dokladnie tak jest...jak druzynie idzie i jest cacy w klubie to wiara tlumnie odwiedza stadion...pamietam dwa lata temu jak bylo ...w mlynie z 200 osob max a na calym stadionie moze 3000 i jeszcze ten mecz z ruchem gdzie desz padal to bylo cos okolo 1000 kiboli..i to wlasnie sa ci prawdziwi kibice Pogoni ktorzy sa na dobre i zle a reszta to poprostu zwykle pikiniki.....w Szczecinie 80% to pikniki a ta garstka czyli te ok 20% to prawdziwi kibice ktorzy na mecz przyjda zawsze.....to tyle
Dla pełnego obrazu powinna być brana pod uwagę także ilość mieszkańców w poszczególnych miastach.....bo śmieszne jest porównywanie np. Wronek do Warszawy czy Poznania....
Też tak uważam. Dlatego opracowałem klasyfikację uwzględniającą ilość mieszkańców danego miasta. W pierwszej rubryce podałem procent mieszkańców danego miasta chodzących na mecze, w drugiej rubryce ilość kibiców średnio na jednym meczu a w trzeciej liczbę mieszkańców danego miasta (dane z wikipedii- liczby w tys.)
Odp: Frekwencja na stadionach ... Runda Jesienna 04/05 - 26/11/2004 18:03
Jak nie z pogarda,jak kurwac oni sa na zerowym poziomie kibicowania,wali mnie ze jest tam malo mieszkancow....skoro tak jest to niech nie pchaja sie na "salony"...Jakby taki np. Motor gral to co Amica,to wyobraz sobie jakie bylyby widowiska, a nie pieprzona wioskowa trabkoniada..................................................bez cisnienia
Jak nie z pogarda,jak kurwac oni sa na zerowym poziomie kibicowania,wali mnie ze jest tam malo mieszkancow....skoro tak jest to niech nie pchaja sie na "salony"...Jakby taki np. Motor gral to co Amica,to wyobraz sobie jakie bylyby widowiska, a nie pieprzona wioskowa trabkoniada..................................................bez cisnienia
Przytoczyłem tylko suche wyliczenia tak więc bez....ciśnienia. Też wolałbym, żeby w lidze grały drużyny z Łodzi, Gdańska, Gdyni czy Wrocławia. Ale ktoś musi grać w lidze. To nie wina małych ośrodków, że są tam lepsze drużyny niż gdzie indziej. Kwestia tylko czy to ma sens (dla kogo oni grają) i czy na dłuższą metę ma to szanse powodzenia.
Cieszmy się więc z tego, że mieszkamy w dużym mieście gdzie zainteresowanie futbolem jest duże (szczególnie gdy drużynie idzie dobrze ). Zupełnie bez ciśnienia
Odp: Frekwencja na stadionach ... Runda Jesienna 04/05 - 26/11/2004 21:56
dla mnie wykładnikiem wiochy jest nie ilosc a jakosc
chyba kazdy widzi co sie dzieje na trybunach we wronkach i grodzisku
zero dopingu (same kukły), na meczu UEFA goscie byli glosniejsi (alkmaar), a do tego ta pojebana orkiestra ktora usiłuje zgluszyc cisze
normalnie co tydzien dożynki
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
zero dopingu (same kukły), na meczu UEFA goscie byli glosniejsi (alkmaar), a do tego ta pojebana orkiestra ktora usiłuje zgluszyc cisze
I tu się w 100% z Tobą zgadzam
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
a do tego ta pojebana orkiestra ktora usiłuje zgluszyc cisze
A zwłaszcza te zajebiste "100 lat" po golu
Mamo, zamknij drzwi, kreślę krzyż to długa droga,
biorę kilku kumpli, dobre buty, suchy prowiant.
To nasza wojna brat więc kiedy odniosę ranę,
podnieś mnie, otrzep mundur i weź pod ramię,
w spieczone usta kropla wody, pójdźmy tam razem,
pola bitew są brunatne bo wsiąka w nie krew przegranych.
Odp: Frekwencja na stadionach ... Runda Jesienna 04/05 - 27/11/2004 11:28
Też jestem przeciw wioskom na pilkarskich salonach - ale taka jest sytuacja w (Wielko)Polsce . Taki Drzymala woli reklamować swoj Groclin w Grodzisku gdzie jest panem i wladcą niz w takim Poznaniu czy Szczecinie gdzie musialby się liczyć z kilkunastotysięczną publiką, do ktorej klub niejako też należy. Po co mu ryzykować awantury na stadionach - w Grodzisku co 2 tygodnie organizuje ludowi dożynki - lud się cieszy, druzyna gra w pucharach - slowem wszystko gra...... Ale nie tak powinno być. Gdańsk, Wrocław, Gdynia, Białystok - to tam powinny odbywać się pierwszoligowe spotkania. Tyle tylko, ze trzeba zrozumiec ze ot tak ten stan rzeczy się nie zmieni dlatego ze wlasnie frekwencja na polskich stadionach jest niska. Co z tego ze Lechia ma wiernych kibicow ktorzy na kilkusetkilometrowy wyjazd do Poznania w III lidze jada w 600 osob skoro na mecze u siebie chodzi po 3 tyś ludzi? To tyle co w grodzisku czyli wplywy z biletow są mniejsze niz w tej wiosce - a przeciez koszty ochrony itd pewnie wieksze gdyz wiekszosc z tych 3000 to pewnie ludzie lubiący ''pozapilkarskie atrakcje". Taka Warszawa, Poznan, Szczecin, Gdańsk ma potencjal kibicow w liczbach 25-30 tyś. Gdy takie tlumy bedą przychodzic na mecze to inwestorzy się znajdą - dlatego troche wkurza mnie jechanie po piknikach - gdy bedzie ich duzo bedzie tez inwestor, gdy bedzie inwestor bedzą wyniki, gdy bedą wyniki ludzie zaczną utozsamiac się z klubem i będą z nim na dobre i zle.
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
I jeszcze ten cholerny smród jak tam się jedzie!!!
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
I jeszcze ten cholerny smród jak tam się jedzie!!!
Przy każdym wyjeździe do wronek lub Grodziska...chociaż można się za darmo nawąchać zapachów wsi......
Ciut zawyzone te dane. Odejmujac od tego kibicow gosci srednia wyjdzie jeszcze mniejsza.
Liczby liczbami, ale.....
Wronki, Wronki to zajebana wies, nie ma tam co wypic i nie ma tam co zjesc
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768872520 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.