Grzanka ( ? ) - Trudno go oceniać po dwóch meczach , myśle że Pogoń powinna postawić na młodszych dlatego najprawdopodobniej będzie to dla niego ostani sezon w barwach Pogoni .
Fabiniak - Prawdziwy talent , oby dobrze rozwijał się w Pogoni .
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Jest jednym słowem taki sobie,ma zadatki na lepszego bramkarza ale nie wróżę mu jakiejś wielkiej kariery. Ot taki zwykły ligowy bramkarz, który może wyjedzie kiedyś do 2 ligi greckiej lub na Cypr.
Grzanka - 2/10
W takim wieku ma zaledwie kilkanaście występów w ekstraklasie. Rok temu za słaby na 2 ligową Pogoń, teraz okazuje się że dobry... wcale że nie, dajmy mu jeszcze pobronić gdzieś w 3 czy 4 lidze ale niech już nie pcha się wyżej.
Fabiniak - b/o
Dostał szansę gry w pierwszym zespole tylko w Nowym Dworze, a występy w niższych ligach to za mało na ocenę. Niby wielki talent ale skoro w wieku 22 lat, grał tylko w 4lidze i jest 3 bramkarzem ligowego średniaka tzn. że te oceny są mocno na wyrost. Jego rówieśnicy Kapsa i Załuska już dawno debiutowali w ekstraklasie, a Kuszczak jest regularnie powoływany do reprezy i "gra" za granicą.
Moje propozycje: dać szansę Pilarzowi do końca sezonu, jak się okaże że staje się lepszym bramkarzem to go zostawić, jak znów będzie zawodził to oddać i kupić jakiegoś porządnego bramkarza. Grzanki się pozbyć, a Fabiniaka sprzedać tym Duńczykom co ponoć byli nim zainteresowani.
Wymarzony bramkarz w Pogoni (na dzień dzisiejszy, z tych realnych): Wierzchowski (nie wrócił do bramki Wisły po kontuzji, a to świetny i doświadczony bramkarz, mający za sobą występy w reprezie i w Bundeslidze), Majdan (na razie nierealny, choć miejmy nadzieje że jeszcze do nas wróci), Cierzniak (wielki talent, tylko 3 w Amice, brać! Choćby na 2), Małkowski (też niespełniony talent, tyle lat w Feyenoordzie na pewno zaprocentowało, miałby szansę podbić ligę), Bledzewski (marnuje się w tej 2 lidze, naprawdę dobry bramkarz, powinien dostać ponownie szansę gry w 1 lidze), Kapsa (talent ma duży, nie wykorzystuje go na razie, na pewno byłby lepszy od Grzanki jako 2 a może tak by się rozwinął by z czasem stał się tym pierwszym?).
Chyba troszkę za dużo grasz w CM-a Załuska to pośmiewisko dla kibiców Jagi (bardzo "mile" wspominają go również w Olsztynie - zagrał 1 mecz i wpuścił bodajże 6 bramek), bronił tylko w okresie kontuzji Andrzeja Olszewskiego.
Odp: Czesc I - bramkarze Pogoni - opinie, oceny, sugestie... - 17/10/2004 08:37>Wymarzony bramkarz w Pogoni (na dzień dzisiejszy, z tych realnych): Wierzchowski (nie wrócił do bramki Wisły po kontuzji, a to świetny i doświadczony bramkarz, mający za sobą występy w reprezie i w Bundeslidze), Majdan (na razie nierealny, choć miejmy nadzieje że jeszcze do nas wróci)
Moja skromna uwaga odnośnie tego stwierdzenia - mianowicie Wierzchowski nie wrócił do Wisły tylko i wyłącznie dla tego że po:
1 nie było dla niego miejsca(Majdan był o klase lepszy i do dnia dzisiejszego jest)
2 występy w Bundeslidze nie świadczą o przydatności jakiego kolwiek zawodnika(człowieka)wręcz przeciwnie po takich saxach zaczyna niektórym odbijać palemka!!!!!
Odnośnie Krzyśka Pilarza - spotkałem się na niektórych forach z zajebiście krytycznymi, wręcz obelżywymi opiniami a dzisiaj widząc postępy jakie robi ten zawodnik, można tym krzykaczom plunąć prosto w twarz!!!!(bez urazy)
To do czego doszedł Krzysiek, dzięk własnej pracy jest ewenementem w skali kraju (czyżby Szczecin był wychowankiem dobrych bramkarzy?) a krzykaczom mogę powiedzieć jedno - spójżcie najpierw na siebie a później krytykójcie kogoś !!!!!!!!!!!!!!
I jeszcze jedno, na forach j@bany(był) na stadionie dominowany - kto robi ten szum, kto podjudzał tą atmosferę na temat Pilarza?!!!!!!!!
Pozdr
Ostatnio edytowany przez: fan57, 17 października 2004, 08:55 [2 raz(y)]
Odp: Czesc I - bramkarze Pogoni - opinie, oceny, sugestie... - 17/10/2004 15:54
Sam jestem bramkarzem wiem jak to jest i jezeli obrona gra slabo to jest tak jest jest ale co to do K.Pilarz -dobry bramkarz , ale bylem na treningach Pogoni i postawil bym na Grzanke, przy takich nie znanych brmakarzach trzeba testowac(nieznanych w sensie pozkazujacym sie na duzej scenie)
Czy Ty się człowieczku naćpałeś czy zawsze taki ..... jesteś?
Grzanka jesy bramkarzem na poziomie IV-tej ligi i twierdząć tak, daje mu wielkie fory!!!!
Ostatnio edytowany przez: fan57, 17 października 2004, 18:54 [1 raz(y)]
Tez jestem (byłem) bramkarzem i wiem że Grzanka niestety sie nienadaje ... świadczy o tym chociaż by to że przed Pogonią grał w jakieś III ligowej drużynie (może nawet i tam grzał ławe) a w meczu z Płockiem kompletnie nic nie pokazał i na drugiego bramkarza dał bym Fabiniaka bo chłopak ma jeszcze wiele lat gry przed sobą i jeśli wejdzie od czasu do czasu na wypadek kontuzji Pilarza (tfu tfu) to wyjdzie mu to tylko na dobre a Grzanka to tak jak Wyparło stara szkoła bramkarska czyli stanie na lini bramkowej i wybijanie piłek na bok (oczywiście Boguś był 10 razy lepszy ) a Krszysiu robi za ostatniego obrońce i Fabiniak pewnie też jest tego uczony....
Pis zią
Ostatnio edytowany przez: Wojtas., 18 października 2004, 16:22 [3 raz(y)]
Odp: Czesc I - bramkarze Pogoni - opinie, oceny, sugestie... - 17/10/2004 23:22
Pilarz jest mlody i zdolny jak bedzie pracowal to Pogon bedzie miala z niego pozytek, Grzanka jest stary i cienki, Fabiniak powinien zastapic grzanke na lawce. klub powinien zatrudnic lepszego trenera bramkarzy bo obecny nie gwarantuje dobrego rozwoju Pilarzowi i fabiniakowi, o grzance ne wspomne. pozdro
Odp: Czesc I - bramkarze Pogoni - opinie, oceny, sugestie... - 22/04/2005 09:20
Minęło już kilka kolejek naszej ekstraklasy i można pokusić się o krótką ocenę naszych wiosennych bramkarzy. Szczególnie dlatego, że początkowo niechętnie witano w Szczecinie Peskovica a żegnano Pilarza. Teraz temat ucichł. Może dlatego, że Pesković gra ma miarę oczekiwań.
Wyniki mówią, że Pesković się sprawdził - może na początku zdarzyły mu się niepewne interwencje, ale w ostatnich 3 (i prawie 1/2 z Lechem) meczach tylko raz wyciągał piłkę z siatki. Gramy bardziej defensywnie to prawda, ale mimo wszystko to tylko 1 stracona bramka.
Będą chyba niezłe dylematy po zakończeniu rundy. Pesković (gra i się sprawdza), Pilarz (nie gra i nie wiadomo w jakiej jest formie, ale wszyscy wiedzą jaki ma potencjał), a może Fabiniak?
Peskovic dotychczas (oprócz meczu z Górnikiem) bronił poprawnie nie zaliczając większych błędów. Jednakże wydaje mi sie czasem że troche niepewnie wychodzi do wrzucanych piłek. Póki co na +
Co do Pilarza to narazie w barwach GKS-u Bełchatów nie robi furory zaliczając dwa "flaki" z Podbeskidziem.
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768856385 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.