Odp: czy nie za wysokie progi? - 19/03/2005 15:28
Ja nie rozumiem polityki transferowej Ptaków ale niech sobie robią co chcą.Po co mieć w składzie 10 obcokrajowców!!!Przecierz na pomorzu tyle młodych z ambicjami talentów którzy aż się palą po to tylko ,żeby zagrać w Pogoni ,bo jest to dla nich chluba a nie jakis Edi który nawet nie wie co to Polska?Mam nadzieje ,że sie myle co do tego ,że ten plan z obokrajowcami niewypali ale obawiam się ,że to może się sprawdzić.Oni według mnie oczywsice nie maja jakiejś sportowej złości czy ambicji.No bo co taki Edi (nie wymieniam Adriano ,bo w niego wierze) może chceić zrobić w polskiej lidze jak on grał na prowincji w brazylij.Oby moje słowa sie nie sprawdziły!Zarz zaczyna sie mecz z górnikiem i jeżeli dzisiaj Pogon się sprawdzi to jest jeszce jakaś konkretna nadzieja a jeżeli nie to boje się myśleć co będzie dalej!
A co ze zmianą trenera?????????? - 20/03/2005 01:38
Niestety pan Panik tak profesjonalnie przygotowł drużynę że mozemy z powodzeniem grać w IV lidze. Rezerwy chyba dałyby sobie radę, choć i to nie wiadomo, bo sparibgi tak sobie wypadły. Mamy więc w Szczecinie umarłe miasto i piłkę nożną na poziomie max. IV ligii. A może cały system czeski w wykonaniu Panika jest zły!!!!!! Facet chyba ślepo wykonuje polecenia ptaszkówi nie ma swojego zdania, a trener musi mieć autorytet. sam grałem w piłke to wiem. Żenada!!!!!! I co dalej
Odp: A co ze zmianą trenera?????????? - 20/03/2005 02:11
Zgadzam się z Tobą w 100%..niedość,że "nasz" super,extra Panik jest Czechem,to jeszcze w drużynie pełno obcokrajowców:/ Nie mam nic przeciwko Nim,ale to jest Polski,Szczeciński zespół,jakby ktoś tego nie zauważyl,a nie jakiś związek "Europa da się lubić".. Zawsze,jak już coś się ukladało,to musie wszystko spieprzyć za przeproszeniem...co to jest wogóle? Z drugiej strony,to nie JEgo wina,że jest trenerem,bo sam siebie nie wybrał,ale uważam,że powinno się Go ściągnąć z tej roli!!!
Ps. Nie mozna po 2 porazkach spisywac trenera na straty
Ps.
Fakt faktem kto by nie byl trenerem Pogoni za kadencji prezesury Ptakow, to trener bedzie do dupy bo to Ptaki dla mnie ustalaja sklad a oni nie znaja sie na tym
Wydaje mi sie mimo stylu w jakim Pogon przegrała te dwa pierwsze mecze, że za wczesnie ich skresliłes jestem pewien ze sie utrzymamy mniej wiecej na tym samym miejscu na którym jestesmy teraz czyli koło 10
Odp: czy nie za wysokie progi? - 21/03/2005 09:45
Jeżeli nadal słynny wyławiacz brazylijskich talentów Dawid P. będzie kazał wystawiać zawodników których trener nawet nie zdążył sprawdzić to starania reszty drużyny nic tu nie pomogą.
Jaka jest nasza Pogoń? Są nazwiska, ale nie ma drużyny. Już nawet nie jest tajemnicą, że zespół jest podzielony.
Podobno są w drużynie tacy, co ciężko pracują i tacy co niespecjalnie się wysilają. Ci drudzy nie muszą, bo miejsce w składzie i tak mają. Decyduje nazwisko albo zarobki. W naszej Pogoni są tacy, co się serdecznie nie lubią.
W Brazylii, gdzie piłkarze podobno wzorowo pracowali nad swoją formą, doszło do bójki. Do oczu skoczyło sobie dwóch dobrych zawodników. Teraz Panik jednego wystawia na jednym skrzydle, a drugiego na drugim. Tak na wszelki wypadek, żeby znowu się nie pobili.
Piłkarze tracą bramkę i uchodzi z nich powietrze, jak z przekłutego balonu. Grają, bo muszą. Bo do końca zostało dziesięć albo dwadzieścia minut. Na boisku brakuje lidera, który pociągnąłby za sobą pozostałych. Był taki, ale jego autorytet został podważony. Przegrał wybory na kapitana, choć trener Baniak powiedział mi niegdyś, że bez niego zespół traci połowę swej wartości.
Dzisiaj portowcy są wtłoczeni w sztywne ramy taktyki. Rozkaz numer 1 na mecz z Górnikiem: grać skrzydłami i wrzucać piłkę. Efekt: przez 90 minut grają z uporem maniaka na skrzydło, stamtąd centra. Matlak bije 5 albo 15 rogów. Co za różnica ile? I tak zabrzanie wszystko wybijają. Rozkaz numer 2: gramy trójką w obronie. I biega to biedne trio, kompletnie nie wiedząc o co chodzi.
Tam gdzie zawsze był Michalski, teraz nie ma nikogo. I jeszcze Milar. Przewraca się na polu karnym czy jest faul, czy go nie ma. Każdy sędzia w Polsce już zna te sztuczki. Więc czemu się dziwić, że Żyro nie gwizdał...
Głos Szczeciński/ Przemysław Sas
------------------------------------------------------
brawo Przemek za odważny komentarz
bardzo dużo trafnych spostrzeżeń
pozdrowionka od najlepszego serwisu o Pogoni
Odp: czy nie za wysokie progi? - 21/03/2005 12:36
Naga prawda. Brawo ! Nie jedna drużyna na świecie budowała zespół tranferami hit i się nie udało na przestrzeni kilku nawet miesięcy, tak więc dlaczego miało być inaczej w Pogoni. Wracając do sprawy konfliktów - Ptak zrobił wszystko aby rozpier...ić pewien ład a jego tok myślenia i konfliktowość widać jak się przełożyła na zespół. Nic z tego nie będzie póki tacy ludzie będą uważać się za najmądrzejszych, nawet pieniądze nie pomogą bo z pewnymi rzeczami to człowiek musi się urodzić.
Przed rundą rewanżową młody prezes chwalił się, że zatrudnił świetnych cudzoziemców. I co? Tymczasem "Portowcy" przegrali już dwa mecze, nie strzelając żadnej bramki. A zaciąg brazylijski i czeski jakoś kiepsko się sprawdza.
---------------------------------------------------------------------
trudno szukać winnego, trudno odpowiedzieć na pytanie, kto winny? piłkarze, trenerzy, prezes
a może sędziowie, chyba wszystko po troszeczku
zróbmy protest!!!!!!!!!! - 21/03/2005 19:35
po dwóch porażkach z legią i górnikiem mam już wszystkiego dość; i wydaje mi się że większość z was także. gdzie się podziała ta drużyna z 2 ligi czy rundy jesiennej? dlaczego nie grają a jak już to "ogony" łabędzki;bugaj;trałka;masternak? dlaczego faworyzuje się raczej o sLabych umiejętnościach brazylijczyków? odpowiedż jest prosta; skład jest ustalany pod dawidka. a panik bojąc się o posadę najzwyczajniej wchodzi mu po palcu do du.y. robiąc tak jak prezes mu każe. piłkarze także nie przykłacają się do gry; dając nam do zrozumienia że mają nas i nasz doping głęboko w dupie. liczy się tylko szmal! mam propozycję zróbmy protest. zero flag; zero dopingu. transparenty z hasłami takimi jak" wy gracie- my śpiewamy"lub"prezes od prezesowania a trener od trenowania" w zupełności wystarczą. pamętam kiedyś taką sytuację na legii-też był protest i to poskutkowało- wzieli się do gry. niech wezmą sobie do serca że bez kibiców nie ma Pogońi. a "pogoń to my" pozdrawiam
po dwóch porażkach z legią i górnikiem mam już wszystkiego dość; i wydaje mi się że większość z was także. gdzie się podziała ta drużyna z 2 ligi czy rundy jesiennej? dlaczego nie grają a jak już to "ogony" łabędzki;bugaj;trałka;masternak? dlaczego faworyzuje się raczej o sLabych umiejętnościach brazylijczyków? odpowiedż jest prosta; skład jest ustalany pod dawidka. a panik bojąc się o posadę najzwyczajniej wchodzi mu po palcu do du.y. robiąc tak jak prezes mu każe. piłkarze także nie przykłacają się do gry; dając nam do zrozumienia że mają nas i nasz doping głęboko w dupie. liczy się tylko szmal! mam propozycję zróbmy protest. zero flag; zero dopingu. transparenty z hasłami takimi jak" wy gracie- my śpiewamy"lub"prezes od prezesowania a trener od trenowania" w zupełności wystarczą. pamętam kiedyś taką sytuację na legii-też był protest i to poskutkowało- wzieli się do gry. niech wezmą sobie do serca że bez kibiców nie ma Pogońi. a "pogoń to my" pozdrawiam
mhm
troche za ostro... Dla mnie wystarczylo by nie spiewanie przez jedna polowe.. albo cos takiego...
jak strzela brame to spiewamy jak nie to cisza do konca
Odp: czy nie za wysokie progi? - 21/03/2005 20:22
A ja nie wiem dlaczego się tak ciśnieniujecie... Pogoń przegrała dopiero dwa mecze. Po pierwsze zobaczymy co będzie dalej, a po drugie to na necie raczej nikt nie zadecyduje jakie mają być transparenty itd. W sumie to nie wiem czemu ale miałem dziwne wrażenie, że Pogoń po tak dużych zmianach w składzie nie będzie błyszczeć i niestety się nie myliłem. Poprostu nie trzeba było wierzyć Ptakowi jak gadał, że będziemy wygrywać mecz za meczem czy coś w tym stylu (najlepszy atak w Polsce). Tak na marginesie to się bardzo ciesze, że nie byłem hura optymistą przed rundą wiosenną, bo tych chyba te porażki najbardziej teraz bolą...
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Odp: czy nie za wysokie progi? - 21/03/2005 20:36
mem ciśnienie ciśnieniem, ale zbliżające się mecz z Lechem, Groclinem i Wisłą nie napawają optymizmem
z pyrkami remis brał bym w ciemno przy tej dyspozycji
Groclin pokazał nie raz, nawet teraz z GKS, że potrafi grać na wyjeżdzie
Wisła u siebie jest nie do ogrania, remis byłby sensacją kolejki
na Polonii (dom) i GKS K. (wyjazd) możemy sobie odbić dopiero
co będzie gdy w tych trzech pierwszych meczach nie zdobędziemy nawet punktu?
czy Panik zachowa stanowisko?
co do jakiegokolwiek protestu, rzeczywiście internet nie jest od tego, należy zadać sobie pytanie co to może zmienić, co ma się zmienić - trener?, skład?
mecz z Górnkiem miał być punktowany, aby te 3 przyszłe mecze jakoś spokojniej przeżyć, nie udało się i to martwi
a terminarz jest zabójczy
Odp: czy nie za wysokie progi? - 21/03/2005 20:53
Cobra_S wiem o co Ci chodzi ale gdy czytam te wszystkie komentarze to mam dziwne wrażenie za troche osób naprawdę uwierzyło Ptakowi w te jego ściemy . Jeżeli chodzi o następne mecze to szczerze mówiąc spodziewam się porażek z Groclinem i Wisłą (chociarz zawsze jakaś nadzieja jest na korzystny wynik), ale z Lechem liczę na zwycięstwo. Jeżeli chodzi o Panika to on swoje stanowisko pewnie do końca sezonu bez względu na wyniki i tak utrzyma...
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768861433 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.