Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
IP: zapisany
Na forum od 8040 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 21/09/2004 23:50
jedna myśl mi się nasuwa - kasa dla Pogoni za opłaty targowe - ok!! niby wszyscy zadowoleni i Pogoń funkcjonuje na zdrowych zasadach
a z drugiej strony znowu te tereny około stadionowe - czyli kolejne lata na decyzje co dalej z nimi - komu je dać, jak i na jaki cel??
w tym wariancie wychodzi na to, że będą one przez najbliższe lata leżeć odłogiem, a miało być centrum rekreacyjno - sportowe, baseny korty, hala itp. - czyli odkładamy to na lata?
co ma ten wariant do pieniędzy z budżetu na modernizację stadionu - czy będzie miało to przełożenie na to, że jak już miasto się dokłada to pieniądze się znajdą, czy może się nie znajdą??
oto jest pytanie?

Scarface
Kibic
Na forum od 7819 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 22/09/2004 00:12
No ja właśnie mieszkam parę metrów od stadionu i bardzo mi zależy żeby powstało tam centrum handlowe z prawdziwego zdarzenia jakiś basen żeby nie trzeba było do Gryfina tak daleko jeźdźić, może trafiłoby się jakąś pracę żeby nie trzeba było do jebanej Irlandii jechać by mieć za co żyć- bo przecież to centrum ma służyć nie tylko klubowi ale przede wszystkim okolicznym mieszkańcom.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
KEDZIOR
Kibic
Na forum od 8403 dni

**

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 22/09/2004 09:01
Ptak nigdy nie dostanie terenow kolo stadionu, bedzie w podjuchach budowal ta SNIEZNA GORKE, budowa prawdopodobnie ruszy w 2005 roku.Info pewne na 100%

pm53
Kibic
Na forum od 7909 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 22/09/2004 09:44
Dobra ludziska. Potrzebuję waszych głosów w tej sprawie. Czy miasto powinno przekazywac kasę z opłat targowych na Pogoń?
Wasze odpowiedzi przedstawię w czwartek na spodkaniu z jednym z radnych jako zdanie ludzi.
Za swojej strony uważam, że jest to jakieś rozwiązanie.
PS. Poważnie prosze o opinię. Tak się składa, że działam w jednej z partii i mamy temat Pogoni na tapecie. A nikt nie ma większego prawa wypowiadać się o Dumie Pomorza niż kibice.

SEMPER FIDELIS
LKS POGOŃ LWÓW 1904 - 1939
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8040 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 22/09/2004 10:05
temat jak dla mnie za świeży!!
ale właśnie pm53 jest pare dni na to, aby radni się określili co do tego projektu jak będą głosować
może swoją opinię oprę na tym przykładzie - jeśli się myle to i może dobrze

uchwał przechodzi i opłaty są kierowane do Pogoni - czy istnieje możliwość, ze za pare miesięcy zmieni się rada miasta, będzie nowy prezydent i komuś coś się to nie spodoba, co dalej?? jakie są gwarancje tego, że komuś się nie odwidzi i zmieni coś tam (czytam, że nawet 99% ma iść na klub) zmienią na 50% lub mniej i co dalej?? kolejna reakcja A.Ptaka, czyli kłopoty
jeśli będą konkretne gwarancje na lata jestem za tym, aby tak było
jednak dalsza część musi nastąpić, czy tereny około stadionowe czy Podjuchy i Śnieżna Górka czy gdziekolwiek indziej muszą się znaleźć i w nie można inwestować zainwestować
czytam, że ten pomysł z terenami odłożony będzie na kilka miesiący - czy to dobrze czy źle? dla mnie źle

jako mieszkaniec Szczecina i obserwator tego co się dzieje w magistracie jestem pesymistą i oby nie było tak, że za pare miesiący sprawa będzie wygladać tak - opłaty dziwnym trafem nie docierają do Pogoni, są za małe itd., sprawa terenów gdziekolwiek umarła i nagle kolejne oświadczenia, że w związku z nieprzychylnym stanowiskiem miasta ......... zawieszam finansowanie klubu, miasto miało tyle miesięcy itp.....
jednym słowem przytoczyłbym tu słowa popularnej piosenki ALE TO JUŻ BYŁO.....

Pszczółek
Kibic
Na forum od 8278 dni

**

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 22/09/2004 11:27
Oplaty jako rozwiazanie tymczasowe tak, ale tylko jako tymczasowe. Klub musi miec mozliwosc inwestycji z ktorych bedzie mogl sie w czesci utrzymywac...

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
mem
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 22/09/2004 14:13
Moim zdaniem A. Ptak powinien dostać te tereny heh. Przedstawiony pomysł jest dobry moim zdaniem ale nie na stałe tylko na jakiś czas. Grunty dookoła stadionu stoją odłogiem kiedy możnaby na nich zbudować coś konkretnego. Sam mieszkam na Pogodnie no i osobiście mi się żygać chce kiedy ide obok stadionu i patrze na syf który tam panuje...

"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."

"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
mike
Kibic
Na forum od 8036 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 22/09/2004 15:55
> Oplaty jako rozwiazanie tymczasowe tak, ale tylko jako tymczasowe. Klub musi miec mozliwosc inwestycji z ktorych bedzie mogl sie w czesci utrzymywac...

Tu sie dokladnie zgadzam. Przyswojenie przez Pogon funduszy nalaznych miastu to zly pomysl, gdyz istnieja inne potrzeby niz Pogon (z calym szacunkiem dla ukochanego klubu). Oddanie terenow pod inwestycje to juz zdecydowanie lepszy pomysl. Inwestycje SAME wypracuja zysk dla MKS'u. Zyska rowniez same miasto (miejsca pracy, nowe rozrywki dla mieszkancow i przestanie istniec sprawa niszczejacych gruntow w centrum miasta). No i moze Szczecin straci wreszcie wizerunek PAZERNEGO MIASTA z charakterem PSA OGRODNIKA - sam nie wezmie a nikomu nie odda. Moze (MOZE - naiwny jestem, bo sie juszcze łudze) znajda sie inwestorzy na inne atrakcyjne tereny, ktorych w Szczecinie NIESTETY !NIE! BRAKUJE.

Podsumowujac: TERENY POD INWESTYCJE, TERENY I JESZCZE RAZ TERENY!!! A fundusze z oplat tylko przez rok, gora 2 dopoki inwestycja nie ulegna (chociaz czesciowo) zakonczeniu i nie zaczna przynosic dochodow !

Koniec z pazernoscia PIEPRZONYCH radnych !!! Jezeli nie potrafia sie zajac miastem to niech WYPIERDALAJA i zrobia miejsce mlodym i nie obojetnym na los Szczecina.

I niech zabiora ze soba tego pseudoprezydenta Jurczyka i jego leniwego przydupasa Czesnego.

KEDZIOR
Kibic
Na forum od 8403 dni

**

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 22/09/2004 20:55
> Dobra ludziska. Potrzebuję waszych głosów w tej sprawie. Czy miasto powinno przekazywac kasę z opłat targowych na Pogoń?
> Wasze odpowiedzi przedstawię w czwartek na spodkaniu z jednym z radnych jako zdanie ludzi.
> Za swojej strony uważam, że jest to jakieś rozwiązanie.
> PS. Poważnie prosze o opinię. Tak się składa, że działam w jednej z partii i mamy temat Pogoni na tapecie. A nikt nie ma większego prawa wypowiadać się o Dumie Pomorza niż kibice.

W jakiej dzialasz partii, bo ja tez w jednej dzialam i moze sie znamy???

Scarface
Kibic
Na forum od 7819 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 23/09/2004 00:03

> W jakiej dzialasz partii, bo ja tez w jednej dzialam i moze sie znamy???

hehe chłopaki ja też swego czasu działałem w pewnej partii i nawet byłem samym sekretarzem ale powiem wam jedno że polityka nawet ta na szczeblu lokalnym to bagno więc jeżeli checie być na dnie to szczęścia szukajcie w w polityce..................

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
seeedzik
Kibic
Na forum od 8086 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 23/09/2004 00:22
>
> > W jakiej dzialasz partii, bo ja tez w jednej dzialam i moze sie znamy???
>
> hehe chłopaki ja też swego czasu działałem w pewnej partii i nawet byłem samym sekretarzem ale powiem wam jedno że polityka nawet ta na szczeblu lokalnym to bagno więc jeżeli checie być na dnie to szczęścia szukajcie w w polityce..................

E tam od razu bagno :D:D W zadnej partii nie bylem ale moj ojciec jest i same plusy z tego,wie co w trawie piszczy, ploteczki gminne zawsze mozna podsluchac, imprezki partyjne maja (kiedys bylem na jednej bo kierowcy potrzebowli to sie zwerbowalem :D) i na tej co bylem to naprawde sami fajni ludzie, a jak popija to ubaw po pachy naprawde :D:D

PS Ale jedna rada, jesli ktos chce do czegos dojsc w polityce to trzeba miec silna osobowosc, bo chyba niewszyscy zdaja sobie sprawe jakie ludzie potrafia swinie podkladac

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Scarface
Kibic
Na forum od 7819 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 23/09/2004 00:26

> PS Ale jedna rada, jesli ktos chce do czegos dojsc w polityce to trzeba miec silna osobowosc, bo chyba niewszyscy zdaja sobie sprawe jakie ludzie potrafia swinie podkladac

zdaję sobie dokładnie z tego sprawę i dlatego między innymi zrezygnowałem co wcale nie znaczy że nie mam zamiaru kiedyś wrócić ale to może sa plany na daleką przyszłość a jak na razie to powiem tylko tyle że moim przewodniczącym był były trener Pogoni sami zgadnijcie który????

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
pm53
Kibic
Na forum od 7909 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 23/09/2004 11:48
Raczej się nie znamy Kedzior. Sądząc z sygnaturki należysz do Młodych Demokratów czyli PO. Ja umiejscowiłem się bardziej na lewo (ale nie za daleko). Przystąpiłem do SDPL ale nie jestem spadem z SLD.

SEMPER FIDELIS
Scarface
Kibic
Na forum od 7819 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 23/09/2004 12:25
> Raczej się nie znamy. Sądząc z sygnaturki należysz do Młodych Demokratów czyli PO. Ja umiejscowiłem się bardziej na lewo (ale nie za daleko). Przystąpiłem do SDPL ale nie jestem spadem z SLD.

He i tu się mylisz bo byłem członkiem(jak to ładnie brzmi) starego jeszcze SLD, ale niestety 10 godzin pracy dziennie + studia + 2 spotkania tygodniowo w kole to było troszkę za dużo więc wolałem zrezygnować na razie z polityki niż np. z pracy czy ze studiów, a moim przewodniczącym był Różański Eugeniusz.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
pm53
Kibic
Na forum od 7909 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 23/09/2004 13:14
> > Raczej się nie znamy. Sądząc z sygnaturki należysz do Młodych Demokratów czyli PO. Ja umiejscowiłem się bardziej na lewo (ale nie za daleko). Przystąpiłem do SDPL ale nie jestem spadem z SLD.
>
> He i tu się mylisz bo byłem członkiem(jak to ładnie brzmi) starego jeszcze SLD, ale niestety 10 godzin pracy dziennie + studia + 2 spotkania tygodniowo w kole to było troszkę za dużo więc wolałem zrezygnować na razie z polityki niż np. z pracy czy ze studiów, a moim przewodniczącym był Różański Eugeniusz.

Raczej się nie mylę. Jak napisałem nie jestem spadem Z SLD. Do tego roku nie działałem w rzadnej partii bo zawsze było jakieś ale. Lecz teraz postanowiłem działać. A poza tym lubie coś organizować a jak wiecie SDPL się dopiero tworzy. Jeśli chcecie jakieś materiały dotyczące partii to zapraszam na www.sdpl.org.pl tam jest też link do zachodniopomorskiej strony. Wszystkich chętnych do współpracy zapraszam do wysłania na adres [email protected] swoich danych a ja już przekarzę gdzie można się spodkać i co robić.

PS sorki za tę lekką agitkę ;-)

SEMPER FIDELIS
Berni_MKS
Kibic
Na forum od 7502 dni

Tereny wokół stadionu nie dla Pogoni. - 30/09/2005 19:05
Tereny przy stadionie Pogoni nie dla sportowej spółki i nie dla Antoniego Ptaka – taką decyzję podjął prezydent Szczecina Marian Jurczyk.
Zdaniem prezydenta obok stadionu Pogoni nie może powstać ani hipermarket, ani hale targowe. Przedstawiciele prezydenta i Pogoni Szczecin ponownie siedli dziś do stołu.
Prezydent zapewnia: Pogoń ma dostać nową propozycję. Nieoficjalnie mówi się, że chodzi o działkę przylegającą do lotniska w Dąbiu.
Jednak dziś oba zespołu wciąż negocjowały umowę dzierżawy gruntów przy stadionie. Nie było mowy i innych propozycjach. Sportowa spółka akcyjna chce wybudować przy stadionie kompleks rekreacyjny i handlowy.
Kolejne spotkanie ma się odbyć za trzy tygodnie.
Ciekawe czy sie uda zatrzymać Ptaka.Ciekawe czy ta działka na lotnisku to duże (całe czy część lotniska).Może coś sie zacznie dziać i Ptak zostanie i Pogoń będzie w 1 lidze. :D /pożyjemy zobaczymy,oby skończyłi się najlepiej dla Pogoni/
[cytat]TVP3

Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
spagetti
Kibic
Na forum od 8138 dni

*

Odp: Tereny wokół stadionu nie dla Pogoni. - 30/09/2005 19:11
Ich trzeba by bylo wybic wszystkich.

,,Vi är överallt,,- POGON
muniek
Kibic
Na forum od 8341 dni

*

Odp: Tereny wokół stadionu nie dla Pogoni. - 30/09/2005 19:15
Szczerze mowiac to juz nic z tego nie rozumiem. Obojetnie co sie dalej stanie czy Ptak dostanie inne grunty czy nie to przez nastepne 20 lat teren wokul Pogoni beda zarastac chwasty!

Kto nie pije ten donosi....
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8040 dni

Odp: Tereny wokół stadionu nie dla Pogoni. - 30/09/2005 19:17
chciałoby się napisać i zmanipulować wypowiedź sympatyka działek wielkiego Maryjana:
- Dopóki jestem przezedentem (tylko z nazwy) działki będą stały i nic złego im się nie stanie. Działkowcy jestem z Wami. Ogolnie wydaje mi się, że za mojej kadencji (jeszcze rok czasu) nie zrobie żadnej inwestycji, a co każdemu wolno.

Luk Luk
Kibic
Na forum od 8024 dni

**

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 30/09/2005 19:20

Cobra_S napisał:  
chciałoby się napisać i zmanipulować wypowiedź sympatyka działek wielkiego Maryjana:
- Dopóki jestem przezedentem (tylko z nazwy) działki będą stały i nic złego im się nie stanie. Działkowcy jestem z Wami. Ogolnie wydaje mi się, że za mojej kadencji (jeszcze rok czasu) nie zrobie żadnej inwestycji, a co każdemu wolno.

ktos go jednak wybral.

"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768832058 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005