| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Szczakowianka + 10 pkt. ?? - 28/11/2003 19:41
Jebany SzczakoSwitoPrzekret.
Oba kluby powinny dostac po 20 punktow ujemnych i ostre kary finansowe.
Moze wtedy inaczej by to wszystko wygladalo i inni nie mysleli by zeby wziac z nich przyklad.
PZPN tak czy owak jest typowym przykladem blazna i nieudacznika.
|
1948
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Szczakowianka + 10 pkt. ?? - 29/11/2003 12:35
Na początku sezonu zabrano Srakowiance 10 pkt. na półmetku im oddadzą 10 pkt. a na koniec powinni im dołożyć 10 pkt.
Listkiewicz jeszcze powinien każdego piłkarza i działacza cmoknąć poniżej pleców.
A L E C Y R K !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [Ostatnio edytowane przez alat: 2003-11-29 12:38]
|
Jedno życie, jedno miasto, jeden klub!!!
|
|
|
|
Odp: Szczakowianka + 10 pkt. ?? - 08/12/2003 20:41
Cyt. za Głosem zczecińskim chyba sprzed tygodnia.Wiem, że stare i jeśli gdzieś się już pojawiło na forum to sorki, nie starcza mi ostatnio czasu na dokładne czytanie.
A więc:
"19 grudnia Trybunał Arbitrażowy Polskiego Komitetu Olimpijskiego wyda werdykt w sprawie Szczakowianki Jaworzno.
Może on być korzystny dla klubu, który za tzw. aferę barażową został karnie przesunięty do II ligi (choć wygrał baraże o ekstraklasę) oraz rozpoczął rozgrywki mając minus 10 punktów.
Trudno spodziewać się jakiegokolwiek rozwiązania, które umożliwiłoby grę Szczakowiance w I lidze już od rundy wiosennej. Istnieją jednak przynamniej dwa warianty, które wydają się realne i mogą źle wpłynąć na sytuację Pogoni.
1) Szczakowiance zostanie anulowana kara minus 10 punktów. Oznaczałoby to, że po rundzie jesiennej to ona, a nie Pogoń, byłaby liderem z przewagą pięciu punktów nad zespołem Bogusława Baniaka.
2) W związku z koniecznością dopuszczenia Szczakowianki do gry w I lidze w następnym sezonie, PZPN zmieni regulamin. Np. nie trzeci, ale drugi zespół II ligi w tym sezonie będzie walczył w barażach o wejście do ekstraklasy. A bezpośrednio awansuje tylko zwycięzca. Chyba, że Szczakowianka zajmie jedno z dwóch pierwszych miejsc - wówczas wszystko zostałoby po staremu.
Teoretycznie PZPN nie powinien zmieniać regulaminu w trakcie rozgrywek, ale w podbramkowej sytuacji - kto wie, czy nie zdobędzie się na taki krok... Ciekawe, czy w takiej sytuacji zostałby pozwany przez wszystkie II-ligowe drużyny zainteresowane awansem, czyli m.in. przez Pogoń...
Spokojnie poczekajmy do 19 grudnia. Przecież dla wielu bardziej prawdopodobne jest to, że wszystko pozostanie bez zmian. "
To tyle.Mam nadzieję że koniec podobny będzie dla nas jak dla Wisły sprawa Uche...
Pozdro.
|
|
|
|
- 1
- 2
-
|