bramka z Fylkirem pewnie dalej mu sie po nocach sni.
Pomysl ciekawy, ale Intertoto to dosyc trudna przeprawa i do tego ryzykowna. Przede wszystkim Pogon zaczynalaby wczesniej rozgrywki (tak z miesiac), a to oznacza przerwanie okresu przygotowawczego itd. Gralisbysmy na poczatku z wioskami pokroju druzyn cypryjkich czy balkanskich. To grozi licznymi kontuzjami (dla takich druzyn takie mecze to walka o zycie) i kartkami. No i jeszcze ilosc meczy - zastraszajaca. Zeby w ogole sie liczyc w Intertoto trzeba wygrac chyba 8 meczy z rzedu (Ruch gral chyba 6).
co do kartek to nie ma sie co przejmowac- nawet gdybysmy dostali sie za rok do puefa to i tak ptak co roku pol druzyny wymienia. a Pogońi przyda sie troche ogrania - bo w to, ze przejda dalej to nie wierzę. A gra z druzynami z Francji czy nawet Czech (bo takie czekaja w drugiej rundzie) moze tylko wyjsc na dobre. W polskiej lidze przerw jest za duzo i pilkarzom przyda sie troche wysilku, w koncu w okresie przygotowawczym tez trzeba troche meczy rozegrac
zawsze lepiej niz sparing z Kujawiakiem czy jakimis innym slabym zespolem .............pozdro
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 15/04/2005 15:49
Moim zdaniem taki Puchar Intertoto to wcale nie jest głupi pomysł. Zawsze może on poprawić pozycję drużyny na arenmie międzynarodowej, dzięki takim meczom możliwe jest ogrywanie zespołu z drużynami z innych lig, z innymi systemami gry a to zawsze dobry materiał szkoleniowy. Nawet jeśli wiele tam, nie osiągniemy, to jednak zawsze taki udział się później przydaje i procentuje w mojej opinii, także czemu mielibyśmy nie spróbować...
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 16/04/2005 12:40
Nie widzisz różnicy między naszymi grajkami a Angolami? Tam są świetnie przygotowywani do sezonu, boiska są lepsze... są po prostu lepiej przygotowani, a u nas by to przeszło. Zresztą w całej Europie jest są 2 przerwy. U nas powinno się ograniczyć zimową ale letnia być musi (w Anglii też w lecie nie grają do połowy sierpnia).
Nie widzisz różnicy między naszymi grajkami a Angolami? Tam są świetnie przygotowywani do sezonu, boiska są lepsze... są po prostu lepiej przygotowani, a u nas by to przeszło. Zresztą w całej Europie jest są 2 przerwy. U nas powinno się ograniczyć zimową ale letnia być musi (w Anglii też w lecie nie grają do połowy sierpnia).
Radek dlatego właśnie trzeba u nas zaprowadzić w końcu jakiś porządek i dostosować naszą ligę do poziomu lig europejskich, bo inaczej to jeszcze przez wiele lat będziemy narzekali na to, że żadna nasza drużyna nie potrafi przebić się do Ligi Mistrzów. Nawet jak miałyby być te 2 przerwy, to nie na takiej zasadzie, że ta zimowa trwa u nas dłużej niż w takiej Rosji chociażby, gdzie mimo gorszych warunków grają i nic nie gadają. U nas też powinni tak zacząć i wprowadzić i egzekwować wymóg podgrzewanej murway na stadionie, to już zawsze da większe pole manewru. A jak tak ciągle i z uporem maniaka będziemy chrzanić, że my to nie Europa, że u nas to nie to co na Zachodzie to nigdy nie poprawimy swojej sytuacji i nie wygrzebiemy się zpiłkarskiego dołka...
Radek dlatego właśnie trzeba u nas zaprowadzić w końcu jakiś porządek i dostosować naszą ligę do poziomu lig europejskich, bo inaczej to jeszcze przez wiele lat będziemy narzekali na to, że żadna nasza drużyna nie potrafi przebić się do Ligi Mistrzów. Nawet jak miałyby być te 2 przerwy, to nie na takiej zasadzie, że ta zimowa trwa u nas dłużej niż w takiej Rosji chociażby, gdzie mimo gorszych warunków grają i nic nie gadają. U nas też powinni tak zacząć i wprowadzić i egzekwować wymóg podgrzewanej murway na stadionie, to już zawsze da większe pole manewru. A jak tak ciągle i z uporem maniaka będziemy chrzanić, że my to nie Europa, że u nas to nie to co na Zachodzie to nigdy nie poprawimy swojej sytuacji i nie wygrzebiemy się zpiłkarskiego dołka...
Ależ Przemku zgadzam się z Tobą w 100% ale ja nigdzie nie napsiałem że nie powinno być przerwy zimowej, tylko napisałem że powinna być krótsza. Co do letniej to zdania nie zmienie, bo jej długość i tak nie jest długa w porównaniu z krajami europejskimi. Nawet byłbym za tym by ją trochę wydłużyć właśnie kosztem zimowej, dlatego Intertoto który jest w tak niefortunnym terminie trochę by ich rozstroił i zmniejszył tą i tak niedługą przerwę letnią...
Ależ Przemku zgadzam się z Tobą w 100% ale ja nigdzie nie napsiałem że nie powinno być przerwy zimowej, tylko napisałem że powinna być krótsza. Co do letniej to zdania nie zmienie, bo jej długość i tak nie jest długa w porównaniu z krajami europejskimi. Nawet byłbym za tym by ją trochę wydłużyć właśnie kosztem zimowej, dlatego Intertoto który jest w tak niefortunnym terminie trochę by ich rozstroił i zmniejszył tą i tak niedługą przerwę letnią...
Nom taka opcja z wydłużeniem przerwy letniej kosztem zimowej też jest całkiem dobra. Ale zobacz np. że drużyny z innych lig biorą udział co prawda nie od razu w Intertoto, ale w jakichś różnego rodzaju innych turniejach organizowanych z udziałem silnych drużyn europejskich, gdzie możan trochę pozgrywać zespół i zmierzyć się z innymi, także jak widać i tak można. Skoro inni mogą, to i my też!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768815247 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.