Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> co dalej??? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Gradus
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8549 dni

Odp: co dalej??? - 14/11/2002 09:40
> obniżnie płacy o 40% przy zarobkach rzędu 2tys. miesięcznie praktycznie
> pokazuje, że Pogon nie ma kasy.

Ale, zes walnal Jasny z tymi 2tys. miesiecznie. Myslisz, ze ktorys z kopaczy by sie wogole ruszal za takie pieniadze?? W 3 lidze sie dostaje wiecej...

Jasny^
Kibic
Na forum od 8489 dni

Odp: co dalej??? - 14/11/2002 13:07
Gradus ja dałem tylko przykład wiem, że zawodnicy zarabiają dużo więcej.
I co do wcześniejszego posta twego.

Znalazłem ciekwy wywiad z Bekdasem sprzed dwóch lat z sierpnia 2000
Dam tylko niektóre części wywiadu/

Którego z graczy Pogoni ceni Pan najwyżej?
- Dla mnie wszyscy są dobrzy, ale jeśli się okazę, że któryś z piłkarzy będzie nieprzydatny, to nie będzie mógł grać w Pogoni. Wszyscy się starają grać na miarę swoich możliwości, dlatego nie mogę któregoś z nich wyróżnić. PO ZA TYM POGOŃ TO NIE JEST KLUB SABRIEGO BEKDASA. Pogoń to klub szczecinian, kibiców, kto będzie mu służył zostanie w szczecinie, kto będzie szanował barwy klubu zostanie w Pogoni.
Czy istnieje takie zagrożenie, że Sabri Bekdas opuści Pogoń ?
- Wie pan ja już wcześniej mówiłem, że chce zostać w Szczecinie i nie chce odchodzić z Pogoni. Tutaj jest wspaniała atmosfera dla futbolu, kibice są bardzo dobrzy, Szczecin to dobre miejsce do interesów. Wszystko jednak zależy od rady miasta, od gminy które musi spełnić nasze niektóre rządania. Nie może być tak, że jedna storna robi a druga patrzy. Jeżlei miasto zrealizuje wczesniejsze obietnice to zostaniemy w Szczecinie.

Gradus racja Bekdas płacił pierwsze 3 miechy płacił potem przestał bo cała sprawa poszła o te tereny.
Na tych terenach Bekdas chciał zainwestować 100mln $ ale miasto zamisat mu je dać poprostu z nim leciało w chuja.
SB postawił ultimatum i zagrzoił, że się wycofa.
Mówisz drużyna na kredyt, bez kasy. Ale tacy zawodnicy jak Bednarz, Mosór, Dymek czy Drumlak tani nie byli i on tą kase musiał brać. Szczerze powiedziawszy obiło mim się o uszy VAHAP TOY ale kto to nie wiem.
Bekdas mówił, że kase pozycza od przyjaciół i, że sam też troche ma. I mu wieżyłem. Bo zbudował drużynę. Gondor mówi, mówi, mówi i na mówieniu sie kończy.
I masz rację, że Pogoń to kolas na glininych nogach.
Dobrze, że nie zawaliła się tak okrutnie jak ŁKS Łódź czy Odra Opole.

pzdr. !

mikee
Kibic
Na forum od 8490 dni

**

Odp: co dalej??? - 14/11/2002 14:28
No i rozpoczęła się dyskusja ,który prezes jest lepszy. :)
Co do Bekdasa to:
po pierwsze zbudował drużynę, kto z Was nie chciał by mieć takiej Pogoni teraz ???
Po drugie Pogoń za jego kadencji była na ustach całej piłkarskiej Polski, i to nie w kategorii ostatniej, najgorszej.
Po trzecie wycofał się po tym jak zaczął byc zwodzony kolejnymi terminami.
Dla zobrazowania, kupujesz mieszkanie, dokonujesz remontu, a sprzedający mówi, że juz jutro, pojutrze, za miesiąc podpiszę umowę sprzedaży. Kto by się nie wk****ł ????
To była przyczyna jego późniejszych poczynań!!!
Co do Gondora:
Na pewno przejmując Pogoń uchronił drużynę przed degradacją
ale zajego rządów:
wyprzedał zawodników, którzy powinni zostać w Pogoni
poza "transferami" których dokonał nic się nie zanosi na to, że Pogoń wzmocni jakiś klasowy zawodnik
zaznaczył, ze celem Pogoni jest UTRZYMANIE SIĘ W LIDZE!!!
zresztą wymieniać można by wiele różnych rzeczy....
Za Bekdasa na stadion przychodziło 12 tys. teraz jak się uzbiera 4 - 5 tys to jest doskonała frekwencja, to tez chyba daje dużo do myslenia ??
Żeby to wszystko miało ręce i nogi potrzebne jest zaangażowanie, a tego nie widać.

Pogoni do ocalenia potrzebny jest silny, rozsądny sponsor, lub grupa sponsorów, potrzebna jest także mądra władza miasta, a na to się nie zanosi :(
Tak więc z perspektywy kibiców wszystko wróciło do punktu wyjścia i nie ma sensu rozpatrywać teraz kto jest lepszy a kto gorszy. Obojętnie czego się nie zrobi to i tak kibic to przyjmie do wiadomości bo to jego klub, dopóki tak będa rozumowac władze Pogoni i Miasta dopóty będziemy mieli klub jaki mamy teraz.

Sorry za długość, ale to wszystko zaczyna już byc męczące. Wszędzie można tylko nie w mieście Szczecin [Ostatnio edytowane przez mikee: 2002-11-02 14:30]

.:: POGOŃ .: 1948 :. SZCZECIN ::.
Gradus
Kibic
Na forum od 8549 dni

Odp: co dalej??? - 14/11/2002 14:58
Powiedzial tez, ze nigdy nie opusci Pogoni. Nawet jak nie dostanie terenow!!! Wiele razy klamal w zywe oczy wiec nie widze powodu, zeby wierzyc w jego slowa. Co do tych 100mln.$ to jego kumpel Vahap Toy chce inwestowac na scianie wschodniej i mowi cos o miliardach $. Ja nie wierze ani jednemu ani drugiemu... Bekdas mowil tez, ze jak bedzie trzeba to budzet Pogoni bedzie wynosil np. 50 mln. $. Raz mowil cos o 20 mln. zl wyrzuconych w bloto raz o 25 mln$ a innym razem 35 mln. zl. W ktora kwote mam wierzyc? Wydaje mi sie, ze termin przekazania terenow mija dopiero pod koniec tego roku!!! A kiedy Bekdas zaczal robic problemy?? Prawie od razu... Uparl sie na te ogrodki dzialkowe mimo, ze na poczatku nie bylo o nich mowy...

do mikee: ale za tamta silna druzyne placimy cene wlasnie teraz (dlugi...)

Co do Gondora to jego dzialania coraz mniej mi sie podobaja ale mimo wszystko wyglada to normalniej niz za Bekdasa. Przynajmniej chyba nowych dlugow nie robi i powoli splaca stare...

aRe
Kibic
Na forum od 8616 dni

**

Odp: co dalej??? - 14/11/2002 20:05
a dalej niestety 2 liga spotkanie derbowe ( nareszcie ;( ) z Blekitnimi Stargard. Ale mysle ze wrucimy .. Chociaz,,,,,,,,, nic jeszcze nie wiadomo . Moze wygraja wszystkie mecze ;)) w rundzie wiosennej i ne spadna ???!!! TRZEBA WIERZYĆĆĆ !!!!!!!

Pogoń ponad wszystko !!!
Jasny^
Kibic
Na forum od 8489 dni

Odp: co dalej??? - 16/11/2002 18:35
Miasto powiedziało, że tereny będą do 31 grudnia 2002! więc masz rację.
Z tego co kiedyś opublikowała ,, Piłka nożna" budżet Pogoni mieścił się w kwocie 22mln złotych
Przed nami była tylko Wisła coś w granicach 25mln.
A czy Bekdas robił problemy???
Chciał działki i chyba mówił o tym od razu !! Bo chciał zbudować hotel, park zabawy czy coś tam jeszcze.
I do tego były mu potrzben właśnie te tereny. Ale nasze kochane władze nie potrafią nic załatwić!.
Wydaje mi się, że Bekdas podczas sprawowania rządów udowodnił (mimo iż kłamał wiele razy), że jest poważnym partnerem do negocjacji!. Przecież gdyby te tereny dosatł to byłaby to jakaś wizytówka miasta.
Dlatego marketing Szczecnia powinien zaczynać się właśnie od Pogoni!!. Przecież kibice Pogoni to wieli elektorat wyborczy i gdyby miasto pokazało, że mu zalezy to chyba zostali by nagrodzeni odp. w nastepnych wyborach.
Po Bekdasie wycofali się inni (Chelverton i Voest Alpine Stahl razem mieli zainwestować około 900mln$! )

A wg. mnie prezesowanie Gondora wygląda bardzo .. nienormalnie. Kto widizał żeby w trakcie sezonu w takich sytuacji w jakiej znajduje się Pogoń prezes jechał na wakację do Tajlandi!? On powinien być z drużyną. Nie wiem kurwa co jeszcze bo nie jestem prezesem!!!!
Długi może i spłaca ale jakiś nowe napewno też robi.

Ile ja bym dał żeby stuacja w Pogoni się unormowała.......

MKS!! MKS!!

pzdr.

mikee
Kibic
Na forum od 8490 dni

**

Odp: co dalej??? - 16/11/2002 19:08
To miasto robi się powoli inwestycyjną pustynią. To już nie chodzi tylko o Pogoń. Kto mi wyjaśni, jak to się dzieje, że z miasta które ma tylko 100 km do Berlina uciekaja ludzie ???? Kończa studia i wyjeżdzają do Warszawy, Gdańska czy Poznania. Zresztą wystarczy zobaczyć okolice stadionu czy klepiska, zwanego lotniskiem w Dąbiu. Niesamowita wizytówka miasta. A mogliśmy mieć doskonałą drużynę, wreszcie normalne obiekty do czynnego wypoczynku, a sorry miasto nie musi mieć basenów bo przecież jest w Gryfinie, a każdy ma samochód, zeby tam pojechać!!!! Tłumaczenie, ze powstanie kolejny super, hiper lub inny market to bzdura, bo w tym samym czasie powstaje kolejny i to W CENTRUM MIASTA !!!!! Ile za to wzieliście ???? Bo nie wierze, ze bez koperty się obyło. I to jest ewenement, taki turysta ze Szwecji to zdjęcia porobi, bo mu nikt w domu nie uwierzy, ze w centrum miasta moze stać coś takiego. Dlatego twierdzę, ze dopóki o decyzjach będzie decydowało blatowanie, dopóty możemy zapomnieć o SILNEJ POGONI.

Co dalej??? Nam już zostało tylko czekać i wierzyć, bo na nic nie mamy wpływu. Jak tak dalej bedzie coraz bliżej nam do....

MKS POGOŃ SZCZECIN rok założenia 1948 rok upadku ... / oby nigdy

A to jako przykład, że gdzie indziej władza nie stwarza problemów:
"Jerzy Gołubowicz, nowy prezydent Zabrza:
- Mieszkam tuż przy stadionie. Gdy na obiekcie zapalają się jupitery, mam jasno w domu. Górnik jest mi bardzo bliski. Pamiętam w dzieciństwie, gdy wyjeżdżałem na kolonie gdzieś na drugi koniec kraju, mogłem wszystkim zaimponować, że jestem z Zabrza. Górnik podnosił moją rangę wśród rówieśników. Teraz zostałem prezydentem i zrobię wszystko, co w mocy gminy, by temu klubowi pomóc. Miasto musi być z Górnikiem na dobre i na złe. Ten klub to instytucja, która przysparza miastu chwały. To wizytówka Zabrza i naszym obowiązkiem jest pomagać. "

Kiedy coś takiego powie szczeciński polityk ????

[Ostatnio edytowane przez mikee: 2002-11-09 21:32] [Ostatnio edytowane przez mikee: 2002-11-09 21:33]

--
Kibic
Na forum od 8721 dni

Odp: co dalej??? - 16/11/2002 22:30
Wreszcie uslyszalem normalny teskt chodzi mi o tekst jasnego on wie co to pilka !!!! I inwestycje :)

roberto
Kibic
Na forum od 8562 dni

Odp: co dalej??? - 16/11/2002 22:39
> To miasto robi się powoli inwestycyjną pustynią. To już nie chodzi tylko o
> Pogoń. Kto mi wyjaśni, jak to się dzieje, że z miasta które ma tylko 100 km do
> Berlina uciekaja ludzie ???? Kończa studia i wyjeżdzają do Warszawy, Gdańska czy
> Poznania. Zresztą wystarczy zobaczyć okolice stadionu czy klepiska, zwanego
> lotniskiem w Dąbiu. Niesamowita wizytówka miasta. A mogliśmy mieć doskonałą
> drużynę, wreszcie normalne obiekty do czynnego wypoczynku, a sorry miasto nie
> musi mieć basenów bo przecież jest w Gryfinie, a każdy ma samochód, zeby tam
> pojechać!!!! Tłumaczenie, ze powstanie kolejny super, hiper lub inny market to
> bzdura, bo w tym samym czasie powstaje kolejny i to W CENTRUM MIASTA !!!!! Ile
> za to wzieliście ???? Bo nie wierze, ze bez koperty się obyło. I to jest
> ewenement, taki turysta ze Szwecji to zdjęcia porobi, bo mu nikt w domu nie
> uwierzy, ze w centrum miasta moze stać coś takiego. Dlatego twierdzę, ze dopóki
> o decyzjach będzie decydowało blatowanie, dopóty możemy zapomnieć o SILNEJ
> POGONI.

Co dalej??? Nam już zostało tylko czekać i wierzyć, bo na nic nie
> mamy wpływu. Jak tak dalej bedzie coraz bliżej nam do....

MKS POGOŃ SZCZECIN
> rok założenia 1948 rok upadku ... / oby nigdy

A to jako przykład, że gdzie
> indziej władza nie stwarza problemów:
"Jerzy Gołubowicz, nowy prezydent
> Zabrza:
- Mieszkam tuż przy stadionie. Gdy na obiekcie zapalają się jupitery,
> mam jasno w domu. Górnik jest mi bardzo bliski. Pamiętam w dzieciństwie, gdy
> wyjeżdżałem na kolonie gdzieś na drugi koniec kraju, mogłem wszystkim
> zaimponować, że jestem z Zabrza. Górnik podnosił moją rangę wśród rówieśników.
> Teraz zostałem prezydentem i zrobię wszystko, co w mocy gminy, by temu klubowi
> pomóc. Miasto musi być z Górnikiem na dobre i na złe. Ten klub to instytucja,
> która przysparza miastu chwały. To wizytówka Zabrza i naszym obowiązkiem jest
> pomagać. "

Kiedy coś takiego powie szczeciński polityk ????

[Ostatnio

[Ostatnio edytowane przez mikee:

powie wtedy gdy będzie miał w tym własny interes-a umowe z Bekdasem rozwalił szycha szczecińskiej palestry-Mikolajczak(mieszka koło stadionu tam gdzie Bekdas miał w planach budowe cent.handlowego)

tylko Pogoń i nikt inny
Jasny^
Kibic
Na forum od 8489 dni

Odp: co dalej??? - 17/11/2002 00:16
bartollo2002 - na serio czy jaja sobie robisz. :)?? jak na serio to thx :-D !!!

mikee ludzie uciekają bo tu nie ma perspektym na przyszłośc.....
Proponuje posłuchać piosenki El DUpy - Prohibicja. ,, .... radny kradnie a całe miasto na dnie..."

Dalej.:
W Zabrzu nowy prezydent nie stwarza problemów i widać, że zależy mu na Górniku,
W Poznaniu tez raczej problemów nie ma
W innych miastach w sumie też nie .... o jezuu a gdzoie są największe problemy??
hmm po zastanowieniu hmmm ...Szczecin??
TAK!!!
Bo prezydenty i te inne radne chcą tylko zarobić jak najwięcej a wszystkich innych mają w dupie !!!
Mają wszystko i wszystkich głęboko w poważaniu.
Ale ja już się przyzwycziłem do tego, że w Szczecinie zawsze są problemy. Tak było, jest i chyba będzie.
mikee nawet nie myśł o tym, że Pogoń może się rozpaść. nie łądnie.... :)!!!
Pamiętam kiedyś był wywiad z Koćmielem czy jakimś innym i powiedział, że zrobi wszystko żeby Pogoń była silną drużyną i wogóle piepszył głupoty. Dla mnie bezsens!!!
Jak mówi prezydenr Zabrza. Górnik to wizytówka!!!! A w Szczecinie co jest wizytówką?? Chyba tak jak mówiłeś mikee piękny widok socjalistycznego daru dla miasta - basenów...............
Niesty ale jeżeli nit normalny nie będzie rządził Szczecinem to o silnej Pogoni możemy zapomnieć.......

mikee
Kibic
Na forum od 8490 dni

**

Odp: co dalej??? - 17/11/2002 12:40
Jasny wiem, to miasto umiera, jest chore, a chorobą to jest przedkładanie własnych interesów nad interes ogólny. Wystarczy zobaczyć kto mieszka na Bezrzeczu czy Warszewie. I niech mi ktoś udowodni, że to z pensji radnego. Wolne żarty, w tym mieście żeby cokolwiek powstało musi od początku zostać poparte kilkoma kopertami. Co drzwi to koperta. Pogoń to doskonałe hasło wyborcze, pokaże się jeden z drugim na stadionie, powie jakie to przykre, że trzeba pomóc, ze zrobi wszystko aby Szczecin miał silną drużynę i co .... na drugi dzień dalej kradnie, o przepraszam przyjmuje korzyści majątkowe w zamian za wykorzystanie stanowiska służbowego. A Pogoń, niech sobie radzi sama, jak zacznie wygrywać znowu na mecz przyjdzie X lub Y, zje kiełbaskę, zrobi sobie zdjęcie w szaliku.
Zresztą dalsza dewagacja jest bezsensu, wszyscy politycy to dorobkiewicze, łapówkarze, ich największym problemem jest utrzymanie stołka. Podział na partie kończy sie na wyborczym plakacie, później pan z sld pije wódkę z panem z lpr. Żenada Obłuda. Co dalej?? Wiemy, że umowy są przygotowane jeżeli którykolwiek stwierdzi że musi jeszcze raz sprawdzić i przeciągnie się to kolejne miesiące, to popamiętają tą kadencje jak żaden wcześniej. Do tej pory słyszeli WALCZYC POGOŃ WALCZYĆ !!, czas zeby się przekonali, decyzja należy do Rady Miasta.

Celowo nie piszę o władzach SSA Pogoń, chcę zobaczyć ich kolejny krok, tym bardziej, że Werner przyznał się wreszcie do błędu... [Ostatnio edytowane przez mikee: 2002-11-12 12:51]

Szymek
Kibic
Na forum od 8580 dni

Odp: co dalej??? - 17/11/2002 14:17
Ja bym kupił z 4 zawodników:
Bramkarz - Bufon
Obrońca - Roberto Carlos
Pomocnik - może być Becham
Napastnik - Ronaldo albo Rud van Nisterloy
Z tymi piłkarzami na pewno się utrzymamy. Z kasą dla Lesia też nie powinno być problemu :)

- 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1769107993 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005