| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 29/09/2003 13:48
> i. Idzie dobrze, sa spektakularne zwyciestwa, duzo bramek i
> kibicow na stadionie.
Oprawy meczow niekiedy duzo lepsze niz w obecnej I lidze.
> Pogon znow stala sie modna, a ludzie
nie patrza na to ze gramy w II lidze,
> jest dobrze, jestesmy liderem, jestesmy mocni. OK, zakladam
taki scenariusz,
> wchodzimy do I ligi i zaczyna sie.... przecietnosc. Po prostu odnosze wrazenie,
> ze
nam kibicom ze Szczecina niewiele potrzeba do uwielbienia klubu i do
> odwrocenia sie od niego.
Pamietaj ze kiedy sie nie rozwijaswz to sie cofasz !!!
|
ile cie trzeba cenic wie tylko ten
kto cie stracil
Szczecinanin W Warszawie !!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 29/09/2003 16:57
> Pogoń - ruch 2:2 17 tys, radomsko - Pogoń 0:1, jaga - Pogoń 0:1, Pogoń - arka
> 5:1 16 tys! moze nie jest do konca tak jak mowicie, byl remis dwie porazki a
> mimo to przyszli kibice i druzyna zrobila wszystko, aby ich nie zawiesc
Z tego wychodzi, ze wygralismy 3 i 1 zremisowalismy 
Ale wiadomo o co chodzi.
I powiem Ci czmu przyszli kibice - bo ladna pogoda, atrakcyjny rywal, wysokie miejsce w lidze
A jak bylo w 1 lidze to kazdy wie ...
|
Kacowi mówimy stanowcze ... NIE !!
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/09/2003 10:42
> robujesz mnie sprowokowac? TY?? HAHA!! Powiem Ci gdzie bylem. A
> wlasciwie nie tobie bo ty wiesz. Powiem innym. Bylem w Szczecinie! Ale zaraz
> powiesz ze nie o to ci chodzi tylko o mecze... To uprzedzam twoje pytanie -
> bylem na meczach, nie wszystkich, ale bylem. Nie bede sie tobie ani nikomu
> tlumaczyl dlaczego nie na wszystkich, bo to np nie jest twoja sprawa. Powiem
> tylko ze taka mialem sytuacje a nie inna i jak moglem to bylem! Koniec w
> temacie!
> S Jednak mnie sprowokowales...
Dobra masz wybaczone
|
Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/09/2003 15:49
ja tam wole zeby wrocili do 1 ligi i grali nawet w dolnych czesciach tabeli ale zeby to byla 1 liga !nawet zwyciestwa w 2 lidze nie smakuja tak jak w pierwszej,to jest zupelnie inna atmosfera kiedy przyjezdzaja takie klasowe druzyny jak Legia ,wisla,lub takie zasluzone jak gornik , ruch! Szczecin zasluguje na 1 lige! muimy do niej wrocic iwierze ze nastapi to juz w tym sezonie i pokazemy na co nas stac za rok!
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 00:57
a ja wole zeby zostali w 2-ej lidze,wiadomo lepsze wyjazdy(przygody ),zawsze jednak bedzie mi brakowac meczow z Legią ale coz....
Wyjazd do Bialegostoku mozna porownywac troszeczke do meczu przyjazni
niektorzy chyba sie ze mna zgodza.pozdro.
|
szczecin-berlin, berlin-szczecin nie jeden wariat tam na kebab leci,ja też lece zresztą...
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 02:39
Piszecie na co nam I liga nie bedzie peniedzy nie bedzie składu itd. To jestem ciekawy czemu na wsiach mają I lige i jakoś się utrzymują(finansowo) więc dlaczego takie miasto jak Szczecin miało by być gorsze?
|
Bo jest paru ludzi...
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 06:54
No właśnie ostatnio zastanawaiłem sie czy lepiej byc w grupie liderujacej w II lidze czy walczyc o utrzymanie w I lidze. Doszedlem do wniosku ze tylu ilu jest kibicow tyle jest zdan. Ja osobiscie wolal bym aby Pogon awansowala do I ligi. W pierwszym sezonie utrzymała bezpieczna pozycje w tabeli..a nastepnie z sezonu na sezon podnosila sobie poprzeczke.. tak jak Groclin. Ale My kibice mozemy sobie gdybac co bedzie.. a co nie. Wszystko i tak zalezy od inwestora (Ptaka) oraz Jurczyka i jego podwładnych o co Pogon bedzie walczyc w II jak i w I lidze. Kibice beda przychodzic na Pogon jak ona bedzie wygrywac.. nie wazne w ktorej lidze... jak zacznie przegrywac znikna ze stadionow tak szybko jak sie zjawili. Ale tak jest na kazdym Polskim stadionie.
|
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 09:42
nierozumiem niektorych z was !! Przeciez lepiej zeby Pogon byla w I lidze !! Nawet jak bedzie ligowym sredniakiem to przeciez moze psim swedem jak to zrobil GKS kat. awansowac do pucharow 1! a pozatym jak Pogoń wejdzie do I ligi do ptak na bank zrobi wszytsko zeby graco najwyzsze cele tylko potrzebuje jeszcze z jednego dwoch sponsorow bo niewierzez zeby wszystko tzn caly swoj majatek wydal na Pogoń !!
|
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 11:08
> sorry za dlugi post, i prosze nie bluzgajcie mnie zbytnio
nie widze powodu dla którego miałbym bluzgac lub Cię tyrać, temat dobry, a ja twierdze że naprawde na I lige nie jestesmy gotowi (lecz mimo wszystko chcę awansu), moze zraz rzeczywiście ktoś sie do mnie przypieprzy ale pomyślcie, nie uważam żebyśmy mieli na tyle dobrą i silną druzyny by sdobywać duże sukcesy, moim zdaniem Ptak (sory spółka Ptak ) powinien najpierw zbudować te centrum czy co tam chcę, bym mieć naprawdę z kąd na Pogoń wydawać,
podsumowując kolejny rok w 2 lidze bedzie tylko wzmocniem Pogni!! wdety moglibysmy zajwojować I ligę !!
ps. Yakumo jestem podobnego zdania
] [Ostatnio edytowane przez Mick: 2003-12-30 11:14]
|
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 12:21
1 Liga 1 Liga MKS!!! Ja niechce żeby Pogoń zostawała w 2 lidze.
Po pierwsze to nieta sama atmosfera. Po drugie za raok w pierwszej lidze może być ciekawie spadną takie barachła jak Świt Nowy DWór i Polkowice, a najlepiej jakk by weszły Pogoń, Zagłębie i Cracovia. A pozatym narazie niema się co bać że to się ptakowi znudzi... Bo poco brał by bankruta i ładował w niego ieniądze Ultimatum to wzmocnienia bez wzmocnień faktycznie będziemy tylko drużyną która umie sprawić w 1 lidze niespodziankę. A jak będą jakieś porządne wzmocnienia to będzie very good.
|
Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 12:24
Acha co do tych wzmocnień jeeszcze to nie takie wzmocnienia typu : Dźwigała, Dymkowski... w tej chwili najlepiej żeby zostali dobrze zapamiętani nam są potrzebni zawodnicy młodsi bo co Ptak kupi któregoś z nich a on mu powie że powoli przechodzi na emeryture... Akcent poprzedniej Pogońi już mamy... Szczególnie pupilek kibiców Paweł Drumlak więc poco więcej [Ostatnio edytowane przez max_dal: 2003-12-30 12:27]
|
Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 13:00
Pogoń to klub który po prostu powinien grać w ekstraklasie, wogóle w pierwszej lidze powinny być takie kluby jak nasz, które mają kibiców, bo to dla nich się gra. Dla kogo gra Amica dla 100 ludzi- paranoja, chujostwo i dziadostwo. I nie ma to jak mecz Pogoni z Legią, Wisłą czy Lechem. Żadnen Polar czy inne tego typu drużyny nie stworzą takiego widowiska jak mecz na przykład z Legię. Bo to właśnie te mecze pierwszoligowe elektryzują, a pozatym wieże, że Pogoń będzie kimś więcej niż tlko średniakiem w I lidze.
|
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 13:53
Jak to po co nam pierwsza liga??Moge się założyć, że jeśli nie zdołamy awansować w tym sezonie to takich tłumów na stadionie za rok nie będzie. 1 liga to możliwość gry w pucharach(teoretycznie z drugiej ligi też można awansować do UEFA), kasa z telewizji, możliwość sprowadzenia lepszych graczy, bo nie każdy chce grać w drugiej i przede wszystkim możliwość rywalizacji z najlepszymi polskimi klubami. Na meczach z Wisłą, Legią, Groclinem na bank będzie komplet. Ale Pogoni potrzebny był spadek do drugiej ligi to trzeba przyznać.
|
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 13:56
max_dal - jakiego bankruta ptak wzial ?? przecierz on przeniosl piotrcovie czyli swoj klub ,on Pogońi z zadnych dlugow nie ratowal przyszedl na gotowe ze tak powiem ,a co do glownego tematu to Pogoń musi wejsc do 1 ligi bo inaczej ptak odejdzie a bez ptakaa nie widze jasnej przyszlosci naszego klubu(paranoja zeby od jednego czlowieka tyle zalezalo ,wogole mi sie taka sytuacja nie podoba ,ale jest jak jest) musimy byc w pierwszej lidze bo nie bedzie sponsorow(narazie jest jeden bosman ,ale jak nie wejdziemy to sadze ze dluga nie zostana) a jak bedziemy w 1 lidze i na mecze bedzie przylazic 15 tys kibicow ,beda transmisje w C+ i moze jakies skroty w publicznej telewizji to i sponsorzy na pewno sie znajda ,bo bede mieli komu reklamowac swoje produkty ,a w 2 lidze mimo iz kibicow duzo sponsorzy sie nie pchaja bo jednak telewizja robi swoje ,pozatym jesli idze o wzmocnienia to ptak powinien dolaczyc do skladu 2-3 doswiadczonych graczy i wysylac w polske scautow zeby szukali mlodych zdolnych i sciagac ich do szczecinia(przyklad wisla i glowacki ,strak czy brozkowie) bo to jedyny sposob zeby stworzyc silny klub(no i oczywiscie powinien zbudowac ta szkolke pilkarska w szczecinie ,nie wierze zeby w 40 mln kraju bylo mniej pilkarskich talentow niz w np. w czechach)
|
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 30/12/2003 14:44
> max_dal - jakiego bankruta ptak wzial ?? przecierz on przeniosl piotrcovie czyli
NO wsumie to fakt... niepomyślałem
|
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 01/01/2004 12:29
Obecnie w 1 lidze nie widze nic ciekawszego niz w 2.
Jest kilka dobrych ekip, wiecej meczy gramy.
Na wiosne kilka dobtych wyjazdow bedzie (Arka, Cracovia, Ruch, Aluminium , Bielsko Biala , Lubin ).
Nie pamietam zeby tak ciekawie bylo w 2 lidze. Wiadomo, ze teskni sie za meczami z Legia, Lechem itd, ale nikt mi nie powie, ze ta runda byla nudna.
|
1948
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 01/01/2004 14:32
Z Pogonią byłem zawsze i bede chodizl na jej mecze nie zaleznie w ktorej ebdzie grala lidze....Chcialbym jednak zebysmy wrocili do 1 ligi poniewaz badz co badz jest to nasza pilkarska czolowka ( nie wliczajac Poloni czy świtu ale takie kluby dlugo nie przetrwaja ) Pozatym jak awansuje z nami Cracovia to ekstraklasa bedzie nad wyraz ciekawa
|
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
|
|
|
|
Odp: Po co nam I liga ? - 01/01/2004 21:23
Moze PZPN podejmie jedna madra decyzje i powiekszy 1 lige do 16 druzyn.
Awansuja wtedy 4 zespoly.
Z pierwszej ligi spadnie Swit i Polonia (ewentualnie Polkowice).
Awansuje Pogon, Cracovia, Belchatow i Zaglebie. 
Od razu ciekawiej by bylo. Za rok moze Ruch Chorzow wyszedl by z kryzysu.
Wierze, ze przyjdzie taki czas, ze w 1 i 2 lidze dominowac beda zespoly z tradycja.
Zastrzegam, ze nie mam nic przeciwko Amice i Groclinowi. To dobre klubu, ktore juz zaistnialy i zaakceptowalem ich istnienie. Dwa piknikowe wyjazdy tez musza byc
|
1948
|
|
|
- 1
- 2
- 3
-
|