Odp: Sparingi przed runda jesienną - 12/07/2014 14:02
Życie już nie raz pokazało, żeby tych sparingów nie brać na poważnie. Dystans, dystans i jeszcze raz dystans. Zaczekajcie do pierwszego meczu i wtedy wydamy pierwsze oceny.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 12/07/2014 16:24
Z drugiej strony czemu sie dziwic Fraczczkowi?
Powiedzial chlopak co mysli, a przeciez codziennie trenuje z zespolem, widzi co sie dzieje.
Brak Aki, Robaka, nawet Ławy (nie wierzylem, ze to powiem) moze okazac sie bardzo nieprzyjemny w skutkach... I to nawet z takim Podbeskidziem niestety.
Ostatnio edytowany przez: tennisfan, 12 lipca 2014, 16:32 [1 raz(y)]
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 12/07/2014 16:45
Rok temu sparingi też w plecy a jak było potem wiemy.Gloria w Lubinie.Krótką macie pamięć.AF9 to niech się zajmie pracą nad grą w defensywie a nie ocenianiem.Roboty przed nim masa bo widać,że niestety nadal to będzie nas podstawowy "obrońca"
Nieprawda, tak mi sie wydaje
Rok temu wyniki w okresie przygotowawczym w lecie nie byly wcale zle.
Bylismy druzyna, ktora dopiero co obronilas ie przed spadkiem a wygralismy z Lechia Gdansk, Jagiellonia i o ile sie nie myle z Kaiserslautern... (mozlie, ze tutaj pamiec zawodzi).
Teraz nie mielismy takich wynikow zupelnie.
Ja tu nie widzę diametralnej różnicy ani in plus ani in minus. Zwycięstwo z Lechią, fakt. I jednak mało znacząca wygrana z Gryfem. Remis z Lyonem po słabej grze a obecnie remis z Werderem po meczu, który z naszej strony wyglądał momentami dobrze.
Roboty masy to ma cała drużyna , a nie tylko Frączczak. W szczególności przysłowiowo głaskany po głowie Zwoliński , bo nagle z rozstrzelanego w Łęcznej napastnika , robi się napastnikiem tylko z nazwy.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Co Ty w ogóle pierdolisz ? Widzę, że niektórzy po sezonie z Robakiem są bardzo wymagający i chcieliby co sezon mieć króla strzelców w zespole Czemu Zwolak jest napastnikiem tylko z nazwy ? Oceniasz po sparingach ? Poczekaj na ligę Tam będzie prawdziwy sprawdzian i po kilku kolejkach można zacząć wyciągać jakieś wnioski, wtedy się wszystko okaże.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 12/07/2014 21:16
Ja zbierałem z różnych źródeł. Pod jednym linkiem tego nie znalazłem. Ale masz rację, był z Jagiellonią zaraz na początku przygotowań 29 czerwca w Międzychodzie, grał testowany wtedy Vuk:
Do M.K 74 - wiem, że twoja miłość do Robaka jest bezgraniczna ale wyluzuj trochę. Rok temu o tej porze Robaka nie było i graliśmy z przodu Chałasem, Djoussé czy testowanym Vukiem. Nie ma ludzi niezastąpionych.
Tak więc niech Zwoliński zaprezentuje co jest wart. Jak okaże się, że niewiele to wtedy będziemy płakać i myśleć w okienku zimowym co dalej. Bo Pogoń bez Robaka istnieje i istnieć będzie.
Ostatnio edytowany przez: Zygmunt Wasilewski, 12 lipca 2014, 21:26 [2 raz(y)]
Zygmunt, pamietaj, ze letnie okienko konczy sie dopiero na koniec sierpnia.
Kto wie, moze rzutem na taśmę (jak z Robakiem) Azoty nam pomogą kupic kogos
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 12/07/2014 21:51
To też piszę o tym w moim poście tutaj ale gdzie indziej. Jeden - dwa transfery, powrót Robaka i zakup solidnego stopera i będziemy szczęśliwi. Im bliżej końca okienka Celebany i inne piłkarzyki łase na szmal będą coraz mięksi i Smolny może coś zdziałać
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 12/07/2014 22:59
Wraca Aka, jeszcze mam nadzieje wróci Robak i pomoc oraz atak jako formacje będziemy mieć na prawdę mocno obsadzone, ale martwi ta obrona. Sparingami bym się aż tak nie przejmował, bo chłopaki mają pewnie w nogach trudy obozu. Powinno być dobrze na otwarcie. Ostatnimi czasy nie błyszczymy w meczach przed sezonem, ale za to dobrze zaczynamy ligę. Myślę, że teraz będzie podobnie.
Zygmunt tu nie chodzi o Robaka. Bo piłkarz jest a zaraz go może nie być. Tu chodzi o to że stawiamy jako Pogoń na zawodnika który niczym się nie wyróżnia na tle innych , a wręcz stwierdzam że jest słabszy od np.Kuna lub Bąka. A takich sytuacji w klubie być nie powinno. Zwolińskiego mogę śmiało porównać do Wiśniewskiego. Wieczne "wypożyczenie" , czyli brak szans na pierwszą kadrę zespołu.
Powtórzę jeszcze raz to co pisałem parę razy w poprzednich postach.
Zawodnik który parę sezonów temu w tak młodym wieku zdobywa koronę króla strzelców IV=ligi , już dawno powinien błyszczeć w Ekstraklasie lub na zachodzie , a nie tułać się na wypożyczeniach w Arce i Łęcznej...
I właśnie ten sam Zwoliński przegrał walkę o pierwszą kadrę rok temu z wymienianymi przez Ciebie Chałasem i Djousse.
To chyba o czymś świadczy. Tak samo nie znalazł uznania u kolejnych szkoleniowców Sasal, Skowronek , Tarasiewicz....
Więc ja już zakończyłem rozmowę na temat Zwolińskiego , bo to nie ma sensu i zdania nie zmienię. Napewno nie będę go chwalił tylko za to że jest wychowankiem.
Chyba że strzeli z 14-bramek w sezonie , to powiem otwarcie że się myliłem. Ale jak strzeli 3-4 bramki to nie jest napastnikiem.
18- letni Zwoliński pamiętny sezon zakończył z ponad 50 bramkami zdobytymi w sparingach pierwszego zespołu, na boiskach IV ligi i w drużynie juniorów młodszych. Teraz ma 21-lat i jego sytuacja piłkarska nie poprawiła się a wręcz jest gorsza....
Gorsza? Roznica miedzy IV liga a choicazby I liga jest mimo wszystko spora. Juz mielismy paru krolow strzelcow z IV ligei (vide Jankowski) i gowno z tego bylo. Juz bardziej sobie cenie przecietny dorobek strzelecki w I lidze w wykonaniu mlodeg pilkarza jak na polskie warunki niz zrywanie siatek w meczach z amatorami. Nie zebym bronil Zwolaka, trzeba dac mu szanse, moze akurat odpali, po grze w Lecznej i odejsciu Robaka moze nabeirze pewnosci i w koncu przelozy sie to na dorobek strzelecki.
Natomiast wyniki sparingow nie obchodza mnie nic a nic.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 13/07/2014 13:17
Pamiętacie jak Chałas w tamtym roku strzelał w sparingach. Wszyscy mówili, no, odrodził się chłop, będzie wreszcie coś z niego. A potem w lidze znów nic. Tak więc zobaczymy co Zwoliński pokaże w lidze. Kuświk czy Zachara strzelali to może i on da radę.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.