| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Prezes Klubu - wiceprezydentem Miasta - 05/02/2004 16:56
> Po pierwsze, znacie kompetencje Czesnego? Pewnie nie, więc CHUJ WAM DO TEGO.
Po
> drugie, mianowanie Czesnego na wiceprezydenta jest dla mnie... hmmm...
> kontrowersyjne.
Po trzecie, dla klubu jest to rozwiązanie niemalże idealne. I z
> tego należy się cieszyć, przynajmniej ja się cieszę.
Stary, twoj punkt pierwszy kloci sie z punktem drugim. Skoro uwazasz, ze Czesny jest taki boski, to czemu jest to dla Ciebie kontrowersyjna decyzja a po trzecie, nie mozna podporzadkowywac interesy miasta pod klub pilkarski. (wyjatek - male miesciny, gdzie kluby sa jedyna szansa promocji, np. Grodzisk Wielkopolski). Szczecin ma duzo atrakcyjnych terenow i stanowi doskonale miejsce inwestycji (m.in. z powodu polozenia blisko granicy morskiej i ladowej), niestety prezydent jest niekompetentny i skutecznie odstrasza inwestorow. A jego decyzje personalne sa bardziej niz KONTROWERSYJNE. pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Prezes Klubu - wiceprezydentem Miasta - 05/02/2004 17:30
> Stary, twoj punkt pierwszy kloci sie z punktem drugim.
Uważam decyzję za kontrowersyjną z uwagi na przeszłość pana Czesnego, ale - ponieważ nie znam jego rzeczywistych kompetencji - nie krytykuję tej decyzji. Gdzie tu masz sprzeczność?
Chyba, że dla Ciebie "kontrowersyjne" = "złe"?
I nie uważam Czesnego za kogoś "boskiego".
I kto tu mówi o podporządkowywaniu interesów miasta pod interesy klubu? To znowu wjazd na kompetencje Czesnego. Mówimy tylko o zbliżeniu stosunków miasto - klub. Dla Pogoni powinno to być korzystne, ale może dla miasta też? Zobaczymy, nie mnie to oceniać.
Pozdrawiam. [Ostatnio edytowane przez 666shawn666: 2004-02-05 17:31]
|
|
|
|
|
Odp: Prezes Klubu - wiceprezydentem Miasta - 05/02/2004 17:49
> a na huj sie mieszacie do polityki pierdolic to mowie i tak zrobia co chca..................
> I MA TO W DUPIE.............
celciusz albo za długo w domu siedzisz albo coś... po te twoje odpowiedzi są na zajebistym poziemie 
nie wiem jak można miec gdzieś misato... przecież to co sie dzieje wpływa na życie każdego mieszkańca... jest źle w mieście i wszyscy to wiedzą i odczuwają na własnej skórze... dla mnie Jurczyk powinien podać się do demisji... tak jak powiedział shewan, potrzebujemy KOMPETENTNEGO człowieka, który wykorzysta zalety i atuty naszego miasta...
(bliskość granicy, tereny, stocznia!,)
|
|
|
|
|
Odp: Prezes Klubu - wiceprezydentem Miasta - 05/02/2004 17:56
666shawn666, co do kontrowersyjnosci, to masz pelna racje, to nie zawsze znaczy "zle", ale tez rzadko znaczy "dobrze". Przewaznie ocena kontrowersyjnosci przychodzi po pewnym czasie i oby (w tym przypadku) ten czas Czesny wykorzystal jak najlepiej. Nie zwyklem oceniac ludzi przed czynem, wiec i tym razem rowniez spasuje. I nir "wjezdzam na kompetencje Czesnego", ja kto okresliles, jednak uwazam, ze mlody, perspektywiczne menadzer, z umyslem szeroko otwartym na mozliwosci (juz nieuchronnej) Unii i sposoberm przygarniecia obcego kapitalu, bylby lepszym kandydatem na vice prezydenta. ja KRYTYKUJE pochopnosc decyzji Jurczyka. A Jurczyk to juz zupelnie inna kwestia.
pozdro i szacunek za konstruktywna dyskusje 
ps. co do stoczni, to jest troche inna historia. tylko niezwykle inteligente zarzadzanie pozwoliloby nadrobic te pare lata straconego czasu (upadek starej stoczni) i pozwolic zblizyc sie do stoczni azjatyckich, ktore buduja teraz statki o 50% taniej od nas (co prawda gorzej rowniez, ale jednak wysoko taniej). [Ostatnio edytowane przez mike_evil: 2004-02-05 17:59]
|
|
|
|
|
Odp: Prezes Klubu - wiceprezydentem Miasta - 05/02/2004 18:30
> I nir "wjezdzam na kompetencje Czesnego", ja kto okresliles, jednak uwazam, ze mlody,
> perspektywiczne menadzer, z umyslem szeroko otwartym na mozliwosci (juz nieuchronnej)
> Unii i sposoberm przygarniecia obcego kapitalu, bylby lepszym kandydatem na vice
> prezydenta.
Heh, pewnie że ktoś taki byłby lepszym kandydatem Tylko gdzie takiego znaleźć? Jedno jest pewne - trudno byłoby o gorszego v-ce prezydenta niż Chwat (gość, który został wysadzony z siodła). To był dopiero kretyn. Więc spoko, może być tylko lepiej 
> pozdro i szacunek za konstruktywna dyskusje 
Vice versa
|
|
|
|
|
Odp: Prezes Klubu - wiceprezydentem Miasta - 05/02/2004 18:53
OCH JEJ TO STRASZNE CZESNY NIEJEST PREZESEM CHYBA SIĘ ZAŁAMIE 
|
Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Prezes Klubu - wiceprezydentem Miasta - 05/02/2004 21:07
- Nowym wiceprezydentem jest kolega z Łodzi. Pan... pan Mirosław.. no... nazwisko w tej chwili mi wyszło z głowy, bo jeszcze tak niespecjalnie dobrze znam... no... kolega Ptaka od Pogoni - powiedział prezydent dziennikarzom. -> Jurczyk - Debil
Teraz Czesny jako wiceprezydent ds. gospodarczych będzie reprezentował Szczecin w dalszych negocjacjach z Antonim Ptakiem. -> Do przewidzenia bylo.
Nie widzi w tym fakcie konfliktu interesów -> Za taka ciezka kase tez bym nie widzial.
Budynki MTS są teraz źle wykorzystywane. Nie chcę likwidować ich funkcji wystawienniczej, ale w/w terminach, gdy nie odbywają się targi, mogą tam handlować kupcy z Łodzi. -> "...z Łodzi." bez komantarza.
Ale fakirem ani iluzjonistą nie jestem. Nie oczekujcie, że z kapelusza wyjmę króliki. -> moze cos tam zrobie, ale ogolnie jak nie wyjdzie to ch.. wam w d...
Prezydent Jurczyk jest przekonany, że wybrał doskonałego fachowca. -> Doskonaly fachowiec, skoro nawet nie zna jego nazwiska.
- Chwat był dobrym fachowcem... -> ten Chwat !!! To chyba myslimy o dwoch roznych Chwatach. Ja mysle o bylym vice przedyncie Szczecina, a Pan, Panie Jurczyk ?
|
|
|
|
|
Odp: Prezes Klubu - wiceprezydentem Miasta - 05/02/2004 21:34
Dawno się nie uśmiałem tak, jak podczas czytania artykułu w GW (tego, z którego fragmenty przytoczył mike_evil) 
Inna sprawa, że ten artykuł - delikatnie mówiąc - nie napawa mnie optymizmem (szczególnie to: "ale w w terminach, gdy nie odbywają się targi, mogą tam handlować kupcy z Łodzi.")...
Wniosek jest jeden: Jurczyk to kretyn, niezdolny do rządzenia miastem. A zresztą, Ameryki nie odkryłem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Prezes Klubu - wiceprezydentem Miasta - 05/02/2004 22:15
beda jaja. juz teraz widac, ze Czesny ma inklinacje dyktatorskie i nie da sobie nic wytlumaczyc... to co mi sie jednak podobalo to jego deklaracja o zabieganiu o inwestorow (zarownego z innego wojewodztwa, jak i z zagranicy). Jednak dlaczego ciagle w domysle byl Antoni Ptak? [Ostatnio edytowane przez mike_evil: 2004-02-05 22:16]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|